Sony Ericsson u 2007. i glasine o novim telefonima.

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
Odgovori
Pix
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 08. Maj 2007. 17:51
Kontakt:

Post od Pix »

McLaren napisao: Isti slucaj i kod mene,al ko ceka taj doceka! :wink:
Ja cu najverovatnije uzeti P1i (ako izadje na leto) ili mozda cak N95 (malo verovatno) dok ne izadje sofia pa zamenim za nju... Cisto da malo probam smartphone nikad nisam imao... Ali polako ima vremena ;)

Znate li kakav video ima T650 ? Jesu li konacno presli na QVGA i raspali QCIF zaboravili?

I takodje me zanima sta mislite hoce li sofia imati HSDPA? Prvo se mislilo da je to zasigurno za vecinu novih fonova :
(sa Esata) HSDPA will make its way into most mid-high range phones, and EDGE will become almost standard across the range. Sofia and a Walkman slider are confirmed as having HSDPA.
Ali do sad smo videli samo Z750 sa HSDPA, ni P1 ni T650 nemaju...
You hear the one about the fella who died? Went to the Pearly Gates and St. Peter let him in. Sees a guy in a suit making a closing argument and says, "Who's that?" St. Peter says, "Oooohhh, that's God. Thinks he's Denny Crane."

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Post od McLaren F1 »

Samo da napomenem da prema nekim spekulacijama T650 bi trebao da ima video recording u VGA rezouluciji! :o
Licno,mislim da od toga nece biti nista i da ce najverovatnije imati video recording u QVGA rezoluciji! :roll:
Btw,announcment Sophie ocekujte u skorije vreme! :)

pigy
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 12:29

Post od pigy »

Samo ovo sa tastaturom i display-om... perverzija, a tek look... 8)

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od McLaren F1 »

A evo i najzad "live" slike Shinobu-a: :)
Slika
Slika
Slika
Codenamed Shinobu:

- Walkman phone
- Slider design
- HSDPA
- 12.5 mm thick
- 2.4 inch QVGA screen
- 2 mega pixel camera
- Estimated price 4000kr = 582$ US

Vise slika >>OVDE<<

Dizajn telefona uopste nije los,a tek display! :o
SE je najzad poceo da stavlja vece display-e u svoje telefone! :)
Jedino mi je boja malo ruzna,mada ce telefon verovatno biti i u nekoj drugoj boji kad bude izasao na trziste! :wink:
Btw,Pix evo ti novi telefon sa HSDPA! ;)

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

Da stvarno lepo izgleda i verovatno ce ga biti i u crnoj boji (sa narandzastim detaljima)
ali me buni tako visoka cena (moguce je da zavisi od velicine kartice) i cudi me sto nije SE stavio bilo kakav blic na njega (ipak pretpostavljam da ovaj model naslednik w850)?
D500&E71

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Svidja mi se ekran, nego me buni neshto, jel vama deluje shiroko ovaj telefon? :roll:

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

nehumano je ruzan... nadam se da tje biti i u crnoj boji... takav izgleda mnogo lepse... ima mislim ps u crnoj koji je bas dobar... :)
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od McLaren F1 »

Meni licno dizajn nije ruzan,mada stvarno bezveze izgleda sa ovom crvenom bojom! :roll:
Mislim da bi trebalo da bude i black version i tada bi bas extra izgledao! :)
Btw,Dexter,mozda ti se cini da je sirok jer je poprilicno tanak! :wink:
Evo jos nekih zanimljivih stvari o ovom telefonu!
Ovo bi trebao da bude prvi SE sa display-om od 16 miliona boja,takodje ce biti vrlo tanak (oko 10mm),imace verovatno novi Walkman player (3.0) i novi interface!
Toliko za sada!

Pix
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od Pix »

Meni fon uopste nije ruzan, ali se slazem da bi bolje izgledao u crnoj boji (ovo ce 99% izadje jer su sve prve slike shinobua bile u crnoj boji).

16M ekran .ako je verovati tom sta je stavio fon na prodaju, odlican potez SEa, a ovo verovatno znaci da ce i sofia imati poveci 16M ekran.

HSDPA konacno u nekom boljem fonu... Kod mene promonte uvodi HSDPA na leto pa bi bilo lepo da do tad izadje sofia sa HSDPA :D

Sto se tice videa na T650 koliko ja znam, nista se ne zna, ali licno sumnjam da ce biti VGA... Mozda QVGA... Takodje bi lepo bilo videti 30fps umesto 15fps.

