Cijene telefona nemaju veze sa životom

šta Vam se sviđa a šta ne, šta biste promenili da ste admin sajta?
Daddy Yankee
Banned
Pridružio se: Sre, 14. Nov 2007. 07:13

Cijene telefona nemaju veze sa životom

Post od Daddy Yankee »

Ovako: Primjetili ste kad izaberete neki telefon, prvih 20 firmi ima istu cijenu za taj model. Ali to uopšte nije tako. Recimo prije par dana sam kupovao Nokiu 5310, i nazovem 10ak radnji, (svima je pisalo 160€), a cijene su se kretale 12.000-17.000 din. Što je vrlo neozbiljno. A kao svakih par dana apdejtujete cijene. Dalje, recimo pogledam i Motorolu V3i, piše ima u prodavnici "Handy" za 108€, nazovem par brojeva njihovih radnji i na svaki od tih poziva su mi se čudili kao da tražim frižider da kupim, i tvrde da mjesecima nemaju taj model. E tad sam ja uredno kliknuo na onu kockicu "nema na lageru" (to je bilo krajem februara, sad je 11.3), ali na mobilnom svetu idalje stoji 108€ i da je apdejtovano 9.3. Ovakva situacija je sa svim telefonima, i ovo je krajnje neozbiljno, jer je ovo valjda primarna svrha mobilnog sveta, informisanje o cijenama mobilnih telefona. Ako će biti ovakve cijene, bolje da ih nema nikako. Shvatite ovo kao dobronamjeran prijedlog...

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 04. Jun 2007. 19:46

Post od kefalo »

Daddy Yankee, imas temu o tome, datira jos od februara ili marta prosle godine kada su i krenuli poremecaji na trzistu telefona.
Link je viewtopic.php?t=14580
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3

Daddy Yankee
Banned

Post od Daddy Yankee »

Najjače da čitam 18 strana. :D Šalu na stranu, ako si pročitao moj post, vidio bi da pišem o netačnim cijenama na mobilnom svetu, a ne o varijacijama samih cijena. :wink:

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od kefalo »

To je prikaz legalne varijante, koja znaci, cijena uvoznika za sve radnje je ista, plus PDV, plus marza.
Otuda i ovako identicne cijene..
Glavni lik, ocigledno zna sta se valja iza brijega vise nego ja i ti.
Ocigledno je upoznat i sa eventualnim posljedicama, koje bi nastupile ukoliko se ne bi uklopio u legalisticke trendove.
A razlike cijena na terenu su posljedica sto mnoge radnje idu principom jedna cijena u izlogu a drugu placas.
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Ja sam taj problem primetio odavno,ali nisam hteo da pokrecem temu o tome.
Cene su apsolutno nemerodavne,tako da se na taj cenovniik ooodavno ne oslanjam.
Recimo trenutna cena u cenovniku,kod ovlascenog dealera,telefona Samsung i900 OMNIA 8GB je 507e,dok je u mom gradu,kod istog prodavca 450e.
Koja je to matematika,nije mi poznato.
8)

Daddy Yankee
Banned

Post od Daddy Yankee »

kefalo, da ti nacrtam: cijena u prodavnici A 14.950 din, na MS piše 160€. Cijena u prodavnici B 16.000 din, na MS piše 160€, radnja C, cijena 16.990din, na MS piše 160€... Kontaš sad na šta mislim? To su cijene u legalnim radnjama, i u izlogu i realne cijene.

E sad, oko pola radnji koje se reklamiraju na MS nemaju legalne telefone, ali to nema nikakav uticaj na ovu temu ni na iznijete činjenice, niti vlasnik ovog sajta uopšte treba da brine o tome... :wink:

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Цене су овде само ради реда.Ко хоће да зна тачне цифре нека узме оглса и зове продавнице редом :)
Слобода или смрт

Daddy Yankee
Banned

Post od Daddy Yankee »

Pa što onda ikako pišu cijene ako su samo tako radi reda? I čemu opcija prijavljivanja netačne cijene ili nemanja telefona na lageru, Onda to sve treba ukinuti?

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Slazem se da Daddy Yankeeijem.
Ja sam zvao za E61i; u Mobisu je oko 310 eura, a u Teleko+ 295 eura; dok na sajtu pise da su 335e.
U Mobisu nisu ni skidani sa mreze niti su na crno i opet se ne poklapaju cene.
S druge strane malo je nezgodno pratiti i zivkati svaku prodavnicu da se proveri njihov cenovnik i asortiman telefona ali makar jednom u dve nedelje da se odradi pregled cenovnika i korigovanje cena na MS u saradanji sa prodavnicama (ako je to moguce).

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od kefalo »

Vvise nema onog, da npr. u jedoj radnje naleti neka ekzotika kao npr e61 ili n91 a cijena bjese, jos onda 170 i 240 novi..
I onda kako si stalno na MS, to i primjetis.
A ovako ispade, da ganjas ono sto ti se svidja i za sta si spreman da platis, dok u isto vrijeme postoje i bolje ponude, ali ti ne znas za njih.

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

kefalo, pa te bolje ponude su uglavnom telefoni skidani sa stranih (a i domacih) mreza...
Sve u svemu najmerodavnije cene se formiraju na malim oglasim ovde na MS...npr e71 zvanicna cena je oko 350e,dok se na oglasima nov u fulu moze naci za 280e...
D500&E71

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od kefalo »

loki13, pa dobro, i onda je neko stajao iza tog telefona sa garancijom, bez obzira sto nije usao na legalan nacin.
Znam da nije bilo mnogo vajde da zoves inspekciju jer nemas fiskalni racun, ali nema ni danas puno vajde kad taj racun imas.
Pogledaj samo broj prituzbi na sajtu, sto mozda i nije problematicno u odnosu na broj prodatih aparata, ali zato nacin realizacije garancije narocito vrijeme i igranje sa zivcima..

ilkebgd
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 06. Dec 2008. 05:42

Post od ilkebgd »

Ovo sam i ja primetio, da cene i spisak radnji koje navodno imaju taj telefon blage veze nema... :P cak se desavalo postoji povelik spisak radnji koje ga kao imaju a nema ga u stvari ni jedna i to vec duze vreme... konkretno govorim za i780 na primer...

pa onda da npr. cene na sajtu budu dosta nize od pravih cena i onda tako ubijaju cene ljudima koji hoce da prodaju u oglasima polovan tel... :D zove mene lik i kaze jel moze za 50 evra, nov je 90 pise na mobilnom svetu... :lol: a to veze nema sa zivotom, nov je 110 i to nelegalan, skidan sa mreze sa garancijom od 6 meseci ili godinu dana, a ja prodavao tel sa original pakovanjem i garancijom uvoznika od 2 godine... :)
Samsung SGH I780 (Win Mobile 6 Pro) + LG Kp100 Ruby

masni
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 03. Avg 2009. 20:58

Post od masni »

ja sam sam zvao za ove jeftine telefone gotovo sve radnje, cak sam davao i ocenu da ih nema na lageru a oni i dalje stoje u ponudi. C 170 samsung , Soni eikson k220 , k200 ...

Odgovori