pomoć oko k750i

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

randoman, evo poslao sam ti,nisam mogao brze jer sam na drugom forumu imao "obaveze" :) :wink: e tu imas linkove,na jednom ti je objasnjeno sve sto se tice modovanja,ubacivanja ikonica,prosirivanje SMS memorije,dodavanje frames.... ako nesto nije jasno slobodno pitaj ovde
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

randoman
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 26. Jan 2007. 12:06

Post od randoman »

need help!
poslao si mi ove linkove:
prateći onaj prvi, sa bureka koristio sam Far i radio po uputstvima i svaki put posle ovoga:
Slika
dođe ovo:
Slika
pokušao sam da pronađem te drivere na netu, ali ih nigde nema.

pokušao sam i sa drugim linkom, instalirao sam cygwin koji uopšte ne razumem čemu služi,
a i ne razumem ovaj deo uputstva:
0) charge battery (20% is not enough)
1) remove battery
2) remove SIM card
3) insert battery
4) PC: Double-click "W800_new.exe"<--????
4) MAC: execute "W800"
5) hold the "C"......
gde se nalazi w800.exe???

na kraju sam odustao od svega i odlučio da samo update-ujem firmware preko SEUSa
i sve je dobro prošlo i završilo se, ali sada kada upalim telefon piše mi
"Insert correct SIM card"
nije do kartice, radi 100%, isprobao sam je u drugom telefonu.
sta da radim??? jbt celu noć se smaram sa ovim...

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

da li si ti instalirao USB drajvere one koje sam ti dao na prosloj strani ovo sto si dao sliku to ti izadje da nisu instalirani.

0.napuni bateriju
1.izvadi bateriju
2.izvadi SIM karticu
3.vrati bateriju
4.otvori taj fajl w800_new.exe okacen je na tom sajtu na kraju posta :wink:
5.i zadrzi C

jbg sad si uradio nesto za sta ces morati da das pare,posto je telefon izgleda bio zakljucan,a oni su ga dekodirali,a ti si uspeo opet da ga zakljucas.Tako da ces morati da nosis u servis na dekodiranje.

randoman
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od randoman »

milan91 napisao:jbg sad si uradio nesto za sta ces morati da das pare,posto je telefon izgleda bio zakljucan,a oni su ga dekodirali,a ti si uspeo opet da ga zakljucas.Tako da ces morati da nosis u servis na dekodiranje.
nisam zaključava karticu ako na to misliš.

potražio sam malo po netu ljude kojima se isto desilo i stvar je u sledećem:
neke mreže ne podržavaju najnovije SE firmware-ove, tako da treba da vratim stari firmware i kartica će se otključati.

kako to da uradim?

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

randoman, pa nisi je ti zakljucavao,nego je telefon skinut sa neke mreze i ona ga zakljuca i on radi samo za njihovu mrezu,a onda su dosli Srbi uzeli 2000 komada takvih telefona,prosvercovali u Srbiju lepo ih dekodirali i prodavali,e sad se tebi sam opet zakljucao,moras da nosis da ti otkljucaju.To sto ti pise nema nikakve veze koliko znam,a kako se vraca stari sw,moras da uradis fleshovanje.A to kod kuce nije moguce tako da i za to moras da nosis u servis i to kosta 10e,plus dekodiranje ne znam koliko je tacno sad.

randoman
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od randoman »

koji smor, ne radi ni jedan servis. do ponedljka sam bez fona...

pokušao sam ponovo da ga flashujem na w800, ali mi u SEUSu kaže "phone not recognized",
tako da predpostavljam da nešto ne radim kako treba u w800.exe.
koji CDA string da ukucam? i jel treba još nešto osim toga?
i jel ima neke veze koji jezik odaberem kasnije u SEUSovom wizardu?

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 18. Jun 2006. 11:24

Post od rixxon »

Randoman: E j.. ga! Trebalo je da backup-ujes telefon pre nego sto bilo sta uradis (EROM, MAIN, FS, GDFS). Tako bi mogao da vratis predjasnje stanje.. Sad ti je SEUS zakljucao telefon (nisi trebao ici na SEUS). To ce morati da se sredi u servisu!
A to sto ti SEUS prijavljuje 'not recognized' znaci da ti tel ima nevazeci CDA.
Sta ti sad uopste imas u telefonu? Koji sw? I bez kartice mozes da udjes u sersvisni meni i to proveris..
K750+W950+K550 (W610 SW)+More...

randoman
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od randoman »

pa kul, mogli ste da mi ono kao kažete za backup :smutny:

Kod: Obeleži sve

ne znam šta ti tačno treba:
R1DB001
prgCXC 125952_EU_1_CL

CXC 125 932 R1J

CDA1012338/36 R5A
6E0W
EMEA_2

Coneten version
PA19
rixxon napisao:A to sto ti SEUS prijavljuje 'not recognized' znaci da ti tel ima nevazeci CDA.
mislim da nije to, jer mi to prijavljuje samo kada ga pre toga podesim u w800.exe,
a kada ga normalno update-ujem, prepozna ga kao k750.

prema tome pretpostavljam da nešto radim pogrešno.
koji CDA da ukucam za w800??