Novi datum za najavu je 28 maj. Pretpostavlja se da ce SHinobu biti najavljen, neki kazu i sofia, ali svi znamo koliko je to verovatno :roll:

BTW Sad sam se setio da znam jednog lika sta ima telefone koji su "ispali sa kamiona"... Mozda moze da mi nabavi shinobu ko sto je ovaj sa aukcije nabavio, ako nabavim slike odmah stavljam :lol: :D :D
You hear the one about the fella who died? Went to the Pearly Gates and St. Peter let him in. Sees a guy in a suit making a closing argument and says, "Who's that?" St. Peter says, "Oooohhh, that's God. Thinks he's Denny Crane."

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od McLaren F1 »

E ovako,sto se tice video recording-a,i kod T650 i kod K850 (Sophia) su uspeno testirani video snimci u VGA rezoluciji pri 30fps,sto znaci da je izvodljivo i da SE to moze da uradi bez problema! :)
E sad,iz markentiskih razloga cisto sumnjam da ce to i ubaciti u serijske modele,mislim da je vrlo verovatnije da ce staviti QVGA sa 15fps,mada nadam se da gresim!
Sophia bi trebalo najverovatnije da ima 2,2" ekran (mozda i 2,4"),moguce i sa 16m boja,a sto se tice HPDPA nisam siguran tako da necu da lupam!
Shinobu ce se prodavati i u black verziji (sa narandzastim detaljima) tako da ne brinete! :roll:
I samo da napomenem da je kuciste Shinobu-a napravljeno po najnovijoj tehnologiji tako da kad telefon gledate iz razlicitih uglova,odnosno dok se presijava na svetlosti,menja boju,odnosno nijanse boje tako da sigurno izgleda bas extra! :wink:

Sophiu i Shinobu mozemo ocekivati krajem ovog ili pocetkom sledeceg meseca,al uglavnom bice predstavljeni u vrlo skorijem vremenu!
Shinobu bi trebao da bude predstavljen 28. maja,a i sasvim je realno ocekivati i Sophiu tada,mada koliko je SE do sad odlagao Sophiu ne bi bilo cudo da to urade ponovo.
Btw Sophia je konacno potpuno zavrsena (znaci i hw i sw) tako da nema razloga za novo odlaganje! :)

Pix
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od Pix »

Uuu, znas li koliko su pouzdani podaci za sofiu, ovo da je je zavrsena potpuno ? Bas bi nice bilo :)
Sofia ima 2.2 ekran, a stvarno bi bilo smesno da ne stave 16M ako vec shinobu ima, ipak je Sofia flagship.
Ovo sam i ja cuo za VGA na sofii i za marketinske razloge, zna se da graficki cip to moze da izvede, ali mi stvarno nije jasno koji bi to razlozi bili da stave uzas od 15fpsa... Mislim, koliko ja znam handycam serija je otkazana, jedino ako nemaju neki secret dogovor sa Nokiom da im ne prave konkurenciju u tom segmentu... CIA snajka. :D

Evo sad procitah da ce Shinobu imati 16M Sony BRAVIA ekran za koji se tvrdi da je bolji od samsunga/nokie, to su ekrani koji se ugradjuju u japanske verzije SE telefona... Naravno i ova informacija je samo glasina, nista nije sigurno.

I jos jedna zanimljiva stvar :
UIQ phone without touchscreen to be released this year.
Mene licno ne zanima jer mi ideja smartphonea bez TSa ne pase, ali ce makar konacno biti direktni konkurent s60 iz SEa.

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

Uh... ne veruj svemu što piše na esatu... uglavnom dosta toga se poklopi ali i maše debelo... Nikakva specijalna plastika... samo boja... Ali kao što se moglo videti na snimcima predstavljenih telefona imaće veoma cool svetlosne efekte... Japan style... što se tiče VGA video snimanja to već davno nije problem... Ono što će sigurno oduševiti mnoge je tendencija ka displejima većih dimenzija, doduše ne mnogo povećane rezolucije, konačno prestaje nestašica displeja...
Uglavnom, biće zanimljivo... :)
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od McLaren F1 »

Pix,Shinobu ne bi trebalo da ima BRAVIA screen kao ni jedan SE ove godine jer bi to trebalo da se ugradjuje u SE telefone tek od sledece godine! :wink:
Akki,nisam ni mislio da je plastika specijalna,vec da se dobijaju razlicite nijanse te boje kad se presijava na svetlosti sto ce vrlo lepo izgledati! :wink:
Da ce biti zanimljivo,bice! :)

Pix
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od Pix »

Slika
Black shinobu, iako je photoshop, vidi se otprilike kako ce izgledati i meni je bas nice.

