Drajveri za kameru - K750i

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
Kamiondzija
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 16. Avg 2006. 00:59

Drajveri za kameru - K750i

Post od Kamiondzija »

Poshto se mnogi zale na to da slike napravljene u mraku (ili u okolinama gde je osvetljenost losa) nisu kvalitetne, da imaju sum, pa neke verikalne bele/plave/crvene/dodajte boju po izboru linije, odluchio sam malo da pogledam po netu da li postoji resenje za tako nesto.
Posle celog popodneva razgledanja raznih foruma i sajtova, video sam da postoji solidan izbor drajvera za kameru za koje mnogi kazu da (neki manje, neki vise) poboljsavaju kvalitet slike u uslovima gde je mala osvetljenost. Posebno mi je zapao za oko drajver 5.6a (ima ga na Esato forumima, mrzi me sad da trazim tacnu adresu topic - a), za koga ljudi kazu da je daleko bolji od mnogih drugih (ako ne i najbolji). Cak su okacili i primere, kvalitet je stvarno dobar.
E sad konacno da pitam jel' se uopste isplati menjati drajvere, koliko je to rizicna operacija i da li stvarno neki drajveri poboljsavaju kvalitet, ili je ipak bolje da ostanem na zvanicnim SE drajverima (trenutno imam verziju 5.3)?
Takodje bih vas molio ako znate neki link gde mogu da procitam vise o samom postupku zamene drajvera (a pozeljno je da pise i kako da backupujem stari, za nedaj Boze), posto znam da se to radi preko FAR managera (sa njim radim dosta dugo i nije mi problem da se igram sa njim), ali posto sam pocetnik u ovom segmentu, bolje da pitam ovde nego da se posle jurim po servisima (a ionako mi jos traje garancije, ustvari, tek je pocela :D).
Dakle? :D

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Kamiondzija, da tacno je da postoje drajveri za kameru,sad koliko to poboljsavaju sliku jeste da malo bolje izgleda ali ne toliko bolje.Pa isplati se nije rizicna toliko ustvari isto je kao kad ubacujes ikonice,i to se radi preko FAR managera.Ostavljanje i reklamiranje drugih sajtova i foruma je zabranjeno,ali ja cu ti dati neke linkove ali najbolje je objasnjeno na esato forumu,kazes da radis sa FAR-om dugo,i kazes da ti sad pocela garancija kako to,posto svi noviji k750i su sa CID 49,a starije proizvodnje su CID 36. :wink:
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

EnricoAdams
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 02. Apr 2006. 17:04

Post od EnricoAdams »

Колико сам ја скапирао тренутно се највише цене 7.8 и 30.1 верзије драјвера. Оно што сам ја приметио у односу на оригиналне драјвере су боље слике у мраку и затвореном простори, и мања компресија тако да је сада скоро свака слика преко 500 KB, укључујући и оне сликане са екстерним блицом. Драјвер који скинеш треба да ископираш у fs/ifs/settings/camera, уосталом препознаћеш тај директоријум по томе што у њему има само један фајл који се зове исто као и тај фајл који треба да ископираш.

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Ja sam uporedjivao sve verzije i mogu reci da su 2 najbolje 7.7 i 30.1 ali nekako 30.1 je najbolja.Ajd mozes Kamiondzija da napravis neki review slikas neku sliku sa tim tvojim starim drajverima,i ubacis ove nove pa sa njima,pa ubacis jos neke pa sa njima.Ako ti nije problem :)

Kamiondzija
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Kamiondzija »

Sve je to lepo, video sam mnoge drajvere, stvarno izgleda super, ali izgleda da mi je telefon CID49... Bash mi se ne da :(
iPhone 4 16GB SIM Free

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Kamiondzija, hehe pa ja taman ti poslao pp da mi kazes gde si kupio telefon jer me cudilo da si sad kupio i da si nasao CID 36 jer ja sad jurim negde da nadjem CID36 k750i,ali to je veoma tesko jer su to telefoni starije proizvodnje

Kamiondzija
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Kamiondzija »

Znam, zaboravio sam to da napomenem, jer je meni telefon (relativno) novije proizvodnje. Kad ga otvorim i izvadim bateriju, na nalepnici mi pise 06W25, a znam da to znaci da je proizveden 25 - te nedelje u 2006. - oj. Na mnogim stranim forumima su pokusavali da utvrde tacno od koje nedelje su poceli da se proizvode CID49 telefoni, ali mislim da niko nije uspelo da tacno provali zavrsetak CID36 proizvodnje, a bilo je i preklapanja, pa su neki citali datum sa baterije a ne sa telefona, ma svasta je bilo... Eh taj SE :D :D
iPhone 4 16GB SIM Free

zagi
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 05. Nov 2006. 22:50

Post od zagi »

I sta bi na kraju koji drajveri su dobri i kako ih promeniti. Ako moze neko manje uputstvo ili smernica za nekog ko se nerazume bas najbolje.

