SE X10 mini / mini pro
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Symbian OS ● Symbian (UIQ) OS ● Windows OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Symbian OS ● Symbian (UIQ) OS ● Windows OS ●
Cao svima danas sam postao vlasnik modela x10 mini pro!!cackam ga ceo dan i ima par stvari koje me opsno nerviraju!!nadam se dacete mi pomoci da to resim
1.svaki put kad proveravam kredit ili kucam *111# kada mi se na ekranu pojave informacije automatski se ukljuci ton poruke i zvoni kao da mi je stigla poruka!! uzasno me nervira.
2.Pored ikonice signala se na svakih 5-10 sekundi pojavljuju dve strelice jedna ide na gore a druga na dole i pise 3g kako to iskljuciti?
3.Jek postoji mogucnost da ekran svetli na telefonu dok pricas sa nekim mnogo je glupo cim se uspostavi veza ekran postaje crn kao da je tel ugasen!!i to me nervira
4.Kako da proverim koju verziju androida imam?
5 Preporucite neku aplikaciju koja menja hom scrin hocu da bude maaalo nabudzeniji!!! hvala na pomoci
i da kako podesiti da slike i video snima direktno na memoriju kartice nikako to nemogu da nadjem
1.svaki put kad proveravam kredit ili kucam *111# kada mi se na ekranu pojave informacije automatski se ukljuci ton poruke i zvoni kao da mi je stigla poruka!! uzasno me nervira.
2.Pored ikonice signala se na svakih 5-10 sekundi pojavljuju dve strelice jedna ide na gore a druga na dole i pise 3g kako to iskljuciti?
3.Jek postoji mogucnost da ekran svetli na telefonu dok pricas sa nekim mnogo je glupo cim se uspostavi veza ekran postaje crn kao da je tel ugasen!!i to me nervira
4.Kako da proverim koju verziju androida imam?
5 Preporucite neku aplikaciju koja menja hom scrin hocu da bude maaalo nabudzeniji!!! hvala na pomoci
i da kako podesiti da slike i video snima direktno na memoriju kartice nikako to nemogu da nadjem
- Outlaw2strong
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Sub, 06. Jun 2009. 03:38
Pozdrav svima!!!
Da li neko zna da ce klasicnim update-om preko PC-a X10 mini sa 1.6 na 2.1 doci do nekog SIM lock-a ili zakljucavanja ako je skidan sa mreze?Mislim da je moj X10 mini dosao sa O2 mreze jer je home page na browser-u podesen na O2. I ono najgore, ako dodje do nekog SIMlock-a koliko kosta otkljucavanje posto sam imao lose iskustvo sa SE K610i?
Da li neko zna da ce klasicnim update-om preko PC-a X10 mini sa 1.6 na 2.1 doci do nekog SIM lock-a ili zakljucavanja ako je skidan sa mreze?Mislim da je moj X10 mini dosao sa O2 mreze jer je home page na browser-u podesen na O2. I ono najgore, ako dodje do nekog SIMlock-a koliko kosta otkljucavanje posto sam imao lose iskustvo sa SE K610i?
-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Pet, 28. Jan 2011. 13:38
Uzeo sam ovaj telefon preko telenora, pa me zanima nekoliko stvari, 1) Da li je moguce na bilo koji drugi nacin instalirati aplikacije sa androidMarketa osim preko telefona, jer to zahteva internet na telefonu i dodatne troskove, zatim,2) Jel moguce u mp3 playeru traziti pesme putem ukucavanja imena pesme? 3) Kako da update-ujem softver na 2.1?-koristim pc companion ali kaze mi da imam vec najnoviji softver iako mi na fonu pise da imam 1.6 verziju? 4) I zanima me jedna banalna stvar, sry sto uznemiravam, kako da kada napisem poruku i dodam kontakt kome zelim da posaljem taj isti kontakt obrisem, tj stavim neki drugi? btw telefon je cista 10ka iii..jos jedna stvar koja me ovako kopka, 5) Kada pritisnem Kratko dugme za standby, tj dugme za paljenje i gasenje telefona na vrhu, ekran mi se ugasi ali ne na nacin "soft" vec kao da par puta trepece sve slabije dok se ne ugasi, za razliku od kada saam posle 30ak sekundi ode u taj rezim pa se ekran smooth ugasi (valjda cete razumeti xD)? Hvala unapred □ petar
Pozz, posto sam pre par dana update-ovao android na verziju 2.1, danas sam primetio da kada me neko pozove (broj nemam u imeniku) i kada zelim da taj broj sacuvam tako sto cu ga ubaciti u vec postojece ime, nista se ne desava tj. broj mi se nigde ne pojavljuje!!!! Ali ako zelim da ga sacuvam tako sto cu kreirati novo ime za taj broj opcija radi normalno!!!!
