6230i ili 7610 ?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

vidi Gorance meni je sve jasno sta si ti napisao ali kao sto kaze administrator sve je to relativno i zavisi od prodavnice do prodavnice kakav ce te telefon ubosti. :shock:
sta mene licno interesuje je to da li se u royaltonu i com trade computersu prodaju original N6630 (za nase trziste pravljeni ili su za neko drugo pa su skidani itd ) jer ja bih hteo da uzmem taj telefon u original izdanju.
sta ti mislis da li se isplati? :| :?

Gorance
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 06. Jun 2005. 21:30

Post od Gorance »

DOBRO razmisli da li ti se takva investicija isplati. Ipak je to 200-300 eura vishe za neshto shto nece postojati najmanje godinu dana kod nas (3G). Za te pare mozesh da sednesh u avion i da odesh u Rim, provedesh se par dana i da u Nokia shopu kupish originalni telefon :lol: :lol: :lol: :lol: (Naravno da preterujem ali maltene se na to svodi).
Chinjenica koja me najvishe nervira je bash to shto je sve lutrija pri kupovini telefona
:x

qwerty
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 11. Jul 2005. 19:52

Post od qwerty »

Ha,a bilo bi najbolje da su u Royaltonu samo digli cenu za 200eura i svi misle "e to je telefon" :D
Mislim sto bi dao 290 eura za 6630 kad ga vec neko prodaje za 500 :lol:
Nego salu na stranu...koliko bi kostao "original" 6630 ili 6230i u Nemackoj ili bilo kojoj razvijenijoj zemlji ? ?
A dekodiranje se svodi na kupovinu telefona koji nudi neka mreza za 1 euro sa karticom pa ga ovde dekodiraju i prodaju.....ili ? ??
:uhuh: :chytry: :chytry:

Gorance
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Gorance »

Prochitaj temu "3G u SCG" i "Kod koga kupujemo mobilne" pa ce ti se "kasti samo" shta je to dekodiranje.

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Covo pa ti si se bas zalepio za taj Rim i tu Italiju :lol: :lol: :lol:
Salu na stranu, sto se tice telefona ovo bi mi bio prvi symbian tel., ali sam sa ovim obicnim telefonima prolazio jako lose :x :x :x , bili mi utrapili svojevremeno N3310 "novu" a imala je slomljenu cip plocu, i kako sam to mogao proveriti?nikako!!!! :x :x i eto prodjoh ko bos po trnju!!!!
zato sam sada hteo kad se vec daju tolike pare za tel. da kupim redovan (original) ali citajuci tvoje komentare na forumu zamislio sam se sta mi je ciniti. :dry: :dry: :dry: :dry: :dry: :dry:
tako da sam i dalje u dilemi sta kupiti!!
u medjuvremenu sam nasao N6630 koju su doneli iz madjarske u full pakovanju i kosta oko 400e a kazu da je original i da je iz nokia shopa pa jel mi se onda isplati da kupim tu nokiu?

Gorance
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Gorance »

Sledece godine putujem za Moskvu pa kako planiram tamo da kupim novi mob. Onda cu o tome stalno da pricam :))) kako ne bi ishli u off u ovoj temi poshalji mi PP pa cu ti objasniti detalje.

qwerty
Novajlija
Novajlija

Post od qwerty »

E pa ja trenutno imam 3330,a na masci je odstampan logo vodafon-a :D i ponekad se resetuje kad saljem poruke :x ,sasvim "dobar" fon :lol:
Nego i meni bi 6630 bio prvi Symbian....ali ko sto sam vec pitao a odgovor nisam dobio :smutny: : Da li se moze skinuti softver za radio za 6630 ? ?
A kad bi kupovao mislim da ipak ne bi davao 400e za fon kad ga vec prodaju za 300,MOZDA radi sve ok :uhuh: :uhuh:

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07

Post od Zoka »

Sto se tice radija nisam naletela na takav softver, ali mozda ovde to neko moze da potvrdi ili porekne. U svakom slucaju ako imas para kupi orginalan 6630, a ako ti je frka onda se igraj malo lutrije 8)

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Hmm,taj radio ide preko GPRS ako mi se chini,i totalna je glupost,neko je od nas probao to na forumu,i nije radi kako valjda,nishta bez fm prijemnika.. :wink:

qwerty
Novajlija
Novajlija

Post od qwerty »

Ma ja sam nesto nachuo da moze i softver da se skine za fm. Mislim,sto nebi moglo,kod 6230i je fm prijemnik u slusalicama,pa sto ne bi i ovde tako ? :roll:
Pa mislim u svakom slucaju fon mozes vratiti ako mu nesto fali,a prodavac ce ga sa zadovoljstvom vratiti na policu :lol: :lol: :lol:

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 16:00

Post od stefank »

