zanima me da li je ok da uzmem SE w810i skinut sa T mobile mreze?
nasao sam ga na jednom mestu gde mogu da uzmem, pa me zanima da li cu imati nekih softverskih problema zbog toga.
imas par razlicitosti, ako ne ima ih dosta, pogotovo oko koristenja neta i mms-a (sve zavisi..) i u vecini treba izbjegavat skidane s mreze e sad jedino nebi bilo lose da uzmes taj i da ga flesujes sa zadnjim softwerom
e pa ja sam i razumeo da upravo ubacuju najnoviji softver u taj konkretan fon, znaci onda sem onog znaka i eventualno ikonice u meniju nece biti nikakvih problema?
Nema nikakvih problema sa w810i skidanih sa mreza(bilo da je to orange vodafone ili t-,obile)...moj komsija ima sa vodafone mreze i osim ikonica i vodafone menija nema nikakvih problema sa mms i internetom....uostalom kad ga uzimas u toj radnji trazi da ti flesnu telefon za dz posto uzimas kod njih i nece biti problema....
SE P990i + 2gb Transcend Ulltra Speed bla bla...
N72 plus 128mb nije bas nesto al sluzi...
zalosno je flashovati nov telefon probaj negde da nadjes original moze se naci za 235e(provereno u Marvelu) a skidani sa mreze su 230e(pricam o najnizim cenama) tako da za 5e mislim da se isplati uzeti originalan tel...ali nikako nemoj sam fleshovati telefon jer ti time prestaje da vazi eventualna garancija kao i sto su velike mogucnosti da zeznes telefon..pa sta tad?A mislim da ipak postoje ogranicenja na brand telefonima npr. nemogucnos postavljanja mp3 melodije kao ringtone,zatim upotrebe u ppotpunosti tema(menjanje menija)....nije licno iskustvo ali samo prenosim sta sam slusao od drugih.Pa ti proceni....
hvala ljudi.
e posto nisam iz Bg, a ovde u subotici mi za ovaj sa mreze traze 240 eura najeftinije.
ali dolazim za Beograd prekosutra, a w810 bih uzimao uz zamenu za nokiu 6101 i da doplatim koliko mi treba, da li mi znate reci kako stoje stvari po tom pitanju?
pa imas kontakte firmi na sajtu pa pogledaj ali retko ko od firmi radi zamenu,ako ne nadjes onda probaj na buvljaku da prodas ali sigurno bi bolje prosao da si ti u Subotici to uradio.pozdrav
da ali u subotici samo na jednom mestu ima original i tu traze 250 eura i opet bez zamene.
a na vecini mesta daju zamenu, cene nokiu na 70 eura ali su tu sve sa mreze tako da me to sad nervira
ne ne mislio sam na prodaju,ali ako bas nema 5-10e manje ustedeces na ceni novog telefona tako da ipak prosetaj ti ipak do bgd .ali proveri telefon odmah po kupovini(funkcije,ogranicenja...) kako se ne bi posle ne daj boze cimao posle.jer ja sam npr.imao problem doduse mali(nisam mogao da menjam meni kad promenim temu njgovu original) pa sam morao da menjam fon.to ti sigurno ne bi zeleo
tako sam i mislio. prosetacu ja ipak, bolje kvalitet nego da se zeznam zbog 5 eura, jer ovde mi sve nesto sumnjivo, cekam vec 5 dana da srede softver u tom w810 sa mreze, to me je najvise i ubedilo da ja to fino u Bgu resim, sutra zovem fonom redom pa da vidim sta ce da kazu, ako nista prodacu nokiu za 60 eura hitno.
hvala druze
zakon ste vi ovde
Kakva budalastina, kako moze "original"/nebrendovan telefon da bude skuplji samo 5e od onog koji je skinut sa mreze.Original u unirvezalnoj kutiji?!. Svi znamo kako radi Marvel pa ti preporucujem da ih siroko zaobidjes a sve ce ti biti jasno ako ih pozoves i raspitas se oko garancije, dok je ostvarivanje i takve garancije tek posebna prica.
Dobro razmisli gde ces da pazaris!
Marvel daje garanciju godinu dana dok drugi jedva 6 meseci, a sto se tice ostvarivanja iste znamo vrlo dobro da je to problem skoro svih firmi osim naravno onih stvarno ozbiljnih kao sto je npr. Roaming koji su zaista profesionalni ali kod kojih ovaj aparat kosta oko 30.000din .Pa ti vidi sta zelis...Aparat je originalan to se vidi po nalepnici dole kao i menu kada udjes i vidis da nema nicijih ikonica unutra(voodafone i sl.) i kostao je 235e a ako zelis full(sa orginalnim i pakovanjem sto mi i nije bilo toliko bitno jer i u prvom slucaju dobijas svu pratecu opremu sluske mph-70,usb kabal,cd i punjac) bilo je 240 ili 245e nisam siguran.A sad ako zelis 100% proveren telefon ti lepo svrati do Roaminga pa izbroj 30.000.Ali meni i ovaj za sada da kucnem u drvo odlicno sluzi.
