Word na K750i

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

citao sam da se java proizvodi "cuvaju" i da sluze za komercijalne stvari .. naprimer, kad se pravi fon, kad se ubacuju sw tada idu "pravi" java programi... kao sto ste spomenuli operu i navodno ti korisni programi da bi se nabavili treba platit, znaci cista komercijala...

..recimo igre, tenis, snowboarding itd.. koje su fenomenalne dolaze na telefonima ali isto tako ih ne mozes kopirat na drugi fon a cinimi se nema ih na netu

nasao sam jednu stranicu, tacnije dvije stranice ruskog porekla gde su se nalazile takve igre vrhunskog kvaliteta tipa v-relly koji je fenomenala, onda spomenuti snowboarding, NFS gde sam se stvarno iznenadio kvaliteti i velicina igara je bila preko 900 kb... i da.. te stranice su ugasene pre neki dan.. sto sta kako veze nemam ali ocito je java cista komercijala dok ovo smece od programa sto nalazimo na netu su dela nekih programera koji vezbaju praveci beskorisne programe.. . .

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

he he napalm, pa getjar je prepun smeća o kojem pričaš, ni sa strane nije bolje. Da je pitanje "komercijale" - mislim da nije - jel'ima nekih korisnih programa za kupiti? Btw, Operamini se ne ubacuje u sw već je freeware za "skidanje"...igrice su drugo, njih je na pretek... Pomenuta Worldfactopedia se isto "skida" neverovatno lako a ima preko 5mb
- eeej šta sve tu može da se napravi... :wacko: Ma zezaju nas garant, hoće da nas "bace" na OS :lol:
pozdrav ;)
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

ni si me skontao.. mislim na komercijalu i programe koji se ugradjuju u fon, a oper je izuzetak.. ne moze se rec da je java shit pore nekih ekstra igara ili recimo opere ali dali se java programi mogu nabavit.. NE.. ne verujem da ne postoje ali ocit dokaz da ih nema jeste nedostupnost sto znaci, idu u komercijalne svrhe

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 18. Jun 2006. 11:24

Post od rixxon »

Napalm: donekle se slažem s tobom kad kažeš da su razlozi nepostojanja kvalitetnih java aplikacija komercijalne prirode, kombinovano sa nemogućnošću zaštite od piraterije.
Zamisli da ja imam firmu koja pravi java app. i prodaje ih. Kako da ih distribuiram? Na CD-u? Prvi kupac će ga umnožiti u 10000 komada.
Download? OK. Kako naplatiti? Ima načina.. A kako se zaštititi od dalje distribucije? E to nikako.. O, da, telefoni ne dozvoljavaju..

[Opera Mini] .. da se aplikacija pošalje na drugi uređaj. Ma da, treba mi 30 s da je prebacim na komp (xe xe, cid36). Ko će me sprečiti da je dalje distribuiram za dž.?
Zaključak: mojoj zamišljenoj firmi se ne isplati da prodaje java aplikacije..

Spojio:gameforce:Ne postuj 2 posta uzastopno.
K750+W950+K550 (W610 SW)+More...

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

rixxon, meno od komercijale nema drugog odgovora,,... sve to vredi i za simbian i za ostale programe ne vezano za mob... mislim u racunarskoj tehnologiji pa oni opet daju free download..

znaci postoje dva odgovora: ili java ne zna napravit dobar program ili bolji od ovog smeca sto nam se nudi (sto je malo verovatno) ili je komercijala. . .. sad, kako ko veruje

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

SE ima (još uvek) najbolje firmwere plejere (Wxxx), lako se nalaze i (korisne) aplikacije i (dobre) igrice, kod Nokie je to "malo mnogo teže" :dry:
Pa dobro Napalm - komercijala... - to podrazumeva i prodaju - gde je? Problem je i u NEkompaktibilnosti Jave... ne mogu da se dogovore... (stari mophoon...etc). Ma mogu se napraviti korisni java programi, nego :wacko: :wacko:
:wink:
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

milann
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 23. Okt 2005. 09:11
:: Xiaomi Mi 9

Post od milann »

Pojavila se konacno prava aplikacija za otvaranje .doc fajlova. :lol: Program je free pa cu ga staviti za download. (Bitno je da fajl bude u memoriji telefona kako bi ga program prepoznao.)

http://www.zshare.net/download/2306826a527016/

dmihalj
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 25. Sep 2006. 14:58

Post od dmihalj »

Zanimljiv programcic samo ima par mana: Ne cita word2007 dokumente(docx,iako mozete da ga sacuvate kao doc), ne ucitava slike i grafikone u okviru dokumenta, ne moze da se edituje(ali dobro ipak je to samo viewer), toliko za sad da ne crnim vise ljudi ce se razocarati.Sve u svemu stabilan i vrlo koristan programcic, fala bogu vise da neko izbaci ovako nesto, samsung ima ceo office(koji je pisan isto u javi) a motorola pdf readere(isto pisani u javi) pa zasto ne bi i mi imali isto to kada nam telefoni podrzavaju javu(znaci nije ne moguce).

p.s. kad sam vec pomenuo pdf zna li neko bilo sta sto bi moglo da zavrsi posao citanja pdf dokumenata za k750, w810 i slicne telefone pouno bi znacilo.

pozzz

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 18. Jun 2006. 11:24

Post od rixxon »

App. je cool! :D Podržava čak i hiperlinkove :wink:
Šteta što ne podržava boje fontova i naša slova đščćž :(
K750+W950+K550 (W610 SW)+More...

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

Sacuvate kao html i citate preko browsera... naravno ne morate biti na netu... :wink:

Sve o k750 u jednoj temi... pa nastavite diskusiju u toj top temi...

LOCK... :wink:
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

Zaključana tema