Samsung Galaxy S6 (SM-G920F)

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Re: Samsung Galaxy S6 (SM-G920F)

Post od 1808 »

kutijagreha napisao:....Inace,ko nije znao,S6 model dolazi sa dva tipa senzora kamere.
Isto je bilo i sa Note 4, koji takođe dolazi sa dva tipa senzora.
kutijagreha napisao:Isocell i Sony-ev IMX 230
Nije IMX 230, već je Sony IMX240
kutijagreha napisao:Isocell senzor je dosta losiji.
Ni ovo nije tačno. Šta ti znači termin „dosta lošiji“. Razlike postoje, ali su vrlo suptilne. Rekao bih da u određenim okolnostima prednost čak ima ISOCEL senzor. Ovo se pre svega odnosi na nešto slabije osvetljenje, gde ISOCEL nudi nešto neutralniju paletu boja, dok IMX240 unosi pojačanu plavu nijansu.

ISOCEL senzor je tako i dizajniran, da prikupi što više svetla u uslovima slabijeg osvetljenja, pa su ovi rezultati nekako i logični. O razlikama između ova dva senzora se već odavno pisalo, a odličnan tekst sa dosta uporednih fotografija imate na sledećem linku (Sammobile)....
http://www.sammobile.com/2015/05/05/her ... d-s6-edge/
kutijagreha napisao:.....Znaci Isocell zaobici,da ne bude posle kasno :wink:
Nema potrebe,... ako već nije bolji, onda sigurno nije ni lošiji.

Zile995
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
:: Xiaomi Redmi Note 4X
:: HTC M8 | Galaxy SII

Post od Zile995 »

Kutija sto da zaobilazim ISOCEL kada je dobar... :D

Nego da sacekamo nesto bolja manuelna podesavanja za S6, sto ce najverovatnije biti do kraja godine. Hm tesko LG-u :D
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0

kutijagreha
Banned
Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
:: Telefon na pipanje
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Zile995, kada 1808, kaze da je dobar,onda je dobar :lol:
Dok S6 izbaci manuelna podesavanja,eto G5 sa jos boljom kamerom. Ove godine ih je LG definitivno presao :)
Sada ce opet 1808, sa specifikacijama kamera i hijerarhijom :lol:
A covek ne shvata da praksa i papir nikada nece biti ista stvar :wink:

Alsap
Banned
Pridružio se: Sub, 24. Maj 2014. 12:05
:: iphone 6S

Post od Alsap »

A sa kojim senzorom nama isporucuju,pise li negde na kutiji.

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Alsap, na kutiji ne pise. Jedino ako moze da se pogleda telefon pre kupovine,pa da se proveri.
Na prethodnoj strani ima opisano kako da se proveri :wink:

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Meni je u S5 Plus Isocell senzor i videli ste slike,po danu kamera razvaljuje+ ima odlican,pravi HDR mod. ;)
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

Alsap
Banned

Post od Alsap »

Po dnevom svetlu u redu.ali gledajuci ove po slabijem osvetljenju vidi se razlika u korist sonja.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

kutijagreha napisao:
Dok S6 izbaci manuelna podesavanja,eto G5 sa jos boljom kamerom. Ove godine ih je LG definitivno presao :)
Ovo je tačno samo u tvom imaginarnom svetu. Molim te da ne iznosiš dezinformacije, već je objašnjeno da je hardverski u svakom mogućem smislu S6/S6 edge superiorniji uređaj od G4.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

kutijagreha napisao:Zile995, kada 1808, kaze da je dobar,onda je dobar [emoji38]
To je sitnica(za nekoga nije, ali u odnosu na G4 hardver i ostalo jeste) i to se softverski moze nadomestiti lako. Ocekuj to, do tada G4 bolji manual mod.

