6290 ili 6120 Hitno

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
And1
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 16. Jul 2006. 00:05

6290 ili 6120 Hitno

Post od And1 »

Sad imam nokiu 6630 i razmisljam se izmedju ova dva modela. Sta mislite koji je bolje da uzmem i zasto?

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 04. Jun 2007. 19:46

Post od kefalo »

Pa skoro pa identicni modeli, narovno mislim na specifikaciju. E sad, postoji razlika u velicini dispjeja, 2,2 inca kod 6290, naspram 2 inca kod 6120. u milimetrima 45X33 odnosno 40x30. Sve im je bukvalno identicno, ista verzija simbijana, identicna baterija, 2mpx kamera,identicna brzina procesora, identican kvalitet izrade, jer su oba pozicionirani u srednju klasu, nokije za ovu godinu. Najbolje ti je da odes u u neku bolju radnju i da poredis direktno oba modela, gdje ce cinjenica da li ti na ruku vise lezi mono blok ili preklopni model, biti presudna za odluku. Moja preporuka je 6120. Mono blok je ipak po meni sigurniji izbor.
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2006. 18:06

Post od Vincent »

Meni se baš sviđa kako izgleda 6290, interfejs joj je odličan, mada je i 6120 odličan telefon.

Ipak preporučujem 6290, mislim da je bolji, ja bih definitivno njega uzeo između ova dva!

Pozdrav! :wink:
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!

ralf
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 30. Jul 2007. 11:11

Post od ralf »

Obavezno pogledaj telefone uzivo. Ja licno vise volim telefone na preklop, ali kada sam video 6290 uzivo, razocarao sam se:( Prevelik je, ne moze se otvoriti jednom rukom, pa je izbor pao na manji i elegantniji 6120.

Spartacus
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 23. Jul 2007. 14:15

Post od Spartacus »

Ufff :| :| :|
Vec cetiri meseca imam 6290 i extra sam zadovoljan softverom, brzinom ali je maska katastrofa. Inace, vizuelno se toliko razlikuju crni i plavi 6290 kao da su dva razlicita telefona. Crni je extra(ja imam plavi :smutny: ) Tlefon moze da se otvori jednom rukom...
6290

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od kefalo »

Evo sam bas nesto htjeo da provrjerim sebe radi, jer sam i ja planirao da uzmem 6120, ali sam se razocarao, prvo i jedan i drugi su plastikaneri, daleko losija izrada od predhodnika koji je u ponudi nokije bio slicno pozicioniran, mislim na E50. Ovu konstataciju sam potkrijepio i misljenjima korisnika na drugim sajtovima.(sliku imas na na linku koji je postavljen u dnu stranice sa specifikacijama 6120). Drugo razocarenje, se tica RAM memorije, znaci nikakvo unapredjenje u odnosu na seriju E a u odnosu na N70 jos su ga i spustili ljestvicu nize. Znaci jeste procesor pojacan, i to za 70% sto nije malo, ali samo 20MB slobodne ram memorije (identicno i kod 6290). Znaci mizerno, multi tasking je skroz doveden u pitanje, cemu brzina, kad je ram osakacen. Pokretanje jacih aplikacija, skroz pod upitnikom. Identican ram ima i E50 za kojeg sam nasao, da neke programe vezane za word i eksel nemoze da pokrene. Sad samo je pitanje koliko to tebi treba. Za ostale aplikacije mislim da nema frke, jer stariji modeli sa identicnim ramom nisu imali problema.
Medjutim ako mu uskoro sa jacanjem ponude ovog modela cijena padne tu oko 200, zazmiricu na ovu "sitnicu".
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....

Spartacus
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 23. Jul 2007. 14:15

Post od Spartacus »

Ovo "smanjenje" RAM memorije se ne oseca. Ukoliko se direktno uporede N70 i 6290 isto je kao da se porede golf II i golf V. Sto se tice maske, jeste losa, plasticna ali kada je 6290 u pitanju samo plava maska je losa dok je crna fenomenalna. Exel i pdf fajlove opusteno otvara... :unsure: Nije mi najjasnije kakvi problemi se javljaju sa wordom i exelom?!
6290

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od kefalo »

