k800 - internet preko Bluetooth-a?

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
juke
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 19. Jun 2006. 08:35
Kontakt:

k800 - internet preko Bluetooth-a?

Post od juke »

Da li je moguce na K800i preko bluetootha 'izaci' na internet. Vidio sam dosta opcija printanja, jeli moguce printati sliku na printer koji je povezan na komp?
  • ____________________
    naslov izmenio b_udder

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 18. Jun 2006. 11:24

Post od rixxon »

Evo kako stvari stoje kod K750 (pretpostavljam da je slicno i kod K800, mada bi bilo super da je SE unapredio mogucnosti BT). Na zalost, telefon se ne moze umreziti (LAN) sa PC-em preko BT-a. Kad bi to moglo, onda bi mozda mogao da se koristi windowsow 'printer sharing' i 'internet connection sharing'. Ovako je print ogranicen samo na odredjene HP BT-ready printere. Sto se tice pristupa internetu moze samo obrnuto:
moze se preko BT tel koristiti kao gprs modem. To ima smisla samo ako imas laptop i treba ti internet u pokretu, u protivnom je prilicno skupa zamena za 56k/adsl/kablovski.
K750+W950+K550 (W610 SW)+More...

mudronjc
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 19. Nov 2006. 01:44

Post od mudronjc »

nije bas u temi ovog topika ali sam imao prilike da vidim kako leti net na nokiji E60 preko wifi-ja ! prosto za podesavanje...ali brzo do bola-naravno ako imate neki svoj mali AP u sobi ili blizini...
cemu sve ovo kada ni ne radi ?!

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 24. Jan 2006. 23:34
Kontakt:

Post od blade_bre »

Postoji aplikacija, ali nisam siguran da li je za Sybm platformu (a verovatno jeste) ili java. Omogucava povezivanje moba sa racunarom i konektovanje na net. Znaci ne klasicno da ti je mob modem, nego je komp na netu, a ti sa moba surfujes iz fotelje recimo.
Podesavanje je jaaako komlikovano, i 1. ne znam da li mogu to sad pronaci 2. male su sanse da ti to radi iako je java (a verovatno nije)
...shit happens... keep d smile!

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

ja znam samo za Symbian aplikaciju koja to omogućuje - "GnuBox" ..... za neku Java aplikaciju slične namene nisam čuo...

pozdrav...

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

Isto nisam čuo da postoji java aplikacija koja to radi a šanse da postoji su jako male jer je to komplikovano uraditi a i nema neku značajnu svrhu... ;)
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

juke
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 19. Jun 2006. 08:35
Kontakt:

Post od juke »

pretpostavio sam, ali eto, vrijedilo je pokusati :)

Najblize sta sam uspio je da na se nokiji n80 nakacim na svoj ciscoAP koji je na visokom polozaju u gradu, i u kaficu izvadis mob i konektiras se preko wirelessa na internet. Dobra stvar, ali preskup mobitel...

Nista, zakljucili da nemoze, tema gotova...

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

Juh, juh juh....
Slusajte sada vesti iz prve ruke (licno sam provalio i to sasvim slucajno):
Moze da se koristi k750 (a i k800) internet preko BT-a i to veoma prosto. Treba da se skine Sony Ericsson SDK za Java ME platformu, uz njega dolaze neke stvari za debugging i Device Explorer. E, on je upravo taj koji radi posao :D.

Sta treba da uradite, evo ovako:
Prvo skinite >odavde< Sony Ericsson SDK, posle instalirate, konektujte telefon (preko BT-a, moze i preko kabla ali nema poente), pokrenite "start>programs>SonyEricsson>DeviceExplorer", konektujte device (procackajte malo options ako treba (ne secam se stvarno), stavite port preko kog vam je telefon povezan sa PC-em putem BT-a, onda iz ConnectionProxy prozora (koji ce se sam otvoriti) stisnite Connect i zatim iz DeviceExplorera pokrenije Operu mini (ili neki drugi java browser) i to je to (upozorenje: morate da pokrenete aplikaciju sa kompa da bi radilo!). Takodje bitno je da vam File > Serial Networking bude ukljuceno.

To je to :wink: (P.S. samo da znate da je surfovanje netom sa telefona preko BT-a jako neupotrebljiva stvar. Jer cim je preko bt-a, znaci da si negde blizu kompu a ako si blizu kompu mozesh sa njega mnogo brze da pogledash ono sto ti treba!)

Sto se tice stampanja, ja sam dobio sa k750 neki program "HP Print", ali nikada se nisam bavio time, ne znam sta on moze da radi. Mozda preko njega moze da se stampa direktno sa telefona (ali ne znam kako, najverovatnije komunicira preko BT-a sa kompom na koji je povezan stampach). Uglavnom necu da pricam stvari koje ne znam, procakcajte malo to, mozda vam moze pomoci.
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

Dario, mozes direktno da uradis print sa fontela samo sa kompatibilnim stampacima koji to podrzavaju tj. imaju bt :wink:
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

Odgovori