Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
spasa
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 17:48

Post od spasa »

oxigen, hahaha, meni se slicno desilo, resio ja da ga prvi put flesujem i to oko 22h, privi flesh preko laptop proso odlicno ali mi se nesto nije svidjalo pa sam odma probao da vratim 2.3.4 preko desktop i eto cuda, zakuca na pocetku i ni makac (preko odina) ja popizdeo, nisam mogo da zaspim do 4-5h a radim od 8h. Sutra sam opet probao preko laptop i sve je proslo bez problema.

Ne znam zasto preko dektop racunar nije htelo, verovatno drajveri ili sta vec, a preko laptop bez problema. Sad uglavnom preko cwm flesujem.

Ako nisi mogo da udjes u dwonload mod, bolje da si kupio usb jig nego sto si dao pare servisu!!!

Ja imam probem, mob mi se restaruje jednom u 1-2 dana (stock 2.3.6) dok na 2.3.4 nije se restartovao, sad sam stavio checkrom revohd v6 pa cu videti.

oxigen
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 04. Dec 2008. 21:41
:: Samsung galaxy Note8

Post od oxigen »

Spasa tako je to moras sam da probaš, čitaj ima ovde na forumu dosta korisnih savete i vecina forumasa oce da pomogne. I ja sam imao probleme sa prošlim 2.3.6 firmware(napisao sam u prošlim postovima o kojoj tačno verziji se radi) nerviralo me je što mi često padala mreža. Na početku nisam mogao da inst.ni jedan drugi firmware,Bachika mi je dao par jako korisnih saveta poslušao sam ga i nakon toga sam mogao da instaliram bilo koji firmware. Ovim putem se zahvaljujem Bachiki i svim dobrim ljudima ovde na forumu. Sada koristim 2.3.6 XXKI3 i bas sam zadovoljan.Što je najbitnije ne baguje više mogu da se povezem bez problema sa pc-jem i sa kiesom ,a što je meni bitno ova verzija ima i srpski swype, srpski meni i to je to. Ako nekom treba pomoć oko svih problema koje sam i ja imao tu sam da pomognem koliko mogu.
Poslednja izmena od oxigen u Pon, 27. Feb 2012. 14:33, izmenjeno 1 put ukupno.
Samsung galaxy S2 white,and Nokia n82 white

Karadza
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 13. Jan 2012. 02:29

Post od Karadza »

Oxigen jel mozes da mi kazes koji kernel koristis, kod mene svi kerneli osim XWKDD imaju tamniju sliku? I ako ti nije problem da napises celu proceduru flesovanja i gde si nasao taj ROM, jer sam i ja imao problema sa padanjem mreze dok nisam presao na 2.3.4. I sad mi se ljudi po nekad zale da me slabo cuju. E 100 godina sam trazio srkspi swype za 2.3.6... :)

Hvala unapred

ausu
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 12. Avg 2010. 08:06
:: Samsung Galaxy S4
:: Samsung Galaxy S 2

Post od ausu »

dobar dan imam jedan problem neznam kako kada napisem sms nemogu da vratim na ekran precicom vec moram da vratim sa srednom tipkom hvala unaprijed

sredio sam
Poslednja izmena od ausu u Pon, 27. Feb 2012. 14:19, izmenjeno 1 put ukupno.

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Sinoc mi nije radio zvucnik,istripovah se da je riknuo.Ugasim i upalim telefon i radi normalno
:blinky: Jel se desavalo nekome?Ja mislim da je to do Androida,posto je verzija 2.3 ona prastara.A nisam vest da stavljam nov da nesto ne zeznem
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

oxigen
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od oxigen »

Karadza naravno reci cu ti nije mi problem. Ovako sa XDA foruma sam skinuo firmware a verzija je
2.3.6
Verzija osnovnog opsega je I9100XXKI3
Verzija kernela je XXWLA4 po meni je sasvim ok. slika je bas onakva kakva treba biti ni previse svetla ni jako zatamljena.Dosta sam zadovoljan baterija mi traje lagano oko 36h nema nikakvih bugova znaci tel radi bas onako kako se od njega i ocekuje,sistem je dosta stabilan i extra brz.... i to je to. Ocena na quadrantu mi je 3545 što je sasvim ok za mene. Evo ako nekog zanima kako izgleda http://www.youtube.com/watch?v=F5Rg53VScYU.Koristicu ovaj firmware neko vreme dok ne predjem na ICS 4.0.3 prica se da je dosta stabilan,da li ga neko koristi,i kakvi su utisci????
Ne znam i ja sam koristio taj XWKDD ali meni je to bilo previse svetao ekran cak i kada podesim svetlo na minimum...
Kao sto sam ranije napisao u servisu su mi stavili 2.3.6 XXKL1 sa kojim nikako nisam bio zadovoljan padala je cesto mreza sto me je izludjivalo. Resio sam pokusati da instaliram sam firmware. Trazio sam na ovom sajtu http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1075278 dok nisam nasao veziju koje je za nase podrucje i koja ima srpsku swype sto mi je bilo bitno. Kada sam nasao raspitao sam se ovde na forumu sta i kako i onda sam resio ili cu totalno ubiti s2 ili cu ga namestiti da mi radi sve ok.tj sam da instaliram firmware koji ja zelim.Procedura je sledeca i dosta jednostavna:
pokrenes odina i u PDA koloni ubacis taj fajl(firmware) sto si skinuo ,ako ima vise fajlova onda dobro pazi gde sta ubacujes ali obicno treba da se ubaci samo jedan fajl u PDA
u Odinu treba da bude stiklirano samo AUTO REBOOT i F.RESET TIME nakon toga ugasis tel i pokrenes ga u down mod. i povezes se sa pc
Kada si to sve uradio ides na start ,ceo proces instalacije traje od prilike oko 3minuta tako je barem kod mene.
Nakon zavrsetka uspesne instalacije trebalo bi sistem sam da se podigne i to bi bilo to.
Ja sam imao problem nakon zavrsetka instalacije nije hteo da mi podigne sistem ,poslusao sam savete ovde sa foruma i odradio nakon inst. hard reset na sledeci nacin . Drzis dugme Power+Home +Volume up detaljno uputstvo imas na youtubu,nakon toga je sve ok radilo .Eto to je to ukratko u sustini nije tako strasno kao sto deluje ,mada za mene posto nisam nista znao o tome izgledalo je jako tesko,sada je sasviom druga prica.Ako ti treba jos neka pomoc javi mi se na pp.S

