W810i: flash teme, melodije poruka i prebacivanje aplikacija

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
dmihalj
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 25. Sep 2006. 14:58

W810i: flash teme, melodije poruka i prebacivanje aplikacija

Post od dmihalj »

E 'vako, kupio sam tefon pre neki dan ali imam par problema koji me bas nerviraju:

1. Stavio sam mp3 melodiju za poruku,ali kad mi stigne poruka cujem samo prvih 5-6 sekundi melodije i to je sve.Da li je svima tako i da li se to moze promeniti-produziti?

2.Neko je na komentarima komentarisao neki program za gledanje filmica sa subtitlom na sew810i cinimi se da je m3 ili tako nesto.Da li ga je neko skinuo, isprobao i gde mogu da ga i ja nadjem>?

3.Na telefonu sam dobio 4 teme ali koju god da stavim ikonice iz menija ostaju standardne.Kako to da promenim i zna li neko neke korisne linkove za flash teme>?

3.I neki link za ImToo Video Converer jer kad odem na njihov sajt ima vazda nekih konvertera a ja ne znam koji da skinem.

4.Kako se instaliraju programi na telefon?

5.Slusao(citao) sam dosta prica o FAR-u ali ajde molim vas jedan uproscen i konkretan odgovor.Cemu sluzi?Da li radi i sa w810i?

Mislim da je za sada ovo dovoljno,kada dobijem odgovore na ova pitanja ja cu postaviti jos ;) . Hvala puno.

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Ja cu odgovoriti koliko znam :)
1.mislim da se to ne moze promeniti
2.za gledanje filmica skini Acala 3gp Movies ( www.cutedvd.com 3,3MB) ja mislim da tu mozes da ubacis i titl
3.Pa te 4 teme su flash teme ali ako ti ne rade znaci da ti je telefon sa neke mreze( pitanje si postavio i ovde i vidim da si dobio odg.
3.(o5 tri :) ) Mozes da radis i sa tim ImToo,skini ImTOO 3GP Video Converter
4.Instaliras programe kao sto ubacujes igrice,znaci ubacis u folder other i onda posle sa telefona odes u other nadjes i instaliras
5.FAR manager je program(ako se tako moze nazvati) i uz njega moras skinuti plugin za telefon,pomocu njega mozes da ceprkas po sistemskoj memoriji i folderima ubacujes razne gluposti :) Na w810i ne moze da radi[/url]
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

dmihalj
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od dmihalj »

Hvala na odgovorima ali:

"2.za gledanje filmica skini Acala 3gp Movies ( www.cutedvd.com 3,3MB) ja mislim da tu mozes da ubacis i titl "

Nema za titl i nema rezoluciju 176*220

"3.Pa te 4 teme su flash teme ali ako ti ne rade znaci da ti je telefon sa neke mreze( pitanje si postavio i ovde i vidim da si dobio odg. "

Nije ni sad jedne mreze skidan bar tako su mi rekli kada sam ga kupovao:),a i ima onu w nalepnicu ispod tastaturice.A ako si ulazio u tu temu videces da se raspravljao o flashovanju telefona a ne flash temama.Ne bi ja 2 puta pitao jedno isto;).

"3.(o5 tri ) Mozes da radis i sa tim ImToo,skini ImTOO 3GP Video Converter "

Imas li neki link za free ovaj program posto se placa na njihovom sajtu.

"4.Instaliras programe kao sto ubacujes igrice,znaci ubacis u folder other i onda posle sa telefona odes u other nadjes i instaliras"

a koje fajlove prebacujem *.jar ili ???,i jel automatski on pokrece instalaciju kad otvorim taj fajl u telefonu

i samo jos nesto koji format je bolji-kvalitetniji mp4 ili 3gp?

Hvala na azurnosti.