Ima li neko resenje za ovaj problem?
Unapred hvala!
Ima li neko resenje za ovaj problem?
Unapred hvala!
Pooozzz svima. Imam jedan veliki problem. Na telefonu nikako nemogu da otkrijem svoju wifi mrezu (emitovanu sa laptopopa) dok na Samsung Jet hvatam taj signal. Nekako sam preko laptopa skinuo program i instalirao na mobilnom wifi finder i nalazi mi moj emitovani wifi mrezu sa laptopa ali nemoze nekako da se konektuje. Sta da radim??? 
I jos jedan veliki problem, na bluetootu nikako nemogu da posaljem neki fail a ni da primim
.... A pise da je verzija softwera 2.1.... Pomozite mi 

I jos jedan veliki problem, na bluetootu nikako nemogu da posaljem neki fail a ni da primim

Kako nadograditi svoj android x10 mini pro telefon sa 2.1 na 2.3 i to jos sa Cyanogen 7 Mod-om.
Jednostavno u pet koraka:
1.Root-ujte svoj telefon sa programom Super One Click.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=803682
[youtube="Kako Root-ovati sa Super One Click."]SuaXu8kusvA[/youtube]
2. Instalirati Busybox iz market aplikacije.
3. Instalirati Root Explorer (skinite oba programa i instalirajte na Vasem mobilnom)
4. Onda instalirajte xRecovery - http://www.mediafire.com/?jc0u4h6fko1d97j
4,5. Skinite i ovaj zip, i iz foldera "reco" prebacite preko Root Explorer ova tri fajla (busybox,chargemon,xrecovery.tar) u /system/bin/
5. Skinite CM 7 MiniCM-v15.0.zip (android 2.3). Zip file prebacite u memoriskoj kartici sa nazivom "update".
Onda ugasite telefon i kada se pojavi text sony ericsson pretiskajte dugme za back, i onda bi trebao da se pojavi xRecovery mode meni. U meniu idite do drugog polja - Install update.zip from SD Car, i onda idite na yes.
Sacekajte koji minut i eto!!! Uzivajte!
Jednostavno u pet koraka:
1.Root-ujte svoj telefon sa programom Super One Click.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=803682
[youtube="Kako Root-ovati sa Super One Click."]SuaXu8kusvA[/youtube]
2. Instalirati Busybox iz market aplikacije.
3. Instalirati Root Explorer (skinite oba programa i instalirajte na Vasem mobilnom)
4. Onda instalirajte xRecovery - http://www.mediafire.com/?jc0u4h6fko1d97j
4,5. Skinite i ovaj zip, i iz foldera "reco" prebacite preko Root Explorer ova tri fajla (busybox,chargemon,xrecovery.tar) u /system/bin/
5. Skinite CM 7 MiniCM-v15.0.zip (android 2.3). Zip file prebacite u memoriskoj kartici sa nazivom "update".
Onda ugasite telefon i kada se pojavi text sony ericsson pretiskajte dugme za back, i onda bi trebao da se pojavi xRecovery mode meni. U meniu idite do drugog polja - Install update.zip from SD Car, i onda idite na yes.
Sacekajte koji minut i eto!!! Uzivajte!
Mnogima korisnicima nije uspjelo iz prve ruke, kada upale telefon posle instalacije 2.3 androida pojavi im se logo i zakoci, al i tome ima lijeka:
- Upalite telefon i otvorite xRecovery mode meni.
- Iditie na Recovery.
- Kada zavrsi Recovery idite na Factory Reset.
- Install update.zip from SD Car ponovo i to je to
Android 2.3 izgleda mnogo drugacije nego 2.1 i uglavnom ima tamnu temu(razlog tome jeste da ne trosi mnogo baterije). U pocetku mi se nije svideo ali kasnije uz mnogo "cackanja" svideo mi se .
Cyanogen 7 Mod je mod koji poprvalja mnoge stvari koje google nije uradio na svom Androidu. Jedini minus ovome modu jeste taj sto je smanjio kvalitet kamere sa 5mpx - 3mpx.
