LG L9, Galaxy S2 ili Xperia P?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
AndyCapp
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 28. Jun 2011. 16:42

LG L9, Galaxy S2 ili Xperia P?

Post od AndyCapp »

Pozdrav ljudi, trebalo bi da u narednih mesecak dana skrpim kintu za fon (oko 220e budzet), pa sam skratio izbor na ova tri modela. Najvise bih koristio telefon za internet, eventualno neki pdf za faks da se nadje nekad, filmove kada putujem i poneku igricu. Takodje mi je vazno da telefon radi fluidno i ne laguje (do sad sam imao uglavnom telefone nize/nize srednje klase koji su kocili, trokirali i unistavali mi nerve). Za s2 sam uvek slusao samo reci hvale, ali je mator, a ne planiram da menjam fon u narednih godinu i po i vise, pa me brine podrska u buducnosti... Pozdrav i hvala na odgovorima.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Re: LG L9, Galaxy S2 ili Xperia P?

Post od iLuka »

za to sto si naveo bolje je imati veliki ekran a to je LG u tvom slucaju... :wink:

inace, generalno poredjenje ovih modela bi, po meni, islo - Xperia, LG pa S2... :wink:

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

AndyCapp P je odličan mob ali ima manji ekran koji može da smeta i to dosta kada se ide na net.
prema tome izaberi mob sa večim ekranom jer 0.3 inča tj 0.7 inča više znaju uvek da koriste.
s2 je veoma dobar mob a LG u zadnje vreme veoma lepo radi.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

S2 je odličan, ali za te pare može samo polovan, njega odbacujem u startu.

Osnovna razlika između L9 i XP je u veličini, tj dijagonali ekrana.
Najpre savet da odeš u radnju i da vidiš uživo i jedan i drugi koji ti gabaritno više odgovara :wink: .
Sve ovo za šta tebi treba fon je bolje na većem ekranu, logično :oops: , hardver im je isti, 1GB RAM i isti dvoglavi CPU.
I jedan i drugi rade fluidno i za oba je najavljen update na JB krajem marta.
Ni jedan ni drugi nemaju Gorilla Glas :cry: .

Dobre stvari kod LG p760 je veličina ekrana, bolja baterija, ima slot za memorijsku, mana mu je slabija kamera nego kod XP-a,
mada ako nađeš p768 on ima 8 megapixela kameru.

Prednost XP je odličan kvalitet izrade, odličan kvalitet zvuka, a mana slaba baterija,
ograničena memorija (oko 11-13GB) bez mogućnosti proširenja, nema slot :shock: , ali ima HDMI izlaz (ako ti treba)

AndyCapp
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od AndyCapp »

Hvala na odgovorima, malo sam gledao testove uredjaja i trenutno sam najblizi LG-ju. Bio sam skeptican prema njemu jer sam imao priliku da cackam L7 i on je bas imao lagova, ali vidim da je L9 mnogo bolji u radu. Verovatno cu otici ovih dana do prodavnica da vidim uzivo telefone i to ce verovatno resiti dilemu...

artifex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 07. Jan 2011. 00:11
:: Poco X3 NFC

Post od artifex »

L7 i L9 ne mozes nikako da uporedjujes...Koristim L9 vec 3 nedelje i za to vreme nikakav lag nisam primetio...Napisao sam i mali review u temi o L9 pa ako te zanima pogledaj...Ja ti preporucujem da uzmes LG,neces se pokajati...Imao sam priliku da uporedim L9 i S3 ,ne zaostaje za njim ni malo...Ali najbolje ti je da uzmes telefon u ruke i vidis oce li ti se svideti...

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

AndyCapp
Имао сам исту дилему (Л9/С2), купио сам с2 за још више новца.
Пошто нећеш дуго да мењаш фон, купи Л9 и неку заштиту за њега.
Што се званичнe подршке тиче, није један ни други неће добити апдејт новији од 4.1
Што се незваниче подршке тиче за С2, пре ће ти црћи фон него што она нестане, док ће за Л9 бити доста слабија.
Слобода или смрт

AndyCapp
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od AndyCapp »

Cini mi se da je interna memorija na L9 premala; kako se pokazala u praksi?
I jos jedno pitanje: Za koliko moze da se nadje polovna Xperia S i da li se uopste isplati dodavati pare za nju? Meni specifikacija deluje sjajno: 720p ekran, 12mpx kamera, 32gb prostora, 1.5Ghz dual-core...
Izvinjavam se na smaranju...

artifex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 07. Jan 2011. 00:11
:: Poco X3 NFC

Post od artifex »

Ja imam instalirano 60 aplikacija pored onih sto sam dobio uz telefon i slobodno mi je 1.4 Gb interne memorije od pocetnih 2.3 Gb... Ako bas oces da igras igrice od 5 Gb zaobidji ga,ali ovako za normalnu upotrebu je vise nego dovoljno

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

Imaš sekciju mali oglasi pa prati kako se kreće cena kog modela :wink: .

XS odlične specifikacije ima, upravljanje senzorima traži period privikavanja, sve ostalo je mnogo bolje nego na L9 i XP

blackwhite
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 06. Feb 2013. 16:26
:: Apple Iphone XS
:: Apple Iphone 6s

Post od blackwhite »

Interna memorija moze biti mali problem..recimo ,ako hoces da instaliras NFS igricu\primer,neces moci ,ako imas ubaceno 5 6 aplikacija pre nje..jednim delom,zbog toga sam ga i ja prodao..

Odgovori