HTC Desire VS HTC HD2

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Marko_NS
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 08. Maj 2009. 18:06

HTC Desire VS HTC HD2

Post od Marko_NS »

E, pa, situacija je malo komplikovanija od "Glasajte koji biste uzeli" , pa sam zato otvorio temu iako znam da jedna vec postoji.
Prica ide ovako...
Prodao sam iPhone, uzeo sestri Tattoo, cale obecao telefon do 23. maja blablabla daje mi da biram do 5ooe blablabla HD2 ili Desire, za 45o po oglasima.
ALI mami 13. maja istice ugovor u telenoru i zeli da ga produzi na jos 2 godine, paket prenesi 400. JUCE, prvog maja, azurirao je telenor sajt i ubacio Desire, Legenda... i tu je HD2 odavno.
Tako da bi mi cale dao 32k za Desire ili 35k za HD2 [u najgorem slucaju, ako poludim, 26k za Legenda] 13. maja, kad keva produzava ugovor. Vise mu se isplati, 100-150 evra manje, a deset dana razlike.
ALI. -.-"
Ja sam VIP korisnik.
Koliko mi je poznato, Telenor zakljucava sve svoje modele, pa bih morao da unlockujem. Ako je to root, hspl i te stvari, ok, ako nije, koliko bih morao da platim za Desire ili HD2 da ih neko u servisu otkljuca?
I, na kraju, sta biste VI u ovoj situaciji uradili?

Desire - Android Ekler [koji mi se u vipu ucinio bagovitim, najverovatnije zbog iks.ipsilon.pi.razlicito.od.nula. aplikacija otvorenih bez Task Killera instaliranog. Doslo mi je da zaplacem]

HD2 - Izgled [TANAK JEEE :blinky: ] , EKRAN!!! [ali WM koji je najruzniji.OS.u.mojim.ocima.ikada.iako.je.dobro.zamaskiran.sense.juajom.]

Ne znam, nisam pametan.
U jednu ruku, Desire je vrh, ima amoled i sve, ali od Androida nista novo i svaki telefon je sad Android, pocece ko dumbovi da se kupuju smao zbog izgleda i kamere. U drugu ruku, HD2 je neverovatno seksi [OUMAJGAD *nisam* to rekao za telefon.] i ta ekrancina je... O.O

Imam iPod Touch 3G 32GB sa 4.0 softwerom [ dada :proud: molio sam developere iz USA da mi registruju UDID i jedan je to zaista uradio, sada sam "developer" iphone aplikacija. >.<] tako da iPhone 3Gs otpada u startu, jer ga, jelte, "imam".

I, da. Bez HTC EVO predloga, jer je CDMA. :)

Hvalaaa :oops:
iPhone 4.

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Marko_NS, Vidim da u startu ti je vise srcu prirastao HD2 i samo cekas potvrdu.Ipak ja bih tu isao na Desire,a u najgorem slucaju Legend.Mada kada bih ja za sebe birao (znaci nevezano za tebe) bez razmisljanja bih pazario Legend model i bio miran,a ujedno manje novca potrosio sto je jedan veci plus,ali to sam samo ja.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

Marko_NS
Mobil fan
Mobil fan

Post od Marko_NS »

U pocetku sam bio >Desire all the way, it has Android!< ali kasnije sam bio >I like this HD2 much more, it has impressive screen<.
Imam uvek oko 2000 slika na telefonu, pa mi taj ekran dosta znaci, ali na desireu je amoled.
Ne znam, Legenda bas ne bih, mali je to ekran... :unsure:
iPhone 4.

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

Marko_NS, sta najvise ocekujes od telefona i sta najvise koristis na telefonu ?
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Re: HTC Desire VS HTC HD2

Post od Vlada Zem »

Marko_NS napisao: ali od Androida nista novo i svaki telefon je sad Android, pocece ko dumbovi da se kupuju smao zbog izgleda i kamere.
Kad bi barem ovo mogao da objasniš, možda bi bilo lakše...
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

xerosoft
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 09. Dec 2009. 17:41
:: Iphone 4s
:: Iphone 3gs
Kontakt:

Post od xerosoft »

uzmi desire i uzivaj neces pogresiti upoznat si sa android platformom tako da nista novo za tebe ja bi bar tako uradio
Iphone 4s white clear install

Marko_NS
Mobil fan
Mobil fan

Post od Marko_NS »

