Muzika na ne-walkman telefonima, tima k750i, z550i, z610i,
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Symbian OS ● Symbian (UIQ) OS ● Windows OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Symbian OS ● Symbian (UIQ) OS ● Windows OS ●
Muzika na ne-walkman telefonima, tima k750i, z550i, z610i,
Vi kojite ove non-walkman telefone, koliko vam traje muzika na njime, mislim koliko se potrosi % svakog sata. Da li su walkman telefoni sto se ovoga tice, znatno boljji, i da li je razlika prevelika.
Hvala.
Hvala.
Ja imam k750 i w810 i na w810 mnoooogo vishe traje baterjia, ali... ali... to je zato sto w810 ima taj senzor za gasenje pozadinskog osvetljenja, mnogo bolje optimizovan softver... itd...
Kod w300 je druga prica, taj telefon je bash pravljen da mu nenormalno dugo traje baterija, procitaj review na ovom sajtu o tom telefonu.
Uglavnom, najvishe baterije od svega na telefonu trosi pozadinsko osvetljenje display-a i tastature. Preciznije: TFT display-evi trose struje ko nenormalni (na laptopovima, display je najveci potrosac... cini mi se da sam video negde valjda 72% kapaciteta bateije je otishlo na display, pa smanjenjem pozadinskog osvetljenja na njemu drasticno produzava trajanje baterije).
Zato je moja preporuka na svim telefonima da drzite brightness na najmanje moguce (ja sam tako radio na svim telefonima koje sam imao), na prvi pogled izgleda jako loshe, ali posle par dana se naviknete, zaboravite na to i postane vam sasvim normalno a baterija ce vam sigurno trajati dosta duze.
@ontopic: u sustini kod walkman telefona se vishe paznje posvecuje trajanju baterije (znate naravno iz kog razloga), sada sve zavisi od modela...
Kod w300 je druga prica, taj telefon je bash pravljen da mu nenormalno dugo traje baterija, procitaj review na ovom sajtu o tom telefonu.
Uglavnom, najvishe baterije od svega na telefonu trosi pozadinsko osvetljenje display-a i tastature. Preciznije: TFT display-evi trose struje ko nenormalni (na laptopovima, display je najveci potrosac... cini mi se da sam video negde valjda 72% kapaciteta bateije je otishlo na display, pa smanjenjem pozadinskog osvetljenja na njemu drasticno produzava trajanje baterije).
Zato je moja preporuka na svim telefonima da drzite brightness na najmanje moguce (ja sam tako radio na svim telefonima koje sam imao), na prvi pogled izgleda jako loshe, ali posle par dana se naviknete, zaboravite na to i postane vam sasvim normalno a baterija ce vam sigurno trajati dosta duze.
@ontopic: u sustini kod walkman telefona se vishe paznje posvecuje trajanju baterije (znate naravno iz kog razloga), sada sve zavisi od modela...
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.
- napalm death
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47
na mom w550 dok sam ga nosao je neverovatno dugo trajala baterija... osvetljenje na max, slusanje muzike, slikanje, ma maksimalno koristenje telefona i baterija bude 4 do 5 dana...
..i da, kada se baterija smanji na zadnju crticu mogao sam ga nosat jos 2 dana da mi ne napise "baterija prazna" a kad se tako isprazni na jednu crticu, dovoljno je da ga punim samo 5 min i mogu ga nosat jos 2-3 dana i onda se tek nakon ta 2-3 dana smanji opet na jednu crticu...
nikad u zivotu koliko se secam nisam doziveo "baterija prazna" a isto tako ga nikad nisam napunio do kraja... sve sam ga punio u hodu, po 5-10-3 min.. kako kad
dok sa k750 je druga prica, standardno prazenje, standardno punjenje mada ne mogu se pozalit da bas kratko traje.. slusam takodjer muziku dugo, koristim ga max, slikam itd.. i bude nekih-- pa 3 dana il 4.. neznam tacno
..i da, kada se baterija smanji na zadnju crticu mogao sam ga nosat jos 2 dana da mi ne napise "baterija prazna" a kad se tako isprazni na jednu crticu, dovoljno je da ga punim samo 5 min i mogu ga nosat jos 2-3 dana i onda se tek nakon ta 2-3 dana smanji opet na jednu crticu...
nikad u zivotu koliko se secam nisam doziveo "baterija prazna" a isto tako ga nikad nisam napunio do kraja... sve sam ga punio u hodu, po 5-10-3 min.. kako kad
dok sa k750 je druga prica, standardno prazenje, standardno punjenje mada ne mogu se pozalit da bas kratko traje.. slusam takodjer muziku dugo, koristim ga max, slikam itd.. i bude nekih-- pa 3 dana il 4.. neznam tacno
...malo nejasan naslov teme, ali potvrđujem ovo gore što je napalm death rekao...sporo se prazni a jako brzo puni
, i kad ostaneš na "crtici" siguran si barem celo veče, kod Nokie zna se, poslednja crta-gašenje uskoro.
(kakve veze ima muzika iz teme s ovim?)

