Pomoc - LG optimus l9 ili optimus 4x HD?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Thriller.!
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 11. Mar 2013. 22:53
:: lg optimus 4x
:: lg optimus l9

Pomoc - LG optimus l9 ili optimus 4x HD?

Post od Thriller.! »

Imam 18 godina i treba mi ponoc. LG optimus l9 ili optimus 4x HD? Koji biste mi preporucili i zasto? i da li je sigurno da se kupuje u prodavnicama?

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Re: Pomoc - LG optimus l9 ili optimus 4x HD?

Post od znemanja »

LG optimus 4x HD je bolji onoliko koliko je i skuplji, ako ti novac nije problem, onda kupi 4x. L9 je best buy u tom cenovnom rangu, košta oko 200evra i za taj novac nema boljeg uređaja.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

antec
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 11. Jul 2008. 03:32
:: LG G Flex 2

Post od antec »

Kao sto je i 4x best buy za 300. Korektniji odgovor od ovog iznad nisi mogao da dobijes. Mogao bi da napises sta pretezno koristis na telefonu, jos kad bi poredjao po prioritetu ...

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

Ako nisi siguran sta dobijas sa 4x onda ti ni on nije potreban,lepo idi na L9,em ce zadovoljiti tvoje potrebe,em ces ustedeti 100e :wink: :wink: :wink:
D500&E71

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Mislim da je L9 jos uvek sasvim dovoljan za skoro 99% korisnika. E sad sto mnogi vole da im uredjaji imaju sto vece cifre u specifikacinama je vec druga stvar.

Thriller.!
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 11. Mar 2013. 22:53
:: lg optimus 4x
:: lg optimus l9

Post od Thriller.! »

Hvala vam. i jos jedno pitanje,imam prijatelja koji radi u LG magacinu i kaze mi da 4x u prodavnicama nije legalan,da ce tek doci u srbiji legalan i da ce kostati 500e. Moze neko da mi pojasni

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

iskreno ne znam ko je zvanicni uvoznik za Srbiju ali ako ga mozes naci ovde po oglasima i na sajtu kupimobilni.com onda nemas sta da razmisljas... :wink:
4X HD je bolji od L9, ima quad core procesor, bolju grafiku, brze radi itd...

cena je 300eur dok je L9 oko 220eur... :wink:

na tebi je odluka. :)

blackwhite
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 06. Feb 2013. 16:26
:: Apple Iphone XS
:: Apple Iphone 6s

Post od blackwhite »

LG 4X,DEFINITIVNO!
Jer predpostavljam da (s obzirom na godine) ces se zezati do maksimuma sa njim,pa tako da ti je potrebna i veca memorija...LG L9 ima samo 2.5 GB slobodno(a recimo igrica NFS Most Wanted je 1,3GB)
PA da te to nebi nerviralo,kao sto je mene s obzirom da sam imao L9,onda je svakako 4X bolja kupovina..A i zbog ovog gore navedenog(Procesor,ram ...)

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

blackwhite napisao:LG L9 ima samo 2.5 GB slobodno(a recimo igrica NFS Most Wanted je 1,3GB)
Ummm... zar nije 20 i kusur MB na trlefonu, a 1.3GB na SD kartici? Mislim, tako je kod mene. Igra mi zauzima 20 nesto MB, a fajlovi su na SD kartici i to je najlogicnije resenje.
Meni je interna skroz prazna i nemam ni jedan jedini fajl na njoj, vec mi sve ide na SD karticu... no, mozda je LG nesto drugacije odradio za sta ja ne znam. :D

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

4X uzmi i miran si narednih par godina.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

blackwhite
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 06. Feb 2013. 16:26
:: Apple Iphone XS
:: Apple Iphone 6s

Post od blackwhite »

Lg ima internu memoriju kao 4GB ,od toga je 2.5 slobodno..a na karticu trenutno ne mogu da se instaliraju aplikacije..

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Одг: Pomoc - LG optimus l9 ili optimus 4x HD?

Post od toda81 »

Mnogo je bolje ako ti finansije dopustaju da kupis bolji tel jer ces duze vreme da budes miran i verovarno neces razmisljati o nekom drugom telefonu
Note IV N9100 dual

kenzoki
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 05. Nov 2007. 08:39
Kontakt:

Post od kenzoki »

instaliranje aplikacija na sd karticu se rešava rootom. svaki fon koji sam imao je imao ograničenu memoriju particije za aplikacije.

ja bih išao na l9 ako bi mi bila bitna lova, mislim da je za prosečnog korisnika više nego dobar

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

Poređenje neuporedivih telefona :o , L9 je low budget mob, 4X flagship, ne znam čemu dilema :wacko: .
Koliko para toliko muzike, uvek bilo i biće 8)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Iskreno, sa malo truda L9 može da se dovede do toga da zadovolji sve potrebe prosečnog korisnika, pa i više. S druge strane, 4x je bolja kupovina, i bez obzira na ne tako veliku podršku zajednice za LG telefone, biće uz isto toliko malo truda daleko duže aktuelan. To je samo moje skromno mišljenje.

kenzoki
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 05. Nov 2007. 08:39
Kontakt:

Post od kenzoki »

^^

proizvođači bi najviše voleli da svi tako mislimo i da im samo trpamo stotine evra u džepove 8)

itekako su uporedivi, jeste 4x bolji naravno, ali l9 nije dovoljno iza da se ne uzme u razmatranje ako ćeš da ušediš 100€.

kažem, ako je ušteda love bitna, sa l9 ništa ne gubiš. još ako ti je ovo prvi android, tek ćeš da se uhodavaš sa njim. pitanje je koliko bi ti trajao i jedan od ovih uređaja, oni i jesu pravljeni sa idejom da brzo zastarevaju, mnogo su fizički osetljiviji nego bilo koji dumbphone, baterija će usled svakdnevnog punjenja imati kraći vek, softverski da ne pričamo.

izmenjao sam par skupljih i jeftinijih modela, nejveća razlika između većine njih je samo bombastičan marketing.

vaš glas razuma 8)

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

kenzoki, po toj logici Mercedes i Golf su skoro isti :lol: :lol: :lol: .
Naravno da nisu :wink: , i jedan i drugi će ti završiti posao, ali razlike i te kako ima 8) .

Da ne smaram temu, lik se nije izjasnio koje su mu potrebe i šta očekuje od telefona :ohmy:

antec
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 11. Jul 2008. 03:32
:: LG G Flex 2

Post od antec »

araphel napisao:4x je bolja kupovina, i bez obzira na ne tako veliku podršku zajednice za LG telefone...
I to za podršku će se promeniti na bolje. U poslednjem apdejtu je otključan i bootloader tako da će uskoro biti romova i ostalih čuda. Ako imaš kintu 4x i ne razmišljaj.

kvaka33
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
:: Samsung S6 Edge Plus

Post od kvaka33 »

Po meni najveci problem kod l9 je sto nema neku vrstu zastitnog stakla ,tako da mu je ekran sklon grebanju
Znaci foliju moras drzati non stop ,po meni je onda bolja verzija L9 768 koja.ima gorila glas
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

psyhound, to samo tako piše u app manageru da je na SD memoriji oko 1,8GB ili koliko već ali zauzeta je interna memorija ustvari, znam to jer isto tako piše na S3.

Odgovori