Backupovanje aplikacija
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Symbian OS ● Symbian (UIQ) OS ● Windows OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Symbian OS ● Symbian (UIQ) OS ● Windows OS ●
Backupovanje aplikacija
flesovao bih k750i,pa me zanima kako da sacuvam od brisanja igrice i aplikacije.Znam da mogu da ih prebacim na karticu,ali da li ce posle da rade sa novim softwerom?
edit:nista nije menjano
edit:nista nije menjano
Poslednja izmena od analysis u Sub, 01. Jul 2006. 16:33, izmenjeno 2 puta ukupno.
Re: Backupovanje aplikacija
Hoce radice u 99% barem kod mene,izvadi memorisku pre flesa.analysis napisao:flesovao bih k750i,pa me zanima kako da sacuvam od brisanja igrice i aplikacije.Znam da mogu da ih prebacim na karticu,ali da li ce posle da rade sa novim softwerom?
- Lomnica_city
- Expert
- Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
- :: Alcatel Idol Ultra
- :: Nokia N82
- Lomnica_city
- Expert
Odakle tebi to da ja ne znam ni ono osnovno,i odakle znas koliko ja znam?Nije lep komentar.Lomnica_city napisao:Znam ja to,ali vidis da covek ne zna ni ono osnovno,mora se malo laicki objasniti!I
dakle flesovao,a ne update (mozda drugom prilikom).Dobio sam odgovor,hvala svima koji su ucestvovali (6630 app,Lomnica_city)analysis napisao:flesovao bih k750i
- Lomnica_city
- Expert
Ha,ha!
Kad covek postavi onakvo pitanje verovatno (je dosta) da ne zna ono osnovno,znaci da je flesovanje brisanje starog i upis novog a upgrade je prepisivanje novih preko starih koji su zamenjeni novim verzijama,ne dirajuci ostale (najcesce preko 95% njih) koji su ostali isti u odnosu na proslu verziju!
Pozdrav

Pozdrav

Re: Backupovanje aplikacija
Ne kontam te... Pazi sta sam ja pitao:
Tema je postavljena zbog toga sto su java aplikacije zasticene od kopiranja,samim tim sta ce biti ako detektuju fles ili novi upgrade. Da li ce raditi na "drugom" telefonu. Jee
A ti mi odgovaras,kakva je razlika izmedju flesovanja i upgradea...pa me zanima kako da sacuvam od brisanja igrice i aplikacije.Znam da mogu da ih prebacim na karticu,ali da li ce posle da rade sa novim softwerom?

- Lomnica_city
- Expert
Pretpostavljam da je ovo poznato vlasnicima SE telefona,ali za one koji nisu upoznati:Bolje je na komp skidati aplikacije,pa prebacivati u "other" u File manager-u.Odatle imate opciju "install",pri cemu vam i nakon instalacije ostaje inst. verzija u tom folderu,a odatle mozete i slati apl. na dr. telefone.Samim tim imate i backup aplikacije.Nadam se da nisam nepotrebno pisao ovo,tj. da ima ljudi koji ovo ne znaju...
Nemojte mi slati PP - ne posecujem vise ovaj forum!
Ma nikakvih problema nema ako instalacione (jar) fajlove imas na PC-u. Odatle ih svakako mozes slati, kopirati, rezati i sta god hoces. Protiv toga nema zastite.
Ali aplikacije koje si npr download-ovao sa nekog WAP sajta (dakle telefonom a ne PCem) (i pri tome ih mozda i platio)... E NA TO SE ODNOSI PITANJE!
Ali aplikacije koje si npr download-ovao sa nekog WAP sajta (dakle telefonom a ne PCem) (i pri tome ih mozda i platio)... E NA TO SE ODNOSI PITANJE!
K750+W950+K550 (W610 SW)+More...
Moj odgovor se odnosio na one ljude koji ne znaju da postoji mogucnost da na samom fonu imaju instalacione verzije .jar aplikacija koje mogu deliti i sa drugima,npr. putem bt,ir,email-a.Inace,uz pomoc Opera mini HIFI(dakle ne Opera mini 2.0) mozete skinuti instalaciju nekog programa bilo sa wap ili web sajta,smestiti ga opet u folder "other" na memory stick,i tako preskociti upotrebu PC-ja(neki ipak nemaju komp).

@Pilgrim: to je sve ok sto si ti napisao.
Elem, ako tako skinut .jar fajl (sacuvan u others) nekom posaljes preko IR/BT/Email taj fajl nece zavrsiti u njegovom others direktorijumu vec ce biti instaliran. I on nece moci dalje nikome da ga salje, pa ni da ga bekapuje (da bi ga povratio posle flashovanja).
Uzgred, ti si pomenuo komp, a onda kazes nema svako komp. I uzgred, na čemu "teraš" Operu Mini HiFi? Pitanje se odnosilo na K750i, a koliko znam (ispravi me ako grešim) HiFi je verzija samo za Smartphone platformu?!
Elem, ako tako skinut .jar fajl (sacuvan u others) nekom posaljes preko IR/BT/Email taj fajl nece zavrsiti u njegovom others direktorijumu vec ce biti instaliran. I on nece moci dalje nikome da ga salje, pa ni da ga bekapuje (da bi ga povratio posle flashovanja).
Uzgred, ti si pomenuo komp, a onda kazes nema svako komp. I uzgred, na čemu "teraš" Operu Mini HiFi? Pitanje se odnosilo na K750i, a koliko znam (ispravi me ako grešim) HiFi je verzija samo za Smartphone platformu?!

@rixxon:Malo sam otisao u off,ali sam hteo da objasnim da se i java apl. mogu deliti sa drugima,tj. slati.Takodje,ako je instalaciona verzija sacuvana na kartici,ona i ostaje tamo bez obzira na flesovanje(mozda gresim,ali logicno je).Sto se tice Opera mini HIFI,koristim verziju 1.24,skinutu sa nekog ruskog sajta,a telefon je k750.
I ja mislim da HiFi/LoFi znaci to sto je b-udder naveo. A 2.0 podrzava download, al nesto mislim da nemas mogucnosti da biras gde ces da sacuvas fajl (jar) vec ti samo nudi da ga INSTALIRAS u GAMES ili APPS. Al ok. potrazicu tu verziju po ruskom podzemlju.. Mozda su je braca rusi nabudzili 

K750+W950+K550 (W610 SW)+More...
Upravo tako,braca Rusi su je nabudzili!
U pitanju je nezvanicna verzija kod koje imas mnogo vise opcija,npr. file manager preko koga mozes brisati zasticene fajlove u fonu,biras kako i gde ces download-ovati,imas opciju "shadow connect" uz pomoc koje MNOGO brze otvaras stranice,itd.

Takodje imas opciju rotiranja opera-e,pa mozes raditi u horizontal mode-u!
Da se ne mucis: http://opera.siemens-club.org/index.html