Da li se sajt toliko iskvario ili je samo obicna greska?

šta Vam se sviđa a šta ne, šta biste promenili da ste admin sajta?
6630 app
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 28. Mar 2006. 15:15

Da li se sajt toliko iskvario ili je samo obicna greska?

Post od 6630 app »

Greska koja sa na dosta mesta desava i sve cesce ponavlja?

Ovo su oglasi - gde je cena novog 339e
Slika

Proizvodjaci->Nokia - gde je cena novog 339e
Slika

Cenovnik -> gde je cena 345e a telefon sto dobijaju za dan dva kao da peske putuje zaobilazeci Skandinavske zemlje
Slika

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

6630 app, ovakav bug sam i ja primetio neki dan,gde su svi sony ericsson modeli pisalo je da je w800i 259e,a kad sam kliknuo da vidim u kojim prodavnicama stoji samo jedna i pise da je 321e. :?
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

ma ili je bug na sajtu ili prodavnice daju lazne podatke time skrecuci paznju na sebe....na drugom sajtu IT svet ovakve greske su jos katastrofalnije tako da sam i prestao da se oslanjam na njihove cene. 8)
5130+Koss the plug....

6630 app
Mobil fan
Mobil fan

Post od 6630 app »

Mozete ga vi zvati BUG ali sve ide u korist onih koji placaju reklamu na sajtu koji prodaju telefone i zato je to uradjeno po mom misljenju,danima stoji ovako a radnje ne dobijaju telefone,nikakva kontrola tacnosti cena,kaubojski totalno.
Ako ne mogu vec da se puzdam u to zbog cega posecujem sajt cemu onda dalje posecivanje i gubljenje vremena kad moram svaku radnju da zovem telefonom kao sto je slucaj sa halooglasima :x

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Ja sam pre par meseci kad sam zvao redom sve prodavnice za E61 klikao na komentare tipa netacna cena, ili nema na lageru. To tamo ocito ne sluzi nicemu.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

6630 app
Mobil fan
Mobil fan

Post od 6630 app »

miodrage, ja isto,zato sam stavio na forum kao upozorenje drugima da se ne pouzdaju u tacnost sajta i da ukazem na dosta BAGova istog :lol:

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

6630 app, miodrage, pa sta sad treba moderatori sajta da se rastrce po svim tim radnjama i da popisu koje telefone imaju a koje ne i tacne cene? Jbg ne ide to tako...firma sama treba da dostavi onome ko je reklamira i tacne cene i tacno stanje na lageru. Samo mi nije jasno sta dobiju time sto daju lazne cene, kad ionako prvo nazovemo...tako im samo dosadjujemo pozivima :unsure:
5130+Koss the plug....

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Masterokrata, pa evo jedan biser kad sam uzimao k750i isao sam u SMS mobil shop radnju,i kad sam pitao koliko je telefon,prodavacica sva zbunjena me pogledala i rekla pa da li ja znam koliko pise na internetu,ja kazem pise 230e ona kao pa onda toliko je.Ja sam je za svaki slucaj zamolio da zovne sefa i da pita koliko je,ali ja sam mogao da kazem i da kosta 210e,ali jbg bio je fon sa vodafone mreze :D
Tacno je to da ne mogu sad moderatori i admini da idu da proveravaju,cene se proveravaju na svakih ja mislim 3-5 dana,nekad se mozda dogodi da ste vi videli tu cenu pa tek posle sat vremena je promenjena na novu jer je tad firma dostavila izvestaj koliko imaju na lageru i kolika je cena,mislim da mogu da se dopuste ovakvi propusti jer ima stvarno brdo telefona i treba to sve stici izmeniti i dopunjavati cene.

