Novi SE telefon codename "CLARA"

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
sasa-SE
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 14. Jan 2005. 19:56

Novi SE telefon codename "CLARA"

Post od sasa-SE »

O ovom SE modelu se dosta prica na netu pa sam resio da vam ga i ja malo predstavim!
Specifikacije:

Ekran 262144 boje,rezolucija 176x220(mozda 320x240)

Memorija 100mb interne memorije kao i memory stick pro duo kartice (pre neki dan je izasla od 2gb tako da ce sigurno podrzavati)

Kamera 2megapix(2,1) 8x digitalni zum,Spominje se i opticki. (naravno blic,takodje i snimanje video klipa u rezolucije 640x480(moguce)

EDGE,bluetooth v1.2 ........ spominju se i video zvona :?: :?: :?: ima jos dosta ali mrzi me da pisem!

evo slike http://img.photobucket.com/albums/v680/ ... raboat.jpg

p.s. topic sam namerno otvorio zato sto se nokia fanovi mnogo hvale sa 6230i pa malo iz inata :D :D

popste
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 12. Dec 2003. 09:48

Post od popste »

Hmmmm, cisto sumnjam da je ovo istina. Ako jeste onda je to neka buducnost (verovatno kraj 2005, pocetak 2006). Snimanje 640x480????? Pa ne moguce, ni digitalne kamere (neke) nemaju toliku rezoluciju snimanja. A ni za blic ne verujem, jer baterija u telefonima nije dovoljna za blic a samim tim i velicina ne moze da bude velika, takodje ne verujem da ima opticki zum, jer da bi bio opticki, senzor mora da bude pokretan, sto je maltene nemoguce da se stavi u tako malo kuciste telefona. Za ta video zvona, nemam predstavu sta znace, ali verovatno neka nova tehnologija iz SE-a.......

U svakom slucaju ako je i pola od ovoga tacno, onda ce ,,CLARA" da bude super telefon, a sada nam ostaje samo da cekamo....

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Fino fino...nema shta....Ima jako jednostavan izgled....ovaj ali to su samo priche...i verovatno ce ostati samo na tome.... :|
Jel zna neko kad ovo izlazi...

sasa-SE
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od sasa-SE »

treba da bude predstavljen najkasnije na cebitu a na trzistu ce biti u drugom kvartalu, a za opticki zoom sto da ne ,neki samsung modeli vec imaju :( :(

sasa-SE
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od sasa-SE »

fon nije fake eldar muratzin sa mobille-review.com -a ima ga u rukama! live slike mozete videti na forumu tog sajta

Dexter
Expert
Expert

Post od Dexter »

Hmmmm....pa dobro ako nije fake....ali ostaje da vidimo kad ce da izadje..i shto je najbitnije kolika ce mu cena biti.... :wink: :!:

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

Znaci ovako, Clara jos nije dobila konacnu verziju i jos nije sigurno da ce izaci, zbog toga se i ceka sa davanjem konkretnijih podataka o ovom telefonu!
Eldar Murtazin koji je pomenut, daje informacije na kasikicu, i ono sto kaze je gotovo sigurno, ako model dobije svoju production verziju!
Clara ce imati(ovo su nagadjanja) 2.1 mpx kameru , verovatno isti UI kao k700, 91 mb memorije (interne), ms duo (moguce pro) podrsq, ekran 176x220 pixel
* 262K, dimenzije 100x44x20 mm....
Ne spominje se video 640x480 i to sigurno nece biti, opticki zoom najverovatnije(gotovo sigurno) nece imati i nema blic nego photo light! :wink:
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

Ludak
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 07. Avg 2004. 17:15

Post od Ludak »

Ovako, od sada pa na dalje za proverene SonyEricsson informacije, posećujte samo clubsonyericsson.com, sve ostalo je netačno. Ta slika je manje-više tačna, klara inače podseća na MOTO E398.

P.S. Ovo rekoh za one koji ne znaju za sajt, nemojte da odgovarate sa "nije valjda da si tek sada otkrio".
U susret novim izazovima...