E e e e e.
Bas to.
Upoznat sam sa Androidom skroz, i, ne znam, sad mi nije to-to. Nista novo, u tome je problem.
Za muziku, slike [fotografisanje i pregled slika], video [pregled], internet, tweeter, fb, poruke, mail, instalaciju nekih igrica i programcica... Znaci, ultimedija. U tom aspektu su isti, samo da li zelim bolji ili veci ekran. S tim prvi ovaj nije mali, a drugi nije los.
Vlada Zem, pa lepo, svakodnevno se prikazuju telefoni sa androidom a skoro su isti. Koliko ih je, ako se to bude nastavilo, podrazumevace se >android< i birace se na osnovu izgleda. :dry:
Samo da dodam. iPhone 3Gs, HTC Desire i HTC HD2 su najbolji telefoni sa svojim OSovima. Sta se desava sa Nokiom? :uhuh:
iPhone 4.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Marko_NS, losa ti ta android logika. Uopste to nije tako kako ti kazes. Pogledaj samo koliko ima WM uredjaja i novi se javljaju svakodnevno, samo sto ti to ne primecujes jer se Android trenutno reklamira toliko da tebi deluje da se samo on proizvodi. Ti se zrtva marketinga :wink: :) :)
Android je novi OS, zato ulazu toliko u marketing. Kao sto ulazu u iPhone... uspeli su da ubede da drzis smart-komunikator iz 2075 dok jos nije imao ni copy/paste ni foldere. Multitaskinga jos uvek nema, ali javnost se ipak pita da li je Android iPhone killer. Verovatno nije ni on.
Takodje, mislim da ces mnogo vise biti originalniji sa androidom nego sa iPhoneom, jer sada svi imaju iPhone, ali kao da se podrazumeva da si sa iPhonom uvek originalan, makar ga svi u drustvu imali.
Ovo je prica o Androidu. E sada... da li njega ili WM... Ja bih pre svezi Android. A da li manji ekran Desirea, ili veci HD-a... to izaberi sam.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Marko_NS
Mobil fan
Mobil fan

Post od Marko_NS »

Lobachewsky, moram da te ispravim i dodam da multitasking postoji na 4.0 verziji i ja savrseniji, brzi i jednostvniji multitasking nisam video. A koristio sam svaki OS sem Brewa, Bade i PalmOSa.
Kontam da necu pogresiti ni sa jednim od ova dva. nadam se. : )
iPhone 4.

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Marko_NS napisao: Ne znam, Legenda bas ne bih, mali je to ekran... :unsure:
To je relativno,mali jeste u odnosu na HD2,ali je zato dosta elegantniji.
Inace objektivno ekran uopste nije mali za danasnje standarde.
Sad sto se ti standardi pomeraju napred je druga prica,ali za sada je sasvim OK.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

Marko_NS
Mobil fan
Mobil fan

Post od Marko_NS »

Subjektivno je.
Meni je to sada neverovatno malo sto vise posmatram HD2.
iPhoneov ekran mi se cini smesnim.
I, na kraju, bice Android [mnogo bolji od WMa svakako] ili ogroman ekran i prelep dizajn [subjektivno].
iPhone 4.

dusanN70
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 29. Avg 2006. 20:31

Post od dusanN70 »

Marko_NS muce nas iste muke! 8) ... stim da sam ja mozda u trilemi, + Xperia X10, mada on sve vise ispada iz kombinacije!

HD2 mi je prelep telefon (eh taj minimalizam :roll:), jos taj ekran... :roll:, Kako mi je HD2 lep, tako mi je Desire nekako ruzan, ne znam.... ne bas ruzan, ali ono, nothing special! Do sad sam imao samo Symbian od OS-a, i radio je posao (kamera, muzika, GPS, net), a sad treba preci na WM ili Android... Citam, slusam i svatim da je Android ima veliki + u odnosu na Win, a i pre sam imao sustret sa WM i nekako mi je bio dosadan i nezanimljiv... tako da bedak, sta zrtvovati!?! :wacko:

Marko_NS
Mobil fan
Mobil fan

Post od Marko_NS »

e, ista situacija.
Gledaj, Android je nesumnjivo bolji... Ali, otprilike, ovaj WM sa Sense UIom se jako priblizio customizaciji Androida.
Generalno, u Telenoru mogu da uzmem i MILESTONE i VIVAZ, sad sam i o tome malo razmislio, ali su mi ova 2 i dalje bolja... :roll:
E, aj posalji mi msn na pp da vidimo sta cemo. :D
iPhone 4.

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

Marko_NS,

Ukratko, HD2 po meni ima bolju odradjenu zavrsnu obradu i cvrsci je kada ga uzmes u ruku. Kod Desire su cela ledja od plastike (i to je mekana plastika) i skidaju se kao na N97, meni su takva ledja na N97 otisla posle nekih 2-3 meseca tj pocela da skripe. Kod HD2 imas samo poklopac koji je od aluminijuma i nema sanse da pocne da skripi.
Meni se HD2 nije izgrebao posle 6 i po meseci koriscenja, a nisam bio bas pazljiv prema njemu. Dosta sam ga nosio bez futrole, po kolima, farmericama itd.

