"Utisci" na stranicama o pojedinim modelima telefo

šta Vam se sviđa a šta ne, šta biste promenili da ste admin sajta?
Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 15:57

"Utisci" na stranicama o pojedinim modelima telefo

Post od Sasa_NS »

Postavljam ovde deo jednog mog posta iz "kafića" jer sam pišući ga shvatio da mu je ovde pravo... Ako je nepotreban, obrišite ga.
Dakle, možda ne bi bilo loše da se u pravilima na stranicama o pojedinim modelima telefona postavi obaveštenje da se ispod, u "utiscima", ne postavljaju pitanja, odnosno, da za tako nešto postoji forum. Ako se tako nešto uradi, trebalo bi brisati sva postavljena pitanja i ostaviti samo utiske.
Možda vam se čini banalno, ali i ja sam pri nekoliko prvih poseta visio na stranici mog telefona i tražio odgovore jer jednostavno nisam znao da je forum mnogo bolje mesto za tako nešto. Nisu svi vični Internetu i forumima (bar na početku "surf karijere") i zato treba napisati negde i objasniti ljudima gde se šta radi... Ovako se na tim stranicama formiraju nepotrebni mini forumi, pored već postojećeg i daleko efikasnijeg i posećenijeg, a učesnici se razvlače na više mesta, što ovom forumu sigurno smanjuje broj potencijalno novih aktivnih učesnika (na duže staze) i dovodi do situacije da na njemu učestvuju manje-više isti ljudi, što stvara monotoniju...

popste
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 12. Dec 2003. 09:48

Post od popste »

Potpuno si u pravu, i slazem se sa time, pogotovu zbog potpuno ne obavestenih ljudi koji pise svakakve ne tacne gluposti i tako pogresno informisu posetioce

Cesto mi se desi da citam komentare, i bukvalno ne znam da li da placem ili da se smejem :?

razlicak
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 27. Avg 2004. 16:14

Post od razlicak »

Uopste se ne slazem.Mnogo toga sto mi je trebalo nalazi se bas na stranama koje se nalaze ispod modela i mnogo korisnih stvari ima bas tamo.Cak i direktan kontakt sa osobom [oko dodatnih pitanja]je lakse uspostaviti na tim stranama,jer je zgusnutije i jer se tu nalaze samo ljudi zainteresovani za odredjeni model.Zapravo sve sto mi je trebalo nalazi se bas na tim stranicama,nikad nesto korisno za mene na forumu...Uostalom tamo ne moram da citam cuveno i dosadno"da li je bolja nokia ili nokia :wacko: "
Nema potrebe da zatrpavate forum pitanjima jer je onda bas tesko snaci se...

X
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 23. Nov 2004. 21:52
Kontakt:

Post od X »

Slazem se sa Sasom, takve stvari bi trebalo da se pisu na forumu a ne na komentar-listi gde treba da se pisu samo utisci o telefonima :wink: .
Qtek S100 WM6.1
Motorola MPx200 WM2002 fabricki

popste
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 12. Dec 2003. 09:48

Post od popste »

Razlicak, mislim da nisi u pravu.
Pre svega zbog potpuno neobavestenih lupetatora koji bukvalno lupetaju svakakve gluposti ne bi li ispali pametni.

Evo secam se npr. jednog pitanja i odgovora, mislim ispod 6230, ali nisam siguran...

Neki like je pitao da li u 6230 moze da se ugradi symbian, a drugi mu odgovorio da moze ali bi trebalo da menja procesor u telefonu, jer je on sam kao vec ubacio Symbian.....

I ajde reci mi molim te, kome je ovako nesto korisno??? :chytry: :chytry:
To su potpune dezinformacije, i takvi tipovi samo negativno uticu na site

Kuzman
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 22. Nov 2004. 22:16

Post od Kuzman »

Ja sam na n-gage linq zamolio LEPO ljude da predju na forum ali oni nastavljaju :o :blinky: :shock: :ohmy: :disgust: :chytry: :uhuh: :uhuh: :dry: :? :wacko: Po mom misljenju ti utisci cu nepotrebni...dovoljno je glasanje ili da neko stalno 'trebi"te utiske.. Pozz
Black Sabbath!!!

razlicak
Novajlija
Novajlija

Post od razlicak »

