filmovi na k800
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Symbian OS ● Symbian (UIQ) OS ● Windows OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Symbian OS ● Symbian (UIQ) OS ● Windows OS ●
Dmihalj: razlika izmedju 3GP i MP4 je ogromna (u korist MP4, naravno). 3GP je baziran na kodeku H263 (video) i AMR (audio). Ovo su formati namenjeni bas za mobilne i prilagodjeni su LowEnd telefonima.
Sa druge strane MP4 podrzava H263 ali i MPEG4 za video, dok za audio podrzava AMR, AAC i MP3. Tako kombinacija MPEG4 i MP3 (npr) daje mnooogo dobar kvalitet i videa i zvuka. Treba samo optimalno podesiti sve parametre prilikom konverzije.
Sa druge strane MP4 podrzava H263 ali i MPEG4 za video, dok za audio podrzava AMR, AAC i MP3. Tako kombinacija MPEG4 i MP3 (npr) daje mnooogo dobar kvalitet i videa i zvuka. Treba samo optimalno podesiti sve parametre prilikom konverzije.
K750+W950+K550 (W610 SW)+More...
ne mogu da podesim velicinu fonta subtitl-a,otkacio sam i onu opciju za reduce macroblocking... takodje sam izabrao very high quality za video nadam se da je to sve ok, ali u audio codec sve sto mogu da nadjem je aac format nema mp3
zasto? kada pustim film u normalnom formatu moze da prodje ali kad ga stavim u fullscreen slika uopste nije ostra(ne bi bilo lose kada bi nekako rucno mogao da stavim rezoluciju na 220x176 tako da kad stavim u fullscreen ne bi bilo problema) a i boje se kao malo mute i koliko je korisno koristiti onu opciju image sharpening kakvi su rezultati pozdrav... inace program je cool i imam w810i

- Sensei
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
- Kontakt:
Da nazalost velicina titlova ne moze da se mijenja ali ja sam veoma zadovoljan sa ovom koja je default!!
Ona opcija za macroblocking ne znam koliko je korisna ili nekorisna jer je stvarno do sad nijednom nisam ukljucivao, very high quality ne bi trebalo da predstavlja neki problem mada ja koristim high quality i zadovoljan sam sa njim.
Sto se tice audio codec-a tacno je da ne moze da se stavi mp3 u video fajlu(mozda to telefon ni ne podrzava, nisam siguran) ali aac mozes da stavis da bude u istom kvalitetu kao i mp3 a manje prostora zauzima fajl nego kad je pravljen sa mp3 kodekom. Muziku mozes da prebacujes preko m3 konvertera i u mp3 i u aac.
Opciju image sharpening ja stalno koristim i slika u video fajlu zaista jeste ostrija nego kad je ta opcija iskljucena ali opet nije neka drasticna razlika.
Ona opcija za macroblocking ne znam koliko je korisna ili nekorisna jer je stvarno do sad nijednom nisam ukljucivao, very high quality ne bi trebalo da predstavlja neki problem mada ja koristim high quality i zadovoljan sam sa njim.
Sto se tice audio codec-a tacno je da ne moze da se stavi mp3 u video fajlu(mozda to telefon ni ne podrzava, nisam siguran) ali aac mozes da stavis da bude u istom kvalitetu kao i mp3 a manje prostora zauzima fajl nego kad je pravljen sa mp3 kodekom. Muziku mozes da prebacujes preko m3 konvertera i u mp3 i u aac.
Opciju image sharpening ja stalno koristim i slika u video fajlu zaista jeste ostrija nego kad je ta opcija iskljucena ali opet nije neka drasticna razlika.
na koliko posto obicno stavljas image sharpening-koliko je najbolje i optimalno.jel kvalitet zvuka podesavam u video jezicku opcija audio bitrate i postavim npr. na 128 kao neki mp3.a za fontove je zalosno ali cini mi se da opcija postoji kao size ali je zasencena kao da treba da se otkljuca mozda nekim crackom pozdrav
- Sensei
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
- Kontakt:
brate ja sam tek sad ukljucio program i vidjeo da sam se malo zeznuo u proslom postu!
ja sam mislio da mi stalno stoji ukljucen directX9 noise filter a image sharpening ne koristim!
noise filter pomaze kvalitetu.
Da kvalitet zvuka podesavas u video jezicku opcija audio bitrate.
Ima opcija size ali jos nijednom nisam mogao da je mijenjam tako da nisam siguran da uopste i moze.
ja sam mislio da mi stalno stoji ukljucen directX9 noise filter a image sharpening ne koristim!
noise filter pomaze kvalitetu.
Da kvalitet zvuka podesavas u video jezicku opcija audio bitrate.
Ima opcija size ali jos nijednom nisam mogao da je mijenjam tako da nisam siguran da uopste i moze.
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo
Dmihalj: nazalost ne mozes da konvertujes video u rezoluciji 176x220 jer je tel. ne podrzava. U fullsreen-u on ustvari razvuce 176x144 na 220x176 pri cemu se dosta gubi na kvalitetu. Sto se tice mp3 kodeka kod videa - telefon definitivno podrzava (ja uvek iz xilisofta konvertujem u mpeg4+mp3).
K750+W950+K550 (W610 SW)+More...
proveri da li ti je slucajno ukljuceno(chekirano) ono Use DX9.... na jezicku misc.Ako jeste iskljuci pa probaj tad ili ako si menjao postavljao previse zahtevne parametre za video i muziku postavi sve na default pa probaj nista drugo mi ne pada na pamet
rixon znam da je to razlog slabljenja kvaliteta videa.ali kada se na telefon stavi fullscreen onda je slika u horizontalnom polozaju i tada rezolucija iz 220*176 prelazi u 176*220 odnosno visina postaje sirina a sirina visina tako da u tom slucaju ne bi doslo do razvlacenja pa bi to onda bilo ok.Jel podrzava taj xilisoft subtitle?
Izmenila Ninolina:: ne piši post jedan za drugim, koristi opciju izmeni
rixon znam da je to razlog slabljenja kvaliteta videa.ali kada se na telefon stavi fullscreen onda je slika u horizontalnom polozaju i tada rezolucija iz 220*176 prelazi u 176*220 odnosno visina postaje sirina a sirina visina tako da u tom slucaju ne bi doslo do razvlacenja pa bi to onda bilo ok.Jel podrzava taj xilisoft subtitle?
Izmenila Ninolina:: ne piši post jedan za drugim, koristi opciju izmeni
- fain2daniel
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
- Kontakt:
Sensei, dmihalj, kod mene isti problem sa nepodrzavanjem nero acc encodera iako imam najnoviju verziju nero'a
...ako mozete da mi pustite taj enkoder ili sta mi vec treba da bi taj program pokrenuo vise na fain2daniel@yahoo.com tnx
ps ubih se preko cika googla ali razocarenje

ps ubih se preko cika googla ali razocarenje

One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3