Mogu li još nešto da uradim pre nego što ga odnesem u servis?
I neki saveti da me ne oderu u servisu (pošto su me već 2 puta odrali)?

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

ne mozes nista sad da uradis,jer se telefon zakljucao,i to moze samo u servisu da se uradi.Jbg tako je kad si u Srbiji,ti nisi ni znao da imas dekodiran telefon,i eto sta se dogodilo.Jel ti telefon sa neke mreze,nemoj sad probavati da ubacujes sw ili se igras dok ne otkljucas telefon.Kad otkljucas onda probaj ili jednostavno daj pare i za to i gotovo.

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od rixxon »

Pazi ovako: CDA koji si naveo je verovatno pogresno otkucan. Pretpostavljam da tamo pise CDA102338/36 (znaci ukucao si jednu jedinicu vise). Ako je tako, to je GENERIC RUSSIA, znaci nije sa neke mreze!!! Ono sto se tu dalje ne uklapa je EMEA_2 jer je rusia u regionu EMEA_1. Ono sto je sledece sto smrdi je 6E0W... Proveri da li ti je telefon zakljucan (udji u servisni meni, pa pod SIM Lock vidi da li je neki od onih 5 katanaca zakljucan!).
Dalje, ja sam ti rekao samo da proveris CID. Dok sam se sledeci put ulogovao (...i ga, ja ipak ne spavam na ovom forumu) ti si vec stigao da zeznes fon. Da je bio CID49 ne bi ni mogao da bekapujes fon, a verovatno ni da ga zeznes.
E sad, pusti SEUS, ne treba ti. Telefon ti je CID36 i možeš sve da uradiš bez SEUSa. Proveri samo da li je zakljucan, pa javi, a ja cu videti sta mogu da pronadjem...

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

rixxon, takodje ne secam se da smo ti ili ja spomenuli uopste SEUS i update sw,tako da mi nismo ni znali da ces ti to da radis.Nemoj sad da ispadne da smo mi krivi 8)

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od rixxon »

Da Milane, nismo pominjali SEUS. Pominjali su SEUS na SE-NSE (onal link što si mu ti dao). To je ona "trik" metoda - zezneš SEUS tako da misli da ti je fon W800 i on ga lepo update-uje. Al nevolja je što može da se desi da umesto toga SEUS zezne tebe. Ja sam pre za onu drugu varijantu, bez SEUS-a, samo mu treba FAR koji radi (drajveri i ostalo) i odnekud da skine MAIN + FS (topsony jos uvek ne radi!)

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

rixxon, onda sam ja kriv dao sam mu pogresan link ja sam i hteo taj gde se ubacuje preko FAR,ali izgleda da sam mu dao onaj sto ide preko SEUS-a.Ali ja mislim da on nije lepo namestio da zezne SEUS nesto je zapelo tu pa se zbunio i SEUS.Lepo je gore napisao da je odustao od tog namestanja i da je probao samo update sw i to se dogodilo,znaci da ipak nije on zavrsio sa tom varalicom za SEUS,takodje on nije ni pokrenuo taj fajl koji konvertuje k750i u w800i i zavarava SEUS.Tako da ipak nije do toga i do mene.

randoman
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od randoman »

