Pc ne vidi usb data kabal za d750

konfiguracija mobilnih telefona za MMS/GPRS i ostale usluge domaćih operatora
boki8
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 17. Mar 2006. 23:34

Pc ne vidi usb data kabal za d750

Post od boki8 »

CAo,svima,imam problem.Pre nego sto sam instalirao pc suite,ubacio sam usb data kabal u pc i on ga je video.Kad sam izvukao kabal i instalirao pc suite,hteo sam da instaliram drajvere za kabal,medjutim kada sam kabal stavio u port nista se nije desavalo.Moj pc ne vidi usb data kabal,molim vas pomozite,sta trebam da uradim,hvala unapred ;)

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

kada je komp prepoznao data kabal sto odmah nisi instalirao drajvere prvo pa posle pc suite??probaj reset kompa pa mu prikaci ponovo kabal...morao bi da ga prepozna ili odes na control panel-add hardware i trebalo bi da ga pronadje...procackaj malo i sigurno ces se snaci :wink:
pozz
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

I stvarno je vreme da pocnete da citate pravila kad se uclanjujete na forum,otvaranje 2-3-4 identicnih tema u raznim sobama NECE uticati da dobijete vise odgovora vec ce vam samo viskovi biti obrisani a ako je u njima bilo pametnih saveta... sami ste krivi!
Pozdrav 8)

boki8
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Re: Pc ne vidi usb data kabal za d750

Post od boki8 »

probao sam sve sto si mi rekao medjutim i dalje ga ne vidi.Nisam odmah instalirao zato sto nisam imao drajvere,u medjuvremenu sam nabavio i sad imam problem,da li neko zna sta da radim?

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od fain2daniel »

moguce su 3 varijante ...mozda kabal ne valja,mozda trebas da ukljucis neku opciju na fontelu da bi ti windows prepoznao uredjaj,mozda je problem u windowsu :dry: .....probaj ako imas da prikacis na komp drugi hardware tipa stampac,skener,bluethoot itd. i ako komp prepozna druge uredjaje ocigledno je do fontela ili kabla...o kom je fontelu rec i koji windows??

boki8
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od boki8 »

[Hvala sto pokusavas da pomognes.U pitnju je xp service pack 2,probao sam da ubacim usb flash disk i radi bez problema,takodje sam probao kabal sa nokie 6630 i on radi bez problema,nosio sam kabal kod druga i kod njega radi {ericssonov},napominjem da je ericssonov kabal bio vidjen pre nego sto sam instalirao pc suite, instalirao sam pc suite,kad sam hteo drajvere za kabal nista se nije desilo.Po uputstvu drajveri se instaliraju pre nego sto se spoji sa telefonom,tako da ne verujem da je problem u tel,da li ima pomoci?

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od fain2daniel »

kad neznas gde je problem na kompu a siguran si da je fontel i kabal tj hardware ispravan i ako ti je toliko vazno da spojis fontel sa racunarom a stalno zapinje i neznas gde je problem a sve si pokusao onda ti jedino preostanje da ocistis C drive tj. instalacija windowsa sa integrisanim sp2 koji je bar meni uvek resio svaki problem koji nisam znao vise kako da resim jer je uvek negde zapelo :disgust: ali sve je stvar izbora jer ti je insalacija 1000din a ja to sebi sam odradim za dz :wink:
pozz i welcome to forum :)

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Pre nego sto reinstaliras ceo Windows probaj da ga nakacis na neki drugi USB port,meni nekad nece da prepozna USB uredjaj na jednom portu,ukljucim u drugi i ono hoce!Cak mi i stampac ne vidi drajvere za druge USB portove,kad instaliram drajvere dok je ukljucen na jedan USB port on ga samo na tom portu vidi lepo,kad ukljucim u neki drugi opet trazi drajvere za instalaciju!? :?
Probaj tako pa ako nece daj da probamo neko drugo resenje da nadjemo,bolje nego da odmah reinstaliras Windows,to neka ostane kao krajnja solucija!
Pozdrav 8)

boki8
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od boki8 »

[
Pre nego sto pocnem samo bih hteo da vam se zahvalim sto zelite da pomognete.Sve sam probao ,pa i to da menjam portove,nista se ne desava,pozajmio sam od ortaka blutoothe i radi bez problema ali preko kabla nista,sad sam se zainatio i uradicu sve da mi radi preko kabla.Probao sam kod druga kabal i odmah ga je port video{kad sam spojio telefon} dosao sam kuci i kod mene nece,stvarno neverovatno.Nisam laik {toliki} koliko toliko znam oko kompjutera ali ako ne moram ne bih da reinstaliram sistem.Da cujem ,sta dalje :roll:

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od fain2daniel »

lomnica :unsure: ?!no comment....sta moze da bude?!nisi nam rekao dali ti usb portovi i rade uopste?? znaci jesi li ista prikacio ka komp tipa card reader,stampac itd.?? ako njih prepoznaje a samo tvoj data kabal ne.... :? :| :disgust:

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Ma meni je to na laptopu tako,a sigurno nije Compaq problem,verovatno je glupi Lexmark u pitanju i njihovi drajveri za All in one printer/scaner/copy koji se lose implementiraju u Windows!
Ako je ranije prepoznavalo onda nije do USB portova!Mislim da je doticni PC Suite zeznuo stvar u Windows-u pa zato ne trazi drajver jer ga vec ima ali je USB port blokiran nekako,pa ce mozda neka novija ili cak starija verzija pomoci a u krajnjem slucaju,ako ni to nece,probaj da ga deinstaliras i koristi lepo FMA,savrsen program za SE aparate i bilo koju vrstu konekcije!
Pozdrav 8)

marko07
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 21. Okt 2005. 13:55

Post od marko07 »

To je normalno da ako prvi put ne instaliras drajvere da nece ponovo da izbacuje prozor.
Idi u control panel pa na system pa na hardware pa na device manager i vidi da li tu negde imas d750(ili k750) ili da li imas unknown ako ima klikni dva puta pa idi na instal drivers ili update...
ako ti to ne pomogne idi iz control panel-a na add new hardware i onda ga instaliraj-to bi trebalo da ti resi problem!

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

Mozda ovo moze da pomogne:
1. Start > Run > cmd
2. ukucash: set DEVMGR_SHOW_NONPRESENT_DEVICES=1
3. ukucash: devmgmt.msc
4. View > Show hidden devices
I onda nadjesh da li ga mozda ima negde kao hidden, i izbrisesh to pa ubacish ponovo ili ga samo updateujesh, videcesh....

POz 8)
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

Odgovori