Telefon sa jakom kamerom

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Joca1993
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 15. Avg 2012. 10:21
:: w995

Telefon sa jakom kamerom

Post od Joca1993 »

Ovako kupio sam Sony Ericsson W995 zato sto ima kameru od 8Mpix ali se ispostavilo da je kamera jako losa. Sad me zanima da li moze neko da mi preporuci koji telefon da uzmem sa dobrom kamerom ALI DA NIJE NA TAC. Ja merkam Nokiu N86 jer ima kameru od 8Mpix i 8gb memorije ali necu opet da se zeznem kao sa W995. E da i bilo bi lepo da ima wifi

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Re: Telefon sa jakom kamerom

Post od tomas.hokenberi »

Joca1993, tim zahtevom "ALI DA NIJE NA TAC" si eliminisao prakticno SVE telefone sa dobrima kamerama koji su se pojavili u poslednje recimo 2 godine. Imas par modela koji imaju i qwerty tastaturu pored touchscreena koji ti se mozda uklapaju u zahteve, kao sto je Nokia E6 (cija kamera opet i nije nesto posebno).
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Joca1993
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Joca1993 »

OK a da li se isplati da uzimam ovu nokiu n86 jer je meni bitan kvalitet slike. A neki na tac ne zelim da uzimam jer se ne snalazim tako dobro na tim telefonima. Pa ako bas nema ni jedan prepruci mi neki na tac do 200 e

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Joca1993, nov ili polovan? Preptostavljam da mislis na polovan, posto si vec razmisljao o N86 koja se mislim vise ne proizvodi.

Joca1993
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Joca1993 »

Pa da polovan bi mi odgoevarao osim ako ima neki noviji za te pare sa ovim sto ja trazim

RandjaPO
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 07. Jul 2010. 09:53
:: iPhone 6
:: Nokia 808 PureView

Post od RandjaPO »

Kao sto rece tomas.hokenberi time sto si izbacio ''tac'' telefone si eliminisao dosta telefona sa vrhunskim kamerama.Moj predlog naravno ide za Nokiju N8 koja se i uklapa u tih 200e.Od te kamere neces naci nista bolje na mobilnom telefonu,ako izuzmemo Nokiju 808,a i uklapa ti se u budzet pa ti razmisli.

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

c905 je pravio dosta lepe slike a SE je model .
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Kako preferiras nov telefon, a najbitinija ti je kamera, i ja, iako preferiram Android, podrzavam N8 kao dobar predlog (ako moze nova da se kupi za te pare).

Joca1993
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Joca1993 »

OK hvala na odgovorima imam samo jedno pitanje sta da gledam kod telefona sto se tice kamere provalio sam da to koliko ima megapiksela nema nikve veze sa kvalitetom slike samo sa velicnom

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Pa,megapikseli uticu samo na velicinu slike,na kvalitet i ne bas.Bitna je optika,mada je N8 najbolji camera phone na trzistu(ako izuzmes 808) koja usput i dosta kosta.Ne mozes da ga poredis sa nekim digitalcem,pa ni sa low budget ali ce ti raditi posao da uslikas nesto na brzinu.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

RandjaPO
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 07. Jul 2010. 09:53
:: iPhone 6
:: Nokia 808 PureView

Post od RandjaPO »

Megapikseli su naravno bitni za kvalitet slike ali nisu kljucni.Cist primer za to ti je HTC Titan 2 koji ima 16mpx a kvalitet fotografija nije ni blizu N8 pa cak nije uporediv ni sa iPhone 4s ni sa Samsungom S2/3 a ti telefoni imaju duplo manji broj megapiksela a opet daju kvalitetnije fotografije.Bez kvalitetne optike dzaba svi ti megapikseli a jedino sto ces dobiti je velicina slike.Okacicu jednu fotografiju koja sam ja napravio sa Nokijom 808 a ako administratori smatraju da joj nije mesto ovde slobodno neka je izbrisu.Namestio sam da rezolucija bude 2mpx i pri tom sam maksimalno zumirao a to je nekih 12 puta ako se ne varam.
Slika
Mislim da ti je ovo najbolji dokaz dokaz da megapikseli igraju sporednu ulogu u fotografiji i da cak i 2mpx mogu dati sasvim solidne rezultate ako je optika kvalitetna.Svakako mislim da ti je N8 najbolji izbor a da se uklapa u tvoj budzet.N86 takodje pravi odlicne slike ali je problem stariji Symbian sa zastarelim softverom kamere i po meni veliki nedostak je to sto nema Xenon blic.

Joca1993
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Joca1993 »

OK hvala na informacijama. Upravo sam saznao da sam mnogo kraci sa parama tako da cu da sacekm malo i da kupim N8. Tako da necu napraviti istu gresku kao sa W995 tu sam se bas zaleteo kao wow kamera 8Mpix kad ono moj stari SE k550 pravi bolje slike

Odgovori