Planiram kupovinu SE p910i

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
Odgovori
Jones
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 05. Maj 2006. 22:18
Kontakt:

Post od Jones »

E ovako da ne otvaram novu temu i ja planiram kupovinu P910...da ne bi duzio pricu interesuju me sledece stvari...
Kvalitet reprodukcije video materijala...znaci koliki bitrate podrzava,koliko frame,velicina fajla je nebitna pa me zanima da li mogu ukloniti kockice,artefakte...posto sam to uspeo dok sam imao w900...cela epizoda smallvilla je stala na 160mb al je zato kvalitet bio za neverovati..ni dan danas ne mogu da verujem kako je dobro izgledao...radjen uz pomoc M3 i DX9 opcije za uklanjanje kockica i umeksavanja i blb bla bla...da li je moguce makar priblizno nesto tome...
Kvalitet mp3 i to konkretno koliko je losiji zvuk procentualno od walkman modela w900 ili w300 koje sam imao tj koliko bi se razocarao u zvuku...
Max velicina kartice koju prima P910 mislim da je na sajtu stavljena 1gb jer tada nije bila veca
Molim sve sadasnje i bivse korisnike da mi pomognu za koji da se odlucim posto imam jos jednu opciju...m600
Ja moram definitivno na lecenje u ustanovu za odvikavanje od mobilnih telefona

Bull Terrier
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 17. Jul 2006. 15:27

Post od Bull Terrier »

ja imam P910 i vise bih ti preporucio M600 , cisto onako , posto znam kakav je 900 pa ajde ...... :D
mislim da je M zanimljiviji . :)
Ako ga ne mozes pobediti....gadjaj ga telefonom !

Jones
Mobil fan
Mobil fan
Kontakt:

Post od Jones »

Bull Terrier, poz...ode li PSP... :D :D ...ja bih to hteo najradije... :roll: znaci m600 je bolji...noviji definitivno jeste...sad ne znam kakvi su kad im se uporede ekrani i to...I LIKE BIG SCREEN...Volim gledati filmove na prenosnim uredjajima jer svaki dan provedem 4 sata u busu putujuci na faks...

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

pazi jones ja sam neke poranjve stavljao čisto da ubijamo vreme dok smo na predavanjima i sa stavljenim lepim kvalitetom i to bez kockica 16min ti je nekih 18mb ali može još jači kvalitet. znači radi posao. ekran ti je 320x208 a m600 ti je 320x240 pa sam vidi. znači smart movie player radi posao i ako se lepo nasvira kockica nema. postavio sam na forumu ta podešavanja. m600 je noviji i bolji fon i ako ga uzimaš uzmi obavezno crnu verziju. meni je 910 padao i ok je nema nikakvih posledica i ne planiram da ga ikada prodam. kada odradi svoje ide u vetrinu i to je to...
ako već hoćeš da uzmeš nešto tako uzmi p990 koji je dobar i to veoma. imao sam juče priliku da probam ali nisam imao gde da pobegnem tako da sam morao da ga vratim
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Jones
Mobil fan
Mobil fan
Kontakt:

Post od Jones »

VeNoM, bas sam citao nesto o P990...i gledao screenshotove ekrana...zar je moguce da je toliko bolji i osvetljeniji ekran od P900/P910...plus P990 ima Wlan,jacu graficku akceleraciju,ok kameru sa AF,plus je 3g,plus je kucise dobro odradjeno,kazu da cak ima i reprodukciju pribliznu walkman seriji(naravno kao prvi modeli)...gde god sam naleteo na post svi ga hvale...sad da li je to toliko bas istina 8) 8)
Znaci ja sam na poprilicnoj svoti kesa i uzeo bi telefon kojem nece bas toliko brzo padati cena...a i dan danas vidim da se Pserija izuzetno drzi...zato sam se nekako odlucio na nju :D
Opet se postavlja pitanje...da li dati tolike pare za mobilni telefon...posto polako prelazim u mobil manijaka recimo da da...najskuplje sto sam do sad imao je k800 koji me je bas razocarao(ne znam za ostale ali mene jes)...E s druge strane nikad nisam cuo da se neko zali na P seriju...tako d HELP

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Jones, bilo bi ti bolje da malo učiš, a ne tu da blejiš u filmove :lol: :lol: :lol:
VeNoM, aj sad iskreno obzirom na te filmiće, koliko ste bili omiljena ekipa u ženskim očima :lol: :lol: :lol:

Ako te ne mrzi da mi daš link ka tim podešavanjima, bilo bi dobro, jer sam konvertovao film u SmartMovie-u u 320*208 u 128kbps, i opet je seckao. Bilo je gledljivo, ali ni blizu onome što bi trebalo da bude. Da li je p900 toliko sporiji od p910, pošto imam 910 software? Ili još da oborim kvalitet (idijotski mi je da obaram rezoluciju). 6680 i N70 puštaju 320*240 ko od šale. Na N70 smo čini mi se i više probali i ide bez problema. Što znači da je lepo optimizovan i super brz i stabiolan u radu, ali i da se nedostatak procesorske snage vidi na nekim mestima. Ili ja tu nešto ne znam da namestim.