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

dmihalj, izvini nisam bas procitao celu temu,pa ne znam kako onda ti ne rade teme,
valjda ima kod njih free,ima www.imtoo.com tu skines free ali mislim da je nesto ogranicen tako da ces morati da kupis ili da nadjes crack :) Znaci igrice i programi moraju biti u *.jar,znaci w810i nema operativni sistem(tj.symbian ili windows)ja sam i mislio da kad si pitao u vezi programa da si mislio da instaliras *.sis aplikacije ali to nije moguce :wink: cim ti otvoris fajl u folderu other pokrece se instalacija i ti stavis gde hoces da se instalira na mem.karticu ili na mem.telefona.Sad za format nisam bas toliko upucen ali ja nekako mislim da je bolji mp4,ili su mozda isti :oops:

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Fajlovi iz "other" su jar, Java, automatski
3gp
3GP is a simplified version of MPEG-4 Part 14 (MP4), designed to be compact to decrease storage and bandwidth requirements to accommodate mobile phone. It stores video streams as MPEG-4 or H.263, and audio streams as AMR-NB or AAC-LC. A 3GP file is always big-endian, storing and transferring the most significant bytes first. It also contains descriptions of image sizes and bitrate.

There are two different standards for this format:

3GPP (for GSM Based Phones, may have filename extension .3gp)
3GPP2 (for CDMA Based Phones, may have filename extension .3g2)
Both are based on MPEG-4 and H263 video, and AAC or AMR audio
http://en.wikipedia.org/wiki/MPEG-4_Part_14
http://en.wikipedia.org/wiki/3GP
edit
sorry Milan, "poklopljeni" postovi :shock:
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

dmihalj
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od dmihalj »

a zasto uvek kada downloadujem neki program on mi nudi i *.jar i *.jad datoteku, da li ja treba samo jar da skinem?
plus jos jedno nagradno pitanjea to su dva pitanja:) Kako mogu zakljucati(staviti pod sifru) neki fajl ili folder?salio sam se ono drugo

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Kad već nema Milan91 :wink: , evo ti, .jar je ono što "gađaš", a za "zaključavanje" dobijaš na pp, uskoro, uskoro... i traži malo Forum

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

dmihalj, i stvarno: traži malo po forumu .... ima baš dosta tema o tome što si pitao... :uhuh:

pozdrav...

dmihalj
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od dmihalj »

Dobro ok ali ajde nek mi sad neko kaze za ove flash teme sto bre nece da mi stavi onaj fancy meni,vec mi promeni wallpaper fontove i sl. a ono glavno ikonice u meni ostanu iste :cry:

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

svo ovo sto si ti postavio pitanja, za sve to imaju teme i odgovori i jako dobro objasnjeno od strane korisnika foruma tako da malo moras razgledat
ocito se vidi da nisi koristio prije SE telefone pa ti neke stvari nisu jasne
1. Kad stavis melodiju za poruku ona traje maksimalno 10 sekundi i nemoze se promjenit, koliko god ti dugu stavio melodiju, ona ce trajat samo prvih 10 sekundi
3. Znas li ti sta su flash teme i znas li razlikovat flash temu od obicne, malo razgledaj forum i naces sva objasnjenja, a ako bas postavljas recimo flash temu onda ti jedino moze bit da nije orginalna tema nego da je reciomo ima iste boja kao flas tema a ustvari meni ima obicni pa ti se cini da si postavio flas temu a da ti je meni osto isti a ustvari to je neka "lazna" (neznam koliko si me svatio)
4. Na telefon kad prebacujes program, igru il sta vec, ona se automacki sama instalira i samo te pita gdje da smjesti, igre ili aplikacije.. a koliko ja znam ako recimo program smjestis u folder "drugo" onda ga tuda nemozes instalirat al ga zato mozes prisljedit nekom drugom (poslat ga)
5. Nemoj se jos bavit sa FAR manager prvo malo savladaj SE telefone mogucnosti i mane pa onda se malo pozabavi sistemskim fajlovima
..a sto se tice zakljucavanja fajlova, ima jedna ogromna tema ako ne i vise njih koje objasnjavaju kakvi program imaju i kako funkcionise
..sve programe i igre skidaj sa ekstenziom .jar

dmihalj
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od dmihalj »

Stvarno ne zelim da ulazim u dublju analizu vektorske grafike jer me ne zanima toliko.jedino sto stoji je da mi se djasvi kako izgledaju te teme sa novim ikonicama i sl.,odnosno drugacije od standardnog i da bi voleo da ih imam na svom telefonu koji podrzava sve to.

a znam da sam video negde to za zakljucavanje fajlova i izvinjavam se sto ponovo pitam ali stvarno sam zaboravio gde je pa ako nekom nije tesko nek mi stavi link na tu temu ili neki program koji radi to zakljucavanje. Hvala

