N900 ili 3GS

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?

Nokia N900 ili iPhone 3GS

N900
17
59%
3GS
12
41%

Ukupno glasova: 29

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

N900 ili 3GS

Post od Behemoth »

Muci me sad ova dilema,da li uzeti N900 ili 3GS?
Gledao sam mnoga poredjenja na internetu,N900 se pokazao boljim(koliko je to merodavno),ali 3GS mi se takodje svidja i mislim da ne zaostaje mnogo,sem po nekim stvarima(kamera,hardverska tastatura..)iako ima bolji ekran.I najvise sto me zanima,a sto bi mozda i presudilo kupovinu je da li N900 moze da se koristi u portrait modu?Dakle vertikalno,a ne samo horizontalno?Verujem da je to ispravljeno novijim verzijama softvera ali nisam siguran
Vasa misljenja?

antec
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 11. Jul 2008. 03:32
:: LG G Flex 2

Post od antec »

Ja bih u ovom slucaju definitivno uzeo N900. Prvi i po meni veliki razlog je full web experience kod Nokie a drugi je vise subjektivan, Maemo mi je mnogo korisniji i lepsi. Sto se tice portrait moda znam da je postojala neka kombinacija dugmica za manuelno prebacivanje a da li su to promenili apdejtom pojma nemam.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Ja cu naravno ostro da se usprotivim i stavim na stranu Apple-a. Po meni je 3Gs daleko bolji, N900 mi deluje previse jeftino. Nadalje, priznajem da Maemo ne poznajem uopste, ali iOS poznajem prilicno dobro, i odgovorno tvrdim da ako zelis gomile aplikacija, i da sve lepo radi, 3Gs je logican izbor. Naravno, odluka je na tebi, ja sam izneo samo svoje misljenje.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 14:30

Post od djoxie »

miodrage, da li si drzao n900 u ruci? maemo je 100 svetlosnih godina ispred iOS, samo da ovima iz nokie dodje iz d... u g... pa da se bace na usavrsavanje.
::luv phonez::

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Mislim da je ovo prilično subjektivno pitanje iako mnogi pretenduju da su objektivni. Držao sam N900 u ruci, čak i planirao da ga kupim (jer je jeftiniji od iPhone-a, a i iPhone nema legalno da se kupi), ali sam se igrao i sa iPhone-om, i osim ako niste poznavaoci source code-a, ne vidim po čemu je to, a posebno po user experience-u N900 bolji :? Opet kažem stvar ukusa ali po meni glavni adut mu je hardverska tastatura, a OS vrlo upotrebljiv i simpatičan i stabilan, ali ni manje ni više stabilan kod iOS-a (i jedno i drugo je bazirano na UNIX-u), meni je zanimljiv jer je grafički drugačiji dok iOS svi znamo, ali po količini u upotrebljivosti alikacija nije ni prineti. Nemam iPhone ali koliko se sećam, dok sam malo više pratio, jedan od velikih nedostataka Flash podrška - je rešen. Možda ne jednostavno kao na drugima, inkorporirano u sistem nego preko 3rd party app, ali ipak rešeno. Narvno ima i mana i ograničenja, ali pruža mnogo ko želi da iskoristi.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

djoxie, jesam, i u poredjenju ugasenih uredjaja, N900 pored My Precious nema sta da trazi. Ponovicu - meni deluje izuzetno jeftino, iako bas i nije. Sto se OS-a tice, Maemo mozda i nudi razne mogucnosti, ali, one nisu iskoristene. Nisam programer, pa ne znam mnoge stvari, ali za iOS znam sta sve ima i sta sve moze da se uradi. Maemo-m se bas i nisam bavio.
Mnoge stvari koje smetaju ljudima su na iOS-u na ovaj ili onaj nacin resene. Mene naravno zanima samo konacno resenje, svoj cilj uvek imam, a sredstva da bih dosao do cilja ne biram, i uopste me ne interesuje preko koliko cu lobanja morati da predjem da dodjem do svog cilja. Malo sam morao da parafraziram Napoleona, da se neko ne bi setio da mi popuje, ono sto smo vec 1000x ovde prezvakali, da iOS nema ovo, i ono, ovde ovo i ono ne moze i bla bla... Sve moze, samo se treba malo pomuciti, ili docekati.
I poslednji put, sve sto iznosim je moj licni stav, i ako ga nijedan drugi covek na planeti Zemlji ne deli, zabole me jetra, jer je to opet moj stav do koga sam sam dosao.

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Нема разлога из ког би се у свом избору следећег телефона, ограничио на n900 и 3GS.
Лепо кажеш колико новца имаш на располгању па ћемо ти помоћи. Можеш и опцију гласања да додаш у тему...

