Baterija traje duže...

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
zorancd
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 18:53

Baterija traje duže...

Post od zorancd »

Kao i sto vecina zna, naravno onih koji malko duze zaziru u svet GPRS i MMS, na telefonima SE, pogotovo K750 i , baterija ce im duze trajati i po recimo nekoliko sati duze, mozda cak i jedan dan, ako u svom telefonu, kada naravno imaju konekciju preko 064 Telekom ili Mobtel 063 mreze preko GPRS i MMS, naravno i vec pomenuti mail, ako urade na svom fonu sledece: :D

Prvo odete u Meni, pa onda u settings, pa zatim u Connectivity i potom odete u Data comm. gde ce te da uradite sledece: Udjete u Preferred Service i potom samo ukljucite GSM.

Kada ste to uradili, onda vam u stand by rezimu na fonu naravno nece biti malecko crveno G u gornjem levom uglu pored signala mreze....Ali zato, ako priblizite fontele blizu zvucnika, necete cuti vise mrezu, kako stalno proverava GPRS Connectivity !!! PROBLEM JE RESEN.
Signal nece da se refresuje svakih 25 sec. ali i kada god pozelite mozete otici na GPRS ili da posaljete MMS, naravno baterija je za citavih 25 % vise sacuvana!!!!

ODLUCITE SAMI !!!!

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Kakva glupost ... :lol:

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

naravno da nije glupost, mozda je covek lose i laicki objasnio ali da radi radi i to je stara fora... ali lepo sto se iskidaste od smeha, sad i on moze vama... :D to ja zovem iz dvojke u ketza... :D
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Koja je funkcija i korist opcije za stalno proveravanje GPRSa ako si diskonektovan i ne koristis GPRS? Na k750 je jedini znak za GPRS globus i on se jedino vidi kad si na GPRSu.
Na Siemensu je drugacije jer tu se tacno vidi da li je GPRS omogucen iako nisi na njemu (to odrzavanje). Skracenice sa displaya
:GPRS: -omogucen
>GPRS -konektovan si
crven GPRS-mreza ne omogucava
(tu vec ima logike)
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

Naravno da nije jedini znak za GPRS globus, vetj iznad pokazivaca signala imas plavu liniju koja se gubi kada ukljucis opciju GSM only i znaci isto to kao i na siemensu... i kao sto rekoh ukljucivanje ove opcije stvarno dovodi do duzeg trajanja baterije... ko ne veruje nek proba..
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 24. Jan 2006. 23:34
Kontakt:

Post od blade_bre »

Dobro dobro sad pricate o indikatorima, to je razlicito kod proizvodjaca softvera. Nemojte o tome. Sutina stvari je da se manje koristi primo-predajnik kada je OFF to sve... Jednostavno... sta sad raspravljate vise...
8)
...shit happens... keep d smile!

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

To je sasvim normalno da se iskljuci.............. trosice manje energije ako ne radi gprs konekcija.............mozda je to izuzetno vazno za sonyerricson, ali mi ostali opet pukosmo od smeha :lol: :lol: :lol:
5130+Koss the plug....

zorancd
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od zorancd »

Puknite od smeha kolko ocete, ali tema je za Sony Ericsson fon a ne za Siemens ili mozda Nokia...modele...Objasnjeno je onako bas iz razloga sto vecina i ne zna gde im se to nalazi u telefonu...Mislim ljudi, u redu je da vecina ovde zna, ali sta je sa onima koji prvi put kupe fon, pa ne znaju ni kako se pali??? Kako ces njima da objasnis nego ovako... inace posto je u pitanju model K750 i onda on nema plavi indikator vec crveno malo slovo G... pa proverite da ne lupate ovde kojesta....

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

zorancd napisao:inace posto je u pitanju model K750i onda on nema plavi indikator vec crveno malo slovo G..pa proverite da ne lupate ovde kojesta
Mora da znas, pre nego sto opet kazes da "lupamo", da se isti modeli (k750 npr.), medjusobno razlikuju u softwareu (obican, vodafonov...), tako da se i oznake za GPRS razlikuju. Moj software je fabricki,i on ima plavi indikator za GPRS.Toliko...
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

Lobachewsky se razume u sonyericsson, zato sto ga ima, da ne lupa mozda i on kao mi sto imamo nokia-e? :lol: :lol: :lol:
5130+Koss the plug....

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Ja ne razumem, jel to staaara fora kako hoćeš da si konektovan na GPRS? Ako je tako, to je smešno. Pa to se odma namesti, kome to treba.
Bzvz.
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

analysis
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 27. Jun 2006. 02:30

Post od analysis »

Ne,ta opcija ti samo pokazuje da li u mrezi mozes da koristis gprs ili je previse slaba za isti.Zato postoji mogucnost da se iskljuci ova nepotrebna opcija jer proveravanje trosi bateriju

zorancd
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od zorancd »

Upravo Analysis je dao tacan odgovor. Pa nije bre ljudi svaki fon isti....??? Sony proverava stalno i to na svakih mozda 25 sekundi da li ima mrezu gprs ili nema....pa onda sami skapirajte kolko to vuce batteriju !!!

zorancd
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od zorancd »

U svakom slucaju oznaka je na 750 i malo slovo "g" a neka se korisnici Nokie malko sklone ove teme, jer nije bas to za njih.

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Zorancd,nije malo G,malo G je kod VODAFONE sw,i kod ostalih telefona koji imaju vodafone sw,evo moja sestra ima motorolu V980 i ona ima malo G,a mi koji imamo original sw na K750i mi imamo iza CRTICA za mrezu ima PLAVI pravougaonik,kad iskljucim to sto si ti predlozio taj PLAVI PRAVOUGAONIK nestane.
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Isto postoji i na Nokia telefonima, za GPRS odnosno Packet Data - "when available" i "when needed" - kada je na raspolaganju i kada je potrebno.

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Vlada Zem napisao:Ja ne razumem, jel to staaara fora kako hoćeš da si konektovan na GPRS? Ako je tako, to je smešno. Pa to se odma namesti, kome to treba.
Bzvz.
Ja se ekskjuzujem, probao sam, u pravu si. :oops: :oops: :oops:

Ima i na Nokia - samo je preciznije objašnjeno

zorancd
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od zorancd »

UPRAVO U TOME JE I BILA FORA< MOZDA JE STARA FORA< ALI GOVORIM SAMO ZA ERICSSON MODELE>>> JER PROVERENO TRAJE DUZE BATERIJA !!! Proverite i sami !!!

nevidljivi
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 18. Jan 2006. 03:18
:: LG Optimus L7 II
:: Samsung GT-C3322

Post od nevidljivi »

Hvala na obaveštenju, moraću to da proverim, i ja primetim da stalno nešto proverava oko mreže, čuje mi se to često iz zvučnika.

PS: Uradio sam to i videću koliko će mi duže trajati baterija. Ima tu žešće logike: kada je uključena opcija GSM and GPRS, telefon pored toga što stalno proverava mrežu, proverava i GPRS, još ako ste negde gde je signal lošiji (kao u mom kraju), možete misliti koliko će pre baterija da se isprazni. Zna se da se baterija pre isprazni ako se telefon nalazi negde gde je prijem slabiji.
Poslednja izmena od nevidljivi u Sub, 15. Jul 2006. 21:32, izmenjeno 1 put ukupno.
Ghost

zorancd
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od zorancd »

Upravo to ti i kazem, nevidljivi....stalno, zapravo frekvenca provere se krece oko + - na svakih dvadeset pet sekundi...otprilike ako si u malo, losijem pokrivanju signalom...

Zaključana tema