Flashovanje Sony Ericsson telefona

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
Odgovori
araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

a kako da proverim uopste koji CID mi je na telefonu?i da li moze biti problema prilikom fleshovanja ako je fon zakljucan na neku mrezu?ili ce flash prosto pregaziti lock?

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

CID ces proveriti tako sto ces telefon prikljuciti dok drzic C na USB, pomocu programa XS++
PRvo trebaju da se instaliraju flash drajveri i ostalo ;)

viewtopic.php?t=11985
Pogledaj pocetak ove teme, vezan za instaliranje drajvera ;)

Evo ti sve sto ti je potrebno za flashovanje :)
MAIN, FS I CUSTOM

K800_R1KG001_MAIN_GENERIC_WI_RED52
http://www.4shared.com/file/23658232/3f ... RED52.html

K800_R1KG001_FS_S_E_EUROPE_RED52
http://www.4shared.com/file/23658396/c3 ... RED52.html

I CUSTOM
http://www.4shared.com/file/23658397/b4 ... UROPE.html

Znaci to je poslednji sw R1KG001, sa srpskim jezikom ;) ako ti se ne svidja ima engleski 8) :P

E oko problem sto je telefon zakljucan ne mogu nista da ti garantujem :roll: za sad nisam video da je neko flashovao dok je fon bio zakljucan, najbolje sacekaj da ti otkljucaju i kraj 8)
Poslednja izmena od MilančeBGD u Pon, 17. Sep 2007. 21:00, izmenjeno 1 put ukupno.
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

MilančeBGD, nevidjeno mnogo ti hvala,nego hoce li se ishta od ovih programa pokrenuti i instalirati uopste na windows vista?sad cu da poskidam pa da vidim,a moram da pojurim negde po netu da vidim smem li flesovati zakljucan fon....

cek,pa ovaj custom je isti fajl kao ovaj pre njega ili sta?

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

Nije isti custom kao i fs, milan je vjerovatno greškom stavio isti link.
Možeš koristiti ovaj custom fajl što stoji u prvom postu u ovoj temi.
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Ma nista :wink: mislim da XS++ radi na visti, jer sa vidjao screenshot-ove prozora programa(koji su naravno providni :D )
PA custom i FS su isti, jer FS odredjuje koje ces jezike imati u telefonu, a CUSTOM je za zavrsnicu i on je tezak samo 9KB(custom) dok je FS 9MB koliko mi se cini :) Ovo sto pise S_E_Europe je South Easte Europe i on ima sve jezike koji su obuhvaceni tom regijom ;) Ima i Europe 1, 2,3,4,5...

edit: ups :oops: sad vidim da je link isti 8)
Evo pravog ;)
http://www.4shared.com/file/23658397/b4 ... UROPE.html

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

kul,srpski ce sasvim dobro doci...jos jedino da proverim da li ce flashovanje i otkljucati telefon,ili je bolje da cekam kod od ovog poznanika iz radnje...negde sam procitao na netu da je moguce flesovati i da se softver biti nov ali ce sim lock i dalje ostati
:?

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

araphel, flashovanjem neces otkljucati telefon ;) lock ce i dalje ostati ;)

aris71
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 14. Sep 2007. 04:23

Post od aris71 »

cika_kure
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 22. Sep 2007. 22:25

Post od cika_kure »

Ljudi, pratio sam sve vreme o cemu pricate. Ali kao i uvek imam nestandardan problem i treba mi mala pomoc? Kad nakacim telefon i izlistam ga kroz xs, Ispisuje mi otp cid 51, a erom cid 52. Koji ustvari ja cid imam, i sta se radi u tom slucaju? :blinky:

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Imas CID52 ;) tako i meni i ostalima pise ;)

cika_kure
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od cika_kure »

Opet mali problem. Posle flashovanja mi na tastaturi zelenu slusalicu koristi za internet konekciju a crvenu za precice. Moze li to da se resi i kako? Evo upravo provaljujem da ne radi internet ni posle setovanja. Moze li to da se vrati na stari vodafone menu, ili moram do kraja da se patim sa ovim?

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Jedino da vratis na vodafone softver,posto jedino kod njih postoji ta fora sa tasterima sa strane da su crvena i zelena slusalica,standardni fabricki softver podrazumeva da su tu precice za internet i activity menu.Mozda mozes da probas da nadjes vodafone softver pa da ga ponovo fleshness,ali nisam siguran,mada ja i nemogu da zamislim da koristim fon sa bilo cime drugim na tim tasterima :roll:

cika_kure
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od cika_kure »

A zna li neko da li se sa tastaturom na telefonu menjaju i ti tasteri? Flashovao sam ga, radi sad sve ok, pa mi je lakse da promenim tastaturu nego da sve cvracam na staro. :cry:

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

kako mislis na tastaturu?mislis da petljas oko drivera za tastaturu,ili kako se vec to zove?predpostavljam da bi krpljenjem nekog sopstvenog hibridnog firmware-a mogao tako nesto da napravis,znam neke ljude koji su se na motorolama igrali slicnih stvari,ali to su bili uglavnom neki frikovi za koje mislim da i razmisljaju binarno :lol:

licno vidim samo prednost u standardnoj verziji softvera,ali tvoje navike su mozda drugacije...predpostavljam da MilančeBGD mozda ima neki odgovor na ovu dilemu,ajde da vidimo hoce li te udostojiti odgovora :wink:

cika_kure
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od cika_kure »

Ma ne.....mislim da fizicki iz telefona izvadim tastaturu i stavim novu u servisu koja umesto zelene i crvene slusalice ima dugme za internet i activity menu. Pitanje je da li i ti gore tasteri (osim brojeva) cine deo tastature?

Extreme
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 11. Jan 2006. 14:42

Post od Extreme »

@cika_kure: Imas dva dela tastature, jedan (gornji) na kojem su dzojstik, internet, activity meni itd, i drugi (donji) numericki, pa ako mozes da nadjes samo gornji, bio bi ti dovoljan,ali u krajnjem slucaju mozes da zamenis i jedan i drugi, to ce ti zavrsiti posao.

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Driver za tastaturu i sve dugmice jos nije pronadjen :cry: izgleda da ga i nema :cry:
Znaci ostaje ti da vratis vodafone sw ili da ostanes na ovom, a da promenis taj deo tastature 8)

Dancsi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pon, 16. Jul 2007. 12:34
Kontakt:

Post od Dancsi »

Ubacio sam softver od k810 ali mi ne radi TrackID. Da li jos neko ima takav problem? Da li se on moze resiti?
N82 black, v31 sw, hakovan i 4gb kartica u njemu =)

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Kako ne radi?? Objasni sta se dogadja?? 8)

Dancsi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pon, 16. Jul 2007. 12:34
Kontakt:

Post od Dancsi »

Nemoguce! Izgleda da mi je uspelo: pojavila se neka crna web stranica sa naslovom pesme. Prvih 20 puta kad sam probao pisalo je: music recognition service not avoidable (a imao sam kredita). Mislim da znam u čemu je stvar: Track id mi je proradio kad sam umesto 064 stavio 062 karticu. Da li nekom radi TrackID sa 064? Da li to zavisi od vremena?

Odgovori