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

znemanja, oces da kazes da S6 ima bolju kameru od G4? Tesko,vrlo tesko :dry: :uhuh:
Zile995, ako moze softverski da se nadomesti,zasto nisu ubacili kompletan manual mod kao sto je bilo price da ce to uraditi u 5.1 sistemu? Moze im se. Moze im se da za velike pare sisaju narod

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

Moze im se, jeste, kao sto su na G2 ufiksali kameru sa novim update-om, a svi mogu :)

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Zile995, e vidis,tu si u pravu. Za razliku od nemanje ja znam da pljujem omiljeni brend,i da kazem sta mi smeta (ima sve zabelezeno u G2 temi)
Ako je Samsung obecao krsteni manual mod,i to nije ispunio sa 5.1 sistemom,videcemo da li ce uopste da ispuni :wink:

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

kutijagreha napisao:Sada ce opet 1808, sa specifikacijama kamera i hijerarhijom :lol:
A covek ne shvata da praksa i papir nikada nece biti ista stvar :wink:
Zar ti u prethodnom postu nisam ponudio link da vidiš kakva je razlika u praksi, tj. na fotografijama. Ako si pogledao i opet pišeš ovo što pišeš, onda tebi stvarno ništa nije jasno. Neću se ni truditi da te ubeđujem,.... dobio si ispravnu informaciju pa ti radi šta ti volja. Ima ovde i drugih članova kojima te informacije mogu korisno da posluže, jer će više verovati svojim očima nego tvojim dezinformacijama koje podmećeš kao okoreli fan LG-a.

Toliko se upinješ oko te promocije modela G4, kao da ti život od toga zavisi. Opusti se malo čoveče,... kupi ono što tebi odgovara i uživaj. Zašto moraš da dokazuješ ispravnost svog izbora, tako što ćeš poturati dezinformacije za one uređaje koji nisu bili tvoj izbor.

Evo sad praktičnog primera ISOCEL vs Sony IMX240 (uslovi slabijeg osvetljenja), pa ko ima oči neka gleda.

Slika

Slika
Alsap napisao:Po dnevom svetlu u redu.ali gledajuci ove po slabijem osvetljenju vidi se razlika u korist sonja.
Ajde sad pogledaj ove primere iznad, razmisli svojom glavom (zaboravi na kutiju) pa kaži šta je bolje po slabijem osvetljenju.

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

1808, nasao si da postavis link sa Sammobile sajta? Pa dal mislis da bi Samsung na svom sajtu sam sebe ukopao?
Mislis da ce Samsung da prizna da njihov senzor nije bolji od Sonijevog senzora?
Oce,sto kaze baraba,limburga meseca.
Pa da,pre par strana si pisao ovde kako Sony-evom senzoru IMX 240 nema ravnog? Menjamo misljenje sada?
Pogledaj lepo link sto je Androman postavio (to je praksa),pa uporedi kvalitet. Dobronamerno sam obavestio clanove da obrate paznju,jer se gomila njih zali,kako na xda,tako i na ostalim forumima. A ti si ovde izgleda jedini izolovani slucaj koji drugacije razmislja.
Poslednja izmena od kutijagreha u Sre, 22. Jul 2015. 15:09, izmenjeno 1 put ukupno.

Alsap
Banned

Post od Alsap »

AndroMan napisao:Videh i ja ovo na xda, ima čitava tema o tome. Mislim da je i kod Note 4 ista stvar - negde Isocell, a negde Sony. :uhuh:

Ko hoće detaljnije da pogleda, evo uporednih slika, ista scena:

S6 Isocell https://www.flickr.com/photos/43089056@ ... 869392211/

S6 Sony https://www.flickr.com/photos/43089056@ ... 457181660/

1808...Ja sam ovo gledao.Obrasti paznju na slike iz sanka,ako je isocell bolji onda sam ja slep.

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Alsap, na to sam i mislio. Svi smo mi coravi,samo on lepo vidi :wink:
Uostalom,kome je bitno da li je Isocell ili IMX,bitno je da pise Samsung :wink:

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

kutijagreha napisao: oces da kazes da S6 ima bolju kameru od G4?
Da, doslovno tim recima, S6 ima bolju kameru od G4 kao i ostatak hardvera.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Alsap
Banned

Post od Alsap »

Jesi ih licno testirao ili pricas ono sto si cuo ili gledao you tubu.Evo dvojica moji dobrih drugara imaju te telefone.Skoro svako vece ih imam u rukama.Nijanse su u pitanju kao sto sam vec napisao ali meni izgleda da G4 daje bolje slike

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Alsap Slažem se da su nijanse u pitanju. Velike razlike nema, ali po meni su te nijanse na strani S6/S6 edge. Po meni s6 pravi lepše fotografije sa jačim intenzitetom boja.

Alsap
Banned

Post od Alsap »

To ti se cini zbog amoled ekrana,pustali smo pre neko vece slike na TV-u.meni kao laiku izgledaju prirodnije boje na G4

Odgovori