Ako može neko da mi pomogne oko problema koji mi se javio, a to je da sam skidao neke aplikacije preko market-a, interneta i sada mi izbacuje da nemam više memorije u telefonu. Ali zato imam micro sd karticu od 2 gb i zašto mi jednostavno tamo ne stavlja te aplikacije koje downloadujem? Kako to mogu da rešim da li neko zna? Hvala u napred
- Pera Detlic
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
- :: HTC One [m8]
wave, ja ne mogu da uspem da prebacim ona 3 fajla u sisyem>bin busybox,chargemon,xrecovery.tar
Radim pomocu root explorer programa kojeg sam skinuo sa market aplikacije, i kaze Dont have enough permission to do this action? Sto mi to izbaci? Rotovao sam, prebacio sam CM 7 MiniCM-v15.0.zip verziju na mob pod nazivom update. Samo ono ne mogu da uradim zasto?
Radim pomocu root explorer programa kojeg sam skinuo sa market aplikacije, i kaze Dont have enough permission to do this action? Sto mi to izbaci? Rotovao sam, prebacio sam CM 7 MiniCM-v15.0.zip verziju na mob pod nazivom update. Samo ono ne mogu da uradim zasto?
stavio sam cm7 lepo je radio i onda puko nece nista samo ugasen ekran i svetli crvena lampica...pokusao sam da ga prikopcam na komp i rootujem, stavim drugi kernel ali nece ne vidi ga komp a ja ne mogu nista sa ekranom jer ne radi...pojavljuje se logo ali se stalno rebootuje sam... kako da obrisem sve sa telefona ne sa kartice tj kako da ubijem sistem i stavim originalni kernel i rom???
Tek sam kupio x10mini 2.1.1 i ne mogu da nađem neke osnovne stvari:
1. Trajanje poziva (razgovora)
2. U SMS-u nema foldera inbox, outbox... pa ne mogu znati da li je neka poruka poslata ili primljena
3. Kada hoću da slušam muziku ili pregledavam slike sa mem. kartice ne mogu da otvaram foldere koje sam kreirao na kartici već mi otvara sve slike ili pjesme koje složi po nekim svojim kriterijumima (npr. izvođač i sl.)
1. Trajanje poziva (razgovora)
2. U SMS-u nema foldera inbox, outbox... pa ne mogu znati da li je neka poruka poslata ili primljena
3. Kada hoću da slušam muziku ili pregledavam slike sa mem. kartice ne mogu da otvaram foldere koje sam kreirao na kartici već mi otvara sve slike ili pjesme koje složi po nekim svojim kriterijumima (npr. izvođač i sl.)
- VeNoM
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
- :: Sony Xperia Z5P
- :: Sony Xperia Z
zeljkom za trajanje poziva instaliraj call meter ng ili 3g i jedan i drugi rade lepo posao a SE ima trajanje samo u onom skrivenom meniju.
za poruke stavi dostaljenu opciju tj deliveri pa kada neko primi poruku ona če biti štiklirana
za slike koristi neki filemenager ako hoćeš tako da gledaš a mnuziku ako nečeš neki mp3 da skidaš onda taguj pesem po albumima i tako ih svrstavaj.
za poruke stavi dostaljenu opciju tj deliveri pa kada neko primi poruku ona če biti štiklirana
za slike koristi neki filemenager ako hoćeš tako da gledaš a mnuziku ako nečeš neki mp3 da skidaš onda taguj pesem po albumima i tako ih svrstavaj.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Pon, 27. Avg 2012. 20:29
- :: Xperia Mini
- :: x10 mini pro
Re: SE X10 mini / mini pro
uputstvo za prebacivanje/instaliranje aplikacija na sd karticu za stock 2.1 android, ako nekome treba
http://rapidgator.net/file/36830815/A2.1.doc.html
http://rapidgator.net/file/36830815/A2.1.doc.html
-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Čet, 24. Jan 2013. 16:28
- :: Meizu MX4
Re: SE X10 mini / mini pro
Da li je neko instalirao Cyanogen Froyo na x10 mini pro i kako je zadovoljan njime ?
Ja sam inace od skoro vlasnik x10 mini pro, update 2.1 pa bih zeleo da ga malo osvezim i ubrzam
Ja sam inace od skoro vlasnik x10 mini pro, update 2.1 pa bih zeleo da ga malo osvezim i ubrzam