K750i i kvalitet fotografija (problem)

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
Extreme
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 11. Jan 2006. 14:42

K750i i kvalitet fotografija (problem)

Post od Extreme »

Uzeo sam K750i sa nekim Vodafone-ovim softverom, pa ga update-ovao (isto na Vodafone, samo noviji: R1AA008) ali mi se kvalitet fotografija ne svidja ni pre update-a a ni posle. Mnoogo su losije nego sa drugarevog a i spram onih na review-u!!! :dry: Znaci, vise su blede, nekako zrnaste, nisu uopste jasne, evo i primera:
Slika

Ja nesto sumnjam na ovaj Vodafone-ov software, samo nisam siguran, nisu
valjda oni toliko ludi pa da umanjuju neke performanse telefona...
Poslednja izmena od Extreme u Sub, 21. Jan 2006. 15:34, izmenjeno 1 put ukupno.

Del Boy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 20. Jan 2006. 12:30
Kontakt:

Post od Del Boy »

pa onako i ne izgleda slika toliko loshe , sumnjam da je do software-a , ista je kamera i u jednim i u drugom , mozda ti se cini da su ti slike kod druga bolje.
jesi li uradio podesavanja (kvalitet slike , kontrast...)

Extreme
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Extreme »

Ma slika je na najv. rezoluciji (1632x1224), podesena na Fine, osvetljenje je Auto, ostalo ni ne moze da se podesava. E da, sa Makro opcijom su jos gore :o

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

@extreme: Ukljuci macro mode i slikaj ponovo. To je to...

Poz
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

Del Boy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od Del Boy »

Dario (asdf) procitaj sta je covjek napisao u postu prije tebe , da su sa makro opcijom slike jos gore a ti mu govoris da upali makro opciju :uhuh: :ohmy: :shock:

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Stvarno nije nesto jasna,ostra,prirodna,na ovim crnim povrsinama se vidi nekakav sneg.Nesto nije u redu :uhuh: :uhuh:IDi do servisa nek ti stave cisti softver.
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

Del Boy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od Del Boy »

ma i to sto kazes pa ukoliko ga budes stavio , javi nam jel bilo kakvih poboljsanja da kazemo ljudima da ne uzimaju telefon sa vodafone-ovim software-om jer je slika na kameri loshija nego na cistom k750i

Extreme
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Extreme »

:lol: :lol: Trazicu software bez snega... :D :D Zezam se, macro je gori kad se slika nesto u daljini, a za ovako nesto je za nijansu bolji, mada ni to ne valja Slika

Meni to bas deluje da je do SW-a. Jos jedno pitanje, kako je na svim fotkama sa K750i koje sam vidjao ovaj ISO (stagodtobilo) 100, a meni recimo 400, 640, 800, itd?

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

@del boy: ja tu poruku nisam video dok sam kucao, tako da... (pogledaj vreme postovanja).
@extreme: stvarno ne znam do cega je.
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

Extreme
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Extreme »

Evo jos nesto, mp3 se na slusalicama cuje osrednje, a na spikeru se jedva cuje, radio je jedno 4-5x glasniji...

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

To je vodafon kriv,samo da znas da vodafon cacka samo softver . :shock:
8) 8) 8) 8) :smutny: :smutny: :smutny:
Poslednja izmena od MilančeBGD u Sre, 08. Mar 2006. 22:23, izmenjeno 1 put ukupno.

Extreme
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Extreme »

Pa dobro, mada ne bih rekao da su ista dirali, nece sigurno menjati kameru i zvucnike, samo je izgleda smanjen zvuk mp3-a na spikeru; radio i spikerfon (u toku razgovora) se cuju strasno glasno! Na slusalicama su svi zvukovi skoro potpuno isti (mislim na glasnocu). Nista, znaci ipak cu da ubacim original SW pa da vidimo, ne mogu nista da izgubim.

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

6680 napisao:To je vodafon kriv,samo da znas da vodafon ne cacka samo softver vec i hardver. :shock:
8) 8) 8)
aj navedi jedan argument da potvrdis ovo???

To sto nasi lose dekodiraju telefon apsolutno nema nikakve veze sa vodafonom, i ovakvi postovi su blago receno smesni! :roll:
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

I ja sam mislio kad sam pisao ovaj post,da me neko pita zasto je to tako ne bih znao da odgovorim,ali znam koliko mojih drugova ima problema sa vodafonom.Zato bolje da niko ne kupuje vodafon,bolje da ode u drugu radnju pa nadje neki drugi telefon,nego da kupuje vodafon.I znam da nasi lose dekodiraju,sta da radim ali sto uvoze onda vodafone telefone,ako nemaju pojma da dekodiraju,jer su jeftiniji je tako.Mi Srbi gledamo sto je jeftinije to je bolje,e nije tako nego sto je skuplje bolje je.Necu da duzim pricu,bolje da Extreme da nosis gde si kupio i trazis novi telefon.
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

Extreme
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Extreme »

Ma sto bih ga menjao, savrseno radi, probacu da promenim firmware pa onda ako ne bude u redu, idem da menjam... Nisu bas u ovaj moj ugradili losiju kameru i slabiji zvucnik, nego je garantovano problem u kontroli svega toga, tj. software-u. A ionako sam mislio da ga menjam (SW), posto svaki put kad zakacim onaj centralni taster (iznad joysticka) kaci se na Vodafone Live :disgust: !
I ne treba meni dekodiranje, to se radi telefonima koji ne rade kod nas, tj. koji su zakljucani za neku "svoju" mrezu, a ovaj radi kod nas iako je sa DE Vodafona.

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

Probaj da ubacis Firmware od W800, po meni mnogo ljepse izgleda a ako nista drugo bar ces dobiti opciju da slusas muziku bez ukljucivanja telefona tj. music only opcija.
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

@extreme: ae vidi pa javi sta se desilo, bash me interesuje jer je meni to nekako jako cudno. Nego el imas ti garanciju, odakle si ga kupio, si zvao tamo da pitash o cemu je rec ?

POz

Extreme
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Extreme »

Ma imam garanciju, sta da pitam kad je sve OK, jedino je mp3 malo tisi i slike su 10-20% losijeg kvaliteta...

@Sensei: ne treba mi music only, jbg. tako nisam dostupan, znam da cuva bateriju, ali koliko koristi toliko i steti

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

@extreme: to ti je kada idesh na put negde (na more na primer) i da ti drzi baterija dok ne stignesh (zavisi dokle putujesh) jer ti ne treba niko da te zove i kada stignesh tamo, stavish tel na punjenje i javish se kuci. A poeta cele price je u tome sto kada telefon nema mrezu, on non stop searchuje i jede ti bateriju samo tako.

Nego odkud ti znas da je mp3 malo tisi, si uporedivao sa nekim drugim k750i ili ??? A kakva je kamera u drugim slucajevima (kada slikash na vecoj daljini, napolju...itd.) ?

Extreme
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Extreme »

Ne bih ja ipak software od W800, ne treba mi. Za mp3, jeste, uporedjivao sam, a kamera je za nijansu bolja napolju kad je suncano, inace je isto ovako...

Odgovori