Se Xperia mini ST15 vs. Htc hd2? (alternativa do 250e)

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Cutura
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 19. Sep 2010. 23:30

Se Xperia mini ST15 vs. Htc hd2? (alternativa do 250e)

Post od Cutura »

Pozdrav,treba mi pomoc/savet sta bi bilo pametno uzeti.
Potreban mi je telefon sa sto boljom kamerom a posebno kad se snima video da bude cist snimak.
Planiram da puknem do 250eu,moze nov,moze polovan,uglavnom da je snimak videa sto bolji i kvalitetniji...
Izmedju gore pomenuta 2 modela,po nekom mom razmisljanju:
se ima bolji ekran,bolji kvalitet video snimka al opet i htc ima svoje adute,pre svega veci ekran sto bi mi jako godilo jer dosta pisem sms-ove pa bi me zivciralo stalno unosenje pogresnih slova jer je ekrancic na se bas malen a jos nisam imao priliku da isprobam kuckanje na tom modelu...

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Cutura, kako bre Xperia Mini ima bolji ekran ? Xperia mini ima bedan ekrancic od 3 inca sto je skoro donja granica upotrebljivosti touch ekrana. Uz to ima i manju rezoluciju, pa ne vidim po kom je to kriterijumu bolji?
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Post od lesa0208 »

Cutura, gde ti xperia ima super ekran Oo HD2 je odlican telefon, u par tvikova i hakova sa Androidom moze da se nagura kamera da radi lepo, a inace za sta ti treba takav snimak?

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Cutura, Xperia mini je gotovo neupotrebljiva za kucanje sms-ova upravo zbog malog ekrana.HD2 je odličan telefon, sa androidom je pun pogodak.Inače ako je kamera glavna stavka pri kupovini, onda preporučujem N8 koji je najbolji camera phone na tržištu, pa samim time ima i najbolji kvalitet HD snimka.Mislim da se polovan N8 kreće oko 250evra, a možda i manje.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

d27
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 26. Nov 2010. 16:50

Post od d27 »

Mislim da je Cutura u pravu da Xperia Mini ima kvalitetniji prikaz od HD2, jer je Bravia LED-backlit LCD napredniji od obicnog LCD na HD2. Ali to je skoro nebitno jer HD2 ima duplo vecu povrsinu ekrana, a to je mnogo bitnije.

Cutura, ako dosta pises SMS-ove onda zaobidji ST15 jer mu ni kamera nije bog zna sta.

Kamera na HD2 je jedna od najlosijih od 5mp, a koliko ja znam video moze da snima u VGA rezoluciji.

Razmisli o Sony Ericsson Xperia ray ili Neo.
Galaxy S, Note 2 demo unit, Note 3 demo unit

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Post od lesa0208 »

d27, da snima na windowsu da ali imas koliko hoces tvikova i hakova na androidu i snima HD snimak bez problema... Al znemanja, ti je dao najbolji predlog za kamera telefon.

d27
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 26. Nov 2010. 16:50

Post od d27 »

lesa0208, slazem se.

Cutura, Posto si kao prvi kriterijum naveo kameru, onda n8. Mnogi kazu da je tastatura na njemu losa, ali mozda moze i to da se popravi.
Galaxy S, Note 2 demo unit, Note 3 demo unit

Cutura
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Cutura »

LED > LCD, bar je tako u svetu kompjutera, a za telefon nzn jel to uopste toliko uocljivo al opet napredna tehnologija je uvek bolja...

Kamera losa na st15i?gledao sam jedan snimak na youtube i bas fino izgleda,evo upravo ovaj http://www.youtube.com/watch?v=hKyPedSTpk0 s'obzirom na vreme snimak je zadovoljavajuci...

Zaobisao bi nokiu ovog puta,zadnja 4 fona nokia,vreme je da promenim...
Glavni razlog jer me je symbian smorio,a i realno je veliki krs od softvera.

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
:: nobody know
Kontakt:

Post od skar »

sto se tice samog HTC,to kamere zaboravite...
imam kuci HD2 i ako je ona losa,za mozart mogu reci da je jad,ocaj,beda...krbulja...
JA bi isao na HD2 multifunkcionalni telefon!

Cutura
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Cutura »

malo sam se bacio u citanje po forumu i po netu,video par video snimaka sa n8-ice i stvarno sam zaprepascen sa kamerom koju ima...verovatno cu ici na taj model,sto se tice symbiana vidim da bella os sasvim fino radi tako da onda nece biti ni strasno preci na taj os...hvala svima na pomoci:)

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Cutura, LCD = TFT je tip ekrana, a LED je tip pozadinskog osvetljenja. Za laptopove i televizore su pre išle neonke - fluo cevi, a sada su počele diode, dok su na malim ekranima mobilnih uređaja oduvek išle diode.

Inače Sony pravi pomenute ekrane i sebi i HTCu, s tim da HTC neke ekrane dobija i od Sharp-a, tako da razlika nije neka, a na Bravia marketing nemoj mnogo da se primaš. Važno je koji je tip matrice TN, IPS, MVA, PVA...... a ne brend. Iz iskustva sa TyTNom - 2,6" i HD2 - 4,3" mogu da kažem da boje i vidljivost na suncu uopšte nisu toliko bolje na HD2 nego na starijem bratu, možda malo, koliko znači veća dijagonala i tip digitajzera. Negde sam kačio poređenje snimka sa koncerat Jean Michele Jare-a, i iPhone ima mnogo lošiju sliku nego HD2, tako da pomenuti uopšte nije loš u praksi. Jedini problem je mala interna memorija, pa pri izboru Androida treba voditi računa da podržava ext4 particiju, i uzeti malo bržu karticu (Class6 ili 10) zbog videa.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Odgovori