(kakve veze ima muzika iz teme s ovim?)

zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm
Zasto nejasan, samo da provjerim ako ste vi imali slicne rezultate, naime na mome k750i i z550, danas sam mjerio koliko se % potrosi ako se slusa muzika oko sat vremena. Slusao sam 15 pjesama, na oba telefona, sve skupa 69 minuta i 30 sekundi, ili oko 1 sat i 10 minuta. Sa 98% batterija je otisla na 86% na k750i, a sa 100% na 87% na z550i. Da li su ove cifre stvarno lose, ili nisu bas, u poredjenju sa walkman telefonima.
Hvala na odgovorima.
Hvala na odgovorima.
kuntalo, poslao sam ti pp.
A sada da kazem da sam uradio drugi test,
Slusao sam 9 pesama, sto je 41 minuta i 42 sekunde, da kazemo 42 minuta. Kada sam poceo slusati baterija je bila na 83%, kada sam prestao baterija je bila 70%. Posle 10 minuta baterija se popela na 74%, gdje je i ostala narednih sat vremena, sad je trenutno na 73%. Sto znaci:
1. Prvi test = slusano 15 pesama, ukupno 70 minuta, 1 sat i 10 minuta. Od 98% do 86%, baterija potrosena za 12%.
2. Drugi test = slusano 9 pesama, ukupno 42 minuta. Od 83% do 70%, deset minuta posle, do 74%, baterija potrosena 9%.
Pa sada ovi sto imaju walkman, da li su ovi rezultati puno razlikuju od vasih. A ovi sto imaju non-walkman telefon, da li su vasi podaci priblizni mojima, prosceno gledano. Pozdrav, i hvala puno za odgovore.
A sada da kazem da sam uradio drugi test,
Slusao sam 9 pesama, sto je 41 minuta i 42 sekunde, da kazemo 42 minuta. Kada sam poceo slusati baterija je bila na 83%, kada sam prestao baterija je bila 70%. Posle 10 minuta baterija se popela na 74%, gdje je i ostala narednih sat vremena, sad je trenutno na 73%. Sto znaci:
1. Prvi test = slusano 15 pesama, ukupno 70 minuta, 1 sat i 10 minuta. Od 98% do 86%, baterija potrosena za 12%.
2. Drugi test = slusano 9 pesama, ukupno 42 minuta. Od 83% do 70%, deset minuta posle, do 74%, baterija potrosena 9%.
Pa sada ovi sto imaju walkman, da li su ovi rezultati puno razlikuju od vasih. A ovi sto imaju non-walkman telefon, da li su vasi podaci priblizni mojima, prosceno gledano. Pozdrav, i hvala puno za odgovore.
- napalm death
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47
kao prvo sto akki rece, nije merac isiti kod oba telefona tako da to pada u vodu a drugo, pa prijatelju kad si radio to sto nisi napunio telefone na 100% pa onda radio test a ne "koristene"... to ti apsolutno nista ne znaci... ja svoj w550 kad bi uzeo testirat i kad bi baterija pala ne jednu crticu kao mozda i k750, nek bude isto, onda ko dosao sam do zakljucka da su isti ali k750 bi se ugasio za mozda koji sat a w550 bi bio naj manje jos 24 sata ...
..tako da se nemoj djaba zamarat jer ne vredi
..tako da se nemoj djaba zamarat jer ne vredi
akki
da li si ti svestan koliko je glupo to što si radio??? Zabole me stomak od smeha! da bi napravio koliko toliko realno poredjenje moras imati slične, ako ne iste uslove... a da ne pričam o tome što taj merač nije precizan... Zabole me stomak od smeha!
Pojasni mi ovo malo bolje, na sta mislis, "slične, ako ne iste uslove", i ovo "merač nije precizan". Tebe zabole stomak od smeha, izgleda da je mene zabolilo uvo od testiranja
napalm deah
kad si radio to sto nisi napunio telefone na 100%.
Nisam mogao cekati.
Vlada Zem
Eh, ah joj, toga se nisam setio, dok sam bio testirao samnjio sam bio zvuk.
da li si ti svestan koliko je glupo to što si radio??? Zabole me stomak od smeha! da bi napravio koliko toliko realno poredjenje moras imati slične, ako ne iste uslove... a da ne pričam o tome što taj merač nije precizan... Zabole me stomak od smeha!
Pojasni mi ovo malo bolje, na sta mislis, "slične, ako ne iste uslove", i ovo "merač nije precizan". Tebe zabole stomak od smeha, izgleda da je mene zabolilo uvo od testiranja
napalm deah
kad si radio to sto nisi napunio telefone na 100%.
Nisam mogao cekati.
Vlada Zem
Eh, ah joj, toga se nisam setio, dok sam bio testirao samnjio sam bio zvuk.
Ma Boris333, iskuliraj, malo se šalimo, to sa procentima je jako pipavo (nepouzdano), ovo što je Akki rekao za "uslove" verovatno je mislio na temperaturu jer se tu baterija različito ponaša - i temperaturu okoline i samog telefona (tj.da li je i koliko "radio", greje se, ima razlike).
coooool it up
coooool it up

