Nokia 6300 i mini Opera
Za korisnike 063/062 mreze,
ovo podesavanje mogu veoma lako da odrade tako sto odete na telenorov sajt i tamo odete na podesavanja (automatska), izaberete model telefona, zatim, podesavanja vezana za internet i upisete broj telefona na koji treba da vam se posalju podesavanja. Ja sam to odradio i sljaka. Veoma lako i brzo.
Pozdrav
ovo podesavanje mogu veoma lako da odrade tako sto odete na telenorov sajt i tamo odete na podesavanja (automatska), izaberete model telefona, zatim, podesavanja vezana za internet i upisete broj telefona na koji treba da vam se posalju podesavanja. Ja sam to odradio i sljaka. Veoma lako i brzo.
Pozdrav
Vlada Zem napisao:Pazi, ja nemam 6300 ali trebalo bi da je isto (ili je slično, pa se malo potrudi)
1. idi na menu- settings- configuration- default config. settings (tu ti je podešeno na tvog operatera za gprs), ispod je "Activ. default in all apps.", aktiviraj na "yes", ispod je "Preffered access point", tu je isto tvoj operater.
2. stani na "Opera mini" (ne da uđeš u nju) levo su "Options", klikni, idi na "Application access" pa na "Communication", "Network access", klikni na "Ask first time only"
edit
vidim da i ovo možda predstavlja nekome problem, pri korišćenju app koje "čitaju" i/ili "menjaju" fajlove sa memorije moba ili MC (tipa Mobyexplorer, DocViewer...) ovde pod "2." u "Application access" mora biti podešeno -Data access -Read user data -Ask every time, i -Data access -Add and edit data -Ask every time
wesco napisao:Vlado probao sam i ovako stoje stvari: "default config. settings" tu jeste moj oerater, ali mi "Activ. default in all apps." nije aktivan, a "Preffered access point" je prazan (nije moj operater) Sto se tice uputstva pod tackom 2 pa do kraja sam sve odradio ali opet nista. Ako imas jos neku ideju napisi.
Imam identican sled dogadjaja kao sto ste opisali ranije na temi, primila sam od operatera konfiguracije za mms i gprs, tu je sve ok.Sensei napisao:Treba da se NAPRAVI novi access point u podešavanjima da bi vam radila opera, mig33 i svi ostali java programi koji rade preko gprs-a...
Ukoliko zaista treba da se kreira novi access point, molim vas da mi neko pomogne, posto je na temi dato pojasnjenje za mts , ali ne i za telenor, sto meni treba.
ne mogu da verujem da postoji komplikacija na ovoj relaciji...
Zaboravih da dodam da imam 6233, ali obzirom da je softver i problem isti na oba aparata, poslusala sam neciji savet i postavila ovde pitanje.
Imam identican sled dogadjaja kao sto ste opisali ranije na temi, primila sam od operatera konfiguracije za mms i gprs, tu je sve ok.
Ukoliko zaista treba da se kreira novi access point, molim vas da mi neko pomogne, posto je na temi dato pojasnjenje za mts , ali ne i za telenor, sto meni treba.
Zaboravih da dodam da imam 6233, ali obzirom da je softver i problem isti na oba aparata, poslusala sam neciji savet i postavila ovde pitanje.[/quote]
Oljice,
treba da se formira novi access point, na mts mrezi radi automatski i fromira se sa sistemskom porukom, ali na telenoru moras rucno da formiras novi access point:
name: Telenor AP
user: telenor
pass: gprs
Posle ovog podesavanja bi trebalo sve da radi, ja sam imala 6300 na telenor mrezi i posle ovog podesavanja sve je funkcionisalo ok...
Pozdrav,
Zaboravih da dodam da imam 6233, ali obzirom da je softver i problem isti na oba aparata, poslusala sam neciji savet i postavila ovde pitanje.[/quote]
Oljice,
treba da se formira novi access point, na mts mrezi radi automatski i fromira se sa sistemskom porukom, ali na telenoru moras rucno da formiras novi access point:
name: Telenor AP
user: telenor
pass: gprs
Posle ovog podesavanja bi trebalo sve da radi, ja sam imala 6300 na telenor mrezi i posle ovog podesavanja sve je funkcionisalo ok...
Pozdrav,
Sky is not the limit!!!
- kljun
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
- Kontakt:
VladaLe nazoves VIP-om call centar i zatrazis da ti posalju podesavanja za GPRS, i onda odes u podesavanja za konekcije i tamo odaberes taj profil i ides na EDIT i u tom profilu mozes da vidis sve sto te interesuje pa i name, user name i pass.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album
- VladaLe
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Čet, 24. Jan 2008. 18:20
- Kontakt:
Vidi, imam ja podesavanja za GPRS, ali kad ocu da podesim da onaj access point sto kazu onda:
Odem u Settings / Configuration / Personal Configuration izaberem opciju "Add" pa zatim Access point i dobijem:
Account name
My access point
Access point settings
Udjem u Access point settings i tu imam:
Data bearer
Packet data
Bearer settings
Izaberem Bearer settings i onda:
Packet data acc. pt.
internet
Network type
IPv4
Authentication type
Normal
User name (ukucam vipmobile)
Password (ukucam vipmobile i potvrdim opet)
Vratim se nazad u Settings / Configuration / Personal Configuration odem u opcije i aktiviram, i pokusam da se povezem preko mini opere, ona pocne povezivanje i prekine, i pokaze mi gresku pri povezivanju "Subscribe to pocket data first".
