Telefoni sa blokiranjem poziva i sms-a
Telefoni sa blokiranjem poziva i sms-a
Zanima me da li neko zna, koji tacno modeli telefona podrzavaju tzv blokadu prijema sms poruka i poziva sa odredjenih brojeva, koje naravno vlasnik telefona unese u odredjeni deo.
Hvala
Hvala
U svaki smatphone mozes ubaciti program koji ce blokirati dolazne pozive. Poruke ne mozes stopirati da ti stizu na mob., a program za blokiranje sms-ova funkcionise tako sto, kada ti stigne sms od broja koji je na crnoj listi, automatski ga sklanja sa ekrana i nije tebi vidljiva ta poruka dok ne udjes u taj program, ali onaj koji ti je poslao poruku dobice izvestaj da ti je poruka stigla.
● PRAVILA FORUMA ● СРБИ ЗА СРБЕ ●
U principu treba mi opcija da mogu da stavim brojeve koje zelim na crnu listu i time da mi ne stizu (ili da ih ne vidim) poruke i da odbija telefonske pozive sa brojeva iz iste te liste.
Generalno, telefona je mnogo, pa sam napisao temu da bi neko ko vec ima takav telefon mogao da mi kaze.
Zanimaju me konkretno modeli telefona, da bih mogao da izaberem neki od njih.
Generalno, telefona je mnogo, pa sam napisao temu da bi neko ko vec ima takav telefon mogao da mi kaze.
Zanimaju me konkretno modeli telefona, da bih mogao da izaberem neki od njih.
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
stevang, bilo bi dobro da pored te informacije ipak napises koliko zelis da potrosis i sta ti je jos bitno kod telefona. Mozemo da ti preporucim telefone u rasponu od 50 do 700 evra, bez kamere do do kamera od 12 MPix, sa fabrickim OS-om ili "smart". Daklem ipak napisi malo vise detalja.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
- tomas.hokenberi
- Moderator
Tacty, evo npr. Samsung C3050 ima "reject list" - sad sam pogledao (mada je nikada nisam koristio).
bilo bi fino ako možeš da probaš kako to radi na samsungu, da li je po istom principu da poruke bez zvučnog signala smešta u neki poseban folder? da li ta reject lista važi i za pozive i sms? baš sam ovih dana ustanovio da mi treba još jedan običan telefon, a ta funkcija mi dosta znači, tako da ne bi bilo loše da napravimo neku ad hoc listu sa što više telefona raznih proizvođača za koje ljudi znaju da imaju ovako neku funkciju.
- mezzano
- Expert
- Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
- :: Motorola Moto E5 DS
- :: Huawei Y5 II
Evo, sad sam proverio na Nokii 1110. Sto se tice blokiranja poruka, potpuno je funkcionalno. Kada se stavi broj u "listu za filtriranje" (s tim sto mora da pocinje sa +381), ne desava se nista na telefonu, tj. telefon ne reaguje na primljenu poruku i automatski je smesta u poseban folder "Filtrirane poruke", a posiljaocu stize izvestaj o dostavi. A kada je rec o pozivima, pozivi koji se filtriraju se razlikuju od obicnih poziva samo po tome sto tel ne zvoni, a isto izlazi broj na displeju i javlja se obavestenje o propustenom pozivu.
- tomas.hokenberi
- Moderator
Tacty, evo isprobao sam. Stavio sam svoj drugi broj na "reject list" i kada se aktivira "auto reject" automatski odbija poziv sa tog broja. Ne zvoni, ali ostavlja broj na listi propustenih poziva.
Kod poruka postoji nesto sto se zove "block by address" gde biras da li blokiras SMS ili MMS ili SMS i MMS. Kada je blokiran SMS uopste ga ne prijavljuje (na telefonu sa kog sam poslao se dobija delivery confirmation tako da znam da je stigao i da je blokiran).
"Reject lista" za pozive i "block by address" za SMS-ove su nezavisni.
Kod poruka postoji nesto sto se zove "block by address" gde biras da li blokiras SMS ili MMS ili SMS i MMS. Kada je blokiran SMS uopste ga ne prijavljuje (na telefonu sa kog sam poslao se dobija delivery confirmation tako da znam da je stigao i da je blokiran).
"Reject lista" za pozive i "block by address" za SMS-ove su nezavisni.