HTC: HD2 vs Desire

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?

Koji biste pre?

HD2 (Windows Mobile)
21
32%
Desire (Android)
45
68%

Ukupno glasova: 66

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

HTC: HD2 vs Desire

Post od Lobachewsky »

Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

glasao sam za Desire... vise RAMA-a, Android, rezolucije ekrana su iste a dijagonala je manja kod Desire-a pa ce i slika (ostrina prikaza), sigurno biti ''kvalitetnija''... 8) 8) 8)

Motoman
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 11. Jan 2009. 05:46

Post od Motoman »

Isto sam glasao za Desire, mislim da je HD2 preveliki da bi se normalno koristio, ali i tu je Android bolji od WM-a.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Desire,iz prostog razloga sto koliko god da je nasminkan HD2,ipak je ispod WinMob. Volim taj OS,ali smatram da je Android otisao daleko ispred po upotrebljivosti.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

IZ svih gore pomenutih razloga, jos jedan glas za Desire :) Usput Desire mi se nekako vishe svidja...
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Insider
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 01. Mar 2010. 01:43

Post od Insider »

Sve je receno....Desire :)

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

HD 2 :wink:
and justice for all...

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

E da ljudi, fora je uvek da kazete zbog cega... Posebno ako razlog vec nije spomenut 8)
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Lobachewsky, mnogi ce navesti da je Android OS buducnosti, i da je mnogo cemu bolji od WM. Ta prednost se, pre svega ogleda u upotrebljivosti prstima. Medjutim WM 6.5 je daleko od loseg OS-a. Veci ekran HD2 je zapravo uvek prednost (dzaba ti ostrina kada buljis u sitan ekrancic). Nazalost taj ekran je istovremeno i velika mana HD2. On je nazalost kapacitivni. Kazem nazalost zato sto je kod WM kapacitivni ekran zapravo mana a ne prednost. Kod WM-a (cak i 6.5) ima dosta situacija kod raznih podesavanja, ako ne u svakodnevnom radu, kada zatreba olovcica koja je neupotrebljiva sa kapacitivnim ekranima. Da ima opticki trackpad poput Samsung i900 i i780 to ne bi bio problem, ali ovako Desire je bolji izbor. Ovo ce delovati mnogima cudno ali HD2 bi bio bolji da ima rezistivni ekran (ili kapacitivni + trackpad)
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Desire naravno, HD2 mi stvarno izgleda k'o povece parce cigletine. Ne znam kakav je osecaj drzati HD2 u ruci (pogotovo u dzepu), ali mislim da je nekako preglomazan...

Pix
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 08. Maj 2007. 17:51
Kontakt:

Post od Pix »

Desire, WM6.5 je prevazidjen pre (najmanje) par godina... I mislim da je 4 inca kao sto ima X10 najveci prihvatljiv ekran za telefon, 4.3 je previse...
You hear the one about the fella who died? Went to the Pearly Gates and St. Peter let him in. Sees a guy in a suit making a closing argument and says, "Who's that?" St. Peter says, "Oooohhh, that's God. Thinks he's Denny Crane."

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Gromki glas, iskonski, iz dubina samog postojanja i bivstvovanja odjekuje univerzumom preteci da ga unisti i vrati na sami pocetak porucujuci Desssireee!
Zasto?
Reci cu samo, Android je Android. :D
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Hehe... Ovo sad zvuči kao nekad Nokia je Nokia :) Imam android telefon i moram da priznam da sistem ima svojih problema i bugova :( Neke stvari još uvek nisu najbolje rešene :( Izludjuje me bespotrebno pokretanje gomile aplikacija pri podizanju sistema. Plus, ukoliko neku aplikaciju, preko Task managera ne staviš na ignore listu, može ti se desiti da te, na primer, tel ne probudi ujutru, jer je clock app sama od sebe ugašena :( i td. Takodje, i gomila aplikacija koja se svakodnevno pojavljuje na Marketu i nije baš upotrebljiva :( Ima ih naravno i korisnih, ali to što ih postoji milion ne znači da svaka vredi. Čak bih rekla da tek 10-20% aplikacija ima pravu upotrebnu vrednost.

