Za GPS N96 ili 5800NE

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
mijalko85
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 24. Avg 2010. 20:35

Za GPS N96 ili 5800NE

Post od mijalko85 »

Ljudi hocu da kupim telefon koji ce imati dobar GPS i koji ce mi dobro sluziti jer stalno putujem,a uz to bi poze;jno bilo da ima finu kamericu... U pocetku sam razmisljao 5800 ili 6220c jer 6220 ima bolju kameru a dobro mu radi gps,ali jedino sto me nervira je sto ima mali display pa sam promenio odluku,sad pitanje da li uzeti 5800NE ili N96,prednosti i mane... ? hvala unapred

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Основна информација коју треба да нам даш је са коликом свотом новца располажеш. :)
Слобода или смрт

mijalko85
Novajlija
Novajlija

Post od mijalko85 »

Sa veeeelikom! :) salim se,do 300e max bih izdvojio za tel... do sad sam koristio sony erikson i nikada ni sa jednim nisam imao problem,da ne cuje zlo... ali mislim da su ova dva jedina sto imaju sve sto trazim za taj novac,uzeo bih 5800ne samo da ima malcice bolju kameru...

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Ako ti je već GPS jako bitna stavka pogledaj neki Windows Mobile telefon pošto za njih imaš najveći izbor navigacija. A o N96 nemoj ni da razmišljaš.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

mijalko85, 5800Ne je jedan jako dobar telefon, navigacija super funkcioniše (naravno sa predhodno instaliranim garminom).Kamera je sasvim zadovoljavajuća, jedini problm se javlja kada fotografišeš nešto pri slabom osvetljenu, vidi se dosta šuma.O n96 nemoj ni da razmišljaš, to je jedan od najvećih promašaja nokie.
Moj savet je da pazariš 5800NE
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Esseker
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 27. Mar 2009. 03:16
:: Huawei P40 Pro

Post od Esseker »

mijalko85, Ja imam 5800XM i mogu ti reci da se pokazao kao veoma dobar fon,tako da ti preporuka sa moje strane ide na 5800NE. Neces se pokajati! 8)
Galaxy Note 9 SM-G960F/DS 128 GB Ocean Blue

hibiskus
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 18. Mar 2009. 01:34

Post od hibiskus »

ja bi se slozio sa telepom, skoro sam isao na Sjenicko jezero do kojeg se dolazi nekim lokalnim putem. Dok na Gamrinu jezero maltene nije ni bilo ucrtano, dotle na iGO-u koji je imao drug na desireu je bilo sa svim lokalnim zemljanim putevima. 300E je lepa cifra i za te pare mislim da mozes da nadjes npr Omnia 2, Hero ili Legend ili neki stariji Android Magic npr. Imam i ja 5800XM, ali brate kad uzmes neki Android u ruku i vidis kako lepo radi, Symbian ti se odma smuci

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

hibiskus, Ok, to je problem do garmina tj. mape koje se koriste u njemu nisu tako detaljne kao na iGo-u.Da li neko zna da li je moguće instalirati iGo na symbian-u?
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

znemanja, znamo svi. Nije moguce, inace bismo svi davnih dana terali iskljucivo iGO umesto Garmina i nDrive-a...

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

znemanja, nemoguce je instalirati iGo na Symbianu posto iGo za Symbian nikada nije napisan. Niti, koliko je meni poznato, takvi planovi postoje. iGo postoji za Windows Mobile, Android i iPhone iOS.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

tomas.hokenberi, Azimuth, hvala na odgovoru, pošto nisam bio siguran da li može ili ne.

mijalko85
Novajlija
Novajlija

Post od mijalko85 »

Da ali na testu sa Omniom 2 i8000 su imali problema sa gps-om... videcu koliko se sve to ispllati,sa moje strane gledano najbolje je da kupim gps uredjaj i digittalni fotoaparat,a da nastavim sa starim telefonom... ili da kupim sve u jednom po najeftinijoj ceni i uzmem 6220c,jer ima sve,jedino sto mu je mali display... ima bolju kameru od 5800 a jeftiniji je...n stvarno nisam pametan vise,nesto cu da skarabudzim,hvala na savetu za taj iGo,nisam znao da je toliko bolji od garmina... ako odlucim da uzmem windows mobile ili android,gde mogu da skinem taj iGo i kako se instalira??

