Word na K750i

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
milann
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 23. Okt 2005. 09:11
:: Xiaomi Mi 9

Word na K750i

Post od milann »

Moj drugar je juce kupio k750i i dobio uz njega aplikaciju microsoft word. Problem je sto ne znamo u koji folder da ubacimo fajl sa ekstenzijom .doc da bi ga aplikacija prepoznala :?
Ako se neko snasao sa ovom aplikacijom stvarno bih molio za odgovor.

Pozdrav

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 18. Jun 2006. 11:24

Post od rixxon »

Word na K750i ???
Prvi put čujem za ovako nešto.
DOC fajl svakako možeš da staviš samo u direktorijum OTHER.
K750+W950+K550 (W610 SW)+More...

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

I jos uz telefon dobio aplikaciju :D :lol: a excel jel ima :) Da nije on to sam ubacio ako nije moguce da je telefon polovan pa je neko ubacivao pre njega.
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

pigy
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 12:29

Post od pigy »

Ja sam za neke svoje potrebe ubacivao .txt extenziju, naravno ne moze se editovati nego samo pregledati. Vord definitivno ne moze... :lol:

milann
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 23. Okt 2005. 09:11
:: Xiaomi Mi 9

Post od milann »

Googlao sam malo po netu i nasao sam takav program,evo direktan link http://www.zshare.net/download/microsoft_word-jar.html

Ako neko uspe da pokrene word neka nam javi :wink:

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 11. Avg 2006. 00:22

Post od pilgrim »

Da,postoji ovaj program,ali mislim da je manje-vise beskoristan,ima i jedan slican,zove se mobiword,isto .jar ekstenzija.Edit:evo je lista aplikacija na mom k750(pola njih nisam nikad upotrebio,jer nisu bile bas prakticne):pored Mobiword i Microsoft Word,tu su i Opera mini(najkorisnija,ubedljivo),Compass(samo isprobano),Drinkipedia(radi preko gprs),Earth beta + Google maps(opet gprs,uspeo sam da gledam Narodno pozoriste i Brankov most,satelitski snimci su u pitanju),Face warp(moras da stalno klikces na "allow app bla,bla...),Internet Explorer(sasvim fin browser,losiji ipak od Opere),Kamasutra(korisna aplikacija :D ),MercuriIM(messenger),MINI EXCEL - verovali ili ne :P !(radi opet preko gprs),Mobileoffice(kalendar,kontakti,email klijent),Mobilerars(pitaj boga radi li ovo,nisam pokusavao),Mobilestarchart(pokazuje Suncev sistem,tj. kartu neba,ne znam ima li jos neceg,nisam zalazio dalje od Kumove slame ;) ,nije preko gprs),MsPolyglot(recnik,preko gprs),Mygirls(veoma korisno,proracunava kada vasa draga(drage) 8) ima period,tj. kad su bezbedni dani,Note xp,Notepad(samo ime kaze),Phone manager(file explorer,na ruskom :dry: ,ali opet je zanimljiv),Photo blaster(koristi kameru,uslikas nesto i onda dodas efekte),Pocket(notes zasticen sifrom),Read Maniac(cita navodno knjige koje ubacite u fon,nisam pokusavao,jer mi nije trebalo,a na ruskom je),Rssreader,Sun mobile dictionary(nema bas bogat izbor reci,ali `ajde),Text editor(nisam probao),Theastrologer2go(gprs),Webviewer(jos jedna alternativa Operi,koristio sam par puta),World Factbook(svetska enciklopedija by CIA,sjajna app,teska 5 mb,ima svega :D ),i to je manje vise to.Nisam naveo jos 5-10 aplikacija,ali nebitne su,kao i vecina navedenih...

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

http://www.getjar.com/software/universal/all na ovom linku ima more slicnih debilnosti programa tipa digitron, kolik osam tezak, gde se nalazi sunce bla bla bla

99% ih je beskorisno pa tako da.. ne vredi skidat i probavat

ovaj gore4 word sam skinuio, radi, pises tekst u njemu ali ..cemo sluzi ? nije bas pun opcija :disgust: i gde se snima napisani tekst i u kojem je formatu, dobro, mozda posluzi za pisanje i snimanje teksta ali ne sa porukama nego sa ovim programom.. dobro, sluzi necemu, mozes ubacit tekst ali gde se vragamu nalazi
Poslednja izmena od napalm death u Čet, 22. Feb 2007. 01:37, izmenjeno 1 put ukupno.

