Sony Ericsson u 2007. i glasine o novim telefonima.

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
Odgovori
Pix
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 08. Maj 2007. 17:51
Kontakt:

Post od Pix »

Yap, dosta ljudi je dobilo pozivnicu za 14., a i ima smisla da najave sofiu tad jer je potvrdjeno od strane pouzdanih izvora da ce fon izaci sredinom septembra, pa je vise vreme da je najave :)

Sto se tice UIQa, neki se i dalje kunu da ce Sofia biti UIQ, ali mi se sve cini da nece biti tako, posebno kad sam video slike novog UIa na z750, koji takodje ima 3 dugmica umesto 2... Recimo da su sanse 85% da ce biti UI (mada me ona tri pravougaonika na dnu ekrana na onoj slicici i dalje bune).

Sada kad se dosta detalja zna ostaje najzanimljivije da se vidi kakav ce biti video zapis, te da li ce sofia imati neki jak 3d cip (kao sto su neki najavljivali da ce biti GoForce 5500)
You hear the one about the fella who died? Went to the Pearly Gates and St. Peter let him in. Sees a guy in a suit making a closing argument and says, "Who's that?" St. Peter says, "Oooohhh, that's God. Thinks he's Denny Crane."

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Post od McLaren F1 »

Sofia ce gotovo sigurno imati QVGA rezoluciju video snimka sa 15fps tako da ne ocekujete nista spektakularno od video snimka! :roll:

Pix
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od Pix »

To nema apsolutno nikakvog smisla... Ali opet, nije ni QCIF 15fps na k800 imalo pa su ipak to napravili... :roll:
You hear the one about the fella who died? Went to the Pearly Gates and St. Peter let him in. Sees a guy in a suit making a closing argument and says, "Who's that?" St. Peter says, "Oooohhh, that's God. Thinks he's Denny Crane."

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od McLaren F1 »

Samo da potvrdim da je 14. jun definitivan sto se tice announcment-a! :)
Bice odrzan u Berlinu,a paralelno sa njim i u Londonu i Parizu!
Evo i sta ce biti predstavljeno: :wink:

* Sofia - SE's flagship Cybershot handset for 2007 (EDITOR: and one imagines early 2008 too). It's a candybar with a 5 MP camera, xenon flash and will support HSDPA, including 850 Mhz HSDPA
* Shinobu - SE's flasgship Walkman for 2007. It's a slider and like Sofia includes HSDPA and again supports 850 MHz HSDPA. It also has a music shaker feature; if you tilt the handset forward the music skips forward and tilting it back moves the music back; shaking the handset will play a random track.
* Anastasia (Myskina) - 1.3 MP camera.
* Mooi - Walkman handset with 8 Gb of flash memory and Walkman 3.0 player. A stereo Bluetooth headset will be included in the box.
* Low possibility of another handset being announced.
* New accessories - will include at least one Bluetooth headset.

The W580 has the music shaker feature too, and I am told that it is thinner in real life than it looks in the pictures we have seen of it.

Maria is now Mooi and Shinobu.

Najzad smo docekali i ovo,sve u svemu bice zanimljivo! :)

Pix
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od Pix »

H.263, 176x144, 8 Khz, FPS: 10,01, 73,34 kbit/s

T650 video klip...

Tuzno zaista, kako SE zna da upropasti telefon sa ovakvim stvarima...

Doduse jos postoji mogucnost da nesto promene, ali malo verovatno...

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od McLaren F1 »

Evo i zvanicnog odbrojavanja do announcmenta,isto se koristilo i kad je trebao da se objavi W880! ;)
SonyEricsson Global announcment
:)

Pix
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od Pix »

Neki od sajtova je dobio ovakvu pozivnicu za 14 jun :

We want to invite you to go to the international presentation from Sony Ericsson in Berlin. There will 5 new phones be announced, among other things from the Walkman and Cybershot series. There will allso be a amount of new accessoires. Of course you can get a closer look to the phones and accessoires.

Sofia i Shinobu su sigurni za 14... Ne mogu da docekam :D

llulle
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 01. Sep 2006. 19:32

Post od llulle »

ja od buraza dobijam n95,verovali ili ne,ali kad k850 stigne ur adnje,necu se dvoumiti
se je zakon,os je takav,ko da sam ga ja smishljao,sve je logicno
nokia c7

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od McLaren F1 »

Ista stvar kod mene,znaci do sad je njihov OS (SonyEricsson-ov) napravljen ko da sam ga sam smisljao,sve,ali bas sve mi je potpuno logicno i na mestu,dok mi je sa druge strane Nokijin,Samsungov,Motorolin potpuno bezveze i zato ih nikada necu ni uzimati!
Videcemo kakav ce biti ovaj novi u Sofiji,nadam se isto tako dobar kao prethodni!
Videcemo za 23 sata,48 minuta,6 sekundi (u ovom trenutku)! ;)
SE rules! :)

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od McLaren F1 »

Evo i prvih slicica,mada se jos ceka zvanicni press release! :)
Slika
Btw telefoni izgledaju stvarno extra,posebno Sofia i Mooi! ;)

Evo i preliminarnih specifikacije (nisu zvanicno potvrdjenje)!