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Pa dobri su ti 7.7 i 30.1 a ubacujes u FS/IFS/Settings/Camera zamenis taj stari novim nema tu filozofije :wink:

zagi
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od zagi »

E samo jos da mi preporucis gde da nadjem taj 30.1 i sta bi trebalo da bude "FS/IFS/Settings/Camera"
da li se tu dolazi preko obicnog povezivanja fon pc ili mi je potreban neki program. Stvarno nemam pojma.

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Slusaj ovako taj mozes naci na esato forumu,i u tom folderu ti imas vec neki drajver a ti uzmes taj novi i prekopiras tu gde je stari i zamenis.U taj folder mozes doci samo preko FAR managera a on podrzava samo CID36 telefone ako si telefon kupio sad onda sigurno imas CID49 a ako si ga odavno kupio imas CID36

EnricoAdams
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 02. Apr 2006. 17:04

Post od EnricoAdams »

milan91 napisao:Pa dobri su ti 7.7 i 30.1 a ubacujes u FS/IFS/Settings/Camera zamenis taj stari novim nema tu filozofije :wink:
Е овај 7.8 који сам ја инсталирао је набуџена верзија тог 7.7, исправљен му је макро и још неки багови.

@zagi

Значи иди на esato и у search куцаш "FAR Manager", избациће ти крш тема и ту ћеш наћи све што те занима. А драјвери за камеру се налазе на теми Hybrid Camera Driver, или тако нешто, огромна је тема па би ти било боље да тражиш од краја.

zagi
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od zagi »

Fon sam kupio odavno tako da pretpostavljam da imam CID36, FAR Manager - dosta sirok pojam koji od njih jer tih menadzera ima dosta

Pomoc Pokusao sam da nadjem taj dodatak 30.1 na "esato" ali njihov search je beskoristan ako neko zna priblizniju adresu, jer se bojim da dok nadjem ovo sto mi treba ima da izbace jos dve generacije telefona :blinky:

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

zagi, na esato u search upises camera drivers i ima da dobijes 1000% rezultat i tu negde nadjes. :) A o FAR manageru je bilo pisano tu je negde tema mozda na ovoj stranici.

evo link: viewtopic.php?t=7569 i ja sam pokrenuo neku temu u kojoj sam sve objasnio o FAR ali ne znam gde je izgleda je izbrisana

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

Ja koristim 7.8 fixed drajvere za kameru i po meni su najbolji, posebno mi se svidja kako slike slikane sa blicem dobro ispadnu, uopste nema one neprirodne zute boje na slici.
Evo i link dje se moze skinuti 7.8 fixed drajver:
http://rapidshare.com/files/2189982/camdriver0.dat.html
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo

Kamiondzija
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Kamiondzija »

E ljudi ovo mi je zagolicalo mashtu:
http://www.esato.com/board/viewtopic.php?topic=133989
Izgleda da je ipak moguce uraditi neshto sa CID49 telefonima, ali koliko sam ja skapirao, treba da se otvara telefon pa da se radi neshto na hardverskom nivou. Ili nisam u pravu?
iPhone 4 16GB SIM Free

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Sad sam gledao ali ne znam sta je uopste uradjeno,da li sad mozes da ceprkas po sistemski fajlovima.

Kamiondzija
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Kamiondzija »

Definitivno da mozes, ali uopshte ne znam shta treba da se uradi sa onim pin - ovima, ili shta li je vec ono, onde jasno pishe da treba da se neshto prchka po elektronici telefona, a za to je potrebno da se skine maska i ko zna shta sve josh, ja ipak ne bih to da radim... Jel' ima nekog drugog reshenja koje bi bilo softverske prirode?
U chemu je sad u stvari shtos sa CID49 telefonima?

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Ja bas malo i ne razumem sta je on radio znam da je radio sa neka 2 programa to sam razumeo,ali ne znam sta je otvarao fon :? Ne razumem sta u cemu je shtos pa bila je pre ta zastita CID 36 sad je CID49,neki su provalili CID36 a CID49 nije provaljena :wink:

Kamiondzija
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Kamiondzija »

Ponovo sam prochitao text i skontao sam da je on ustvari odstranio onaj pin, dok je program neshto muvao sa telefonom, pa ga je posle vratio, tako je bar lik napisao, e sad ne znam shta je od svega onoga tachno...
iPhone 4 16GB SIM Free

Odgovori