Dobro,da objasnim bolje.Naravno da ne mislim da su pogresne informacije korisne.Medjutim,i sami urednici foruma insistiraju na tome da se na forumu ne ozivljavaju stare teme.Jel tako?I sta ako osoba kupi tel napr.star dve godine,davno komentarisan?Kome da se obrati?Koliko mu/joj treba da prelistava forum ne bi li nasla te stare komentare?Uostalom,mnogi ni ne znaju kako forum funkcionise ,nego odu na model i nadju sve sto im treba.Naravno,uvek treba biti oprezan sa"sveznalicama",ali to je stvar kritickog odnosa,gde god da je tema postavljena
Znam coveka koji je pre mesec dana kupio siemens s55.Neko ce reci prepotopski,al za njega je avion,jer je do sad koristio neki simens napr c 20[ako takav uopste postoji].I mene je pitao kakav je telefon. :wacko: Dal ja treba sad da mu pomognem tako sto cu da kopam stare komentare il mi je prosto lakse da otvorim stranu s tim modelom i vidim eventualne lose strane koje se skoro nikad ne pojavljuju u mobile review?
O tome se radi,nadam se da smo se sad razumeli :)

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 15:57

Post od Sasa_NS »

Različak, sa jedne strane si u pravu, ali i na forumu uvek možeš da postaviš novu temu (sa starim ili novim pitanjem, svejedno), bez potrebe oživljavanja starih postova, i uvek će se naći neko ko će ti brzo odgovoriti. A ni opcija "traži" kojom se prekopavaju stariji postovi nije baš toliki bauk da se savlada...
Meni najviše smeta to "razvlačenje" ljudi na više strana, od čega koristi nemaju ni forum, ni te konkretne stranice. Forum zato što ostaje bez dela svežih učesnika, a na stranice telefona zato što pitanja na njima i posetioci ostaju bez (kvalitetnih) odgovora.
Na stranicama telefona gotovo da i nema nekih kriterijuma koji su odavno prihvaćeni na svim forumima, pa i na ovom - ne traži se registrovanje (znači, možeš da se predstaviš bez po muke kako želiš), nema nikakvih ograničenja u dužini (kratkoći) poruke pa se javlja ko stigne i piše ne razmišljajući sve i svašta, ako i poželiš da nekom nešto odgovoriš - a pogrešiš u kucanju, nema načina da to ispraviš itd. Dakle, nered sa jedne strane, u poređenju sa super sređenim forumum sa druge. Moram da pohvalim administratora i moderatore da je ovaj forum zaista jedan od najsređenijih i najkulturnijih na koje sam do sada naišao.
Kompromisno rešenje bi bilo da postoji i jedno i drugo i dalje, odnosno, da neki od stalnih učesnika foruma (moderatori?) posećuju te stranice i daju odgovore, odnosno da se tamo čiste sve stvari kojima nije mesto... Znam da je to grdan posao (samo Nokia ima jedno 76 aktuelnih modela i 16 "zastarelih", znači ima toliko i mini-podforuma, a gde su tek ostali proizvođaći?), ali šta je tu je...
Znam da su te stranice najpraktičnije novim posetiocima, ali nekog reda valjda mora biti. Gosn Kaliniću, ne zamerite na ovim kritikama - predlozima, ali šta da vam radim, kada ste nas navikli na uređen i lepo osmišljen sajt, a usput i tražite naša mišljenja...

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 16:00

Post od stefank »

I ja se slazem to za utiske, pa 90% informacija je netacno, i to toliko da svakome ko zna ista o telefonima dodje da umre od smijeha. :lol:
Mislim da bi te utiske trebalo cak i ukinuti... Tj. komentare, svejedno... :dry:

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Ne znam ali i ja sam vishe puta nalazio razne gluposti medju tim mishljenjima...

Mislim da je bolje da se ljudi raspitaju na forumu,mnogo je efikasnije...

Al aj da sachekamo Milana da vidimo njegovo mishljenje..

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 16:00

Post od stefank »

I to kakve gluposti, npr. za neki model sam vidio neki komentar tipa: rotaciona kamera, 262k boja, mp3 (lupam, ne znam sad tacno sto je bilo), a recimo fon je imao kameru pozadi, 65k boja... :dry:

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Slažem se sa vama, mnogo je gluposti napisano tamo... :uhuh:

Ali takođe piše i ovo:
"Ukoliko Vaš komentar ne zadovoljava zadata ograničenja, preporučujemo Vam da posetite forum sajta." (ili će vaša poruka biti izbrisana)

Dakle, vodi se računa i o tom delu naravno, ali bi trebalo ograničiti ljude da tu mogu da napišu isključivo svoj komentar-utisak (ukoliko poseduju taj model telefona ili su imali prilike da ga koriste neko vreme) i da eventualno daju ocenu. I ja sam nekoliko puta pozivao ljude da sa pitanjima pređu na forum, ali avaj...

razlicak
Novajlija
Novajlija

Post od razlicak »