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od rixxon »

Našao sam i ja (na Lasyk) Word.jar i Excel.jar Excel.jar je isto što i Pilgrimov MINI EXCEL, a viđao sam ga i pod još nekim nazivom. Upotrebljivo, ali ne možete koristiti prave XLS fajlove. Fajlove koje vi napravite možete sačuvati na telefonu ili na serveru i odatle ih posle ponovo otvoriti. Budući da se fajlovi ne čuvaju u FileSystem-u telefona, nema načina da takav fajl prebacite na PC ili neki drugi uređaj (BT-om npr.) Otprilike ista priča važi i za Word.jar
I dok je word zaista neupotrebljiv, excel vam može poslužiti za nekakva preračunavanja, pošto podržava formule. U svakom slučaju, ova dva programa su samo imitacije, i 100% su NEKOMPATIBILNI sa stvarnim MS Office aplikacijama.

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Pa niko nije rekao da ne postoje aplikacije koje su korisne za k750i i ostale java telefone,ja sam ih imao dosta :wink: i taj word sam imao ali nista posebno da ga treba imati :| :roll:
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

pa dobro znali neko gde ovaj cudak word snima svoje dokumente i kako ih izbrisat, i u kojem su formatu :chytry:

kad smo vec kod ovih programcica, da ne otvaram temu, znali neko neki englesko-srpski ili hrvatski recnik za mob u java formatu ...
naravno ako postoji

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan

Post od pilgrim »

Kao sto sam vec rekao - retko koja od ovih app je korisna,vecinu je mucenje koristiti,ili su nekorisne...Ko hoce programe,mora za to koristiti smartphone,java nije bas pogodna...
Nemojte mi slati PP - ne posecujem vise ovaj forum!

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

evo nasao sam kako se brise ali jos uvek ne i gde se nalaze
ma malo kad kontam, dosta stvari zapisujem na mob na porukama gde je malo ko i ne prakticno, ovaj bi mi word mozda i posluzio ali gde mu se nalaze dokumenti

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od rixxon »

Napalm Death: čuva ih u posebnom delu memorije (RMS) namenjenom za java aplikacije (svakoj aplikaciji dodeljen je zaseban prostor). Igrice obično tu čuvaju HighScores i slične stvari. Ne može se naći iz FileManagera. Može iz FAR-a, ali su podaci u nekom ko-zna-kakvom formatu.

Edit:

tpa\preset\system\ams\java\db
Poslednja izmena od rixxon u Čet, 22. Feb 2007. 01:55, izmenjeno 1 put ukupno.

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

ma predpostavljo sam da radi kao i igra ali mislio sam da daje neki pristup za razmenu ili dodavanje podataka a ne samo sta ja napisem..

...ma ja, sve se svodi na shit.java programe... ne znam ni jedan da se moze rec da vredi koristit

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan

Post od pilgrim »

Ja sam ti opisao neke korisne:Opera mini,World factbook,Mygirls,to je uglavnom to...Sta jos napisati,a da poruka ode...Cek,cek...To je dovoljno,cenim...

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od rixxon »

Da, kad bi ih snimao kao prave fajlove (npr u OTHER direktorijumu, ili u WebPages - makar i kao najobičnije TXT fajlove) to bi već nečemu moglo da posluži. Za unošenje i pregled kratkih zabeleški, koje se mogu razmenjivati sa PC-em i drugim telefonima. A pogodnost TXT je što bi ga mogli čitati i oni koji nemaju instaliranu aplikaciju, s obzirom da ugrađeni pretraživač podržava TXT (mislim na SE telefone, naravno).

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

da samo kad bi bio moguc edit TXT fajlova to bi bilo stvarno od koristi.. ..

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Sta ocekujete od Jave, slazem se sa pilgrim, operamini (sad kuckam s nje), worldfactbook (stvarno korisno), worldmap i jos neki "safe" programcici, to je to.
pozdrav
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od rixxon »

JAVA pruža mnogo više mogućnosti nego što je u praksi iskorišćeno. Gomila java aplikacija koje su nam (besplatno) dostupne preko interneta su u stvari samo vežbice pojedinih entuzijasta u fazi učenja JAVE za mobilne telefone (J2ME). Takođe, generičke JAVA aplikacije zamišljene da rade na svim telefonima u stvari ne koriste sve napredne mogućnosti JAVA virtualne-mašine pojedinih modela. JAVA aplikacije mogu zaista biti i dobre i korisne (OperaMini je najbolji dokaz za to). Zašto ovakvih aplikacija nema više, e to je posebno pitanje.

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

rixxon, pa ti nemaš pojma koliko se slažem i koliko se isto pitam-šta se dešava, zaaašto??? Možda je problem u "neslozi", tj.nešto radi 'vamo, nešto tamo? Ili u "pravima"? Ne razumem, wfactbook=5MB, mogu da se naprave takve programčine, ali ne...jbg, bezveze
(odosmo u off)
pozdrav
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

Zaključana tema