S tim u vezi, ne bih toliko uzdizala Android iznad WM-a, a čak ni iznad Symbiana, jer su ovi sistemi još uvek, i te kako vredni razmatranja pri kupovini novog telefona... :) Još Android treba da se razvija. Svakako da ima potencijal da zgazi ova dva sistema, ali to se još uvek nije desilo :)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

HD2,android mozda,ali tek za jedno godinu dana. 8)
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Desire po meni, jer kada se oduzmu neke stvari oko sistema Android je totalno finger friendly za razliku od windowsa a po meni je za touch telefon to najbitnjie. Ovo što je Ninolina rekla je tačno ali ja i pored 10-tak aplikacija u exceptions na Hero-u imam oko 95-100MB a na Legendu oko 160-170 (nekada i više) MB slobodnog rama tako da to uopšte ne utiče na rad samog sistema.
Poslednja izmena od telep u Uto, 20. Apr 2010. 23:23, izmenjeno 1 put ukupno.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Ninolina, ne poznajem dovoljno ostale OS ali gro se slažem, samo par stvari,
Ninolina napisao:Izludjuje me bespotrebno pokretanje gomile aplikacija pri podizanju sistema.
Istina, ali tako mora, ako nekog mrzi da stisne "kill all" to je donekle rešeno "patroliranjem" StartupAuditor aplikacije koja radi svoj posao.
Ninolina napisao:Plus, ukoliko neku aplikaciju, preko Task managera ne staviš na ignore listu, može ti se desiti da te, na primer, tel ne probudi ujutru, jer je clock app sama od sebe ugašena :(
Ovo još nisam doživeo, proverio sam, alarm app se "sama od sebe" sporadično aktivira i (pa, verovatno) proverava "zadatke" (fabrički alarm na Magic). A i šta je teško nešto bitno i staviti u "ignore".
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Vlado, zvučiš kao ja kad pričam o aJfonu. :wink:
Glasao sam za Desire samo zbog OS-a, vizuelno mi je mnogo privlačniji HD2. Čak bih radije uzeo Legend iako je hardverski slabiji, njega su baš lepo spakovali. Ne sviđa mi se ova šampanj/braon boja. Razlika u veličini aktuelnih telefona sa velikim ekranima je skoro zanemarljiva, malo navikavanja i neće biti nikakvih problema da se pokrije cela dijagonala HD dvojke. Ne bih raspravljao o razlikama/prednostima/manama u OS-u, t.h. je jako lepo objasnio neke stvari a o Androidu se polemiše svakodnevno. Neki sledeći HTC sa Androidom bi mogao da bude moj izbor, recimo kada reše da izbace suvišne dugmiće. :wink:

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Ninolina napisao:Hehe... Ovo sad zvuči kao nekad Nokia je Nokia ...
Takvu popularnost mislim da nikad nece doziveti. :)
Ozbiljno,bez sale,najvise sam glasao za htc zbog os-a,takodje je i velicina bitna u ovom slucaju nesto skladnije dimenzije su ipak prevagnule.
Inace daleko od toga da hd2 los,ali mislim da je desire malo bolji. :)
Miskoni napisao:Neki sledeći HTC sa Androidom bi mogao da bude moj izbor, recimo kada reše da izbace suvišne dugmiće.
A ja mislio neki od sledecih supersonicnih iPhone-ova koji se lako zagube.
XD :) ;)
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

Wicker Man napisao:Ozbiljno,bez sale,najvise sam glasao za htc zbog os-a...
Па оба су ХТЦ :D
Из неког разлога мени се не свиђа ни један али када бих већ морао да носим телевизор са собом нека буде онда са већом дијагоналом :lol:

antec
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 11. Jul 2008. 03:32
:: LG G Flex 2

Post od antec »

Desire, zbog flash podrske, finger-friendly UI-a, njegove nenormalne ekspanzije i zbog toga sto je open source. Da nije ovog prvog i poslednjeg bio bi televizor vece dijagonale sto kaze LittlePrince.

Odgovori