Sony Ericsson XPERIA Arc / Arc S

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
Odgovori
Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

iKe, jesi li hteo da kažeš da po tebi ARC ima bolji ekran ili SII? :unsure:
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
:: S6 edge
:: Nexus 7 2013

Post od iKe »

VeNoM, nisam našao sunce ovih dana, ali sam gledao na jakom svetlu i moj telefon nema ni tačkicu na sebi.

Ninolina, hteo sam da kažem da sam ja ekranom Arca veoma zadovoljan, ali da neću više da stavljam telefon pored SII. (Odnosno da Samsung ima neuporedivo bolji ekran, a naročito mi se sviđa što je crna, baš crna).
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime

pelleruma
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 27. Nov 2011. 16:59
:: LG G2

Post od pelleruma »

ninolina,imaš Arc nedelju dana i obećala si iskustva.Ja sam nov,na forumu,ali godinama dolazim ovde i čitam iskustva i testove.Tako odabiram telefon.''Lomim se'' trenutno između Arc-a i Samsung Galaxy S Plus pa mi trebaju iskustva vas koji imate ovaj telefon.pozZ
stara japanska poslovica - nikad ne veruj staroj kineskoj poslovici

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

E pa evo mene sa prvim i jako važnim problemom...:( Znam ja da sam, kao što sam već napisala, "ubica za bateriju", ali ovo sa ARC-om S je gore i od problema sa baterijom na Desire-u, koji se doduše vremenom potpuno sredio...:( Baterija mi se u stand by-u troši 5% na sat vremena, a telefonu ugašen ekran, koji po informacijama u Baterry use navodno troši daleko najviše resursa (a i inače je osvetljenje ekrana podešeno na 20-25%)...:( Svašta sam probala: i kuvani i stock rom, i menjala Kernele i Baseband-e i uvek isto...:( Zamolila bih kolege koje imaju ARC i zadovoljni su trajanjem baterije da mi napišu koji FW, Baseband i Kernel imaju u telefonu... Možda će mi pomoći da nađem najbolju kombinaciju i isprobam i nju...:) Sa istim aplikacijama i podešavanjima Desire troši manje od 1% za sat vremena...:(

Hvala svima unapred...:)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

Ninolina meni troši manje od 1% na stand by. tj legnem sa npr 94% spavam jedno 7h i baterija je na 90 ili nesto tome slicno. rom je standardan nista nisam menjao.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

VeNoM, pogledaj pod Settings/ About phone/ šta ti piše pod Baseband version, Kernel version i Build version...:) Mogu ove informacije mnogo da mi znače...:) Ako imaš Screenshot-er app možeš i da slikaš i postaviš screenshot ako ti je lakše...:)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Ninolina, meni novi kernel tek kada promenim jede bateriju na SGS2, treba par punjenja i 2-3 dana da se stabilizuje ili ša već, onda vidim prav stanje za taj kernel. Probaj da vratiš stock kernel i sačekaj 2-3 dana da vidiš da li će se promeniti situacija.

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Baraba, hvala na savetu, znam ja sve te fore, ali ovo što sad imam na ARC-u još nisam doživela...:( Zamisli u Stand By-u 5%/1h?!? Pa ni Desire (široko poznat po lošem trajanju baterije) u najgorim danima mi ovo nije priredio...:( A baterija na ARC-u bi, prema svim komentarima ovde a i na ostatku neta, trebalo da mi traje skoro duplo duže nego na Desire-u...:( Mada bih sad bila zadovoljna i da mi traje bar koliko i na Desire-u...:(

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

Ninolina imas pm. ne smem mi da pitam da li je mozda sinhronizacija uključena?i da li je uradjen novi update?sve to moze da bude.
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

VeNoM, sinhronizacija nije uključena osim Push e-maila preko ProfiMail aplikacije... Imam dosta Widgeta na 5 Homescreenova... Aktivna mi je aplikacija za gašenje ekrana i zaključavanje koja se aktivira preko Proximity senzora... Ugašeni su mi GPS i BT, uključeni WiFi (osim kad nisam kući tada je Data Transfer na ON), Push mail, sve animacije, vibracija... Osvetljenje ekrana je na 20-25%... Sigurno sam nešto zaboravila, ali apsolutno ista podešavanja su mi i na Desireu i na njemu troši mnogo manje u Stand By-u (0,5-1%/1h)...:( Potpuno razumem da je potrošnja velika kada je aktivan telefon i uključen ekran, ali u Stand By-u ne sme toliko da troši...:( Danas sam našla novi Tweak na xda forumu koji kao produžava trajanje baterije i smanjuje osvetjenje na tasterima (ZipITv5PLUS)... Videću hoće li se poboljšati... Na netu sam našla još nekih trikova za bateriju i odradila ih pa ćemo videti... Noćas sam telefon skinula sa punjača kada sam krenula da spavam, baš da bih videla koliko će trošiti u Stand By-u posle trikova i tada je sa uključenim WiFi-jem potrošnja bila 3%/1h... Inače je sa mojim standardnim korišćenjem danas izdržala 20h (od 1h noćas do 21h večeras) kada se spustila na 2% i stavila sam ga malopre na punjač... Ovo i nije tako loše pa sam se malo smirila...:) Takođe su se na netu mnogi žalili na trajanje baterije u početku, a kasnije su se isti ti javljali da im je nakon 2 nedelje korišćenja telefona baterija sada super...:) Verovatno i njoj treba malo da se stabilizuje...:)

I da, umalo da zaboravim... Ja trenutno imam najnoviji Baseband .58, FW .42 i DooMKernel v15...:)

Uh, baš sam napisala esej...:) Nadam se da nisam smorila...:) :) :)

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

Ninolina ja sam poizbacivao vidžete tako da su mi ostale samo one koje gase ton gprs wifi bt gps autorotate aiplane mod weather i sat.
mada ovo što je napisao gore je veoma tačno a odnosi se na trajanje baterije kada prodje jedno nedeljnu dana i nekoliko punjenja.ja sam imao problema u početku dosta je brzo odlazila baterija ali posle je bilo sve ok.i dosta sam povećao potrošnju kada sam isključio onu background sihronizaciju.pogledaj ponovo to jer kada se koristi market to mora d abude uključeno.i kada koristim net sa uključenim tim baterija kao da se duplo više troši a možda i malo više od 2x.