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

mijalko85, pitanja (ili tacnije odgovori) vezana za nabavku vareza itd. nisu dozvoljena na mobilnom svetu. Svasta drugo i iGO-u mozes saznati u temi o GPS softveru na kaficu.

Inace dva moja poznanika imaju Omniu II i nijedan nije imao nikakvih problema sa GPS-om.

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 27. Apr 2008. 19:26

Post od djolex »

mijalko85 napisao:Da ali na testu sa Omniom 2 i8000 su imali problema sa gps-om...
Lepo si rekao, na testu... obično se koriste test modeli u te svrhe koji su ponekad falični u odnosu na regularne za prodaju ( imaju nedovršenu verziju softvera ili se desi po koja hardverska greška ) i uglavnom ih dobijaju mesec dana pre prodaje telefona.
Nokia Lumia 630

mijalko85
Novajlija
Novajlija

Post od mijalko85 »

Znaci vasa preporuka je Omnia2!? sad sam citao malo o njoj,kazu da se tesko koristi bez olovke,a j...m ti ja telefon kad ne mogu da ga koristim bez olovke,tj mogu ali ce salno da gresi zbog mojih malo vecih prstiju,a i to mi je skroz bzvz,izadjem negde u grad i moram da vadim olovku da bi koristio telefon... Treba mi tel za koji mi ne treba olovka,tj koji ce mi biti lagan za koriscenje,i da bude brz,najvise mrzim kad se telefon ili komp koci i sporo radi,sto se mene tice najbolje bi bilo da uzmem tel sa tipkama zbog brzog kucanja sms-a ali oni imaju male display-e a zbog GPS-a bih voleo da ima malo veci tako da moram da idem na touchscreen,ali ne bih olovku da koristim...

vanjuska
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 31. Avg 2009. 00:45

Post od vanjuska »

mijalko85, pa svakako ako uzmes 5800 on isto ima olovku, i ima rezistivni ekran koji je pravljen da se bolje koristi ostrim predmetima (olovcica, nokti itd..), svakako ces ti moci da koristis i jedan i drugi prstom, al navigacije ce biti laksa sa olovcicom...
Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

mijalko85, sta znaci malo veci ekran za GPS? Evo mogu ti reci da je meni, u kolima kad je zalepljen za soferku N95 8GB, sasvim dovoljan za navigaciju gde je sve pregledno i citljivo a koristio sam je prilicno i uopste nije zamorno. Uostalom, mozes i da zumiras. E sad, jedino sto na Symbianu mozes da koristis Garmin i nDrive dok na WM i Android aparatima mozes i iGo koji je, barem po meni, daleko bolji.
Sto se tice olovke, nije nju neophodno koristiti da bi nakuckao sms ili uopste koristio telefon, sa njom je samo preciznije kuckanje i to je to.

mijalko85
Novajlija
Novajlija

Post od mijalko85 »

Ljudi hvala na savetim,ali ipak sam se na kraju odlucio za SE XPERIA X10,presudio je android i dobra kamera i veliki display... sad ako moze neko da mi objasni kako da instaliram Igo i gde da ga nadjem bio bih puno zahvalan,ako ne mozeovde moze na pp...

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

mijalko85, e na X10 neces moci da instaliras Igo, koliko je meni poznato rezolucija ekrana X10 jos nije podrzana od Igo-a. Neka me neko ispravi ako gresim.

mijalko85
Novajlija
Novajlija

Post od mijalko85 »

A jel moze neko da mi preporuci sta da instaliram na X10 ima rezoluciju 480x854,treba mi sto pre. i ako moze pomoc gde da skinem i kako da instaliram?? Naravno na PP ako ne sme ovde. Unapred hvala...

Odgovori