Roaming nije profesionalna firma, vec je samo skupa i nista vise od toga. Marvel je posebna prica i ne mogu da ti objasnim sa koliko gorcine neki moji prijatelji pricaju o njima i to samo zato sto su se zaleteli na cenu. I na netu sam se naslusao svacega. Necu sada da detaljisem ali napisi ako hoces sta je sve izuzeto iz te garancije od godinu dana. Daju li garanciju na softver?
1.Marvel je nadaleko poznat po menjanju maski.
2.Moj aparat (w810) je brendiran pa opet u meniju nemam nista sto ukazuje na neku mrezu/stranog operatera.
To sto si dobio od opreme je standardni paket kod nas, a originalni izgleda sasvim drugacije, raspitaj se po netu.
Zar ti nije bilo cudno sto nisi dobio fiskalni racun vec samo racun iz paragon bloka? Udji u bilo koju prodavnicu, pitaj za cenu i kazi da placas karticom pa ces videti koji ces samar dobiti. Zasto? Jer mora da ga provuce kroz "papire", da plati PDV, ma svata nesto a to iziskuje mnogo vise od 5e.
P.S. Ima sasvim korektnih firmi sto se tice ostvarivanja garancije iako prodaju brendirane aparate.
Poz.
dzeremaja, pa niko nece da ti da fiskalni racun,ja a i mnogo njih nikad nije dobilo racun,ako hoces fiskalni racun i sve da bude ORIGINAL sa full pakovanjem i kutijom koja je u celofanu lepo pljunes 500e na w810i konkretno i lepo sve imas.Sad zasto si ti kupio u Marvelu ili kojoj vec prodavnici sigurno si dao 240e,a nisi dao 500e,a sigurno da ne bi,da imas i da hoces da das tolike pare onda bi dao,tako da ti sad hoces za 240e da dobijes sve oridjinale,hello this is Serbia
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...
ja odem u prodavnicu i kupim plazma keks i covek mi ne da fiskalni racun,razmenim evre u ovlascenoj menjacnici opet nema racuna...znaci li to da nesto nije uredu sa mojom plazmom ili dinarima koje sam dobio za evre.Nemoj da se ljutis ali moras ziveti u realnosti da u nasoj zemlji(i ne samo u njoj vec i mnogo razvijenijim kao sto je Amerika) ljudi gledaju na svaki nacin da izbegnu razne poreske obaveze kako bi im se posao isplatio(sto ne znaci i da ih opravdavam).
1.Za maske stvarno ne znam sto ne mora da znaci i za ostale firme,ali na nama je samo da nagadjamo, jer retko ko stvarno zna sta se desava, i da se nadamo.
2.Neki imaju a neki nemaju ne mora da znaci da ce svaki imati neku ikonicu ili na neki drugi nacin biti izmenjen(npr. pozdravna poruka pri ukljucivanju aparata) ali i ne mora.
Inace garancija je na ceo telefon(pa i softver) gde kazu da ce telefon u potpunosti pravilno funkcionisati osim u slucaju fizicke ozledjenosti,potrosnog materijala(tatstatura) sto mislim da je upotpunosti oki slicno kao i kod drugih odnosno nema nicega izuzetnog.Nisam rekao da je moje pakovanje originalno znam da nije.
Na kraju da ne ispadne da ja hvalim ili isticem nesto Marvel nego samo zelim da kazem da je to realnost.
pozz
Izmenio:gameforce:Psovanje je zabranjeno makar i sa * (pogledaj INFO)
Ja se ne bih opterecivao time da li je tel skidan sa mreze ili ne. Uostalom, plocica 'QuckShare' moze da se kupi za <1e (ne u Srbiji, naravno). Hardver je identican, a jedina razlika je u softveru, koji se lako zameni. Tj, nikakvih fizickih, hardverskih, softverskih.. kakvih god hoces razlika NEMA izmedju 'originala' i tel. skidanog s mreze, pod uslovom da je fleshovanje odradjeno korektno.
rixxon, na w810 neka plocice sa QuckShare natpisom...umesto toga ide W-logo...zasto bi ga flashovao kad moze u bg'u da nadje cist za 240jura 100% samo mora malo vise da luta po shopovima a zamena za tu nokiju uz doplatu za novi bolje da zaboravis jer ce ti ga racunati 30% manje od realne cene
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.