Sta posle N97?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Sta posle N97?

Post od Mirko BGD »

pozdrav
doslo je vreme da n97 ode,ali nemam ideju sta da uzmem posle nje
gledao sam desire, medjutim od njega sam odustao kada sam video koliko mu kratko drzi baterija

da li treba ostati na nokiji i na symbianu i cekati recimo n8, n9 ili uzeti e72 ili treba ici na novi OS?

mozda je pametno vratiti se na n70me?

ljudi totalno sam zbunjen, ne znam sta mi je ciniti :smutny: :smutny: :smutny:

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Mirko BGD, Definitivno se vratiti na N70 :D , tel je vrh.
Android je svakako OS koji ima dobru budućnost, onda bi svakako trebalo da razmatraš tel sa tim OS-om.Ako je trajanje baterije jedina prepreka od Desire-a, možda da pogledaš neki tel sa većim vekom trajanja baterije, Desire, koliko sam upoznat ima 1400mAh, dok Galaxy S ima 1500 mAh. Naravno, samo trajanje baterije zavisi i od toga koliko koristiš telefon.Mada skoro nijedna tel sa ovako velikim ekranom neće moći da izdrži više od 1-1.5 dan bez punjenja.
Ako si bio zadovoljan sa nokiom i symbian OS-om, onda bi možda trebalo da sačekaš n8, mada neće biti mnogo aplikacija za novi Symbina, jer se upravo prelazi na MeeGo.N9 bi trebalo da radi na tom novom Os-u, ali je pitanja koliko će on biti funkcionalan, mora da prođe neko vreme dok ne preleži dečije bolesti, isto kao što je bio slučaj sa androidom.
U postu si napomenuo da razmatraš da pređeš na e72, ne vidim šta taj model nudi više od n97.Ako hoćeš nešto novo, čekaj MeeGo i nokiu n9, u suprotnom uzmi android tel, negde moraš da napraviš kompromis.....

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Mirko BGD, Jos jedan glas za N70,prosto te zelja prodje da bilo sa menjas,a telefon radi k'o zmaj. :D :wink:
Sad ozbiljno.
Mislim da trebas probati nesto novo,da ostajes na Symbianu po meni se ne isplati, osim ako recimo mozes zameniti tu n97 "glavu za glavu" za neki drugi telefon tipa e72.
Ako ces cekati nesto novo,verujem da ces se nacekati,plus kada to novo izadje pa visoka cena, pa decije bolesti...
Pogledaj ove HTC telefone sa Androidom,imas fin izbor pa izaberi neki,mislim da bi ti to bilo pravo osvezenje posle n97.
Na primer Legend je sasvim OK model i dobra masina.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Mirko BGD, ako si bas privrzen Symbianu, mozda sacekaj jos malo kad se N8 pojavi na trzistu pa vidi sta neki vlasnici kazu, da li telefon zasluzuje neku vecu paznju pri razmatranju ili ne, da li opravdava ocekivanja...
Ako bas zelis promenu u ovom trenutku, nista nego Android, a "usudjujem" se da pomenem i iPhone, zasto da ne, ako bi nasao nesto povoljno. Preporucio bih ti Desire, ali problem baterije dosta utice na izbor, kapiram. Od ostalih tu su Galaxy S, Motorola Milestone, HTC Legend, a mozda cak i SE X10...

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Mirko BGD, Ja bih licno izabrao E72. Po meni je to fantastican telefon. Jeste symbian malo zastareo, ali ako koristis samo proverene stvari ,a ne eksperimentises, onda ce te odlicno sluziti.
Nokia E71... Elegant, but deadly

hibiskus
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 18. Mar 2009. 01:34

Post od hibiskus »

Mirko BGD, mozda da pitas ovde ljude sa desire/galaxyS/SE x10 telefonom, koliko im traje baterija? Npr moj drugar koji je preko VIP-a uzeo Desire posto ima onih 325mb free uz paket, nikad ne gasi ni 3G ni wireless pretragu, sve mu se redovno automatski update-uje, a i on ga poprilicno koristi(pozivi, poruke, fb, msn itd) i bez ikakvih problema telefon izdrzi punjenje na 24h ponekad i dan i po. Ja imam SE X10, i kad se instalira najnovili upgrade softwera, tel drzi bez problema 1.5-2 dana.
Pored navedenih najjacih androida, usudjujem se predloziti i mocni Samsung Wave :)

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Mirko BGD, batali malo Nokia modele, oseti draži nekog novog OS-a... :wink:

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

mislim da cu se malo skinuti sa symbiana, za sad sam suzio izbor na iPhone 4, i na x10 mini pro! jedino sto me od x10 mini pro odvraca je stara verzija androida.... :(
jos predloga?

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

Mirko BGD,a Milestone?
Po meni poprilicno zanimljiv model... 8)
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

acambas
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 08. Jul 2010. 01:05

Post od acambas »

Mirko BGD, iphone 4 - mnogo dobar telefon ali i mnogo para; galaxyS-od svih telefona kod nas u ponudi hardverski mozda najbolji(mana je sto nema blic); HTC desire - Odlican telefon i po meni best buy, poseduje vrhunski hardver i sense android(baterija drzi preko jednog dana).

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Pa lepo ti ja kažem, a taman ako se ne snađeš ili te i on smori (u šta sumnjam) možeš da mi ga prodaš za nešto malo manje od onoga koliko ti u Nemačkoj traže :wink:

Svakako bih na tvom mestu sačekao (mesec dana) da vidim šta će biti od ovih glasina za Telenor, a taman i da li če izaći noviji Android za X10mp. Eventualno Samsung GalaxyS.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

Kao sto sam rekao, nedostatak LEDiode na Samsugu ne znaci nista. LED osvjetljenje ne pomaze mnogo pri slikanju u mraku. I da, to nije flash blic tak oda se ne zamarajte sa tom sitnicom. Da moze nekada pomoci, slazem se. Ali preskociti tako mocan telefon sa moradi diode,... nema smisla.

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

I ja kada vidim da neko kuka zbog led blica meni bude smešno (ajde bar dual led, to je onako polu upotrebljivo, ali jedna le dioda je neupotrebljiva).
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

Imama divje diode na K750 i stavrno baca tobro svjetlo. Ali sad, pravljenje neke upotrebljive slike nije moguce mislim ni sa 5 dioda. A sam oda spomenem da K750 ima vece socivo od vecine telfonoa sto znaci da ulazi vise svjetla.

To jednostavno nije dovoljan izvor svjetlosti. Dioda je tu da pomogne u zabiljezavanju nekog "momenta" ili cega li vec. Mozda najvise kao lampa ali ne i za slikanje.

Sto se tice video snimanja, sa dvije diode je upotrebljivo donekle kada je osoba ili predmet udaljen nekih metar, najvise 1.5m. Sve preko se ne primjeti.

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

pa dobro, meni dioda dodje super zato sto mi zameni baterijsku lampu... a iskreno nisam bas neki veliki Samsung FAN tako da bih ga zaobisao, nego kako vam se cini N8? prem da bi mozda bolje bilo uzeti neki mob koji je vec dugo vremena na trzistu, i koji je prelezao sve decije bolesti....

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Ako si spreman da budeš beta tester za Nokiu onda kupi N8, jer osim kamere ništa nije vredno pomena na tom telefonu. Trenutno postoji bar deset boljih telefona od te N8 a kakvi će tek izaći.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

Mirko BGD, posto nisi bas neki fan Samsunga uzmi neki HTC i da te vidi Bog.:)Sve muke su ti resene.

Odgovori