6220cn vs E66 vs U900 vs KF750 vs c902

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Ivsa
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 20. Sep 2007. 20:22

6220cn vs E66 vs U900 vs KF750 vs c902

Post od Ivsa »

Pošto se još uvijek nisam odlučio koji mobitel da kupim, za ovo Božićno odlučio sam da kupim mobitel u t- mobile-u na pretplatu, gore navedeni modeli su u ponudi, pa neke sam već pomalo otpiso a o nekima ne znam ništa. Tražim multimedijalan fon, kao prvo za muziku, drugo za igrice i razne programe, što bolju kameru (nije presudno), da fon jednostavan i lagan za koristit, pa ovako!?

Nokia 6220 classic navi - Odličan model, kamera 5 mpx sa ksenon bljeskalicom, pravi lošije slike od N82 ali ipak dovoljno dobre da se ne razočaram. Symbian mislim da je još jedan plus, pošto sam na Winmobile dosta programa koristio, sve u svemu vrlo dobar mobite, minuse za sada nema, jer nisam dovoljno upoznat sa mobiteloml!?

Nokia E66 - Spada u biznis klasu, kojoj multimedilja nije jača strana, al odlične izrade, sjajnih funkcija, odlika mu je brzina i jednostavnost. Minus je kamera od 3,2 mpx, i to što nije multimedijalan fon, pa ne znam kako se snalazi na polju galzbe i sličnog!?

Samsung U900(Pomalo otpisan) - Još jedan od Samsungovih modela, držao ga u ruci i čačkao (prijateljev), dosta dobre izrade, ne znam dali se kasnije skida boja ili ne, kamera 5 mpx, solidna, nez ksenona, slike koje sam uslikao nisu se činile loše ali kod nekih modela sam vidio i bolje, još jedna prednost je muzika, dobar plejer, jednostavan mobitel za korištenje. Minusi su ograničenost Samsunga (znam jer sam imao D900), razni problemi sa igrama i softverom, i ja smatram da nije baš pretjerano brz, i ne znam za touchpad, dali je plus ili minus!?

LG KF750 (Pomalo otpisan) - Ovaj mobitel je kupila jedna frendica prije par dana, u istoj ponudi, pregledao sam većinu funkcija i uslikao par fotki. Mobitel je dosta jednostavan, brz i lagan za korištenje, dosta dobar muzički plejer, ima touch pad kojim me baš i nije oduševio al čini mi se da se samo treba naviknut, ima funkciju multimedia touch, koja pretvara cjeli ekran u touchscreenm u kojem možete pregledavat slike, videe i razne dokumente, koristiti muzički plejer i još neke stvari, simpatična funkcija. Minus i to veliki je kamera koja me skroz razočarala, slike ispadaju dosta zrnasto i nedovoljno oštre, uspoređivo sam ih sa frendovim K800 i nije bilo puno razlike, još jedan minus je i to što ne znam ništa o LG-evom softveru, dali koči i zapada i slično!?

Sony Ericcson C902 - Mobitel o kojem znam najmanje, predpostavljam da će neće bit puno problema sa softverom, čini mi se da je dosta dobre izrade, muzika je najbitnija i tu mislim da je dosta dobar, osobito ako se može fleshovat u "W" i pun pogodak, za minuse nisam siguran, ne znam kakve slike pravi, ne znam ništa o slide kameri i takvim sitnicama!?

Eto, to je sve od mene, sada očekivam vaše kometare i informacije, da mi pomognete za koji model da se odlučim, napominjem da ne predlažete druge modele jer su samo ovi u ponudi, eto hvala i raspišite se!?

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

nokia 6220-sve stoji sto si naveo, minus je samo losija izrada od na primer N82, i slicnih (mada se i oni nisu proslavili)
Nokia E66 - odlican, al stvarno, telefon... Odlicna izrada, vrh funkcije.. Samo je kamera malo losija... Drugo, symbian je sybian, samo mozda nema neke programe koji kod N serije dolaze fabricki.

U900 je smeksi telefon, sa solidnom kamerom i mogucnostima, al u poredjenju sa npr 6220, gubis dosta.... SE je izuzetan tel, i lep i bas dobro odradjen. Flesh na W seriju mislim da jos nije moguc, al je zvuk sasvim dobar... LG... NE volim ga, te necu nista reci :)
Nokia E71... Elegant, but deadly

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 04. Jun 2007. 19:46

Post od kefalo »

Ja sam gledao rasklapanje ovog C902, i mnogo dobro je sklopljen, tako da njega preporucujem, a u igri sa njim mi se svidjelo sto je fon solidno tezak...sto mora da je dobro...
Za pretpostaviti je da mu je kamera odlicna, jer nosi ga i J. Bond :)
Znam da nije symbian, ali ovo sve pisem, dok cackam sestrin k770 i shvatam da bez tih dzidza midza mozde da se zivi...jer tesko da ti nesto od symba mozes adekvatno iskoristiti bez qwertz tastature i solidno velikog ekrana...
Muzicki mislim da je solidno potkovan,,,, bar za sada nisu u toj klasi kiksali...
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3