- fain2daniel
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
- Kontakt:
- MilančeBGD
- Expert
- Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
- :: Sony Xperia U
- :: SE K800i
To da je merač neprecizan znači baš to... neprecizan je... ne treba biti nuklearni naučnik da bi to skapirao...
+ što to piše, ako se ne varam i u uputstvima... A za uslove, ne, nisam mislio na temperaturu...
razlika od par stepeni sigurno ne utiče na trajanje baterije u nekoj razumnoj meri da bi se to uzelo u obzir, sem ako nije vršio testiranju u Sibiru...
prvenstveno sam mislio na jačinu signala, broj repetitora u blizini pa onda i na osvetljenost ekrana, da li je ukljucen screensaver, jačinu zvuka etc...
U svakom slučaju takvo poredjenje po procentima baterije je blago rečeno suludo... ako hoćeš da napraviš pravi test onda napuniš baterije do kraja, podesiš isto telefone, staviš ih jedan pored drugog i pustiš da sviraju dok se ne ugase... zabeležiš i to je realan test...
mada ni to ne preporučujem jer je čisto gubljenje vremena i doći ćeš do zaključka koji je logičan a i možeš ga pročitati i na netu da je walkman serija pobednik...
btw, držite se teme...

U svakom slučaju takvo poredjenje po procentima baterije je blago rečeno suludo... ako hoćeš da napraviš pravi test onda napuniš baterije do kraja, podesiš isto telefone, staviš ih jedan pored drugog i pustiš da sviraju dok se ne ugase... zabeležiš i to je realan test...

btw, držite se teme...

Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...
ako hoćeš da napraviš pravi test onda napuniš baterije do kraja,,
Baterije jesu bile do kraja, jedna z550i da 98%, k750i na 100%, a ono je bio moj drugi test, sa kojeg su obadva telefona bila 83% i posle 42m sisla na 74%, obadva fona.
na netu da je walkman serija pobednik... Mig, mig!
A dobro je li wlakman pobjednik sto se tice zvuka takodje.
Pozdrav,
Boris.
Baterije jesu bile do kraja, jedna z550i da 98%, k750i na 100%, a ono je bio moj drugi test, sa kojeg su obadva telefona bila 83% i posle 42m sisla na 74%, obadva fona.
na netu da je walkman serija pobednik... Mig, mig!
A dobro je li wlakman pobjednik sto se tice zvuka takodje.
Pozdrav,
Boris.

edit
ups, Boris333, otkrio si