Samsung Galaxy Note 4 ( SM-N910-C/F/S )

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
kunkun
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 23. Nov 2010. 21:20

Re: Samsung Galaxy Note 4 ( SM-N910-C/F/S )

Post od kunkun »

da, ali sta znaci podrzava kada Samsung nikad nece pustiti 64bit na note4 iz prostog razloga da korisnici snap805 ne budu osakaceni jer su kupili isti uredjaj
Iphone 6, space gray

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

Zato je tu xda zajednica. :D

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Ako se ne varam sa Lollipop-om dolazi podrška za 64bit-ne procesore tako da bi exynos u C verziji trebao biti u potpunosti iskorišten kad za to postoji potreba? Na testovima je exynos verzija takođe nešto bolja. Jedino polje na kojem Snapdragom nadmašuje Exynos je autonomija baterije, ostalo je ako se ne varam na strani Exynos-a iako to nije neka drastična razlika jer su obe verzije vrhunske. :)

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Ne znam. Mislim da je prvi (a do Note 5 verovatno i jedini) S6 za koje će samsung raditi 64bitne.

AndroMan
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 13:25
:: Galaxy Note 9 N960F
:: BB Passport; N808PV

Post od AndroMan »

Evo mog iskustva sa N4 uređajem za desetak dana korišćenja. Svaka čast Lakiju na detaljnom pregledu, moji utisci o phabletu se dosta poklapaju sa njegovim.

Što se tiče dizajna i izrade, sve pohvale za Samsung. Telefon jako lepo izgleda, metalna lajsna daje prefinjen izgled. "Kožna leđa" telefona su odlična na dodir. Sve u svemu jako lepo leži u ruci, ništa ne krcka, sve kompaktno. Po meni, lepše dizajniran telefon od S6. Ne bih ja tu ništa dirao. :D

Veličina uređaja mi u korišćenju ne smeta, jedino što neće baš stati u svaki džep, na svim pantalonama. :roll:

Performanse u radu su odlične, sve lepo, glatko otvara. Igrice koje su mi trenutno u telefonu rade odlično (MC5, Assassin's creed pirates, Asphalt 8...). Multitasking jako dobar i koristan, pogotovu oni balončići i mali prozori. Isto kao i kod Lakija, primetan mali lag dok se učitaju "recent apps". Još uvek sam na 4.4.4. androidu, neću još neko vreme ići na LL. Da se posle G2 malo odmorim od menjanja romova i ostalih sličnih zezancija. :)

Baterija, to već zavisi od korišćenja, u proseku oko 5h, 5h i 30min SOT, uz sinhronizacije, wifi, lokaciju, youtube, igre, net...

Displej odličan, mada moram priznati da mi ipak više prija IPS. Takođe, QHD rezolicija za sada totalno nepotrebna.

Kvalitetom fotografija sa kamere sam oduševljen. Moguće je u svim vremenskim uslovima dobiti odličan kvalitet, imate par mojih slika u temi za fotke. Brzo fokusira i okida. Zamerka ide na račun auto moda u noćnim uslovima - fotka bude previše osvetljena, a ima i šuma. Međutim, uz smanjivanje ISO vrednosti (lagano se može spustiti na 200, pa čak i na 100), dobijaju se sjajne noćne.

S Pen za mene jako koristan dodatak. Olovka je izuzetno funkcionana i pravi je užitak koristiti je. Najviše koristim action memo, smart select i S Note. Na primer, upisivanje brojeva u imenik i traženje neke adrese na mapi, je pravo uživanje. Beleške u S Note app zaista podsećaju na pisanje pravom olovkom na papiru. Jedina zamerka na olovku je što nije malo teža, osećaj u ruci bi bio mnogo bolji.

Softver ima dosta boatwear-a, srećom skoro sve je moguće isključiti.

Zvuk u slušalicama i na zvučniku odličan, posebno sam prijatno iznenađen zvučnikom, u odnosu na G2 i glasniji i dosta kvalitetnije tonove daje.