rixxon napisao:Pazi ovako: CDA koji si naveo je verovatno pogresno otkucan. Pretpostavljam da tamo pise CDA102338/36 (znaci ukucao si jednu jedinicu vise).
da, napravio sam typo, u pravu si.
rixxon napisao:Proveri da li ti je telefon zakljucan (udji u servisni meni, pa pod SIM Lock vidi da li je neki od onih 5 katanaca zakljucan!).
zaključani su svih 5 i stoje 0 pored njih
rixxon napisao:Dalje, ja sam ti rekao samo da proveris CID. Dok sam se sledeci put ulogovao (...i ga, ja ipak ne spavam na ovom forumu) ti si vec stigao da zeznes fon.
nisam mu ništa radio osim >*<<*<*
milan91 napisao:rixxon, onda sam ja kriv dao sam mu pogresan link ja sam i hteo taj gde se ubacuje preko FAR,ali izgleda da sam mu dao onaj sto ide preko SEUS-a.Ali ja mislim da on nije lepo namestio da zezne SEUS nesto je zapelo tu pa se zbunio i SEUS.Lepo je gore napisao da je odustao od tog namestanja i da je probao samo update sw i to se dogodilo,znaci da ipak nije on zavrsio sa tom varalicom za SEUS,takodje on nije ni pokrenuo taj fajl koji konvertuje k750i u w800i i zavarava SEUS.Tako da ipak nije do toga i do mene.
prvo sam pokušao preko FARa pa je smarao za drivere, a instalirao sam one tvoje.
posle sam pokušao onim metodom da se zajebe SEUS, ali nisam video link za w800.zip fajl, pa nisam znao šta da radim.
onda sam uradio najobičniji SEUS update, i tad mi se zaključao fon.
posle mi je milan rekao gde je w800.zip pa sam pokušao tako, ali izgleda da nešto ne radim kako treba, jer posle u SEUSu ne prepoznaje fon.
nisam ni siguran koji CDA da koristim. pokušavao sam tako par puta.

ove podatke koje sam ti poslao su statistike telefona posle svega toga.

randoman
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od randoman »

i još jednom, proverio sam, sve je tačno 100%:
R1DB001
prgCXC125952_EU_1_CL
R1DB001

LCD SW versions
Main display
Current: 0

Camera SW versions
Camera
Current: 5.3

ITP SW version
CXC 125 932 R1J

Customization
CDA102338/36 R5A
cxc125953 R1DB001
6E0W
EMEA_2

Content version
PA19

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od rixxon »

Taj SEUS-trik je star pola godine, i uopšte nije isključena mogućnost da su u SE odlučili da mu doskoče!!! A na SE-NSE i sličnim forumima se već dugo niko ne bavi CID36 telefonima, svi su se skoncentrisali na noviji (i mnogo bolje zaštićen) CID49.
Dobra vest je da TopSony ponovo radi!!!
Randoman::
1. idi na TopSony i registruj se. Registracija može da potraje nekoliko dana (dok ti pošalju eMail sa aktivacijom). Odatle ćeš posle skinuti neophodan firmver za telefon.
2. moraš dovesti FAR+SEFP u radno stanje (poslaću ti moje drajvere).
3. za otključavanje, na žalost, moraš da ga nosiš u servis, koliko ja znam, telefon se ne može otključati pomoću DCU-60 kabla koji ti imaš. otključavanje traje nekoliko minuta. ja sam platio 1 eu za (ne svoj) K750 CID49.

randoman
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od randoman »

1.ok, registrovao sam se i aktivirao sam nalog. odmah su mi odgovorili.
2.kako da instaliram te drivere (kad mi ih pošalješ) kada sam
već instalirao neke. neće se upaliti "found new hardware"?
3.jel može preko bluetootha (kako da ne :D )

randoman
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od randoman »

e evo probao sam da učitam fon iz FARa i sad je uspeo!!!!!! :lol:
ne moraš da mi šalješ drivere.
treba da izgleda ovako zar ne:
Slika
sta dalje da radim?
neću ga više gasiti odatle za svaki slučaj dok sve ne završim..

edit:
koji od ovih fw-ova za w800 da skinem:
R1AA008
R1BC002
R1BD001
R1L002
R1N035
R1NA005

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od rixxon »

Skini R1BC002 EU EMEA (MAIN) i R1BC002 EMEA2 (FS) i skini eMail koji ti upravo saljem.

Još par napomena o FAR-u (moje iskustvo):
1. Kad nešto radiš u FS sekciji telefona, obavezno pre nego što otkačiš telefon s kabla vrati se u ROOT (znači klikći na .. dok se ne pojavi crveni prozor sa pitanjem da li želiš da isključiš loader... YES!!! i posle toga obavezno ZATVORI FAR!!! pa tek onda otkači telefon. Udahni duboko, broj do 19 pa kratko pritisni taster za paljenje telefona i broj do 6 (ovo sa brojanjem znači NEMOJ DA ŽURIŠ SA PALJENJEM TELEFONA - NEĆE SE UPALITI PRE ONIH 19 SEKUNDI i BEZ PANIKE) ;)

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

rixxon,da dodam ako se slucajno ne upali za tih 19s,onda nemoj paniciti(kao ja :D ) i lepo izvadi bateriju pa je vrati i upali telefon,telefon ce se odmah upaliti. :wink:

Odgovori