T610 infrared
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Symbian OS ● Symbian (UIQ) OS ● Windows OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Symbian OS ● Symbian (UIQ) OS ● Windows OS ●
T610 infrared
Dobio sam ir adapter, sa cd-om, i nakon instaliranja drivera i programa sa cd-a sam probao nesto da prebacim na kompjuter, ali nije islo. Moze da prebacuje sa kompjutera na mobilni.
Probao sam i kod druga na njegovom kompu, ali opet isto.
Kako bih mogao resiti ovaj problem?
Probao sam i kod druga na njegovom kompu, ali opet isto.
Kako bih mogao resiti ovaj problem?
- napalm death
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47
- Gallee..
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 19. Apr 2006. 09:37
napalm death, kakav odgovor..
proveri instalaciju jer je ir prilicno ne upotrebljiv i njegovo pravo vreme je bilo ranije dok su bili stariji windowsi pa ti proveri instalaciju i moras da znas gde ir i na usb-u i na telefonu
kad prebacujes sa telefona na komp>> ukljucis ir na telefonu (i na kompu ako nije stalno aktiavan) dok stiskas via infrared primakni telefon (na onoj tacki gde je ir) i trebalo bi da bude uspesno
proveri instalaciju jer je ir prilicno ne upotrebljiv i njegovo pravo vreme je bilo ranije dok su bili stariji windowsi pa ti proveri instalaciju i moras da znas gde ir i na usb-u i na telefonu
kad prebacujes sa telefona na komp>> ukljucis ir na telefonu (i na kompu ako nije stalno aktiavan) dok stiskas via infrared primakni telefon (na onoj tacki gde je ir) i trebalo bi da bude uspesno
N-Naravno..!
ZIVIM ZA LETNJI RASPUST..!
ZIVIM ZA LETNJI RASPUST..!
IrDA svakako vise nije 'In' ali je sasvim upotrebljiv u nedostatku BT-a. Pod XP-om mora da radi cak bez ikakve instalacije. Sa T610 samo idi na SEND>VIA INFRARED (IrDA ce se sam ukljuciti na tel.)
Vodi racuna o rastojanju i optickoj vidljivosti.
Probaj transfer sa telefona na neki drugi telefon i obrnuto (da se uveris da je na tel. sve ok). Pazi samo da taj drugi tel. nije Samsung, kod njih IC sluzi za ukras.
Vodi racuna o rastojanju i optickoj vidljivosti.
Probaj transfer sa telefona na neki drugi telefon i obrnuto (da se uveris da je na tel. sve ok). Pazi samo da taj drugi tel. nije Samsung, kod njih IC sluzi za ukras.
K750+W950+K550 (W610 SW)+More...
Radio sam sve bas onako kako ste mi napisali, ali problem ostaje. imam windows xp, ali radi samo prebacivanje sa KOMPJUTERA na TELEFON. Ocigledno je da radi i ir adapter, i ir na mom T610, ali ne razumem zasto ne moze da prebacuje u drugom smeru (sa telefona na kompjuter)?
Da li treba mozda da trazim druge drajvere?
p.s. Dobio sam infrared kao poklon, a poklonu se u zube ne gleda...
Da li treba mozda da trazim druge drajvere?

p.s. Dobio sam infrared kao poklon, a poklonu se u zube ne gleda...

- napalm death
- Mobil manijak
ovako
ja sam preminio 3 infra r. prikljucka i svaki je drugacije radio
prvi je radio tako sto ukljucim infra r. na mobitelu i primaknem ga infra r. stiku, tada se pojavi Wireless Link ikonica koji kad otvorim preko nje saljem sa racunara na mob, a kad hocu s mobitela na racunar samo ukljicim slanje na mobitelu i racunar sam prepozna i prima
druga je radila slicno samo sto nisam morao odma da spojim mob na racunar vec nadjem fajl na racunaru, idem desni klik/send infra r. i on trazi imal ko prikljucen, kao s mobitela na mob
ovaj treci mi radi tako sto ukljucim infra red na mob i priblizim ga inra r. stiku, cekam jedno 10 sec u u desnom cosku kod sata mi blinka na nekoj ikoni mobitela kao zuta strelica, kad pozeleni, u folderu May Phones mi izbaci model telefona, dvokliknem tu i u win. exploreru mi izbaci stanje moga mobitela kao neke particije, e tu sam slao na mob i skidao s njega kao sa neke particije ili diska, znaci kad hoces nesto kopirat na racunar, nadjem folder u mobitelu recimo slike, udem na sliku copy i onda gde hocu paste a kad hocu kopirat na mobitel isto tako, nadjem na racunaru sta hocu, idem copy i odredim gde cu na mobitelu i idem paste, dajkle, nisam mogao klasicno ici sa mobitela da saljem nego mi je bilo kao da sam mob spoio na kabal pa radio transvere, naravno, samo dosta sporije.. ..
ja sam preminio 3 infra r. prikljucka i svaki je drugacije radio
prvi je radio tako sto ukljucim infra r. na mobitelu i primaknem ga infra r. stiku, tada se pojavi Wireless Link ikonica koji kad otvorim preko nje saljem sa racunara na mob, a kad hocu s mobitela na racunar samo ukljicim slanje na mobitelu i racunar sam prepozna i prima
druga je radila slicno samo sto nisam morao odma da spojim mob na racunar vec nadjem fajl na racunaru, idem desni klik/send infra r. i on trazi imal ko prikljucen, kao s mobitela na mob
ovaj treci mi radi tako sto ukljucim infra red na mob i priblizim ga inra r. stiku, cekam jedno 10 sec u u desnom cosku kod sata mi blinka na nekoj ikoni mobitela kao zuta strelica, kad pozeleni, u folderu May Phones mi izbaci model telefona, dvokliknem tu i u win. exploreru mi izbaci stanje moga mobitela kao neke particije, e tu sam slao na mob i skidao s njega kao sa neke particije ili diska, znaci kad hoces nesto kopirat na racunar, nadjem folder u mobitelu recimo slike, udem na sliku copy i onda gde hocu paste a kad hocu kopirat na mobitel isto tako, nadjem na racunaru sta hocu, idem copy i odredim gde cu na mobitelu i idem paste, dajkle, nisam mogao klasicno ici sa mobitela da saljem nego mi je bilo kao da sam mob spoio na kabal pa radio transvere, naravno, samo dosta sporije.. ..
- napalm death
- Mobil manijak
- McLaren F1
- Ex-Moderator
- Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
- :: LG G2
Bekra,ako imas ikonicu za IR na dnu monitora (donji desni ugao),vidi da li kad kliknes desnim dugmetom misa imas opciju "Receive file",ako imas,onda svaki put kad hoces da prebacis neki fajl sa fona na komp,ukljucis prvo tu opciju pa onda stavis na fonu "Send via Infrared" i onda bi trebalo da radi,naravno ako uopste imas tu ikonicu sa tom opcijom!
Tako je barem kod mene sa BT-om!
Tako je barem kod mene sa BT-om!