Ако нема другог избора мој гласи иде за n900.
Слобода или смрт

Behemoth
Expert
Expert

Post od Behemoth »

Ne zelim nikakav HTC,Samsung,Motorole i ostalo.
Nokiu koristim godinama,i pored nje jedino Iphone dolazi u obzir.Sto zbog lakse dalje prodaje sto zbog dokazanog i proverenog uredjaja.A telefon menjam bar jednom godisnje,nekad i cesce
S obzirom da su ova dva telefona u slicnom cenovnom rangu(doduse neko trazi za 3GS i po 400e) izmedju 250 i 300e suzio sam izbor na ta dva.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Behemoth, ovo za dalju prodaju stoji. U Srbiji ces lakse prodati Nokiu nego bilo koji drugi model. Medjutim sto se tice puzdanosti i kvaliteta silno gresis. HTC, pa i Samsung i Motorola su poslednjih godina znacajno napredovali po tom pitanju, a Nokia strasno nazadovala. Idi na podforum "Servisiranje" pa pogledaj komentare servisera da vidis koji proizvodjac u poslednje vreme ima najvise kvarova, iznenadices se.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Behemoth
Expert
Expert

Post od Behemoth »

Povucen licnim iskustvom i da sa Nokiom nikad nijedan problem nisam imao,zato i mislim da ostanem pri njoj,iako se kod mene Nokia i Apple kolju za prvo mesto.Verujem da ce stvar ukusa vise presuditi jer generalno gledano nijednom telefonu se ne moze naci neka veca zamerka.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Behemoth, Moj glas definitivno ide za N900, telefon je u svakom mogućem smislu superiorniji od iPhone.

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
:: nobody know
Kontakt:

Post od skar »

tomas.hokenberi napisao:...
mislim da gresis,kod ovoga,nokia i samsung se najvise kvare iz jednog razloga,sto su i najrasprostranjeniji...samsung mnogo vise..

Izmenio tomas.hokenberi: Citiranje celih poruka nije dozvoljeno.

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

Ali zasto razmisljati sta mozes lakse da prodas,to treba da je poslednja stavka kod kupovine.Ja bih licno isao na iPhone.:)

gangsta
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 13. Apr 2010. 21:52

Post od gangsta »

ja sam imao 3gs nekih 4meseca i telefon je odlican, ja iskreno volim iPhone i mislim da je odlican uredjaj zbog cvrstoce, iOS, jednostavnosti, web-a... jedina "mana" za mene je losa kamera.
glas za 3gs :)

Kserks
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 19. Feb 2011. 00:19

Post od Kserks »

Мој глас је за Нокиу. Ајфон можда има више апликација, али камера је тако лоша, док Нокиа има врло добру камеру, оперативни систем му је екстра, сурфовање по нету на њему је одлично искуство, има подршку за Flash и уз то, јефтинији је.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Kserks, po cemu je kamera na iPhone 3Gs losa leba ti? Po tome sto ima 3.2 MPix? To nije merilo kvaliteta kamere. Ta kamera, za razliku od mnogih koje su 5 MPix pravi fantasticne slike. Na ekranu telefona je dozivljaj njihovog gledanja sjajan, a ni na kompu ne zaostaje. Ako neko zeli da pravi postere, jasno da ta kamera niej za njega. Za normalne fotke - odlicna kamera. Za filozofije - digitalac!
Na N900 OS je extra? Idi leci se. Pa surfovanje netom je najbolje na iPhone uredjaju, to je dokazano vise puta. Flah iPhone nema, priznajem, ali ima gomila nacina da se i to sredi, zaobidje...
U ovom izboru, N900 uzeti je samoubistvo! I to odgovorno tvrdim. Da je u pitanju HTC Desire(HD), ili Galaxy S, rekao bih, zaobidji iPhone, ovako, ne uzimaj N900.
I da jos jedna stvar, ako je SIMFree, ili Stari BootROM, uzimaj!!!

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Post od lesa0208 »

Kserks, niste mi jasni jasni vi koji gledate kameru na mobilnom telefonu kao merilo da je telefon zbog toga bolji od drugog. Svaki telefon ima #^!%@ od kamere, za dobru fotografiju kupi aparat.

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Ubačeno glasanje, možda pomogne. :)

Behemoth, proveri na netu kakva je "userland" podrška za N900, ako deluje da će biti aktivna još neki duži vremenski period, onda možeš komotno da razmatraš kupovinu. U suprotnom, zaobiđi u širokom luku jer može da se desi da kupiš mrtav uređaj koji će ti jako brzo dosaditi.

Kserks
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 19. Feb 2011. 00:19

Post od Kserks »

lesa0208, дигитални фотоапаратје друга ствар, камере на телефонима углавном се користе када не носиш фотоапарат. И miodrage, нисам требао да ставим тако лоша, али нема блиц нити ми се чини да има аутофокус. Мени је Маеmо лепши од iOS-а, ал' свако има своје мишљење.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Kamera na telefonima je barem za mene sporedna stvar. Behemoth, se nije izjasnio sta mu najvise treba. Da je rekao kamera, ne znam ni da li bih pisao nesto ovde. U svakom slucaju, ostajem pri svom stavu, da je 3Gs mnogo raznovrsniji telefon, i da ce sa njim imati daleko vise zabave.

Odgovori