Promena keymapa na SE

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
tanjaberic
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 23. Jul 2005. 02:20

Promena keymapa na SE

Post od tanjaberic »

Da li postoji verzija FW ili razvojni alat koji bi mi omogucio sledecu promenu u AVR:
HOCU da imam raspored tastature na t68i recimo kao na t610.
Npr <SPACE> = #
Tacku zelim na prvom mestu na 1, pa redom zarez itd.
Radio li je neko ovo?

Gorance
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 06. Jun 2005. 21:30

Post od Gorance »

Ovo što predlažeš se naziva rekodiranje tastera i podpada pod PATRIOT ACT SAD-a kojim se zabranjuje šifriranje u radio uredjajima (shto je najgore UOPSHTE se ne zezam). Keymap software je ZABRANJEN u mobilnoj komunikaciji.

tanjaberic
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 23. Jul 2005. 02:20

Post od tanjaberic »

Toliko neverovatno da ne mogu da poverujem.
Tim veci izazov. Ako je nesto ZABRANJENO onda je neko SIGURNO radio to.
Verujem ti Gorance, ali ipak ...
Mozda zanimljiv slucaj za sud. Ja sam korisnik i nista takvo niosam potpisao.
Hocu da prilagodim uredjaj koji sam kupio svojim potrebama.
U Americi bi neko iscepao vo na sudu i uzeo kintu za naneti dusevni bol.
Uzdravlje

Gorance
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 06. Jun 2005. 21:30

Post od Gorance »

1. Fanatizmu nikad kraja !!! Pa najbolja modulaciona tehnika za rad u radio spektru - proshirenje spektra putem upotrebe pseudo sluchajnih sekvenci (inache metoda je inherentni deo 3G-a) je bila osnovni razlog odugovlachenja sa donoshenjem standarda za 3G. SAD je bio u fazonu ne moze, a ako neko proba da ga koristi kod nas mi to odmah HAPSIMO !!!
2. Vishe ljudi je pokushalo da "obori" deo PATRIOT ACT-a vezan za shifriranje i to prvenstveno zbog bash takvih sitnica kao shto je rekodiranje tastature (kako na compu tako i na mobilnom, komunikatoru itd.). NIKO do sada nije uspeo. Plus postajesh kandidat za "prijateljske" posete NSA-a, FBA-a, NRA-a itd :lol: :lol: :lol:
3. Trebalo je da vidish reakcije na jednom americhkom forumu kada sam 2002 napisao post vezan za rekodiranje tastature (trebalo je da kevi prilagodim tastaturu tako da moze da kuca ruske karaktere po svom a ne Microsoft standardu za ruske tastature). Ma dobro me nisu na mestu linchovali !!! Upozoravajuce poruke od moderatora, prijateljski saveti da se toga "manem" itd ... :o :o :o

Odgovori