Ivsa
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Ivsa »

Hvala za dosadašnjim kometarima, odlučio sam da otpadaju LG KF750 i Samsung U900, tako sam i upočetku mislio, pa molim da dalje ne komentirate dotične modele!? Evo sada sam vidio da SE C902 ima 2 inča ekran, to bi mogao bit problem, pošto mi je HTC Touch imao 2.8 i čini mi se da će mi ova 2 inča biti premalo, pošto dosta igram igrice na mobu!? Izgleda da će rasprava ostati između Nokia E66 i 6220c, čini mi se da je 6220 u malom plusu, iako bi mogo zaostat zbog kvalitete izrade, što bi moglo doneti prednost E66, ali me malo brine kamera, pošto sam sa D900 dosta često slika i razočarao me dosta puta!? E da je bar E66 sa 5 mpx, eh da :roll: !?

kostadin
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 11. Sep 2008. 03:40

Post od kostadin »

moj predlog je svakako Nokia symbian telefon, sad ako ti je bitna kamera onda 6220, tu je bez konkurencije po mom misljenju od trenutno aktuelnih nokia telefona na trzistu ! ali i e66 ne ostavlja nikog ravnodusnog, mnogo je lepo i kvalitetno telefonce, i naravno uzmi njega ako ti je potreban wifi !
Dobar je i SE, ali je ovo sto sam napisao moj savet....

Ivsa
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Ivsa »

Pa ovako, pošto sam i zemlja Hrvatska, a još imam godinu srednje a ovaj fon neće toliko idržat, WIFI nije uopće na listi potrebnih funkcija, tako da se znate dalje ravnat!? E sada, čini mi se da je stanje:
1. 6220c
2. E66
3. C902
E povlači se pitanje i koji ću lakše utopit, čini mi se da C902 dosta brzo gubi cijenu, tako da će mo još vidit, slobodno još komentara!?

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26

Post od tehno maniac »

Ivsa, ako igraš igrice, N82 + ngage :)
Nokia C6

Ivsa
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Ivsa »

Ajde ljudi, još malo pomoći, u Ponedjeljak idem uzet novi fon, a još se dvoumim, dali, 6220 ili E66, mislim da je C902 otpo al još se može vratit!? Molio bih da ako neko ima E66, da malo napiše svoja iskustva, kakav je kao fon za multimediu, najviše me zanima muzika u usporedbi sa 6220, pa ako neko ima nekih iskustva nek napiše!?

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Gledaj, razlika ne moze biti prevelika. Bilo je clanova koji su rekli da je muzika na E71 sasvim zadovoljavajuca, pa ne vidim razlog sto i na E66 ne bi bila?
Nokia E71... Elegant, but deadly

kostadin
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 11. Sep 2008. 03:40

Post od kostadin »

oba trelefona su jako dobra, jednina drasticna razlika je u kameri na strani 6220, e66 ti je telefon za ozbiljnije ljude, dok 6220 ima vise izgled koji prilici mladjoj populaciji...6220 ima exstra kameru i navigacija mu strasno dobro radi, baterija mu je odlicna oko 3 dana uz normalno koriscenje...e66 sam malo cackao, ali ga nisam koristio na duze, izgleda stvarno kvalitetno,brz mu je softver, jedino mu ta kamera nije neka...moze da zavrsi poso, ali se ne moze porediti sa 6220...

zllaja
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 09. Dec 2007. 01:09

Post od zllaja »

Ivsa, i ja mislim da ti je 6220 najbolji izbor,sam si naveo da ti wifi ne znaci mnogo,tako da ta prednost e66 u odnosu na 6220,u osvom slucaju otpada,a uz to vidim da ti kamera mnogo znaci a 6220 mislim da bi trebao da ispuni sve tvoje zahtjeve...e sad jedino kvalitet izrade ostaje na strani e66,pa sad koliko ti je to bitno,ne znam...
Nokia N95 8GB

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Ivsa, Po tvojim kriterijumima iz prvog posta E66 nema sta da trazi u ovoj "prici",tako da i sa moje strane je preporuka za 6220.Prethodnici su vec naveli prednosti i mane oba modela tako da nema potrebe za ponavljanjem.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

Ivsa
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Ivsa »

Hvala, evo odlučeno, past će novi 6220, mislim da će meni puno više koristit, jer i sami kažete da je E66 ozbiljniji fon, a to i nije baš za mene, hvala puno na pomoći, i pozdrav!?

PS: Može lock!?

Odgovori