U svakom slučaju preporuka bi išla za m600 (kad već nećeš Nokiu :oops: ).

:)
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Jones
Mobil fan
Mobil fan
Kontakt:

Post od Jones »

gargamel4, he he he...ma ucim ja...INFORMATIKA zavrsna godina sa samo nepune 23... :D :D znaci ipak na m600 u odnosu na P910....pa to seckanje me i plasi ne bih bas da dajem velike pare za nesto staro i da me ne sluzi...
samo 128kbps...ja mislio minimum da ga odradim u 350kbps jer mi je tako bilo na w900 koji je sljakao i gutao bez ikakvih problema...i jos baterija izdrzi 3 filma....

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

Da sam na tvom mestu pre bih uzeo P910 nego M600.
P910 mi je lepsi ali to je stvar ukusa, druga bitnija stvar je koliko programa i igrica imas za nove uiq aparate? 8)
Imam E61 i mucim se da nadjem programe i igrice koje su kompatibilne :shock:
and justice for all...

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

gargamel4 iskreno većina je muškaraca na predavanjima a i zadnja smo klupa ton je mute tako da ženske i ne slute šta gledamo hehe

inače back to topic ili ti tema.
dakle meni je podešavanje na 112kbs i lepo se vidi čisto itd...takodje zavisi i od kvaliteta kako je film ili serija kompresovana u divx kvalitet tj da li je lepo odradjeno. ako na monitoru imaju kockice i greške prilikom tih 700mb ne treba očekivati da se na mobilnom popravi situacija. podešavanja moja imaš u nokia sekciji tema kako spakovati divx itd..taqko nešto

p990 ima dosta bolji i kvalitetniji ekran od 910 iako je malo manji ali zato je x240 a ovaj je veći tj duži ali je x208 a to se primeti i to dosta..pored ztoga 990 ima mnogo lepše kućište i bolje. kao da je od čelika napravljeno tako da nema guljenja i slično tome
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Jones
Mobil fan
Mobil fan
Kontakt:

Post od Jones »

VeNoM,aha....e sad se ja kontam....nosati tako veliki aparat posvuda...nego reci mi koliko je pametna kupovina m600... znaci izgled telefona mi je super...od svih UIQ-a a pritom se prica da mu je software slican kao na p990...ne znam ali cini mi se da ekran nije mnogo manji...a posto sam do sada nosao 1.8incha ekran ja mislim da ce mi i ovo biti veliko...
Po pitanju kvaliteta ekrana koliko se razlikuju P990 i m600(ne velicina ekrana sad necu cepidlaciti za 0.2 incha)...i jako vazno...na forumima sam procitao da i p990 i m600 imaju megabass opciju!!!pitao sam vec sto puta i niko da mi kaze da li je tako...znaci ima li je m600
ovaj review na sajtu bukvalno nista ne govori o tome...
Polako se odlucujem za m600 jer ce mi lako stati u dzep a i razlika u ceni izmedju p910 starog preko godinu dana i m600 starog nedelju je 30e tako da...
znam znam dolazi ono standardno M2 kartice...iskreno meni 50e nije puno za 512mb...jer bi i za p910 morao kupiti od 512mb koja je kod nas u ns 25e-35e tako da...

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

uvek je bolje kupiti novi fon JONES veruj mi. treba naleteti na dobar p910 ili pak odvojiti 440e i kupiti nov. ali kada se pogleda p990 košta nekih 500e a koliko vidim ima i za 460e. zanimljivo zar ne???
ali pazi izmedju 910i polovnog i m600 novog biram novo. jer novo je novo a ovo može toliko da te upropasti ako uzmeš krš da to nije normalno pošto sam čuo da kada npr padne kafa ili pak sok na dispaly oni samo zamene masku i prodaju ga kao nov a display drži još koji mesec...fuck...