NE MOZE! Softver postoji samo za radio preko GPRS-a, i zove se Avec Radio cini mi se, mislim da ima jos par slicnih programa. Program je totalna glupost, probao.
Kod 6230i i ostalih mobova s FM radiom nije prijemnik u slusalicama nego antena. :uhuh:

Gorance
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Gorance »

1. Radio ne postoji za 6630 u formi programskog reshenja. Avec Radio i slichni rade sa GPRS protocima koji su nedovoljni za Stereo reprodukciju. Josh nisam nashao program koji podrzava EDGE protoke mada ako se takav pojavi on bi trebao da da zadovoljavajuce rezultate.
2. Ne postoji poshto je predvidjeno da se audio signal stream-uje preko 3G mreze umesto da se "hvata" FM tunerom. Nazalost time je u velikoj meri ogranichen broj stanica koje se mogu primati kod nas (mislim da samo B92 ima mogucnost stream-a preko net-a). Kako je na zapadu stream signala FM stanice uobichajena stvar tamo se nedostatak FM radia u 3G uredjaju ne smatra za "manu".
3. Da bi ste slushali radio potreban vam je Nokia "FM Radio Headset HS-2R" u kome se nalazi i FM tuner i antena integrisana u obe slushalice.

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Zoka »

Sve je to ok, ali nije resenje. Ne znam zasto ti je toliko bitan fm, a ako uzimas fon iskljucivo zbog toga uzmi onda neki drugi model. Sve u svemu, ja ti i dalje preporucujem 6630 8)

Nakoch
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 27. Jun 2005. 19:02
Kontakt:

Post od Nakoch »

ja samo da se nadovezem za srz teme:Ja imam MSI MEGA 522 BT mp3 plejer sa 512mb i blutetoothom,full pakovanje 200 evr (cena je tolika bila zbog toga sto je bio nov,i nemojte odmah "za te pare si imao 4-5Gb",jer se flash memorija ne poredi sa HDD-om).Znaci,nigde ne idem bez njega jer dnevno min 10 sati slusam muziku.Nisam poklonik slusanja muzike preko fona (volim da mi baterija traje duze,da me ne izneveri bas kad mi treba).Naime,6630 sa standardnim slusalicama ima zvuk za svetlosnu godinu bolji od mog playera i to sa standardnim slusalicama.Toliko o MP3-ju na 6630.Sto se tice kamere,neka mi neko nadje digitalca (bezobzira na cenu i pixelazu)koji ce na sobnoj svetlosti uvece bez blica da snimi bolju fotografiju od 6630.Sto se tice symbiana,po meni mu je najveca prednost sto ne postaje dosadan i sto ce da mi spasi 300 evr koja bi dao za sledeci fon,jer je prethodni vrlo brzo postao dosadan.Symbian je dosadan samo onima koji nemaju veze sa PC racunarima pa nemogu da cene mogucnosti "operativnog sistema" u odnosu na s40.

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Zoka »

Za Nakoch-a:
Koliko 6630 moze da snima ?(mislim vremenski) :|
Da li to zavisi od kolicine memorije ili je mozda fabricki ograniceno?
I sto se tice zvuka, koliko pesama drzis u fonu i da li ga mnogo usporava?
Ako nije problem...kad vec pricamo o tome...HVALA :oops:

Nakoch
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 27. Jun 2005. 19:02
Kontakt:

Post od Nakoch »

neznam,jer imam standardnu karticu od 64 i sa njom snima oko sat vremena videa.U fonu ne drzim nista sem melodija za zvonjavu......ono sam bio cisto ubacio jednu pemsu da isprobam slusalice i odusevio sam se.Zato sam odmah obrisao pesmu jer ce moj mp3 da izgubi smisao.....

nbnebojsa
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 27. Jul 2004. 13:24

Post od nbnebojsa »

pa zoko toliko si na forumu a neznas da je 6630 symbian sto znaci da uz pomoc instaliranog programcica mozes da snimas koliko god imas memorije na kartici :uhuh: a sto se tice zvuka nema razloga da ga usporava :wink:

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

ja imam jedno pitanje a nikako da nadjem odgovor: staje to black lista ili ti crna lista za N6630 :ohmy: :ohmy: :ohmy:

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

Gorance je u pravu, u Rimu mozes da dobijes 100% now telefon sa dve godine internacionalne garancije u full-u za manje pare nego u royaltonu

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Zoka »

nbnebojsa napisao:pa zoko toliko si na forumu a neznas da je 6630 symbian sto znaci da uz pomoc instaliranog programcica mozes da snimas koliko god imas memorije na kartici :uhuh: a sto se tice zvuka nema razloga da ga usporava :wink:
Naravno da znam da je 6630 symbian, ali isto tako znam da pojedini telefoni imaju hardverska ogranicenja pa sam zato pitala :oops:

Odgovori