Nemam folder My phones, nije mi se nista pojavilo nakon instalacije drivera
Kad kliknem desnim klikom na ikonicu u taskbaru imam samo nesto kao Remove.
Probacu da vidim kod mame na njenom kompjuteru da li ce funkcionisati (ima windows milenium), ja sam dosad isprobavao na 2 XP-a
Ajd javicu vam kako je proslo kad odem. Hvala svima koji su hteli pomoci

Kad kliknem desnim klikom na ikonicu u taskbaru imam samo nesto kao Remove.
Probacu da vidim kod mame na njenom kompjuteru da li ce funkcionisati (ima windows milenium), ja sam dosad isprobavao na 2 XP-a
Ajd javicu vam kako je proslo kad odem. Hvala svima koji su hteli pomoci

- napalm death
- Mobil manijak
- snebivljiva azdaja
- Entuzijasta
- Pridružio se: Sre, 13. Dec 2006. 09:48
- :: iPhone 14 Pro
Bekra, ja sam ranije imala T630 (ista stvar samo drugo pakovanje) i IR je perfektno radio bez ikakve instalacije i sa XP i sa Millenium-om - samo primaknem telefon i odmah ga prepozna (doduse kao kompjuter, ali nema veze). Proveri u Control Panel koja je lokacija predvidjena kao default za IR (tj. gde smesta fajlove primljene preko IR).
- McLaren F1
- Ex-Moderator
- Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
- :: LG G2
- zavodnick
- Expert
- Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
- :: N8
- :: N95 8 Gb, Lumia 1520
Nisam sve REPLY-eve procitao jer nemam bas vremena, ali ako neciji reply kopiram, neka me izivne. Mozda radi kao na BT-u, tako sto kad saljes na comp, moras da stavis RECEIVE file i onda tek da primaknes adapteru pa da onda pocnes da saljes...
Sretno

Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!
@snebivljiva azdaja: U control panelu nema nista vezano za infrared, ima samo ono wireless, sto mi se pojavi na desktopu kad su upareni telefon i komp. Kad kliknem na tu Wireless ikonicu, ima opcija samo za slanje fajlova, ne i za primanje
@napalm death ajd molim te, salji sta god nadjes, moja adresa: bekric@bluenet.co.yu
@McLaren: Aktiviran je, proveravao sam
@zavodnick: Nemam uopste RECEIVE na infraredu, ima samo TRANSFER FILES i PROPERTIES.
U TRANSFER FILES imam opciju samo za slanje fajlova, a u PROPERTIES su podesavanja, kao da li zelim da je aktiviran infrared ili ne, i koji folder ce mi sluziti za smestanje podataka primljenih preko infrareda. Problem je odbija da prima
@napalm death ajd molim te, salji sta god nadjes, moja adresa: bekric@bluenet.co.yu
@McLaren: Aktiviran je, proveravao sam
@zavodnick: Nemam uopste RECEIVE na infraredu, ima samo TRANSFER FILES i PROPERTIES.
U TRANSFER FILES imam opciju samo za slanje fajlova, a u PROPERTIES su podesavanja, kao da li zelim da je aktiviran infrared ili ne, i koji folder ce mi sluziti za smestanje podataka primljenih preko infrareda. Problem je odbija da prima
- zavodnick
- Expert
- Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
- :: N8
- :: N95 8 Gb, Lumia 1520
Bekra, iskreno ne znam zasto nisi kupio BT kao i ostali, ali kad smo kod toga... Probaj da od nekog nadjes CD od WinXP pa probaj da nadjes driver-e za IrDA, pa onda tek da instaliras sa CD za IrDA, pa poslije mozda da koristis
A sto se tice Win98 to se tamo ne isplati ubacivati... vjeruj mi! 

Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!
- snebivljiva azdaja
- Entuzijasta
Kada otvoris "Wireless Link" u Control Panel na prvom tabu imas opciju "Infrared" (barem je tako na mom kompjuteru). Obavezno cekiraj "Allow others to send files to your computer using infrered communications" i "Notify me when receiving files". Ja nemam fabricki IR u kompu, vec koristim "plug and play" adapter (bez drivera).
- snebivljiva azdaja
- Entuzijasta