Sony Xperia Z Ultra

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
Odgovori
kvaka33
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
:: Samsung S6 Edge Plus

Re: Sony Xperia Z Ultra

Post od kvaka33 »

Prvo da te pitam jesi li dobio apdejt novi
Sto se slika.tice hahaha ma jesu isti aparati,imas gore mali savet od saleta m ,mada ja experimentisem sa.ovim modelom telefona ,posto auto mod nije dobar
Koristim i scene i podesevam osvetljenje,jednostavno moras tako ako hoces dobre slike
Obzirom da ni meni kamera nije primarna stvar a imam solidan digitalac(koji sam navikao da nosim.kada planiram slikanje)kamera na.telefonu mi je za prvu pomoc i ova daje sasvim pristojne slike
Znaci kameru koristi u manual modu uvek,kada je dobro svetlo manje vise koristim HDR i HDR scenu becklight
Kada je oblacno recimo podesim osvetljenje na mislim +1 ,mada ponekada i na manje ,to moras sam proceniti
Ako hocu neobicne slike ,kao ove gde je sve tamno i oblaci dolaze.do izrazaja okinem hdr backlight mode(ovaj scena mod mi se inace bas dopada i cesto ga koristim)
Generalno nije losa kamera koliko se pricalo ,ja sam licno zadovoljan cak i za makro mode,postavicu slike uskoro,malo me mrzi se bakcem sa time a trebalo bi
Sada obzirom da nema komentara na linkove sa flickr naloga ,ne znam kako to da.protumacim,da li je toliko sve krs ili nase ljude po obicaju zanimaju 10 modela a ostalo i ne prate ili mozda nisu merodavni pa cute ,ko ce ga znati
U sustini postavljam slike zbog nekih ljudi koji ce se odluciti uzeti ovaj phablet i videti da po mome slike uopste nisu lose
I dalje mislim ako si se vec 3 puta vracao na ZU da je onda to,to
Nema potrebe za novim modelom narocito ako malo savladas kameru,a o kupovini lensa od 300 i vise evra sam vec sve rekao
Ovo je ipak i dalje premium.model (hardverski i dalje veoma mocan),koji iskljucivo nije zaziveo zbog svoje velicine i nedostatka blica,ali prvenstveno velicine
Novi apdejt.ti donosi vece ikone,dugme da zatvoris sve programe odjednom,bolju notifikaciju,glasniji zvucnik(sto me je posebno.obradovalo), brzi zoom.kamere i fluidniji rad(sto me je isto veoma obradovalo)
I vise nema problema kada.se izadje iz neke.igrice ,brauzera.da mu treba vecnost da se pojavi widget za vreme ili neki drugi a ponekada i ikonice
Generalno ja sam zadovoljan apdejtom ,koliko sam.citao izaci ce jos jedna pre 5.1 lizalice(koja.inace izlazi u julu,svaka cast soniju) gde ce biti resen i najveci problem lizalice memory leak, a takodje dobijamo i silent mode
Bice tu popravljeni jos nekih bitnih stavki koje ce.siguran sam doprineti da ovaj premium uredjaj bude jos bolji
Tako da cuvaj lovu ,sacekaj i taj legendarni 5.1 pa onda odluci sta i kako ,blizu je juli
https://www.flickr.com/gp/133861568@N06/EuT027
Ove su bas dobro ispale :-)
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba

andriod
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 31. Avg 2013. 11:36
:: i9300
:: P970 Optimus black

Post od andriod »

Baš me nije oduševio izgled ikonica posle apdejta,ali što se ostalog tiče zadovoljan.Zvuk bi mogao biti još jači ali i ovo je napredak,nadam se sa sledećim da će to biti ispeglano i naravno sajlent mod.Generalno ja izgleda spadam u malu grupu korisnika koji su zadovoljni Lizalicom[emoji1]
Kameru ću sjutra da maltretiram
Operator

acckobg
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 21. Feb 2015. 12:24

Post od acckobg »

Ikonice su upropastili, mnogo su lepše bile one sitnije, pre .270 apdejta.

vojkan85
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 14. Nov 2012. 22:52
:: Samsung Galaxy S8
:: Huawei Honor 8 Lite

Post od vojkan85 »