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

o zakljucavanju pogledaj ovde: viewtopic.php?t=7920

a te teme, ako ti nije sta, prebaci od nekog ko ima w810 i te flash theme i onda vidi dali radi, a vako jos uvjek neznamo dali uopste imas flah theme

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Pa proveri na pp za "zaključavanje" :angry: , a za flashtheme čekaj Milan91 ili traži po forumu, ajde više
pozdrav :wacko:

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Eto dobio si odgovore na sva pitanja :) ali ja stvarno ne znam o cemu se radi oko flash tema,koliko sam upoznat sa time znam da nece da rade na telefonima koji su skinuti sa neke mreze.Slusaj idi do tih tema i nekako options pa vidi koja je ekstenzija,trebalo bi da bude *.swf.Slusaj imam ja na kompu te flash teme koje su .swf i koje idu uz w810i,posalji mi putem pp tvoj mail da ti posaljem pa ih prebaci i probaj da li rade. :)
Hehe vi mene cekali da dodjem oko 1h ja sam tad uveliko spavao :D ma legao sam pre da bih ustao ranije :wink:

edit: evo okacio sam skini sa ovog linka : http://www.sendspace.com/file/gorzbg

dmihalj
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od dmihalj »

To milane91 majstore puno ti hvala.Definitivno ono nisu na mom fonu bile flash theme bas je fency.Ako neko ima jos neki link za ove flash theme ne bi bilo lose da ih okaci.Ja sve nailazim samo na obicne a gde god naidjem na flash traze lovu.
U medjuvremenu iskrsao jos jedan problem,poludecu.Kako mogu da postavim ove teme jer jedino sto mi nudi jeste da vidim kako izgleda da se kao setkam po meniju(dugme koje kod ostalih obicnih-ne flash tema stoji kao set kod flash je view) ali sve je to kao neki demo kako da postavim to za temu?
Pozdrav
Poslednja izmena od dmihalj u Sre, 15. Nov 2006. 12:40, izmenjeno 1 put ukupno.

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Ma nista :) sad zurim u skolu cim se vratim pokusacu da nadjem.Akki je dao neki link od sonyericsson-a gde imaju flash teme,kad bih se setio koji je :wink:

dmihalj
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od dmihalj »

Hvala vazi se za linkove nego muci me onaj problem za postavljanje teme. Opisao sam ga u zadnjem postu.

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

sta god ti rece milane al, kod mene flash theme imaju ekstenziju kao sve druge .thm
ovo sto si njemu da koliko se sjecam je neki kao demo meni i slicnio je sa ekstentijama .gif
dmihalj, ja bi ti poslo flash theme al kod mene je w550 pa ne mogu na tvoj w810 nego potrazi malo na netu, naces negdje a evo probaj i ovde http://www.myw550.lasyk.net/ sigurno ima medju walkman temama..
..nadji prvo na netu koje flash theme idu kod tebe mislim kako se zovu pa ih onda skini sa ove stranice sto sam ti dao, tamo su ja mislim na original wolkman theme sve flash al za razlicite modele posto nemoze svaka na svaki
..eto
..valjda ces se snac

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 18. Jun 2006. 11:24

Post od rixxon »

dmihalj: da pojasnimo i tvoje pitanje za instalaciju java igrica/aplikacija: cini mi se da si negde pomenuo da koristis bluetooth? U tom slucaju samo sa kompa SEND odgovarajuci JAR i instalacija ide automatski (jedino treba da odaberes gde (apps/games)). Potpuno iso vazi za download. Ako prebacujes USB kablom onda kopiras JAR u OTHERS pa iz FileManagera (na tel) dodjes do fajla pa INSTAL.

Napravi ti brate najposeceniju temu ;-)
K750+W950+K550 (W610 SW)+More...

dmihalj
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od dmihalj »

Hvala rixxon trudim se ;).Uspeo sam sa instalacijom nego me i dalje mucno nerviraju ove budjave ikonice u meniju skidao sam one teme sa linka sto mi je dao napalm death stvarno su odlicne medjutim nista,sve izmeni ali ko u inat meni isti stari grozni.Pomagajte ljudi popusticu sa zivcima i telefon ce leteti kroz zatvoren prozor.

Odgovori