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 16:00

Post od stefank »

Pa... Dobar telefon... Samo opet nema Symbian... :evil: A i pola toga sto si rekao baci u vodu... Pa vecina dig. kamera snima u 320x240 cini mi se, a mob da snima u 640x480?! Opticki zoom 99.9% otpada, inace koji ga to Samsung telefoni imaju? Mada, ako je opet neki pokusaj kao sa S700 da bude uglavnom telefon-digitalac, ja bi radije uzeo digitalac... :)

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od Akki »

NE nije poqsaj da bude telefon-digitalac, nije to ni poqsaj s700! Pa ovaj tel i nije pravljen za ciljnu grupu kojoj je symbian potreban!
A i cena bi po nekim procenama bila veoma prihvatljiva! :D
NO videcemo kad izadje!
Ludak, i clubse. zna da pogresi i to debelo, ali su u poslednje vreme dosta pouzdani! :wink:

Dexter
Expert
Expert

Post od Dexter »

Prihvatljiva....to cemo tek da vidimo.... :roll: :lol:
Neshto mi je sve to nekako....ma videcemo kad dodje u radnje...da li je zaista tako dobar.... :mrgreen: :|

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od Akki »

tako kaze Eldar, ja iskreno verujem da ce biti i kako se prica upravo zbog te niske cene ide ona cuvena recenica: "they think it's a killer" koju navodno pricaju oni iz SE :D
Videcemo kad Eldar objavi preview, a to ce biti uskoro, uskoro :mrgreen: :mrgreen:

La Dur
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 05. Dec 2004. 01:26

Post od La Dur »

popste napisao: A ni za blic ne verujem, jer baterija u telefonima nije dovoljna za blic ...
Hmmm ..... a može li se znati zašto baterija u telefonima nije dovoljna za blic?
Ne razumijem se puno u te stvari ali lično imam Fuji digitalac F601 od 6 Mpx i u njemu se nalazi baterija koja je skoro istih dimenzija kao i u nokiji 6600, a kapacitet baterije je 1035 mAh (3.7V). I blic radi savršeno.

X
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 23. Nov 2004. 21:52
Kontakt:

Post od X »

Ali to je digitalni fotoaparat nije telefon. :mrgreen: Fon treba da drzi bateriju bar dva dana a blic jede bateriju :idea: .
Qtek S100 WM6.1
Motorola MPx200 WM2002 fabricki

La Dur
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 05. Dec 2004. 01:26

Post od La Dur »

Čekaj malo, pa telefoni imaju i MP3 i FM radio, imaju i opasne igrice (koje puno izvlače bateriju) pa ako bi to stalno slušao ili igrao igrice, baterija ne bi mogla da izvuče ni jedan cijeli dan.
Isto tako, ako ti imaš blic ne telefonu, pa nećeš valjda po čitav samo da blicaš sa njim?! Upotrebićeš ga možda u večernjim satima i to samo ako ti padne na pamet da nešto uslikaš. Isto kao i na digitalnim aparatima - neću koristiti blic u sred bela dana.
Ali hoću da kažem da se sa baterijom od 1000 mAh može imati blic na telefonu. Pa i one eksterne kamere za siemense imaju blic a funkcionišu i sa baterijom manjeg kapaciteta.

popste
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 12. Dec 2003. 09:48

Post od popste »

U pravu je x, baterije u telefonima sluze za sam telefon, za ekran, melodije, slike i sve ostalo sto vuce, pa tek onda za kameru. Dok je kod digitalaca drugacije. Tu bateriju samo trosi kamera, odnosno taj senzor koji slika i blic, znaci namenjena je za to.....

Ja i dalje mislim da su baterije najveci problem u telefonima, mislim da pre svega na tome treba da se radi u fabrikama, jer su sami telefoni sve zahtevniji, a baterije su ostale iste

Opet smo otisli offtopic, pa ko ima nesto novo u vezi ,,clare'' neka napise :wink:

X
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 23. Nov 2004. 21:52
Kontakt:

Post od X »

Neznam, meni ipak lici na laznjak :roll: Nemogu da poverijem da mobilni ima opticki zoom.

La Dur: telefoni imaju i MP3 i FM radio, imaju i opasne igrice (koje puno izvlače bateriju) pa ako bi to stalno slušao ili igrao igrice, baterija ne bi mogla da izvuče ni jedan cijeli dan.

Pa kad tome dodas jos kameru sa blicem baterija bi trajala manje od pola dana. :lol: :mrgreen:
Qtek S100 WM6.1
Motorola MPx200 WM2002 fabricki

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od Akki »

Pa nece ni imati opticki zoom(to je 99% tacna informacija), a laznjak nije, to je za sada jos uvek prototip SE( tek treba da dobije svoju konacnu(production) verziju), a velika je verovatnoca da ce biti predstavljen do Cebita! :D
Sto se tice blica, isto tako 99% je verovatnoca da nece imati, ljudi mesaju photo light sa blicem... a suludo je porediti trajanje baterije kod digitalaca i telefona :roll:

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od Akki »

Pa ja lepo napisah u prvom postu da nema optickog zuma a vi ne verujete, a isto tako nema blica, vec kao sto se vidi samo 2 led diode! :D

Lepo izgleda, u svakom slucaju! A slike su stare nekoliko dana :wink:
a sto je najjace, lik,koji je postovao na mobile review, je napisao neko mi je poslao :mrgreen: :mrgreen:

Odgovori