Android kao sistem (po meni) je bolje odradjen u odnosu na Win, ali malo je glupo sto imas samo 140mb interne memorije za aplikacije. Jos uvek nema iGO-a za Desire zbog rezolucije(ima motonav, ali ne radi bas najbolje).
Ako ti je bitna muzika, desire je malo tisi od Hero-a i za nijansu od HD2.
Ista muzika, iste slusalice, isto uho :)
Takodje uz Desire ne ide futrola, vec se kupuje posebno i kosta oko 20-tak eura.

Milestone sam imao prilike da procackam na par minuta i nije mi se bas svideo, Vivaz sam takodje cackao i plastika nije najsjajnija.

Ja se razmisljam da uzmem Legend umesto Desire-a posto je mnogoooo bolja zavrsna obrada, aluminijum je prelep, deo za kameru isto.

Moj savet, za sada (subjektivno misljenje) bolji je HD2 (po nekim mojim kriterijumima). Ali najbolje sacekaj jos nedelju dva i prati na XDA iskustva ljudi pa onda odluci.

Nemoj se zaleteti kao ja :)
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

cveks
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 06. Maj 2010. 00:09
Kontakt:

Post od cveks »

ljudi moram da vam kazem jednu stvar - NEMATE POJMA

Ja imam mobilne telefone i sa symbianom i sa windows mobile i sad sa Android 2.1 i mogu da vam kazem symbian i win mob NEMA SANSE da pridju androidu

Jednostavno android je brzi makar duplo! I pri dizanju sistema i pri radu sa samim telefonom

drugo android ima jednu prednost sto windows mobile i symbian nikad nece imati - 95% programa za android preko android marketa su BESPLATNI

Zasto je Android toliko brzi pitate se?

Odgovor lezi u srzi njiihovih operativnih sistema

Srz androida je linux. Android je u osnovi linux a ko je ikada instalirao linux i koristio /radio sa njime zna da su linuxi makar duplo manje hardverski zahtevni od windowsa .

drugo android za razliku od windowsa iphone OS-a symbiana ima najbolju buducnost - celokupan njeegov kod je OPENSOURCE znaci otvoren sto omogucava da sa njime radite sta vam je volja.

Zato je HTC presao lagano sa win moba na android

zato i samsung i svi osim nokie proizvodjaci nove telefone koji su top of the line njihove ponude izbacuju na androidu.

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

Dobro je kada si ti toliko pametan i voljan da nas izvedes na pravi put...

Da li si koristio mozda HD2 pa da mozes da kazes da je Win spor?
Ako gledas na besplatne programe, onda je iphone najjaci u tom segmentu.

Na cemu je to baziran iPhone OS?
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

cveks, aaaaaaaaaaaaa u tome je stvar a ja mislio da unutar telefona ima neke komponente kao sto su procesr i RAM memorija.Vidis kad povezemo malo stvari i ima logike.Za sad najbrzi telefoni su oni java tj. dumb i mi (ovi sto si napisao da nemaju pojma) smo mislili da su to fabricki OS a ono ustvari linux bio nego nisu hteli da nam kazu....J*b*m ti sunce koliko lazu ovi na wikipediji i ostalim sajtovima....Ne znam kako da ti se zahvalim za ovo sto si napisao...Jel moze u naturi ?

P.S. Moderatori MOLIM VAS napravite temu HOL Slavnih i ubacite citat ovog posta( ne ovih sto nemaju pojma i mog nego ovog cveksa)

P.P.S. Kako si samo lepo,citko-lirski pojasnio neke stvari kao npr. "OPENSOURCE znaci otvoren sto omogucava da sa njime radite sta vam je volja. "
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

dimi89, strogo gledano veliki procenat tzv. "dumb" telefona ima Linux jezgro (npr. telefoni na Brew platformi). Jedino sto je korisniku to linux jezgro nevidljivo, a ceo "OS" telefona je samo aplikacija koja se izvrsava nad tim jezgrom. E sad to nema nikakve veze sa onim sto pise cveks.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

dimi89, slazem se sa tobom za hol slavnih!!!!
sto se tice same teme, komplikovano i to dosta!!! mozda je bolje uzeti hd2 dok android ne prelezi neke decije bolesti, a kolko je meni poznato ima ih ;)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

A ja sam ceo zivot mislio da u mobilnim telefonima trche mali zeleni i da kada kochi da je to zato sto sam mu zadao toliko zadataka da je Zeleni sef rekao da malo zastanu jer nema dovoljno malih zelenih za sve zadatke. Jeeee, kako sam dugo ziveo u zabludi.
cveks, hvala ti ko bratu! :P
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Odgovori