Pa pretpostavljam da se ne osjeca, taj nedostatak, sa ramom, do momenta kad se zaboravis i otvoris vise aplikacija, ili zaboravis da iskljucis pokrenute, e tad on povuce vise nego sto je slobodnih rama, i sta, vadis bateriju. Ovo za word i eksel a bogami i power point, se odnosi na vece dokumente, znam da je poslovna nokija 9300 koja ima vise rama, imala problema sa dokumentima vecima od 10Mb,,a koliko je to stranica, sad sam nesto gledao neke akte kod sebe i ispade to je nekih 200 stanica golog teksta, znaci bez slika, tabela ili slicnog. Tako da ako to i prepolovim, na 100 stranica, to mi se sad cini i nije problem, jer ni na lapu neradim sa toliko obimnim dokumentima. Ali se problem javlja sa novim programima, koji su sve zahtjevniji i zahtjevniji, jer porgrameri, iskoristavaju poboljsanje hardvera tvog telefona, tj procesora, i daju sve bolje aplikacije, koje ram bar u multi taskingu, nece moci da isprati.
Ali mozda i grijesim, valjda nokija zna sta radi, a u ostalom, od ovih modela netreba ni ocekivati cudo, jer nisu pozicionirani ni kao strogo poslovni, niti su vrh ponude nokije za ovu godinu.
Eto toliko.

And1
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 16. Jul 2006. 00:05

Post od And1 »

Hehe odem ja juce do nekih prodavnica(zivim u jednom manjem gradu) kad oni nemaju ni jedan ni drugi model, a mislim da i nisu nesto culi za ova dva modela :smutny: Sad se razmisljam da li da cekam dok stignu ili da uzmem 6300, dok ovi ne dodju :?
Hvala svima na odgovorima

Pozz

gajic_ivan
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 04. Avg 2004. 01:22
:: iPhone 7 Plus
Kontakt:

Post od gajic_ivan »

And1 napisao:zivim u jednom manjem gradu
Zar ti nije bilo lakše da napišeš ime grada nego prostu proširenu rečenicu? :)
Ja bih sačekao 6120, a ti kako 'oćeš ;)

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

imas u bgdu za vec 235evra 6120 dok ti je 6121 isti kao 6120... pozz 8)

llulle
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 01. Sep 2006. 19:32

Post od llulle »

6120 je ok ali ne po ovoj ceni,pa ljudi n73 je skuplja 15e,a mama je za 6120(bolji display-veci,bolja kamera,bolja oprema,stereo,kvalietet zvuka+n73 je nserija,znaci vrh nokije,ovo je jeftin symbian fon koji ce za 2 nedelje kostati 180e
nokia c7

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od kefalo »

mmmm....
imas neke informacije, o toj cijeni, ili ides logikom stvari, u fazonu tek je izasao.
Mene ta situacija podsjeca na E50 prosle godine, u startu iako sa losijom specifikacjom, bio skuplji od ostatka E serije, a onda se naglo survao na nekih 220 :D . Sto znaci ako je ovom startna bila 245 sad je 235 kroz kratko vrijeme, trebala bi biti ta ili priblizno ta cijena, ja bih ga odmah uzeo za 200. Ali nisam trenutno u Bgd pa i da hocu nemze :smutny:

Super Sayian
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 22. Maj 2007. 08:40

Post od Super Sayian »

Ok,i ja se isto dvoumim izmedju nokie 6120 i 6290,ali mislim da je bolji 6290 lepsi mi je,6120 izgleda ko bebica u odnosu na ovu grdosiju...e sad ima'l neke razlike u kameri?
---
Opet mi zapao za oko E65,-.- bas sam neodlucan znaci 6120,6290 E65??Ili neki SE (cisto da probam ^^)
Nokia 6220+1G MircoSD Symbian ruleeezzz!Ali se plasi da hakuje svoj mob

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

Super Sayian, po meni ako ti nije problem kinta,pun pogodak bi bio e65 (ipak sva tri s60 telefona su manje vise isti,osim sto je jedan jeftiniji monoblok s60,a druga dvojica slajder ili preklop) jer on jedini od ove trojice ima wi-fi (a i ako ti nije potreban sigurno ti nece smetati)...
Od SE jedino preostaje p990 kao pametan telefon(ako raspolazes tolikom kintom) ili neki iz k-serije (pre svega k810)....
D500&E71

Super Sayian
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 22. Maj 2007. 08:40

Post od Super Sayian »

Da ali 6290 jedini ima stereo zvucnike od ova 3 a wi-fi ne znam ni da'l cu koristi posto imam net kuci i odatle mogu da surfujem na netu i skidam svasta... ...al ono E65 je najlepsi ali mi nekako 6290 bas cool zato sto je cigla fon... ...
Nokia 6220+1G MircoSD Symbian ruleeezzz!Ali se plasi da hakuje svoj mob

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

Super Sayian, i meni je 6290 jeko lep telefon (volim velike telefona,pa jos na preklop,davna zelja mi je bila 6260)....ali mislim da je trenutno precenjen,ipak se za 220-230e uzima n73me ili npr 6120 sa velikom memorijskom i dodtanim sluskama.....
Ako ti je najbitniji sam OS,onda bi ti najbolje legao 6120c (extra cena za extra telefon...)
D500&E71

Odgovori