Sta treba i kako da podesim tacno???
Odem u Settings / Configuration / Personal Configuration izaberem opciju "Add" pa zatim Access point i dobijem:
Account name
My access point
Access point settings
Udjem u Access point settings i tu imam:
Data bearer
Packet data
Bearer settings
Izaberem Bearer settings i onda:
Packet data acc. pt.
internet
Network type
IPv4
Authentication type
Normal
User name (ukucam vipmobile)
Password (ukucam vipmobile i potvrdim opet)
Vratim se nazad u Settings / Configuration / Personal Configuration odem u opcije i aktiviram, i pokusam da se povezem preko mini opere, ona pocne povezivanje i prekine, i pokaze mi gresku pri povezivanju "Subscribe to pocket data first".
Sta treba i kako da podesim tacno???
Podeli svoje znanje, to je jedini nacin da postanes besmrtan...
- VladaLe
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Čet, 24. Jan 2008. 18:20
- Kontakt:
E puko mi je vise film sa onim podesavanjem, nikako da podesim da proradi mini opera ni bilo koja druga aplikacija (mig33 i sl.) koja treba da se poveze na net. Ajd ako neko ima 061 karticu i ovaj telefon nek baci pogled i nek ispise korak po korak sta i kako treba da se podesi, bio bi mu neizmerno zahvalan...
Vlada
Vlada
Podeli svoje znanje, to je jedini nacin da postanes besmrtan...
Pazi...ja sam imala priliku da mi ispishe to chuveno "There was a problem connecting.There might be a problem with your network setup". 
A to sam prvi put dobila kad sam promenila mrezu...
Naime...sa telenorovom karticom sam mogla uvek koristiti operu bez problema..i ostale programe koji zahtevaju gprs....ali sa mts-ovom karticom....opera radi kad hotje...tj teshko se konektujem i nevidjeno je sporo....a npr jimm koji chesto koristim....u 90% sluchajeva ne konektuje.
Tako da sam ja ubedjena da je problem u mrezi a ne u operi.
Inache....nokia n72 je u pitanju.

A to sam prvi put dobila kad sam promenila mrezu...
Naime...sa telenorovom karticom sam mogla uvek koristiti operu bez problema..i ostale programe koji zahtevaju gprs....ali sa mts-ovom karticom....opera radi kad hotje...tj teshko se konektujem i nevidjeno je sporo....a npr jimm koji chesto koristim....u 90% sluchajeva ne konektuje.
Tako da sam ja ubedjena da je problem u mrezi a ne u operi.
Inache....nokia n72 je u pitanju.

- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Ja sam mom ocu ispodesavao 6300, jeste, namucio sam se ko crv, ali uspelo je... Ima na milion mesta da se ide i ukucava sve zivo, ali kad proradi, radi ko zmaj. Nazalost, nije telefon kod mene pa da mogu da ispishem sta i kako ide, ali treba ga cackati. Podesavanja za bilo koju Nokiu su na sajtu (Telekom ili Telenor), samo slediti i nema greske. Pre toga, telefon obavezno prebaciti na engleski da se ne pogubite.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
E zdravo svima.
Pokusao sam da podesim parametre za gprs, da bi mi radila opera mini (imam nokiu 3110c, softver je izgleda isti), ali i dalje imam problema i ne uspevam da se konektujem. Imam telekomovu karticu, a na njihovom sajtu nema uputstava za moj telefon.
Moze li neko da mi pomogne ikako..? hvala!
Pokusao sam da podesim parametre za gprs, da bi mi radila opera mini (imam nokiu 3110c, softver je izgleda isti), ali i dalje imam problema i ne uspevam da se konektujem. Imam telekomovu karticu, a na njihovom sajtu nema uputstava za moj telefon.
Moze li neko da mi pomogne ikako..? hvala!
-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 02:32
Hvala svima koji su mi pomogli oko namestanja opere i drugih app.!!!Vlada Zem napisao:Idi u Settings, Congiguration, Personal config, Options, Add new, Access point.
Postavi: User name - mts, password - 064, access point - gprsinternet. Aktiviraj ga kao default. Trebalo bi da radi...
ja sam malo drugacije podesavao i radi mi... opisacu sta sam sve radio:
Pratio sam uputstva od Vlade Zem i Sensei-a ali sam samo malo izmenio na kraju...
Settings-Configurations-Personal accounts-Account name sam stavio Mts wap zatim sam isao na access point sett-bearer sett-packet data acc.pt i tu sam napisao gprsinternet a user name sam stavio -mts a password -064
vratio sam se na personal accounts i tu sad pise Mts wap, idem levi taster Options i Activate.
potom sam isao na Prefered access point i izabrao Mts Wap. posle toga sam isao na act. def. in all apps. i izabrao Yes.
odprilike je sve isto kao sto su Vlada i Sensei naveli sem ovih imena...