Backupovanje aplikacija

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
analysis
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 27. Jun 2006. 02:30

Backupovanje aplikacija

Post od analysis »

flesovao bih k750i,pa me zanima kako da sacuvam od brisanja igrice i aplikacije.Znam da mogu da ih prebacim na karticu,ali da li ce posle da rade sa novim softwerom?
edit:nista nije menjano
Poslednja izmena od analysis u Sub, 01. Jul 2006. 16:33, izmenjeno 2 puta ukupno.

6630 app
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 28. Mar 2006. 15:15

Re: Backupovanje aplikacija

Post od 6630 app »

analysis napisao:flesovao bih k750i,pa me zanima kako da sacuvam od brisanja igrice i aplikacije.Znam da mogu da ih prebacim na karticu,ali da li ce posle da rade sa novim softwerom?
Hoce radice u 99% barem kod mene,izvadi memorisku pre flesa.

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Neki ljudi su radili fles i,iako su radili bekap podataka,pokazalo se nepotrebnim jer update nije izbrisao memoriju telefona (mislim na update preko SEUS-a) pa ti vidi!Naravno da nije lose za svaki slucaj bekapovati,ali fles podje po zlu pa ti pukne veza,pomeris kabal pa izgubi kontakt... :wink:
Pozdrav 8)

6630 app
Mobil fan
Mobil fan

Post od 6630 app »

SEUS je za update sw i ne treba da brise podatke iz memorije telefona a fles brise sve iz memorije telefona i ove dve radnje se razlikuju kao nebo i zemlja.

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Znam ja to,ali vidis da covek ne zna ni ono osnovno,mora se malo laicki objasniti!I imati razumevanja! :wink:
Pozdrav 8)

6630 app
Mobil fan
Mobil fan

Post od 6630 app »

Lomnica_city napisao:Znam ja to,ali vidis da covek ne zna ni ono osnovno,mora se malo laicki objasniti!I imati razumevanja! :wink:
Pozdrav 8)
Koliko zna to on ...
Ma kakog god,samo da razjasnimo da SEUS i FLASH nije isto,SEUS ne pravi cuda od telefona ;)

analysis
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od analysis »

Lomnica_city napisao:Znam ja to,ali vidis da covek ne zna ni ono osnovno,mora se malo laicki objasniti!I
Odakle tebi to da ja ne znam ni ono osnovno,i odakle znas koliko ja znam?Nije lep komentar.
analysis napisao:flesovao bih k750i
dakle flesovao,a ne update (mozda drugom prilikom).Dobio sam odgovor,hvala svima koji su ucestvovali (6630 app,Lomnica_city)

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Ha,ha! ;) Kad covek postavi onakvo pitanje verovatno (je dosta) da ne zna ono osnovno,znaci da je flesovanje brisanje starog i upis novog a upgrade je prepisivanje novih preko starih koji su zamenjeni novim verzijama,ne dirajuci ostale (najcesce preko 95% njih) koji su ostali isti u odnosu na proslu verziju!
Pozdrav 8)

analysis
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Re: Backupovanje aplikacija

Post od analysis »

Ne kontam te... Pazi sta sam ja pitao:
...pa me zanima kako da sacuvam od brisanja igrice i aplikacije.Znam da mogu da ih prebacim na karticu,ali da li ce posle da rade sa novim softwerom?
A ti mi odgovaras,kakva je razlika izmedju flesovanja i upgradea :? Tema je postavljena zbog toga sto su java aplikacije zasticene od kopiranja,samim tim sta ce biti ako detektuju fles ili novi upgrade. Da li ce raditi na "drugom" telefonu. Jee

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Ma nije vazno,odgovor je kacio malo i post 6630app da ne znas da je razlika izmedju ovog i onog nebo i zemlja... i tako.Sacuvaj ti to za svaki slucaj,mozda si maler pa ti pukne veza ali to je ono... just in case!
Pozdrav 8)

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 18. Jun 2006. 11:24

Post od rixxon »

aman ljudi ko je ovde lud? 'sacuvaj ti to za svaki slucaj!'.. ALI COVEK LEPO PITA *KAKO* DA SACUVA! Instalirane app. ne moze tek tako da iskopira ili posalje na PC. A ako ih ostavi na mem. kartici, posle flashovanja NECE MOCI da ih koristi.
Resenje postoji: FAR+SEFP
K750+W950+K550 (W610 SW)+More...