Konkretne ocene nisam hteo da stavljam, ali generalni utisak je da se radi o odličnom uređaju bez nekih većih mana, možda trenutno najkomplentiji telefon, bolje rečeno phablet, na tržištu.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Ja još uvek nisam temeljnije testirao noćne. Imam neke sa žurke u totalnom mraku i zaista su odlične kada ih uporedim sa velikom većinom drugih telefona. Kao što reče andro dosta svetle, tj blic baš lepo osvetli da se ljudi lepo i jasno vide.

vojkan85
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 14. Nov 2012. 22:52
:: Samsung Galaxy S8
:: Huawei Honor 8 Lite

Post od vojkan85 »

Blizi se lizalica i za nas preko ota-e :).

http://www.sammobile.com/firmwares/database/SM-N910C/

Esseker
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 27. Mar 2009. 03:16
:: Huawei P40 Pro

Post od Esseker »

Kupio sam TERACELL silikonsku futrolu. Kompletno providnu,lep osećaj u ruci i lakše se koristi telefon nego sa S View Cover-om.

Edit: zadnjih skoro dva meseca mi izbacuje ovo: Slika da li je to update na LL ili?
Galaxy Note 9 SM-G960F/DS 128 GB Ocean Blue

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

Esseker, običan apdejt Samsungove aplikacije :) .

vojkan85, a zašto čekaš OTA update , imaš neki specijalan razlog tipa "Telenor početna stranica na pretraživaču" ili je nešto drugo po sredi :) ?
16 godina na forumu MOBILNISVET

vojkan85
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vojkan85 »

@zoreli hahahah, zato sto nisam normalan :D. Samo zbog podesavanja, jer nije root-ovan telefon, i nemam cime da napravim full backup, a mrzi me posle da sve budzim ponovo :)

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

@vojkan85, ne vidim zašto bi to sve morao raditi? Ja sam svoj N4 koji je bio na 4.4.4 digao na 5.0.1 sa oficijelnim njemačkim rom-om bez ikakvog reseta i sve radi bez najmanje greške tako da ti ne pravi neku razliku da li čekao OTA ili ubacio neki oficijelni koji je već izašao. :)

vojkan85
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vojkan85 »

@janka_88 Cekaj, zar se flash-ovanjem ne gubi sve sa telefona? Zar nije potrebno da kada uradis flash, uradis i factory reset da lepo sve slegne?

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Meni se nije ništa izgubilo, samo se nadogradio sistem i optimizovale aplikacije na prvom pokretanju sistema, to je sve. Factory reset ti može zatrebati ako ne radi telefon kako treba ali to nije vezano za flash preko Odin-a ili OTA. U oba slučaja se može desiti da ne legne sve kako treba.

vojkan85
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vojkan85 »

@janka_88 Hm...iskreno, cudno mi je to kako si uspeo, svaka cast svakako, ali meni kada god sam koristio odin vrati sve na nulu. Koliko znam, flash-ovanjem stock rom-om je uvek procedura gubitka podataka.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Gresis, sve ostaje jer prakticno dobijas kao da si radio OTA ali za neki drugi region.
Dakle, u Odinu nista ne diras, samo md5.tar film stavis u AP polje i to je to.
Factory iz recivery radis ako krene da zabada, ali opet mozes bekap aplikacija, imenika, sms itd odraditi iz aplikacije za koju ti ne treba rut pristup.

vojkan85
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vojkan85 »

@Azimuth Onda se izvinjavam, nisam to znao :smutny: . Duga je noc, a rom se upravo preuzima :D

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Hahaha
Samo napred i polagano ;)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

vojkan85, al će da te navuku, samo čekam komentar šta ćeš napisati posle podizanja na lizalo :D

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Ma gde ćeš bez factory reset sa KK na LL. Ni slučajno. Reset pre i reset posle. Poslušaj me.

vojkan85
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vojkan85 »

@Baraba Verovao ili ne, radi jako lepo. I bas sam iznenadjen. Stavio sam rom za Sloveniju, i za sada nemam nikakvih problema.

@El Laki To sam druze uvek radio. Sada iskreno nisam, jer me je zanimalo kako sve pamti, i stvarno je zapamtio sve. E sada, ne znam da li mogu da se vratim na 4.4.4 sa 5.0.1 bez gubitka podataka.

Koliko sam mogao da primetim, malo brze radi aparat. Nije neki wow pomak u odnosu na 4.4.4 jer je on radio kao sat i sve je bilo jako lepo ustelovano i nastimano ali primetno je ubrzanje. Nazalost, baterija mi je i dalje enigma, jer je u idle modu bez pozadinskih programa za 6 sati skinula 8 procenata, a cim upalim wifi ide jedna po jedna crtica dole :(. Iz toga razloga bih uradio reset da sve slegne na svoje, ali cu videti da li cu se vracati na 4.4.4 ukoliko me lizalica ne zadovolji :D :D :D

Odgovori