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

VeNoM, pretpostavljam da misliš na Background data traffic koji se nalazi pod Settings/ Acounts & sync/... Videla sam na netu da i drugi kažu da isključivanje ovoga dosta utiče na bateriju, a ja to do sada nisam nikada isključivala ni na Desireu ni na Tattoo-u...:) A eto i to ću da isprobam pa javljam...:)

Hvala puno...:)

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Ninolina
Искључи и прављење бекапа у подешавањима приватности, мени је то правило проблем раније, будило процесор бзв и скидало ми је 1% за сат и по у мировању, после искључивања је све ок, тј. оде 1% на нешто више од три сата. Јесте да су у питању два скроз различита моба али пробај... :wink:
Слобода или смрт

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

Ninolina baš to.jede bateriju samo tamo.
bestboy dobra ideja za ovo što ču i kod sebe da primenim jer nema potrebe da mi se to snima i da se sihronzuje.

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

bestboy, to sam ja odmah isključila, i tačno je da to može da troši nepotrebno bateriju...:)

VeNoM, ok...:) probam i to pa javljam...:)

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od iKe »

Ninolina, kod mene je uključena sinhronizacija i pravljenje back up-a, sinhronizacija FB, G+, talk, 2 mail naloga, vremenska prognoza evo ss
Slika

uz normalno korišćenje (sat vremena razgovora, pola sata surfa, nekoliko poruka) mi traje dva dana. Ne znam šta može da bude kod tebe? Ja sam baš zadovoljan trajanjem baterije, drži mi dva puta duže nego na Legendu, evo drugi ss
Slika
Poslednja izmena od iKe u Čet, 01. Dec 2011. 19:56, izmenjeno 1 put ukupno.
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime

Bi0hazard
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 01. Dec 2011. 18:31

Post od Bi0hazard »

Jel arc opravdao ocekivanja ? Zelim da kupim svoj prvi smart phone,pa da znam,vredi li para.

Vremesni k570 , vec je zasao u šestu godinu života i krajnje je vreme da dobije mladjeg brata. SE brend se nametnuo kao logican izbor jer sam sa k750 preyadovoljan.

Pa,pomozite,jel arc best buy u svom cenovnom rangu (300e) ?

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od iKe »

Bi0hazard, realno ja sam zadovoljan telefonom, ima dobru kameru, dobar zvuk, dobar ekran. Ono što ga najviše izdvaja je izgled. Iako je to subjektivna kategorija, veoma je lep i dosta drugačiji od ostalih android telefona, zbog takvog oblika i ergonomija mu je jako dobra. Takođe baterija mu dosta dobro drži. Softverska podrška je isto tako odlična i mnogo bolja nego kod SE modela iz 2010. godine. Ono što se meni ne sviđa je kvalitet izrade koji je morao da bude bolji, jer zadnja maska konstantno krcka, bez obzira kako se drži telefon. Možeš da uzmeš u razmatranje i Neo, koji ima manji ekran, ali ima prednju kameru i jeftiniji je nekih 50€. Takođe verovatno najbolji android telefon je Galaxy SII, koji je oko 100€, možda i manje skuplji, ali po komponentama od kojih je napravljen ta razlika treba da bude i veća, jer ima bolju kameru, ekran, više memorije, jači CPU i GPU i verovatno najbolji kvalitet izrade, a razlika u performansama će se još povećati izlaskom ICS-a. Ja sam odustao od njega zbog izgleda i ergonomije.
Generalno Arc je dobar izbor, uz nekoliko stvari mogao je da bude još bolji, ali i ako njega izabereš nećeš pogrešiti.

Pozdrav!

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

iKe, svaka čast, zaista objektivno. Da nisam uzeo Galaxy SII uzeo bih Arc, tj. kreno sam u telenor sa namerom da uzmem Arc, nisam uzeo Arc baš zbog onog što si napisao već u ovoj temi, da nećeš Arc stavljati pored ekrana Galaxy SII. Arc planiram da uzmem devojci, njoj neće smetati ako joj bude krckala plastika pozadi, mene bi to izludelo, srećon na Galaxy SII ama ništa ne krcka. Sa stock kernelom baterija na Galaxy SII sa osvetljenjem na sredini uz neko normalno korišćenje izgra 2 dana, brine me što Ninolina nije zadovoljna baterijom kao vi, ne bih voleo da joj uzmem Acr i da mora da robuje punjaču, mada ona sigurno nije zahtevan korisnik kao Ninolina :)

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od iKe »

Baraba, nemoj na vi :) . Trudim se da objektivno gledam na stvari, a ne ako je moje mora da je najbolje. Što se tiče baterije mislim da je to kod Ninoline izolovan slučaj, verovatno neki proces ili aplikacija prave problem. Moj zet koji od maja ima Arc kaže da mu baterija drži 4 dana, sa isključenim mobile data. Takođe sam čuo da Arc-u duže traje baterija negu Arc S-u.

Odgovori