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

Puno podataka za komentarisanje, ali ok. Iskreno malo sam se bio smorio posle 10-15 kombinacija konvertovanja i prebacivanja u telefon da vidim koje ce najmanje da mi secka (bez obzira sto se radilo samo o delicu filma), pa nisam probao sa jos manje (od 128). Koliko vidim Jonesu je to malo tako da je njegov izbor jasan. Samo mi nije jasno zasto su stavili takve opcije za konv. filma za telefon koji to ne moze da izdrzi (SmartMovie). A kockicama nisam ni pricao, naravno da ni telefon ni SmartMovie ne mogu da ispeglaju nesto sto nije dobro ripovano, to mi je jasno. Mene je samo zanimalo kako da meni na ovome sto imam ne secka. Iskreno ono malo sto sam video, nisam uspeo da primetim razliku u kvalitetu (kbs), samo manje ili vece seckanje. Idem da pogledam ta podesavanja pa da opet probam. Inace probao sam sa tri razlicita filma prosecnog kvaliteta, tako da ne verujem da je do toga.

Dream Weaver, razumem ja tebe, ali covek ne menja telefone tako cesto (a i ko bi normalan kupovao svaka 3 meseca čudo od po 500evra), tako da njemu nije problem malko i da sačeka. A za koji mesec će se stvar sigurno promeniti. Ljudi su pre 3 meseca neviđeno kukali na S60 9.1, a sad već postoji veoma popularna tema prepuna opisa programa. A uzimati stari telefon samo zato što je lepši :uhuh:

VeNoM, na kapiram kako to display na koji se prospe malo kafe, ako vec ima nameru da crkne izdrži još koji mesec, na veiku žalost kupca. A i menjanje maske na p900 uopšte nije lako, čak i za iskusne servisere. A da je naravno da je novi bolji.

Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

gargamel4 za podešavanje pitaj sir_olivera on je imao dati fon i njemu je radilio besprekorno tako da on zna rešenje za tvoje probleme
a ovo za crkavanje nije ni meni jasno ali srede ga nekako mamu im njihovu...

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

VeNoM, hehe, pa to i jeste isti fon :D ..... mislim, gargamelov i sir_oliverov :wink:

ma ne znam .... da m600 ima makar 0.3 mpx kameru uzeo bih ga ... ovako Jones, treba da odluči da li može bez kamere, jer je, koliko sam zaključio za 20tak min igranja, m600 odličan fon...

pozdrav...

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

b_udder, da imas 0.3 kameru kukao bi zasto nemas 1.0mpx, znam kako sam ja s p910 presao na 7710 i onda kad imas kameru treba ti bolja kad je nemas ni ne treba ti...
5130+Koss the plug....

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

Masterokrata, ma to čisto da imam nekakvu kameru, ako se ukaže neka zanimljiva prilika :) ..... mada nekada ni kameru na telefonu ne mogu da aktiviram dovoljno brzo da bih uhvatio momenat...

pozdrav...

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

b_udder, ne znam...kao sto kazes i sam nekad ni ne mozes da je dovoljno brzo aktiviras, ma ja gledam na m600 bas kao na specijalno namenski telefon i kao vrlo smeo potez SE zato sto nema nikakvu kameru a o5 je 3G. Fino od njih sto su tako odradili telefon a ne ono samo da ima kameru nema veze sto je shit ali da je tu, pa bolje da je nema nego da je stavljena toliko losa kamera da je neupotrebljiva.
5130+Koss the plug....

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

Da toje stvarno glupo. 3G telefon bez i jedne kamere. I ja kažem da je upoteba kamare na telefonu vrlo ograničena, ali nekad je krajnje korisna, a i najveći deo korisnika kad bude hteo da isproba 3G će hteti da proba VideoCall. A u ovome što Masterokrata kaže da ako je loša kamera - bolje da je i nema, ne vidim logiku, jer su SE kamere zaista jako napredovale od vremena p900, 800, i t610, tako da sada ne znam zašto bi uopšte stavljali takve kamere. Jedino ako su ove dobre jako skupe, pa da onda ne povećavaju još cenu telefona, ali time su sigurno izgubili deo tržišta.

Tačno to je isti telefon, bivši Sir_Oliverov, sada moj :oops:

A uradio sam deo posla, nekako sam osposobio onaj BT. Sada me čeka još CardReader. Ali PC-Suite neće, pa neće. Skidao sam i SP2, i totalno sjebo komp, više ni na net nisam mogao da idem, pola programa mi nije radilo, sva sreća što postoji System Restore. Jako sam :angry: na :wacko: SE drajvere.

@Films: Pitao sam Olivera, i iščačkaće on kako je to radio da mu "tečno" ide film, on misli da je problem u kodecima, a ne u rez. i fr.rate-u.

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

verovatno je problem u kodecima jer je smart movie napravljen da radi i na slabijim mašinama od naše tako da...

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

da ja imam jos P910 sigurno bih ga menjao za P990 jer su slicnih cena a ako je P910 dobro ocuvan mozes dobiti lepu cenu za isti :wink:
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

Odgovori