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 11. Avg 2006. 00:22

Post od pilgrim »

Pretpostavljam da je ovo poznato vlasnicima SE telefona,ali za one koji nisu upoznati:Bolje je na komp skidati aplikacije,pa prebacivati u "other" u File manager-u.Odatle imate opciju "install",pri cemu vam i nakon instalacije ostaje inst. verzija u tom folderu,a odatle mozete i slati apl. na dr. telefone.Samim tim imate i backup aplikacije.Nadam se da nisam nepotrebno pisao ovo,tj. da ima ljudi koji ovo ne znaju...
Nemojte mi slati PP - ne posecujem vise ovaj forum!

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od rixxon »

Ma nikakvih problema nema ako instalacione (jar) fajlove imas na PC-u. Odatle ih svakako mozes slati, kopirati, rezati i sta god hoces. Protiv toga nema zastite.
Ali aplikacije koje si npr download-ovao sa nekog WAP sajta (dakle telefonom a ne PCem) (i pri tome ih mozda i platio)... E NA TO SE ODNOSI PITANJE!

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan

Post od pilgrim »

Moj odgovor se odnosio na one ljude koji ne znaju da postoji mogucnost da na samom fonu imaju instalacione verzije .jar aplikacija koje mogu deliti i sa drugima,npr. putem bt,ir,email-a.Inace,uz pomoc Opera mini HIFI(dakle ne Opera mini 2.0) mozete skinuti instalaciju nekog programa bilo sa wap ili web sajta,smestiti ga opet u folder "other" na memory stick,i tako preskociti upotrebu PC-ja(neki ipak nemaju komp).;-)

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od rixxon »

@Pilgrim: to je sve ok sto si ti napisao.
Elem, ako tako skinut .jar fajl (sacuvan u others) nekom posaljes preko IR/BT/Email taj fajl nece zavrsiti u njegovom others direktorijumu vec ce biti instaliran. I on nece moci dalje nikome da ga salje, pa ni da ga bekapuje (da bi ga povratio posle flashovanja).
Uzgred, ti si pomenuo komp, a onda kazes nema svako komp. I uzgred, na čemu "teraš" Operu Mini HiFi? Pitanje se odnosilo na K750i, a koliko znam (ispravi me ako grešim) HiFi je verzija samo za Smartphone platformu?! :)

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan

Post od pilgrim »

@rixxon:Malo sam otisao u off,ali sam hteo da objasnim da se i java apl. mogu deliti sa drugima,tj. slati.Takodje,ako je instalaciona verzija sacuvana na kartici,ona i ostaje tamo bez obzira na flesovanje(mozda gresim,ali logicno je).Sto se tice Opera mini HIFI,koristim verziju 1.24,skinutu sa nekog ruskog sajta,a telefon je k750.

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

ako se dobro secam, hi-fi i lo-fi verzije se razlikuju po tome za koje su telefone predvidjene, tj. u zavisnosti na koliku velicinu java aplikacije (u kB) je telefon ogranicen .... tako, recimo, na t630 ide lo-fi, a na k700 hi-fi verzija ..... symbian je druga prica

pozdrav...

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od rixxon »

I ja mislim da HiFi/LoFi znaci to sto je b-udder naveo. A 2.0 podrzava download, al nesto mislim da nemas mogucnosti da biras gde ces da sacuvas fajl (jar) vec ti samo nudi da ga INSTALIRAS u GAMES ili APPS. Al ok. potrazicu tu verziju po ruskom podzemlju.. Mozda su je braca rusi nabudzili :-)

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan

Post od pilgrim »

Upravo tako,braca Rusi su je nabudzili! :wink: U pitanju je nezvanicna verzija kod koje imas mnogo vise opcija,npr. file manager preko koga mozes brisati zasticene fajlove u fonu,biras kako i gde ces download-ovati,imas opciju "shadow connect" uz pomoc koje MNOGO brze otvaras stranice,itd.

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan

Post od pilgrim »

Takodje imas opciju rotiranja opera-e,pa mozes raditi u horizontal mode-u! :D Da se ne mucis: http://opera.siemens-club.org/index.html

Odgovori