k750i + mem stick pro duo + mp3 problem

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
garak
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 03. Jan 2007. 20:19

k750i + mem stick pro duo + mp3 problem

Post od garak »

Pozdrav svima. Nedavno sam kupio k750i i mem stick pro duo od 1GB. Imam problem da prebacim vise od 128 MB (otprilike) mp3 na stick. S obzirom da sam sasvim nov s ovim procitao sam ceo forum u vezi sa k750i i nisam nasao nista sto bi mi pomoglo. Pitao sam u radnji u kojoj sam kupio tel i tamo su mi dali novi stick, ali je problem ostao isti. Napominjem da sam mp3 prebacio u odgovarajuci folder (\MSSEMC\Media files\audio). Racunar (win explorer) prikaze da je sve prebaceno ok, kada pesmu pokusam da otvorim u Winamp-u (dok je mob jos zakacen usb kablom) isti se malo pomuci i na kraju je odsvira. Kad otkacim tel i odem u media player on "vidi" samo tridesetak pesama, a cesto neke s kraja liste nece ni da odsvira nego prijavi gresku... Ima li neko ideju sta da radim?

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

prvi put cujem za ovakav problem :? Koju imas verziju softvera, proveravas >*<<*<*
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

garak
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od garak »

Verzija softvera: R1CA021. To je najnoviji ako ja dobro shvatam. Ako je od znacaja, SE file manager vidi samo memoriju telefona, a ne vidi stick, dok sam WinXPSP2 vidi da ima blizu giga mesta. Sam mob uredno registruje da ima toliko i toliko mem na sebi i toliko i toliko mem na sticku. Totalni rebus...

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

garak, jel ti prebacujes muziku tako sto odes u my computer,pa tamo removable device pa tu ubacis.Ajd probaj da ubacis po 64MB muzike,znaci iz 2 puta pa vidi sta ce da se desi.

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 18. Jun 2006. 11:24

Post od rixxon »

R1CA021 nije poslednja verzija sw vec pretposlednja. Poslednja je R1DB001. Al to nema veze sa tvojim problemom. Normalno je da tel. uopste ne vidi karticu dok je nakacen na PC preko USB kabla, ni to ne treba da te brine.
Probaj da formatiras karticu. A moze biti i da tamo gde si kupio karticu imaju citavu seriju falsh kartica. Ako znas nekog ko ima karticu slicnog kapaciteta a da mu radi ok. probaj sa njegovom karticom, da se uveris da je tel.OK
K750+W950+K550 (W610 SW)+More...

garak
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od garak »

Muziku prebacujem tako sto odem na My Computer, pa na removable drive ili kako se vec zove... Prebacivao sam i po malo i po mnogo, efekat je isti. Dok sam jos prikacen na komp dotle winamp jos moze da odsvira pesmu, explorer sve regularno vidi. Kad se otkacim, mob ne vidi i ako se onda ponovo zakacim na komp onda ni komp ne vidi sve, nego samo ono sto mob vidi. Nadam se da me razumete.
Inace, ne znam nikog ko ima toliku karticu (niti slicnu) pa mi ostaje samo da odem do radnje i da tamo menjam stickove do besvesti...

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

garak, pa ja pomalo ne razumem,ti prebacis 128MB pesmica,ali ti u fonu vidis samo 30MB npr. jel tako.A da li si probao da prebacis video ili tako nesto

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

garak, nije do sticka nego do fona...mozda flash resi problem ali neka ti to bude zadnja varijanta! ako imas card reader probaj format mem stick'a inace isti problem se javlja kod moje devojke na isti fon ali sa karticom od 256mb i sto je najjace fon je star godinu dana i do sada je sve radilo savrseno :disgust:
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

garak
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od garak »

Zaboravih da pomenem: stick jesam formatirao.
Problem je kada hocu da napunim stick. Kada stavim 200MB pesama, onda ih ne vidi sve. Sve je ok kad prebacim stotinak MB.
Videcu danas u radnji, pa ako nisu sposobni da rese problem neka mi daju drugi mob. Sto ja da se cimam kad je to njihov posao, zar ne?! :x

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 18. Jun 2006. 11:24

Post od rixxon »

Garak: Mozes i tvoju karticu da ubacis u neciji telefon pa da probas (ako imas nekog ortaka sa SE koji podrzava MS Duo Pro, ili bilo koji SONY foto-aparat!).
Tek da budes siguran da li je greska u kartici ili u telefonu.
K750+W950+K550 (W610 SW)+More...

garak
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od garak »

Bio sam danas u radnji gde sam kupio fon. Serviser radi od ponedeljka i tada cu ici da vidim sta covek kaze. Javicu vam sta se dogodilo.

P.S. Hvala svima na predlozima.

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

garak, pa najgore je sto ti ne znas u cemu ej problem dal u telefonu dal u mem.kartici.Probaj nadji nekog pa vidi da li radi kartica,ako ne znaci ona je u pitanju.Mislim da je to ipak do kartice,ne verujem da je do telefona.

garak
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od garak »

Kao sto sam obecao, ali evo sa malim zakasnjenjem, da vam kazem kakav je epilog svega ovoga. Da ne bih duzio evo sta je bilo u servisu/radnji gde sam kupio fon:
- serviser me ubedjivao da moram sam da pogledam na internetu zasto sve to ne funkcionise
-kad sam rekao da je to njegov posao a ne moj onda je krenuo da mi prica kako k750i podrzava DO 1GB memorije ali ne i 1GB
- kad sam mu rekao da mi je on licno prodao fon zajedno s tom karticom od 1GB jer nije imao manju (iako sam ja trazio od 512MB) onda je uzeo da vidi o cemu se radi
- veliki genije je konstatovao da je u pitanju softver jer mu se niko nije zalio na moju memorijsku karticu i stavio je software od w800 ubedjujuci me da ce time sve biti reseno
- posle 45min konstatovao je da iako je softver od w800 stavljen da fon nece da radi (ajde!!!)
- trazio sam mu stick od 512MB, dobio ga, vratio mi kintu (visak od 1GB sticka) i rekao kako mi je sad fon jos bolji jer ima novi softver
Sada sve savrseno radi.
Bilans: cimao sam se za ovaj fon s nasim prodavcima/serviserima kao da sam isao na operaciju srca a na da kupim jedan obican mobilni telefon.
Pazite gde kupujete!
Hvala svima na savetima.

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od fain2daniel »

garak, bar si resio dilemu a ja bio ubedjen da ti je verzija sw'a bila budjava...sve u svemu problem resen :wink:

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Post od McLaren F1 »

garak napisao:- serviser me ubedjivao da moram sam da pogledam na internetu zasto sve to ne funkcionise
Strasno!
garak napisao:-kad sam rekao da je to njegov posao a ne moj onda je krenuo da mi prica kako k750i podrzava DO 1GB memorije ali ne i 1GB
Jos strasnije!!!

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od fain2daniel »

McLaren, takvi serviseri su ti tipican primerak prave "vune" :uhuh: ...(prepirka u kojoj se unapred zna ishod) ja ne bih imao zivaca za tako nesto :disgust:

Odgovori