McLaren sad sam procitao potvrdjeno da ce i Shinobu i Sofia imati 2.4 16M BRAVIA ekran, ne znam kome da verujem :? :D

Pix
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od Pix »

Lik sa MR foruma je postao isecak iz PDFa koji je dobio za koji kaze da su specifikacije sofie.
Slika :
Slika
Ako ste pratili glasine, videcete da je to telefon sa onih spypics sa pocetka godine. Evo photoshopa baziranog na tim spy slikama :
Slika

Lik takodje kaze da ce sofia imati 2.2 262k ekran (buuuu :smutny:) i HSDPA (jupii :D)

Ova slika je slicna slicici koja je postavljena ranije jos za shinobu i za koju se ispostavilo da je tacna i identicna finalnom modelu.

Ako se malo bolje pogleda slika, otkrivate tri cudna "dugmeta" ispod ekrana, a i na ekranu vidite tri kockice, verovatno funkcije tih dugmica. To znaci ili novi UI (nadam se) ili ce sofia zaista biti prvi UIQ telefon bez touchscreena (sto je vrlo moguce jer UIQ ima tri kockice na dnu ekrana).

Ako se ispostavi da su spypics tacni (a sve su prilike da jesu), sofia ce biti vrlo tanak aparat sa mehanickim zatvaracem sociva, i nece imati dzojstik nego nesto vrlo cudno :D

Ovo nazalost nista ne govori o datumu lansiranja, jer je ovakva slicica shinobua bila na netu puno pre lansiranja, tako da nam ostaje samo da se nadamo najavi 28. i lansiranju sto pre (avgust/septembar se cini realnim)

Izvinjavam se zbog duplog posta, ali sam mislio da je vredelo zbog novih informacija o sofii.

EDIT :
Evo nasao sam, ovako je izgledala ta slicica shinobua
Slika

A ovde su vam spy slike uzivo:
viewtopic.php?t=8437&postdays=0&postorder=asc&start=60

I jos nesto, dimenzije ce biti 102x48x17 mm (za 3 mm siri od K610, ostale dimenzije su iste kao i k610), i imace chipset EMP U360 koji bi trebao da omoguci 3.6Mbps HSDPA koliko sam ja razumeo.
Poslednja izmena od Pix u Uto, 22. Maj 2007. 11:50, izmenjeno 1 put ukupno.

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

woooooooow ovo ako izadje u prodaju moram kupiti,koliki ekran nemam reci,dugmici.Nemam reci nadam se uskoroj kupovini ovoga
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od McLaren F1 »

Sophia nece biti Smartphone i to "cudno" je D-pad koji je tu stavljen da bi se ustedelo na prostoru! :wink:

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Izgleda da se SE nije predomislio,izgleda ce ipak Sofia ovakva biti :cry: jeste nema neki extra izgleda,meni nije ni ruzna,a ni lepa.Tastatura mi se uopste ne svidja,mnogoje nekako sve zbijeno,a i ovaj D-pad je bas bez veze uradjen :wacko:
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od McLaren F1 »

Pa ne znam,meni je bas extra izgled K850 na ovoj novoj slicici! :roll:
Sto se tice tastature ni ona mi uopste nije ruzna,stavise,bas je dopadljiva,lepo za promenu,a verujem i da je porilicno ergonomicna (subjektivno misljenje)! :wink:
A D-pad je morao tu da se stavi jer nije bilo drugog resenja za njega osim da se stavi na to mesto,jer bi u suprotnom morali da povecaju dimenzije telefona,pa bi onda bilo "jao jos veci telefon od K800..."!
Al imamo slicna misljenja... :lol:
Sve u svemu,po meni je sve ekstra uradjeno,zeljno iscekujem dan kad cu ga drzati u ruci! :)
Samo sto cu se jos nacekati,barem do jeseni/zime dok mu barem malo ne padne cena! :cry:
Jedino sto se iskreno nadam je da ce drasticno promeniti pozadino telefona jer je po onim proto slikama bas ruzna! :shock:
E da,jos kad bi samo imao 2.4" display,al to se najverovatnije nece desiti! :cry:

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Hehe meni se vise svidja zadnjica nego prednji deo :D ali dobro,svako ima svoje misljenje...

E ovako konacno live slike S500i klik
I live slike T650i
klik
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

Odgovori