pomoć oko k750i

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 18. Jun 2006. 11:24

Post od rixxon »

Randoman: video sam da ti nije stigao mail, evo poslao sam ga ponovo (ovog puta bez attachment-a, gmail nije hteo da prihvati ZIP arhivu - ne znam da li je to normalno, ne koristim gmail...).
Elem, sinoć sam (prema proceduri opisanoj u tom email-u) flešovao svoj K750 softverom od W800 samo da bih bio siguran da je sve OK. Koristio sam iste FW fajlove sa topsony koje sam i tebi preporučio. Sve je prošlo glatko i bezbolno, tako da sad imam W800 :D
K750+W950+K550 (W610 SW)+More...

randoman
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 26. Jan 2007. 12:06

Post od randoman »

e gde si otključavao fon za 1 euro?
ja sam bio po servisima, ali svuda je oko 900 kinti.
ako je zabranjeno reklamiranje, pošalji mi na pm
naziv servisa i broj telefona, ili mi bar opiši kako da stignem do tamo.
...naravno, pod uslovom da je u bg-u :)

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

randoman, tako je 900 kinti nema sta,ne verujem da ces naci negde jeftinije.Au pa zar je doslo i to vreme da se steka 900 kinti,jbg kupio si fon koji je tada vredeo 300e i sad tu stekas 10e.Znas sta bih ja uradio otisao bih tamo gde sam kupio,i napravio svasta,i trazio da ti oni urade otkljucavanje i to besplatno.Nemoj sad da mislis da ja tebe napadam,mozda nemas sad ali jbg sta ces moras das svakako,ovo je moglo da ti se desi kad tad,a mozda ti se desi jos koji put tako je sa telefonima koji su skidani sa mreze.Ja sam tebe pitao nesto jos na prosloj strani,da li kad si uzeo telefon(a i sad) imas neku nalepnicu,da pise vodafone,O2,orange... ili pise quick share.
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

randoman
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od randoman »

au da, mislio sam da sam ti odgovorio...
Vodafone anyways...
...a što se keša tiče - zašto bih dao +800 kinti ako ne moram?
a telefon sam platio 250e.

edit: i da, našao sam za 600 kinti u switchtelovom servisu! vidiš da ima za manje od 900. :D
inače, sad stvarno nisam pri kešu, pa bi bilo dobro da uradim to za što manje pare,
a treba mi telefon što pre.

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

randoman, aha znaci ipak je sa vodafone-a,sto je potvrdilo moju tvrdnju da je bio zakljucan.Ja sam dao 245e :wink: za k750i ali original sa full orpemom,pa naravno zaso bi dao vise ako ima za manje,ali ja ti kazem tako se krece cena oko 10e.Ali pazi nemoj da trazis najjeftiniji,jer moze opet lose da ti dekodira i opet moze da ti se desi da se zakljuca.Zato bolje dati vise para i u neki bolji servis nego dati manje i posle opet placati :roll:
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

To za 1e je otkljuchavanje telefona na veliko tj. kad rade 100-200 komada itd. i nema veze sa nama... :wink:

randoman
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od randoman »

rixxon napisao:otključavanje traje nekoliko minuta. ja sam platio 1 eu za (ne svoj) K750 CID49.
ovo ne zvuči kao 100-200 komada.
u svakom slučaju da vidim šta će rixxon odgovoriti, pa ću odlučiti gde da ga dekodiram.

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Pa mozda mu je neki prijatelj ili tako neshto...Moze i za dzabe tako da se otkljucha... :)

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od rixxon »

Servis u kom sam otklučavao telefon je u Zrenjaninu tako da vam nije interesantan. E sad da ne dužim, ja sam kod njega bio po preporuci, tako da je to možda i bila neka simbolična cena (za prijatelje prijatelja :wink: ). Proveriću kolika mu je maloprodajna cena...
Uff.. Znam da ovo nije u skladu s pravilima foruma...
randoman, jesi li dobio mail?

randoman
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od randoman »

jesam, menjamo softver čim sutra otključam telefon.

e, jedno pitanje, postoji li mogućnost da mi se posle menjanja na w800 tel ponovo zaključa?
i ako postoji, da li mogu da zamenim softver pre nego što ga otključam,
da ne plaćam 2 puta.
..pošto je telefon skinut sa mreže i ostalo...

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od rixxon »

Randoman: Telefon ti se neće zaključati dokle god ne odeš na SEUS (da znaš i ubuduće, bez obzira na promenjen softver i unbranding, SEUS na osnovu IMEI broja telefona ZNA da je telefon prodat preko Vodafone-a i ponovo će ti ga zaključati. Znači - SEUS zaboravi sa tim telefonom!).
Dalje, poslaću ti još jedan eMail sa detaljnim uputstvom kako da najpre uradiš BACKUP 4 kritične sekcije telefona. Taj backup posle nareži i čuvaj. To ti omogućava da vratiš telefon u stanje u kom je bio odmah posle otključavanja. Takođe ću ti dati par napomena u vezi sa postupkom GFlash-ovanja.

randoman
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od randoman »

uspeo sam ljudi, sada imam w800, hvala vam svima na savetima, posebno rixxonu.
bez e-mail prepiske sa njim, sigurno bih 5 puta spalio telefon. :D

ostalo mi je još par pitanja:
1.hoću da uradim FAR backup telefona sada kad je w800, jel se razlikuju memorijske adrese i dužine za erom, fs, main i gfds ili ide ista priča?
2.koja je najbolja opera mini (pošto svi pljuju 3)?
3.kakve još modove mogu da izvedem (sms, ikone, itd. pretpostavljam da ima toga mnogo)?
4.vidim da mogu da koristim k750i teme. jel se i w800 prikazuju pravilno?
5.dajte neke overall savete za ovaj fon.

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od rixxon »

1. Adrese i veličine EROM/MAIN/FS/GDFS su iste za W800 i K750
2. Imaš ruske modovane verzije (ja sam koristio 1.25, al mi se par puta opako zakucala, pa sam se vratio na 3.0 (zvaničnu) koja me služi sasvim OK). Nije ti problem da probaš svaku od njih, pa da vidiš koja ti najviše odgovara prema onome što nudi i prema tome kako se ponaša na tvom telefonu.
3. Spisak je podugačak, o tome ću eMail-om detaljnije
4. Teme su međusobno kompatibilne (K750/W800)

Drago mi je da si uspeo i da se sve završilo kako treba :wink:

Odgovori