nokia 73 me ili 6500 slide

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
iusticia
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 01. Feb 2008. 19:11

nokia 73 me ili 6500 slide

Post od iusticia »

Problem pri odluci o kupovini telefona je vrlo prisutan pa i meni .
Nakon 6270 i 6300, koje sam u medjuvremenu prodao, suzio sam izbor na n73 me ili 6500 slide.
Pregledao sam teme, utiske o oba fona ali i dalje ostajem u velikoj dilemi.
Znam da imaju i prednosti i mane oba modela.
Symbian koji ima 73me ne moze da se poredi sa softverom 6500 ali imajuci u vidu da meni treba pouzdan poslovni telefon sa dobrim zvukom, lepog iygleda, solidnom kamerom i da nemam puno vremena za instaliranje raznih programa itd, molim da neko ko ima vremena napise prednosti symbian telefona i mozda predlozi jos neki telefon koji zadovoljava moje potrebe slicne cene.

Gallee..
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Apr 2006. 09:37

Post od Gallee.. »

a mozda da prelistas par tema i nadjes SVE sto ti treba?..
N-Naravno..!
ZIVIM ZA LETNJI RASPUST..!

Pinocio
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 12. Feb 2005. 23:27

Post od Pinocio »

Ja sam imao i jos uvek imam Nokiu 6600 za koju ubedljivo najvise postoji softvera kad je symbian u pitanju.... veruj mi,sve je to lepo,non stop samo cackas nesto,ali... nema vajde od toga... nista korisno.Od skora sam vlasnik i 6500 slide,i veruj mi da je fonic pin pogodak,znaci,ni jedan symbian mu ne moze prici... lep izgled,lep osecaj kad ga koristis,ma.... u svakom slucaju moja topla preporuka.A inace,drugar mi ima N73ME,he,he,kad se samo setim kako je balavio kad je ugledao 6500.... a u stvari,po tvom postu gore,cini mi se da ti bas i nemas veliku dilemu... 8) :wink:

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

iusticia, kao prvo misklim da je primerniji podforum za ovu temu :Poredjenje modela
Kao drugo,resenje tvoje dileme je krajnje lako,ako ti treba telefona za posao ,sa dobrom kamerom i odlicnim izgledom,a pritom nemas vreman za cackanje symbiana,to moze biti samo 6500s
N73(me) ne bi trebao da uzimas u obzir,ipak je to model koji je na zalasku karijere (a nije n i upola brz kao noviji symbiani...),mozda da pogledas npr n81 - jest da je kamera 2mpx,ali je dizajn boli glava...
D500&E71

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 04. Jun 2007. 19:46

Post od kefalo »

Mislim da bi trebao uzeti 6500s, jer i sam kazes da nemas vremena za instalaciju novih programa, a sto se tice samog telefona mislim da je solidan, nasljednik 6300, ali je jos uvjek precjenjen, jer je razlika u cijeni ne opravdano velika, tj. napredak nije toliki da bi opravdao takvu cijenu.
Da je u rangu nekih 200 evra pa hajde, ali ovako, :uhuh: , jer cini mi se ni 6300 kao vrlo fensi rjesenje fona nije startao sa takvom cijenom.
Inace kao i svaki s40 telefon, rad sa njim bi trebao biti stabilan, a sto se tice uopste koncepta smartphona, i korisnosti programa, slazem se da nije to nesto sto je nuzno, ali moze biti bas korisno.
Eto, meni je bas prije neki dan zafalila karta grada, jer sam trazio jednu ulicu, i naravno to nisam imao instalirano, a da jesam bio bi pun pogodak, ustedio bih nekih pola sata lutanja.
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

...karta grada (kog?) "for free" se može videti i na n73me i na 6500s :wink: Instalacija i nalaženje programa na Symb je manji problem od onog da li ti je to i potrebno, ako jeste (uz naravno usporenje fona), kupiš n73me, ako ne, n6500s a sve reference već imaš na MS-u (i Teme, pa pitaj) :wink:
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 04. Jun 2007. 19:46

Post od kefalo »

Ma na NBGD, oko arene sam trazio jednu ulicu, to su neke nove zgrade.
Inace slab sam ti sa softverom, narocito za uiq, a sad zbog vjerovatno toga sto sam svasta instalirao imam problema sa W950.
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Kefalo,al 6300 je bio vise za sire narodne mase... a ovo je ipak neki fenseraj... i pre bih uzeo 6500 cl ili slide,nego 6300(odvratan mi je)
Nokia E71... Elegant, but deadly

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

iusticia kolko ja vidim za tebe bi bio 6500 slide, ima funkcije koje bi verujem tebe zadovoljile, ok je izgleda, i ima taj "poslovni smek".
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

6500, imao sam kontakta sa njim... odlican video, odlican zvuk, kamera 3.2MPx... odlican slajd za razliku od nekih drugih nokia telefona... :wink:

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Vlada Zem, kefalo, Mozete imati karte dosta gradova "for free" ako instalirate trekbuddy java aplikaciju (daklem ne zahteva simbian platformu). Ova aplikacija je namenjena radu sa BT i integrisanim GPS uredjajima ali se mape mogu pregledati i "offline".
viewtopic.php?t=10916
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Jovko
Banned
Pridružio se: Sub, 18. Nov 2006. 03:27

Post od Jovko »

moje misljenje je da je n73me previse dobar ali ne toliko lep fon za razliku od 6500 sl koja mnogo perverzno uradjena, mada je nisam koristio, ipak bih ti njega preporucio (ili mozda navigator nokia, malo je veca ali je isto jako dobra) !

Odgovori