Hajde da ovde postavim pitanje ;). Resio sa da pazarim Ultru, ali me malo "odbija" cinjenica da je aparat 2 godine star, ali i pored toga ima odlican hardware. Ima ga po ceni od 265 evrica. Kako ste zadovoljni ovim dzinom?

kvaka33
Expert
Expert

Post od kvaka33 »

Sta te zanima konkretno da ne pisem sada romane ovde :-)

vojkan85
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vojkan85 »

kvaka33, Pa za pocetak kao sto znas ljubitelj sam fableta :D. Procesor je i dalje odlican, memorija od 2GB je dovoljan za lizalicu ili malo stekce? Kako se ponasa posle update-a? Jedni sto me odvraca i sto sam napisao je to da je pretstavljen pre 2 godine, i da mi se cini da je mozda malo stariji za danasnje uslove, a mozda i gresim.

kvaka33
Expert
Expert

Post od kvaka33 »

Ha,vecita pitanja,steka li .vredi li,mator li je?
Pa ne kaze nas narod dzabe,"Stara koka,dobra supa" :wink:

Kupio sam ga novoga sa kitkatom 4.4.4 koristio dan dva i odmah prebacio na lizalicu,meni se liza svidja iako je puna rupa i zeznula je mnoge dobre telefone
Sva sreca pa ce apdejt 5.1 to dobrano srediti

Sto se tice Sony Ultra modela,situacija je slicna kao i sa drugim brendovima,vecina zadovoljna,manjina kuka ali su glasniji ,pa se dalje cuju :lol:

Vizuelno telefon je prelep,to sam uvek i govorio za Sony,da ima najlepse modele,osecaj kada ga onako velikoga i tankoga,staklenog, uzmes u ruku fantastican,bio sam malo skeptican po pitanju velicine ,ali to je bila ljubav na prvi pogled,nesto slicno sam imao samo kod Samsung Wave 8500

Telefon je pun mana,nema IR,nema skener,nema blic,i povelik je,ako to zanemaris i pogledas sta ima ispod haube i kako je odradjen i uradjen ,to je vuk u jagnjecoj kozi
Neprimetan a u stvari zver :)

Odlicno gura lizalicu,nemam ama bas nikakvih problema,vidim zale se po forumima na neke bagove ,ja ih ne primetih a redovno pratim jer me to zanima,tako da je to kao sto napisah manjina,samo previse glasna i mahom poprilicno skromnog znanja ili nesrecnici sa neispravnim primerkom(kad si talican,tu nema pomoci na zalost)
Najnoviji apdejt 270 je sredio meni bitan problem izlazenja iz neke app i pojavljivanja widgeta i ponekada ionica(trebalo je ponekada sec,dva)
Povecane su ikonice (konacno),pojacan spoljni zvucnik(koji ne spada u najjace)i dobijena jos bolja fluidnost u radu
Kamera je dosta dobra ,imas neke slike i linkove pa pogledaj o njoj sam dosta pisao,da se ne ponavljam
Zvuk preko sluski milina,nikada bolji cuo (mada nisam konzumirao HTC)
Ekran je jako dobar nije nivo Note 3 ali je odlican(slabiji pri jakome suncu)mada meni je i Note 3 tu bio los ali ipak malo bolji
Najavljena je i lizalica 5.1 za njega u julu tako da ne znam sta reci a dobio je i novi apdejt ,danas pocela distribucija istoga
http://www.xperiablog.net/2015/06/17/xp ... -carriers/
Tako da obzirom da je izasao sa JB ovo je vrh,bogami dobro gura ovaj "matorac" a koliko vidim i gurace,jer ovaj hardver nema sta nece poterati a jedini je ozbiljniji phablet sony-a

Ne znam preskocih li nesto ,pokusao sam da budem objektivan i da prikazem i mane i vrline,ako te nesto zanima pitaj
Poslednja izmena od kvaka33 u Sre, 17. Jun 2015. 21:57, izmenjeno 1 put ukupno.

vojkan85
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vojkan85 »

kvaka33, Svaka cast za post, iskreno nema sta. Ja bih ga uzeo kao backup. Blic mi i ne treba, skener i ir takodje, ali mislim da je i dalje posle svega dobra investicija iz svega napisanog za 265 evrova ;).

kvaka33
Expert
Expert

Post od kvaka33 »

Mislim da trenutno za te novce nema boljeg phableta i jos da je nov

vojkan85
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vojkan85 »

kvaka33, Tako sam i ja mislio. Hvala ti puno druze ;).
A evo i kako resiti nedostatak flash-a:

http://www.iblazr.com/

;).