Le K850i

* Cybershot 5 Mpx
* FLash Xenon
* HSDPA / EDGE
* Ecran 2,2 262 000 couleurs
* BestPict / Photo Fix / Pictbridge.

Le W910

* Slider
* HSDPA / EDGE
* Walkman 3.0
* OSE (pas Symbian)
* Caméra 2 Mpx
* 86 grammes

Le W960

* Format bloc
* WiFi
* UMTS (pas HSDPA)
* Walkman Touch Player
* Symbian UIQ 3.1
* Caméra 3,2 Mpx
* 119 grammes
* Ecran 2,6 pouces

Le K530

* 3G
* 220×176 px de résolution, 262 000 couleurs
* 14 mm
* Connecteur GPS HGE-100
* Sport Tracker

Le z320

* Clamshell
* Entrée de gamme
* Caméra VGA

Le z250

* Caméra 1,3 Mpx
* Clamshell
* Pocket Photo Alubm

Edit: Izmenio sam sliku tako da sad telefoni imaju prave oznake!
Poslednja izmena od McLaren F1 u Čet, 14. Jun 2007. 21:27, izmenjeno 1 put ukupno.

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

Pa lepo od njih,samo mi nije jasno ovaj walkman slajder (w910) ce imati symbian (barem teko nasto pise u specifikacijama)!
Ali me zadivljuje ekran na k850 22mil boja :blinky: :blinky: :blinky:
D500&E71

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od McLaren F1 »

Pise da NECE imati! :wink:
Btw pise da ce Sofia imati 262000 boja a ne 22 miliona! :roll:

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od McLaren F1 »

Evo i prvih live slika Sofie! :)
Slika
Za vise slike klikni >>OVDE<<

Pix
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od Pix »

Pas na francuskom znaci nije... Dakle, NIJE symbian...

Evo onoga sto smo svi cekali LIVE slicice k850 :

http://gizmodo.com/photogallery/k850

EDIT : Pretece me... :D :D

Ako se bolje pogledaju slike, vidi se da k850 zaista ima mehanicki poklopac sociva, a takodje ima i dugme za direktno prebacivanje na slikanje/video/pregled slika, kao i pravi fotoaparati.

Takodje, vidi se da ima novi UI, isti kao na z750... Samo se nadam da ima podrsku za flash menije kao w880.
Poslednja izmena od Pix u Čet, 14. Jun 2007. 18:06, izmenjeno 1 put ukupno.

Okac
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 13. Dec 2006. 21:38

Post od Okac »

W910 i W960 su zamenjeni kako na slici tako i u textu! Odlično za w960 al od mene ni dinara više za Walkman phone...

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od McLaren F1 »

A evo i zvanicnog SE press release-a sa svim novim modelima i slikama! :wink:
KLIK
:)

Pix
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od Pix »

Izgleda da ce k850 imati i QVGA 30fps video, slot za microSD/transflash (uz m2 slot za koji dolazi 512mb kartica u paketu) i cini se da nema vise standardnog file menadzera vec verovatno neka galerija u stilu nokine na N seriji.

llulle
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 01. Sep 2006. 19:32

Post od llulle »

2 slota za za 2 formata,pa ovo je novina u svetu fonova,bolji video, i nova galerija,jedva cekam,uzecu a sigurno,nema sumnje,pitanje je vremena,da li to znaci da mogu da stavim 1 gb m2 i 2 gb micro sd i u isto vreme,qool,cim se bude pojavila 4 gb micro sd i 4 gb m2,stavim obe i eto 8 gb,bolje nego iphone
nokia c7

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od McLaren F1 »

Odakle ti to da telefon ima 2 slota za memorijske kartice!? :roll:

Pix
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od Pix »

http://www.sonyericsson.com/spg.jsp?cc= ... &prid=8127

Zanimljivo da se ne spominje nigde drugo.

A pogresno sam se izrazio ranije, izvinjavam se, nisu dva slota, nego jedan slot za m2 i microSD :oops:

Odgovori