poludeo mi z1010

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
fristajler
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 26. Jan 2007. 08:09
Kontakt:

poludeo mi z1010

Post od fristajler »

Imam ga vec godinu i po dana a problem se poklopio sa (slucajno ili ne,ne znam) uvodjenjem 3G mreze kod nas (koju sam odmah instalirao).Kao prvo baterija mu je spala sa 3-4 dana na 1 dan.Kao drugo,jako mali domet,kao da sam u nekoj nedodjiji a ne u centru grada.Svi mi se zale da sam non stop nedostupan i stalno dobijam poruke o propustenim pozivima.Na displeju (odmah do ikonice za domet) mi se pojavila neka ikonica koju cak nisam uspeo da pronadjem ni u original uputstvu.(kao neka tri plava polumeseca jedan u drugom (mali srednji i veliki) na beloj podlozi.A,da,non stop se gasi i pali sam od sebe.U servisu su mi rekli da mi je predajnik u redu i da ne znaju sta je osim mozda baterije.Kupio sam novu bateriju ali posle dva sata spala je na pola. vratio sam internet profil na gprs ali nije vredelo.Resetovao sam podesavanja na master reset opciji tako da uopste vise nemam 3G instalaciju ali i dalje je sve isto.Da li neko ima ideju sta bi mogao biti problem?

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

Mislim da z1010 ima izbor izmedju 3g i obicne mreze....nije dovoljno vratiti samo gprs profil, nemam pojma kako to ide kod z1010 ali kod 6630 npr imas u podesavanjima za mrezu duo ili dual mod i 3g e pa tu probaj da podesis....a s druge strane mozda ti je puko software :dry:
5130+Koss the plug....

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

fristajler, za bateriju i domet ti je ok,jer prilikom prbacivanja na 3G telefon stalno trazi mrezu,koja inace nije nigde dobra,pa samom korelacijom stizes do zakljucka da se ibaterija brze trosi.
A za ove ikonice nemam pojma,nikad nisam cuo,a ni video da SE ima tako nesto (a dugo ih koristim)
D500&E71

fristajler
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Kontakt:

Post od fristajler »

Na jednom drugom forumu sam dobio zasad najbolji savet,da u network settings,probam da prebacim na gsm,sto sam i uradio (tamo se cak vidi i omrazena mi ikonica) i uspelo je ali samo na kratko jer posle par minuta sam ga vrati na umts,i tako vec ne znam koliko puta.

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

ja imam isto tu opciju na k800 i kad iskljucim ne vraca sam automatski,nego ostane samo GSM,da se zna ko je gazda :D
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

fristajler
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Kontakt:

Post od fristajler »

Mislim da sam resio problem.Pozvao sam korisnicki servis i rekli su mi da na 733 posaljem poruku "odjava". dobio sam odgovor da ce mi najkasnije u roku od 24h biti onemogucen 3g i evo,vec ceo dan fon je "normalan".

Odgovori