K750 ne prepoznaje .wav fajlove !?

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
EnricoAdams
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 02. Apr 2006. 17:04

K750 ne prepoznaje .wav fajlove !?

Post od EnricoAdams »

Imam poslednju verziju firmware-a i telefon ne moze da mi pusta .wav fajlove. Da li je to do telefona/firmware-a ili je neki problem sa mojim primerkom?

nevidljivi
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 18. Jan 2006. 03:18
:: LG Optimus L7 II
:: Samsung GT-C3322

Post od nevidljivi »

Proveri, možda je problem sa tvojim primerkom ili tel nije dobro flešovan. Ja na K700 puštam WAV fajlove bez problema, mada postoji više tipva WAV fajlova, a neke telefon neće da čita (obično čita IMAADPCM WAV fajlove, a to je komprimovani WAV fajl, takav tip fajlova prave MP3 plejeri kada snimaju glas preko mikorfona ili snimaju sa FM radija). Ja sam WAV koji sam pustio na K700 prebacio sa sestrine Nokie 7610. Na Simensu M55 sam imao problem sa WAV fajlovima dok nisam otkrio to o čemu sam sada napisao u ovom postu. Nadam se da će ti ovaj odgovor pomoći.
Ghost

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

A koji je problem da ih konvertujesh u mp3 ? Imas hiljade i hiljade programa koji to rade samo trebash da guglash malo i to je to.
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

nevidljivi
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nevidljivi »

Jedan od hiljade programa je CDEX, mnogo je dobar zato što može sa audio diska da napravi MP3, može WAV da pretvori u MP3, MP3 u WAV, a ima još gomilu mogućnosti, mogu ti ga i poslati ako hoćeš. U njemu za MP3 imaš gomilu podešavanja kao npr. bitrate, kvalitet fajla, constant ili variable bitrate. Program radi jako brzo, audio CD prosečnog broja pesama može da spakuje u MP3 za nekih 15 minuta (brzina zavisi i od kompa na kome se to radi). Sve u svemu extra je program, a izuzetno je jednostavan za rad. i ono najvažnije - program je Freeware i ne treba mu crack, samo se instalira i koristi.
Ghost

EnricoAdams
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 02. Apr 2006. 17:04

Post od EnricoAdams »

Ne pravim od toga neki veliki problem, jednostavno sam primetio da neki wav fajl koji mi je ortak prebacio sa 6630 a koji je radio na mom s65 ne radi na k750. Jel moze neko od vlasnika k750 da isproba isto sa svojim telefonom, neka uzme neki od onih default wav fajlova sto dolaze uz windows, cisto da vidi da li je do mog primerka ili je to neki opsti bug.

nevidljivi
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nevidljivi »

EnricoAdams, default WAV fajlovi što dolaze uz Windows su formata Wave Micosoft ili Windows PCM, a mobilni telefoni obično čitaju IMA ADPCM WAV format, to sam napisao u postu gore, tako da je bolje da se nekim MP3 plejerom snimi glas sa mikorfona ili nešto sa FM radija, pa se onda taj fajl ubaci u telefon (probati i sa WAV fajlom iz MP3 plejera i sa default WAV fajlom iz Windowsa), ja nisam probao, ali možda je problem i u tome, probaću ja sa WAV fajlom iz Windowsa na K700).
Ghost

Odgovori