Karadza
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Karadza »

Na tom sajtu nalazim samo 2.3.5 XXKI3, koji si ti tacno skinuo?

xxdulexx
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 12. Nov 2011. 19:30

Post od xxdulexx »

Jel koristio neko USB host kabel?
Citao sam po netu da ima razlicitih, USB-A micro, normalan USB-B i obrnuto.
Koja kombinacija treba da bi to radilo na sgs2?
• Novi Sad • Samsung Galaxy S5 •

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Jorda napisao:Evo ti ovaj sam licno uploadovao, flesuj preko odina i javi utiske.
http://www.2shared.com/file/eeBEEWEh/I9 ... ernel.html
Ubacio sam ga preko CWM, boje su mi previše svetle, kao da su providne u odnosu na kernel CF-Root-SGS2_XW_OXA_LA4-v5.0-CWM5 iz CheckROM RevoHD™ V6.

Jorda
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 12. Jan 2010. 22:42
:: Prism Blue S10

Post od Jorda »

Au, probao sam i XWLA4, ista stvar. Sve boje su uzasno tamne i prezasicene. Vraceno na KDD - jedini kernel koji daje normalne boje. Inace, brightness smanjis na 30% i uzivas, ovako mogu da pojacam na 200% i opet je odvratna slika. Dizem ruke od promene kernela, XWKDD ostaje dok ne zamenim fon. Ako na ICS-u bude isto vraticu se na ginger jer me bole oci gledajuci u ovu abominaciju od slike. Nije mi samo jasno kako niko drugi ne provaljuje...

oxigen
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od oxigen »

Jorda ti si se verovatno navikao na XWKDD kernel pisao sam u prošlim postovima meni je taj kernel bio previse svetao, nije bio po mom ukusu. Ovaj što sada koristim mi je skroz ok.i što je najbitnije baterija mi traje od 36-48h uz normalno korišćenje, ne štedim tel ni malo. Sve je stvar navike ;-)

slavko101
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 13. Jun 2009. 14:21

Post od slavko101 »

Kada sam probao da odem na sajt Tehnomanije preko 3G pisalo mi je nesta tipa da server nije dostupan u tom trenutku ali kada sam probao preko WiFi stranica mi se normalno otvorila. Ovo mi nije prvi put da se desava sa nekom stranicom da ne moze da otvori, samo sto tada nisam bio pri WiFi da proverim da li stranica tako moze da se otvori.
Da li mi neko moze objasniti zbog cega se ovo desava jer ne razumem u cemu je problem?
P.S. Probao sam sa fabrickim browser-om kao i sa Operom Mobile i isto se desava na oba browser-a.

Karadza
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Karadza »

I meni su svi kerneli osim KDD previse tamni i boje su prenaglasene...

Jel ima neki 2.3.6 sa srpskim menijem i srpskim swype-om?
Poslednja izmena od Karadza u Pet, 02. Mar 2012. 10:37, izmenjeno 1 put ukupno.

Behemoth
Expert
Expert

Post od Behemoth »

Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

oxigen
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od oxigen »

Karadza pogledaj moje prethodne postove, imaš link youtub ja koristim tu verziju imaš srpski meni i srpski swype. Da li je neko probao ICS 4.0.3 ? Kakvo su utisci?
Jeste to je taj, koji ima srpski swype
Poslednja izmena od oxigen u Pet, 02. Mar 2012. 15:53, izmenjeno 2 puta ukupno.

Karadza
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Karadza »

Jel to ovaj?

XWLA4

Firmware info
PDA:XWLA4
PHONE: XXKI4
Date: 17/01/2012
Android 2.3.6

DBT (Germany): Download

XWLA4 Stock Kernel: Download
Password: intratech@XDA

Behemoth
Expert
Expert

Post od Behemoth »

Nestao mi je android market,i pojavio se neki google play.
Sad ne mogu da se ulogujem jer sam zaboravio sifru,i ne kontam sta se desava :blinky:

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Post od lesa0208 »

Behemoth, apdejtovao ti se market jer je sada google odlucio da poveca velicinu aplikacija, tipa kada skines negu igru i ona ti trazi da svuces onu datu, e to ce sada ici sve preko njih, i jos gomila tvari. Pogledaj video objasnjava sta je to
http://forum.androidsrbija.com/viewtopi ... 103&t=3005

oxigen
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od oxigen »

Meni je ovaj novi market dosta spor, verzija merketa pre ove je bio ok brz sad ne znam zašto je ova nova verzija tako spora, treba mu dosta vremena da otvori samu aplikaciju,a kada nešto skidam traje dosta dugo,da li neko ima sličan problem???

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Post od lesa0208 »

oxigen, meni radi isto kao sto je radio do sada .

Odgovori