Sto se slika.tice hahaha ma jesu isti aparati,imas gore mali savet od saleta m ,mada ja experimentisem sa.ovim modelom telefona ,posto auto mod nije dobar
Koristim i scene i podesevam osvetljenje,jednostavno moras tako ako hoces dobre slike
Obzirom da ni meni kamera nije primarna stvar a imam solidan digitalac(koji sam navikao da nosim.kada planiram slikanje)kamera na.telefonu mi je za prvu pomoc i ova daje sasvim pristojne slike
Znaci kameru koristi u manual modu uvek,kada je dobro svetlo manje vise koristim HDR i HDR scenu becklight
Kada je oblacno recimo podesim osvetljenje na mislim +1 ,mada ponekada i na manje ,to moras sam proceniti
Ako hocu neobicne slike ,kao ove gde je sve tamno i oblaci dolaze.do izrazaja okinem hdr backlight mode(ovaj scena mod mi se inace bas dopada i cesto ga koristim)
Generalno nije losa kamera koliko se pricalo ,ja sam licno zadovoljan cak i za makro mode,postavicu slike uskoro,malo me mrzi se bakcem sa time a trebalo bi
Sada obzirom da nema komentara na linkove sa flickr naloga ,ne znam kako to da.protumacim,da li je toliko sve krs ili nase ljude po obicaju zanimaju 10 modela a ostalo i ne prate ili mozda nisu merodavni pa cute ,ko ce ga znati
U sustini postavljam slike zbog nekih ljudi koji ce se odluciti uzeti ovaj phablet i videti da po mome slike uopste nisu lose
I dalje mislim ako si se vec 3 puta vracao na ZU da je onda to,to
Nema potrebe za novim modelom narocito ako malo savladas kameru,a o kupovini lensa od 300 i vise evra sam vec sve rekao
Ovo je ipak i dalje premium.model (hardverski i dalje veoma mocan),koji iskljucivo nije zaziveo zbog svoje velicine i nedostatka blica,ali prvenstveno velicine
Novi apdejt.ti donosi vece ikone,dugme da zatvoris sve programe odjednom,bolju notifikaciju,glasniji zvucnik(sto me je posebno.obradovalo), brzi zoom.kamere i fluidniji rad(sto me je isto veoma obradovalo)
I vise nema problema kada.se izadje iz neke.igrice ,brauzera.da mu treba vecnost da se pojavi widget za vreme ili neki drugi a ponekada i ikonice
Generalno ja sam zadovoljan apdejtom ,koliko sam.citao izaci ce jos jedna pre 5.1 lizalice(koja.inace izlazi u julu,svaka cast soniju) gde ce biti resen i najveci problem lizalice memory leak, a takodje dobijamo i silent mode
Bice tu popravljeni jos nekih bitnih stavki koje ce.siguran sam doprineti da ovaj premium uredjaj bude jos bolji
Tako da cuvaj lovu ,sacekaj i taj legendarni 5.1 pa onda odluci sta i kako ,blizu je juli
https://www.flickr.com/gp/133861568@N06/EuT027
Ove su bas dobro ispale