6630 app
Mobil fan
Mobil fan

Post od 6630 app »

Masterokrata, mislis da treba da se rastrce pored onih prijava ispod cenovnika na koje niko ne reaguje,sto li su postavljeni ? Vidim ti znas kako to ide,samo kad ta firma dostavi cenovnik nisi predvideo da to treba proveriti sta je ta firma dostavila? Moze i K750 po 100e nema veze a,zvace oni iza monitora da provere ko njih ...? za medalju si.
Masterokrata, milan91, vi bi kupili Nike broj 38,kad dodjete kuci vidite da ste dobili jednu 36 a drugu 37,jbg ko ce sve to da stigne da slozi pored toliko modela patika a?
Vi bas ne znate sta je gubljenje vremena,ocito ga imate na pretek.

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

6630 app, ja sam samo rekao da administratori imaju puno posla jer ima puno modela,i treba sve to promeniti i ne moze se to uraditi za 5s.Pa ja mislim da su ove cene stavljene kao pomoc korisnicima oko otprilike cena.Razumem ja sta ti hoces da kazes zelis da ima tacna cena u tom datom trenutku i da je 100%,pa neki servis promeni cenu dok kazes keks promeni je posle 6h,ne moze administrator svakih 5h da zove svaku radnju i da dopisuje cene svakih 5h.Pricao sam na drugom forumu nesto u vezi tih cena,samo cu ovde napomenuti ima mnogo ljudi koji vide te cene i kaze 6630 polovan kosta 150e a ti prodajes za 170e,a na osnovu cega je to neko zakljucio na osnovu cene 180e koji "kao" kosta novi,a ustvari u svim radnjama tim je 200e.Ali 200% ljudi UOPSTE ne zove radnje da pita kolika je cena,jer sam primetio da je sve sramota da zovnu,svi bi nesto da imaju na internetu i da ih niko ne cuje i ne vidi :uhuh: Kako neko kupuje ili prodaje telefon kad nema internet,mora da uzme halooglase i da pozove SVE radnje i da vidi kolika je cena,i na osnovu toga zna koliko mu treba ili koliko moze da ceni svoj polovan telefon.Ovo jeste gubljenje vremena ali barem znate cene u odredjenom trenutku,i sad bi ti 6630 app, da ispravis to da admin svaki dan zove radnje i da pise cene,verujem da i on ima posla i da nema vremena toliko za cene.Ovo bi trebalo samo da bude neka orijentacija cena,ali ne i tacna informacija

edit:

ja nemam vremena za zvanje svih prodavnica iz halooglasa i sa sajta,ali niko to ne radi svakih 10 dana,jel neko kupuje telefon svaki dan ili svakih 10 dana NE,pa jednostavno to se radi na 6 meseci,godinu dana.Ako hoces da kupis telefon po najjeftinijoj ceni i koji je "origina" moras pozvati sve radnje i videti.Kad sam uzimao i k750i i 6630 ovo sam radio,nadam se da cu ovo uraditi i kad budem kupovao i sledeci telefon,lepo sam uzeo papir ispisao nazive svih radnja,napravio tabelu,stavio ko ima original telefon,da li je full oprema, i cena,pozvao svaku radnju i zapisao i vidim koje mi odgovaraju radnje izvucem 5 radnji,uzmem pare,sednem na autobus i pravac grad obidjem sve radnje i onda tek odlucim u kojoj cu da kupim.A ne odmah trcim u prvu radnju koja je na sajtu,u kojoj je najjeftinij telefon.I kad mi neko kaze kako ova radnja prodaje za 190e,a ova prva ima za 175e kaze ta je bolja,ili kaze ti prodajes telefon za 160e,a ima nov za 170e.A niko nije zvao da pita sta ta radnja nudi,ustvari te prodavnice nemaju full opremu,telefon je dekodiran i skinut sa mreze,i prodaju u nekoj sklepanoj kutiji,a oni misle da je to original kutija u celofanu upravo izasla iz fabrike,gloooposti zato ja sam ipak za uzivo razgovor i uzivo pogledati ono sto kupujete.Jel vi kupujete nike patike preko interneta,a ? Oni mogu tamo da napisu original nike,kozne,i vi narucite i kad dodje ono uzas neke pijacarke,sklepane viri lepak,kutija sklepana,a K od koze nema.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Ljudi, ne se svadjate. Elem nije posao admina sajta da se rastrci po prodavnicama, ali ako sam ja na primer zvao radnje jer me interesuje doticni model telefona, i ako vec ima prijava za netacnu cenu ili da nema na lageru, onda neka to odmah bude upozorenje nekome da to pod hitno proveri i sredi stanje, a ne da jos danima stoji sve isto na sajtu. U suprotnom uopste ne vidim smisao te prijave.
milan91 je u pravu kad kaze da se svaki telefon kupuje uzivo. Ipak budimo svesni da ne zivimo na zapadu i da ce svako pokusati da nas zavrsne, da necemo dobiti ono sto smo platili. takva smo kaubojska zemlja i tu mnogo pomoci nema. U svetu niko ne sme ni da pokusa da zavrsne kupca jer ce ovaj da ga mrtav 'ladan prijavi i odere mu kozu s ledja na sudu.
Bilo bi dobro da sve firme zainteresovane za reklamiranje svojih modela dostave cenovnik u elektronskom obliku adminu sajta koji bi to mogao da prebaci u ono sta njemu odgovara za 10-ak sekundi. To moze da se sredi preko odredjenih skripti.
Naravno, igleda da niko od vas nije citao ni sta pishe gore, Sve cene su samo orijentacione i treba zvati firmu ili proveriti na licu mesta. E tu bih da dodam i jedno moje dosta neprijatno iskustvo, koje se posle pretvorilo u jos neprijatnije za N.N. firmu koju sam zvao telefonom, dobio obavestenje o trazenom modelu (3300). Stize u full pakovanju? - u full pakovanju. Odem na lice mesta nakon 30 minuta, i gledaju me belo, kao da trazim ne znam sta. Jos sam i glas prodavacice prepoznao, i kazem pa pricali smo pre pola sata, ona kaze ne ne... sigurno niste. E onda mi je puk'o film pa sam im napravio scenu, a imali su jos jedno 7-8 potencijalnih kupaca unutra koji su se svi razbezali nakon moje galame. I firme su izuzetno nekorektne, tako da ne mozemo da krivimo samo ljude koji uredjuju sajt, a mislim da rade odlican posao.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Pre kupovine obavezno treba nazvati dotičnu radnju i proveriti da li imaju određeni model i koja je cena. Ako se desi (kao što se dešava) da ga nemaju ili cena nije ista, treba im skrenuti pažnju da na sajtu stoji pogrešna informacija i da će potencijalno biti sankcionisani jer su oni ti koji daju podatke, MS ih samo prenosi.

Ova tema ide pod ključ jer se pretvorila u "Nepreciznost cenovnika?" a Milan će odgovoriti u vezi grešaka u prikazivanju cena.

kalinicm
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pon, 01. Sep 2003. 23:35

Post od kalinicm »

U pitanju je greška, biće ispravljeno u narednih 24h. Dobro je da je to neko primetio i istakao, inače se ne bi rešio problem. Prijaviću ovde kada bude odrađeno i odgovoriti svima posebno.
Milan Kalinic
admin - mobilnisvet.com

kalinicm
Administrator
Administrator

Post od kalinicm »

Cena koja piše pored telefona je cena koja je bila u trenutku predaje oglasa, tako da ćete do daljnjeg morati da obrišete postojeći i dodate novi oglas ukoliko Vam smeta ta informacija. Biće ispravljeno ali zahteva nešto više vremena, pa to neće biti rađeno sada.
Milan Kalinic
admin - mobilnisvet.com

kalinicm
Administrator
Administrator

Post od kalinicm »

Rešen je problem, sada bi trebalo da sve funkcioniše valjano. Cena bi trebalo da bude ažurna a ne da prati datum dodavanja oglasa.
Milan Kalinic
admin - mobilnisvet.com

Zaključana tema