Ok ljudi,mislite sta hocete,mozda ste na kraju i u pravu...stoje argumenti,medjutim-
nekoliko e-mailova skidoh bas sa tih "prozvanih strana"iako znam da to nije dozvoljeno...ti ljudi su mi strasno pomogli oko konfigurisanja ,konkretno,mog Alcatela koji nisu znali da srede ni u Telekomu a ni ja naravno...pa pretpostavljam ni vi.
Drugi argument koji je meni podjednako vazan je sto tamo ,ma kakve gluposti pisali,ljudi uglavnom ne komentarisu"a sta ce ti napr.samsung bolje kupi sonyericsson "vec bas razmenjuju iskustva.
Da skratim ovu nazovi raspravu-urednici mogu da brisu sve komentare i pitanja ispod pojedinih modela,ali onda mogu da racunaju da mnogo njih koji bi bili zainteresovani[ukljucujuci i mene]nece ulaziti na forum ...sem da vide promenu cena telefona. :roll:

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Bre, treba da postoje komentari , jer zasto bi neki posetilac koga zanimaju cene ili specifikacija sad isao na forum, pa trazio temu, kad moze u prolazu da vidi neka misljenja na strani sa specifikacijom tog telefona.
Iz tih komentara mogu da se vide mane i prednosti telefona, ne mora da budu sve tacne ipak koriste (npr. cesto blokira, displej zeza, slike su mutne, zvuk se lose cuje itd... to je korisno), a i ne postoje teme na forumu za svaki telefon posebno.
Onaj ko hoce dublji razgovor nek poseti forum, ali i ovo je korisno, ko nece ne mora da cita, ali dosta citaju to... Razmislite...
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

kalinicm
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pon, 01. Sep 2003. 23:35

Post od kalinicm »

Koliko vidim, potkrala se jedna greška u skripti za ažuriranje komentara koja se odnosi na brisanje pitanja i nebitnih komentara iz arhive. Sve ovo je i posledica te greške, a vidim da i dalje moji posetioci imaju oštar kritički stav koji slučajno ili namerno otkriva nelogičnosti. Skriptu ću da prepravim danas i da pobrišem sva ta pitanja i nebitne komentare iz arhive, sve je već napravljeno ali je izostao deo koda koji treba da pobriše automatski pitanja i nebitne komentare posle 2 nedelje na sajtu.

Komentari su vrlo dobar način da se vide mane telefona, ja ih za to koristim. Uvek kad uzimam telefon obavezno pročitam sve komentare i tu se pojave maltene svi problemi koje jedan telefon može da ima. Inače, oko 50% svih datih kometara se briše, a u gomili svakodnevnih poslatih komentara admin ne skapira nelogičnost u nekim postovima jer se nema vremena da se svaki post analizira detaljno. Da ne pričam da je 90% svih negodovanja prouzrokovano brisanjem komentara, zaista obrisali smo sigurno više nego što ih ima na sajtu.

Ako uzmemo u obzir da neki telefoni imaju preko 1000 komentara, onda je to vrlo ozbiljan deo sajta. Forum je odvojio sa komentara sve razgovore koji bi tamo bili brisani, a na forumu su više nego dobrodošli.

Komentari i forum su totalno suprotno koncipirani, svako koristi ono što mu je praktičnije.
Milan Kalinic
admin - mobilnisvet.com

kalinicm
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pon, 01. Sep 2003. 23:35

Post od kalinicm »

Završio sam "poslove" vezano za komentare, evo i update-a vezano za ovu temu. Mojom greškom je preko 5000 komentara, koji su bili za brisanje, ostalo na sajtu da zagađuje sadržaj. To je sada sve sređeno i podešeno, i sada je u standardnoj proceduri tako da se ovo neće više ponavljati. Izvinjavam se na propustu, hvala na pokrenutoj temi koja je na istu ukazala.

Ukupno je dato do sada 68727 komentara, od toga na sajtu je ostalo 18983 a obrisano 49744. Tj. samo 27.62% svih komentara je uspelo da se nađe na sajtu. Moja pretpostavka o 50% je bila nerealna.

Javite da li ste primetili poboljšanje u kvalitetu. P.S. Nemojte gledati u postove koji su dati u poslednjih 2 nedelje, već starije.
Milan Kalinic
admin - mobilnisvet.com

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

Poboljsao se kvalitet komentara... ok je to sa komentarima ispod svakog telefona, tu se pisu mane telefona ali i toliko gluposti da je to neverovatno i sad neko ko ne zna kad procita to... strasno sta sve moze da pomisli... ja sam jedno vreme odgovarao na komentare i pitanja ali je to Sizifov posao... :roll:
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

Odgovori