k750i kamera problem !!!!

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
djavolak
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 29. Avg 2006. 18:00

k750i kamera problem !!!!

Post od djavolak »

Juce sam kupio se k750i i posto sam dobio popodne mob uzeo sam da slikam slike juce uvece....E sada moje pitanje slike danju su fenomenalne ali nocu javljaju mi se na crnoj podlozi plave linije i horizontalne i vertikalne...
Kako da ih se otarasim?Da li je do sociva?
P.S. Imam zadnji firmware...

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Pa ajde okaci sliku da vidimo ali mislim da je to jer si nocu slikao tj u mraku,a kako da ih se otarasis nikako :wink: ne verujem da je do sociva aj okaci sliku da vidimo :)
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

n3mke@
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 24. Avg 2006. 10:42

Post od n3mke@ »

Djavolak imam da ti kazem samo jednu stvar, a to su sledecje dve: upali flash LED, iskljuci nite mode, podesi picture quality na normal... :)

djavolak
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od djavolak »

Okacicu samo da mi se napuni telefon posto formiram bateriju to ce biti oko 12h pa ce da vidite poz hvala

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

@djavolak: li-poly baterija se ne formira. Formiranje baterije je vazilo samo za Ni-MH baterije, tako da ne morash da ga drzish 12h na punjenju jer nema efekta.

@n3mke@: nije nite mode nego je night mode, a kada je to ukljuceno aparat stavlja malo veci shutter speed (sto zahteva mirniju ruku). Tacno je da je veci shum (cak i pri istoj ISO vrednosti, ali to je zanemarljivo malo).

@djavolak: vidi koji softver imas! (nemoj da me pitash kako nego vidi ima josh jedan topic vezan za kameru od k750, malo par sati sam objasnjavao tamo kako se to proverava). I izbaci telefon sa punjenja i okaci koju sliku!.

POz 8)
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

djavolak, hehe :wink: formira :| :? boze kad ce se jednom nauciti da se ne formira vise baterija,kao ovi moji u odeljenju dobiju virus na obican telefon i odmah se uplase i brisu kaze izgrisce mi telefon posle mogu da ga bacim :? :unsure: Pa sam morao da ima pokazem da cak i ako instaliram na moj telefon koji moze da instalira taj virus sta se desi. :chytry: :) :wink:

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Clan je nov, tako da bi trebalo da bude vise razumevanja, a manje iscudjavanja. Mozda je objasnjenja za formiranje baterija bilo 1000 puta, ali on to cuje prvi put...
Bateriju slobodno nemoj da formiras, rizikuj slobodno ;)
Sto se tice slika, probaj samo sa night mode, pa samo "blic", pa iskombinuj oba. Trebalo bi barem nesto od toga da uspe, mada ne ocekuj cuda nocu, "tackice" su nekad neizbezne
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

djavolak
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

k750i

Post od djavolak »

http://djavolak-k750i.blogspot.com/
Ovde su postovane slike !
sry za Night ....
A za punjenje malo cu da prochesljam internet!

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Lobachewsky, znam salio sam se mislim da su za to formiranje baterije krivi nasi serviseri koji to preporucuju :wink: djavolak, meni su ove prve 3 odlicne :o a 4 i 5 su uzas i to je tako kad slikas nocu bez i malo svetlosti sta ces nije to fotoaparat pa cak i kod nekih fotoaparata je tako :) :wink: I ne brini se nije do sociva

mixxx
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 19. Dec 2005. 17:48

Post od mixxx »

to su slike u mrklom mraku sa blicom?tako? zato i ispadaju toliko loshe jer taj blic nije pravi blic nego lampica koja malo poboljshava uslove slikanja!

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

mixxx, te 4 i 5 nisu uopste sa blicem koliko ja vidim,a ako nisi imao k750i po tvojim recima mogu reci da nisi(znam da si pricao da imas a sad da li imas ili ne ja to ne znam niti me zanima) nemoj da pricas kakav je blic jer je blic tako jak da sam ja u mrklom mraku slikao svoju sobu sa night modom i ispalo je ko da sam slikao sa upaljenim svetlom

mixxx
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 19. Dec 2005. 17:48

Post od mixxx »

imao sam ga pre 4-5 meseci...sad kad malo bolje pogledaj prva koverta je sa blicom druge dve ne....te linijice na slici postoje zato shto je slikano po mrklom mraku...na ostalim slikama postoji svetlost da li od neke sijalice ili od chega vec al na ove dve ne!

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

Cccc pa 100 puta smo zakljucivali da slike po mraku ne valjaju ni na jednom telefonu, nema bliceva na telefonima vec samo led svetlo koje bas i nema bas veliki opseg, ali treba ga pohvaliti posto izuzetno dobro dodje ne za slikanje nego za tumaranje po mraku. Korisno na neki nacin.
5130+Koss the plug....

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

milan91 napisao:...jer je blic tako jak da sam ja u mrklom mraku slikao svoju sobu sa night modom i ispalo je ko da sam slikao sa upaljenim svetlom
nemoj preterivati... da si imao k800 to bi bilo relativno ok recenica... ovako... :uhuh:

btw, postoje pravi blicevi na telefonima... k800 jedan od...
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

k800 je skuplji 100e, tako da kome se isplati.....ali ipak mislim da kome su bitne perverzija slike treba da za 200e uzme super foto aparat i bice prezadovoljan slikama u mraku 8)
Bez optike nema ni dobre slike, to je istina.
I nikako da se javi neki srecnik da nam isprica utiske s tog cuvenog k800i 8)
5130+Koss the plug....

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

akki, pa ne preterujem stvarno je to,ne bih bas lupao gluposti,ali kad se uporedjuje sa foto aparatom onda je stvarno lampica,akki, vidim da si uzeo k800i ili nisi reci nesto :) :wink:

djavolak
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od djavolak »

To sam ja razmisljao ali hteo sam samo da znam da li je do sociva ili nije tako da sada znam da driver radi to tj prikazuje linijice...Moja dva druga imaju isto k750i njima se ne pojavljuju ali kada slikamo jedan isti predmet nocu svakom ispada razlicita slika verovatno zbog razlicitog firmware ...

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

djavolak, ti si rekao da imas poslednji sw mislim da je do toga jer sam cuo mnogo njih da se zale na taj sw kaze slike su gore nego one koje su slikane ranijim sw verzijama.

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

Previse se ljudi opteretjuju kvalitetom slika, razlike su nekad minimalne a ljudi prave big deal... :)

Milane, nisam rekao da si lupio glupost, vetj preterao... :wink: Da, dobio sam k800 od tjaleta, menajali smo se, ja njemu P990 a on meni k800 i 1GB m2 karticu...
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

akki, ok pa koji ti telefon nisi probao :? blago tebi sve si probao telefone :blinky: :wink:

Odgovori