Siemens S65 ili SE K700i
Хвала Никола. Не да си га написао него је то страшно.
То за камеру и зумирање ми и није баш толико битно. Нисам баш присталица екстерних меморијских картица, а мислим да ми је 42 мб сасвим довољно. Само ме интересује још једна стварчица: колико порука може да стане на једном и другом? Надам се да због толике меморије на оба модела може да стане мноооого.
Мислим да сам ближи к700.

То за камеру и зумирање ми и није баш толико битно. Нисам баш присталица екстерних меморијских картица, а мислим да ми је 42 мб сасвим довољно. Само ме интересује још једна стварчица: колико порука може да стане на једном и другом? Надам се да због толике меморије на оба модела може да стане мноооого.
Мислим да сам ближи к700.
Ja nemam telefon, imam Nokia-u
Na S65, moze da stane 100 poruka (fabricki namesteno), mada naravno moze da ti broj poruka zavisi od slobodne memorije, ako poruke smestas u arhivu (jedna cela poruka-160 karaktera je oko 0,2KB, pa prostom racunicom dobijamo da moze stati oko 200 000 poruka), a nisam siguran za K700, provericu pa cu javiti!
Problemi sa S65
Oni koji imaju S65 kazu da se gasi sam od sebe i zakucava. Koji je najnoviji upgrade software za S65! Da li neko zna sajt o dodatnoj opremi za S65 pogotovo za komunikaciju sa kompjuterom i da li se podaci sa kartice mogu prebaciti direktno preko telefona na komp?
Odisej
Zakucava samo sa starim softverom! Firmware SW 50 radi odlicno (jednom zakuca u 15 dana), dok najnoviji SW53 se kod mene nije najbolje pokazao (7 puta zakucao u dva dana)! Na zvanicnom sajtu siemensa imas podataka o dodatnoj opremi. Ja koristim kabel RS232 (inace je com port) i verovatno je najbolji (u klasi su jos D500 i D510), ali RS232 je proveren i preko njega je moguce ubacivati novi firmware i menjati ikonice! MOguce je direktno prekopirati fajlove sa MMC-a!
@Zoka
Nisam probao, ali memorija telefona za poruke je 100 poruka, ali pritom ima SMS arhiva, koja zaavisi od slobidne interne momoije teleofona (narano moze da se prekopira na MMC). Iskreno nikad nisam cuvao vise od 100 poruka tako da, ne znam. Mada sam kopirao na telefon bez problema. jedna poruka 0,2KB pa ti racunaj (telefon ima 10,6MB (recimo negde oko 7MB raspolozive) i karticu (standardnu) 32MB (za koriscenje 30,4MB)!
@odisej
Kabel RS232 kosta izmedju 600 i 1200 din, zavisi koliko si spretan da ga nadjes. Ovo 600 je iz licnog iskustva (kupljen u Cacku), a ovo 1200 iz servisa gde je (satro) original! Znaci cena mu je oko 10-ak €! Najbolji sajt za Siemensa je www.siemensmania.cz mada i na zvanicnom sajtu ima leih inforamicija! Imas dve vrste firmware! Plave ikonica instalacionog firmware-a-fabricka verzija (mora da se ukuca zavrsni kod-ima na zvanicnom sajtu) i sivkaste ikonice-servisni firmware (ja ga koristim, ima na siemensmaina.cz). Instalacija je prosta:
1. napunis bateriju,
2. prikljucis na comp,
3. pokrenes program,
4. sacekas 20-ak minuta i ukljucis telefon.
I to je to...
poZzz
Nisam probao, ali memorija telefona za poruke je 100 poruka, ali pritom ima SMS arhiva, koja zaavisi od slobidne interne momoije teleofona (narano moze da se prekopira na MMC). Iskreno nikad nisam cuvao vise od 100 poruka tako da, ne znam. Mada sam kopirao na telefon bez problema. jedna poruka 0,2KB pa ti racunaj (telefon ima 10,6MB (recimo negde oko 7MB raspolozive) i karticu (standardnu) 32MB (za koriscenje 30,4MB)!
@odisej
Kabel RS232 kosta izmedju 600 i 1200 din, zavisi koliko si spretan da ga nadjes. Ovo 600 je iz licnog iskustva (kupljen u Cacku), a ovo 1200 iz servisa gde je (satro) original! Znaci cena mu je oko 10-ak €! Najbolji sajt za Siemensa je www.siemensmania.cz mada i na zvanicnom sajtu ima leih inforamicija! Imas dve vrste firmware! Plave ikonica instalacionog firmware-a-fabricka verzija (mora da se ukuca zavrsni kod-ima na zvanicnom sajtu) i sivkaste ikonice-servisni firmware (ja ga koristim, ima na siemensmaina.cz). Instalacija je prosta:
1. napunis bateriju,
2. prikljucis na comp,
3. pokrenes program,
4. sacekas 20-ak minuta i ukljucis telefon.
I to je to...
poZzz
iPhone 3G[s] 16GB
Nikoola spominjes "pokrenes program" mislis li na "mobile phone manager", uzgred koji sam vec skinuo! Nasao sam i neki softver "sox_gui", mislim da je na www.s65.info za konvertovanje muzickih fajlova tako da se mogu slusati na s65? Ne znam da li si ovo probao i kakav j kvalitet zvuka? Jos nesto o kablu, ako ne nadjem taj RS232, reci mi vrede li ovi mislim da su USB DCA-510, vidim na forumu da se mnogi zale da komp ne moze sa ovim kablovima da "prepozna" fon i slicni problemi! Hvala na pomoci!
Odisej
"Pokrenes program"-mislim na firmware koji si skinuo sa neta... Nema potrebe da pokreces MPM! Ne znam sta da ti kazem za tu 510-ku, cuo sam da su se mnogi zalili (ima i verzija 500, ali obavezno gledaj da ti bude na COM port). Pogledaj na www.siemens.com i udji u dodatnu opremu za S65 pa procitaj sta tamo pise! I ja koristim taj sox i mogu ti reci da je solidan! Prvo mp3 preko Advanced WMA Workshop prebacim u WMA (zauzima negde oko 30MB) pa onda preko sox-a konvertujem taj WMA u WMA za fon (on je oko 1.5MB, sto je prihvatljivo za ovja telefon)! I mogu ti reci da se fino cuje (malo krci kad pojacas na max)!
- Paralelni_Svet
- Banned
- Pridružio se: Uto, 16. Avg 2005. 10:33