Edit:
Uradio update preko ota i restartovao se i nista. Podigne se, i crn ekran, kliknem na power dugme, ugasi se ekran a u pozadini ostaje da se podesi jezik. Dugme ne moze da odradi hard reset...

andriod
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od andriod »

Krenuo da poručim iblazr,i vidim ima sa 4 i sa 16 led diodica i sad dilema nešto mi 16 dođe bespotrebno uglavnom ako sve bude po protokolu za 2- 3nedelje očekujem isporuku pa da vidimo kako radi[img]http://images.tapatalk-cdn.com/15/06/18 ... 79031c.jpg[/img]

Vojkan85,nisi preko PCa radio apdejt?
Operator

kvaka33
Expert
Expert

Post od kvaka33 »

Nije,radio je ota
I koji si narucio na.kraju sa 4 ili 16

vojkan85
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vojkan85 »

Da se javnem i ovde, kvaka33 ima na pp. Problem je nastao kada sam radio ota update, ali sam nekako na jedvite jade uspeo da stavim telefon u safe mode (ugasen telefon, drzi se volume down i stavi se usb kabl) i uradim preko kompa update. Sve proslo kako treba, i sada sve radi.

andriod
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od andriod »

LED FLASH for camera Phone GOPRO monopod support for multiple Photography selfie sync led Fill flash with 16 mini led lights
http://www.aliexpress.com/item/LED-FLAS ... 87442.html
(from AliExpress Android)
Pa ćemo da vidimo kako radi,ne očekujem čudo ali valjda bude bolje.
Meni za prethodna 2 apdejta 5.0.2 nije nudio OTA,pa mi čudno baš sam htio sugerisat ili PC companion ili sf tool.
Ima li u ponudi ostalih boja Z ultre,dobio sam korektnu ponudu za moju pa bih opet uzeo nov ali ne bih crni(ako realizujem)?
Operator

vojkan85
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vojkan85 »

andriod, Mislim da oni inace samo 3 boje prave, ljubicasta neka, bela i crna. Ja sam uzeo crnu i jako je elegantna, bela mislim da ne stoji ovom modelu.

kvaka33
Expert
Expert

Post od kvaka33 »

Bas tako crna,bela i ljubicanstvena :-D
Moj je crni takodje,dobijao sam ota apdejt ali vise volim preko kompa to da odradim

andriod
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od andriod »

Znam da su tri boje,ali nisam zapazio u oglasima sem crne koja je sigurno najelegantnija no kako bih opet uzeo isti uređaj razmišljam o drugoj boji.Čitam za bijelu da su manje upadljivi otisci ali mi je nešto ružan crni okvir ekrana
Operator

vojkan85
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vojkan85 »

andriod, Uh druze, meni bela na ovoliko cudo uopste ne ide, jer nije plastican uredjaj. Na Zamzung ide, ali na ovakvo parce umetnosti i prelepe izrade jok ja. Licno misljenje ;). A istina je da nema ni jedne druge boje.

P.S: Dobio sam i sluske uz njega, izuvaju kako se cuju.

kvaka33
Expert
Expert

Post od kvaka33 »

Napisah ja odavno da je zvuk na sluskama sjajan
Sada cekamo i tvoju recenziju,nemoj da ga potkacis mnogo ;-)

Aimbot91
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 26. Nov 2014. 19:56
:: HTC Desire 816 Dual

Post od Aimbot91 »

Ljudi razmisljam da predjem na Ultra model sa HTC Desire 816 Dual.Zanimaju me vasi utisci po pitanju SOT baterije posto je po meni to presudno.Sto se tice velicine po meni nije preterano preveliki valjda sam navikao zbog Desire 816.I ako neko moze da mi kaze koliko se krece cena polovnog ali dobro ocuvanog modela kod nas?

Odgovori